torstai 23. tammikuuta 2014

Keräilytuotteet, joita arvostan eniten

Jokaisella keräilijällä on oma kohteensa, jonka keräämiseen keskitytään enemmän kuin muihin. Alla oma Top5-listani.

5. Shounen Jumpin, Manga Gorakun ja erikoisjulkaisuiden värisivut ja erikoiskuvat
GNG-mangan ensimmäinen luku pääsi kanteen

Pokkarimuodossa julkaistavat mangat ovat lähes aina mustavalkoisia, mikä tekee värisivujen metsästämisestä haastavaa. Shounen Jump ja Manga Goraku ovat ne lehdet, joissa GNG ja GDW ilmestyvät ensimmäisen kerran. Niissä on mukana kansitaidetta sekä värisivut värillisinä, minkä lisäksi niissä voi olla mukana yllättäviä ekstroja: kuvia, joita ei ole koskaan päätynyt pokkareihin, mainoksia oheistuotteista ja jopa tarroja tai keräilykuvia.

Erikoisjulkaisuissa taas on joskus värisivuja tai muuta ekstraa, jotka houkuttelevat minua puoleensa: julisteita, kortteja, hiirimattoja ja muuta vastaavaa. Olen tosin sitä fanikuntaa, joka ei irrota lehdistä mitään, koska tahdon pitää ne alkuperäisessä kunnossa.

4. Omituisuudet
Nettihuutokaupasta bongattu kuppisetti.

Riisipuikot, kulhot, lautaset, sandaalit, värityskirjat ja muut vastaavat. Omituisuuksia ostan useimmiten vain heräteostoksina, jos saan niitä edullisesti, mutta niillä on aina lämmin paikka sydämessäni. Monien erikoisuuksien hinta nousee liian korkeaksi itselleni, joten usein keräänkin ihan vain niiden kuvia. Pidän siitä, miten nämä osaavat aina yllättää minut ja miten näitä löytyy jatkuvasti erilaisia. Uusimpana löytönä esiin on tullut GNG-lakanoita ja tyynyliinoja.

3. Keräilykortit ja -tarrat

Tarrojen keräilyvihko, etu- ja takakansi.
Keräilykortit ovat kokoelmani osa, jonka sain nopeiten kerättyä täydelliseksi setiksi. Kortit ovat tyylikkään näköisiä, kohtalaisen edullisia ja helposti saatavia, mikä teki niistä minulle, tuolloin aloittelevalle keräilijälle, juuri sopivan kohteen. Haastetta korttien keräilyyn tuo erilaisten säilytysrasioiden hankkiminen, joista minulta tosin puuttuu vielä se suurin, johon 60 korttia, pakattuina 3 erilaiseen rasiaan, tulisi laittaa. Täytyy tosin sanoa, että en ole koskaan tuntenut paineita sen hankkimiseen.


Tarrat ovat yhtälailla mielenkiintoinen ja helppo keräilykohde, mutta omalta osalteni se on kokoelmani ainoa selkeästi epätäydellinen osa: minulta puuttuu vieläkin puolen tusinaa tarraa...

2. Animaatiokalvot, gengat ja studiomateriaalit

Lopputunnarin Gin omasta kokoelmastani.
Jos jotain rakastan, ne ovat tuotteet, joita voi olla olemassa vain yksi kappale. Kalvot ja gengat ovat tässä kategoriassa rakkaimpia keräilykohteitani, koska niiden keräilytavat ovat loppumattomat. Voin kerätä lempihahmojani, parhaita kohtauksia, alku- tai lopputunnarin kuvia, maalauksia... Vain omat päätökseni rajoittavat tätä keräilyä.

Muista studiomateriaaleista suosikkeihini kuuluvat myös kuvakäsikirjoitukset. Ne eivät ole ainoita laatuaan, mutta sitäkin hankalampia hankkia. Tästä huolimatta olen onnistunut saamaan Weed-animen kuvakäsikirjoituksia tusinan verran kokoelmaani. GNG:n kuvakäsikirjoitus on vielä haaveissani ja ehkä sellaisen onnistun jonakin päivänä löytämään.

1. Figuurit

Figuurien kerääminen on ollut minulle mieluista jo Star Wars -fani ajoistani. Ginga-figuureita on lopulta melko vähän: 21 Real Figure Collection -sarjasta ja 24 (+ 13 eri kokoista) figuuria vanhoista GNG-figuureista.
2. sarjan figuurit sekä esittelylappu.

Keräsin Real Figure Collection -sarjani mahdollisimman huonoon aikaan: figuurit olivat tuolloin harvinaisia ja haluttuja, jonka vuoksi päädyin maksamaan kahdesta täydestä setistä noin 1000-1200 euroa. Sekin oli edullinen summa, kun yksittäisten figuurien hinta vaihteli 50-120 euron välillä. Ja vain puolisen vuotta kokoelmani täydelliseksi saamisen jälkeen, otettiin figuureista uusintapainos ja niiden arvo romahti nykyiseen 3-20 euron hintaluokkaan.

Unelmakohde: kokoelmastani uupuu vielä isojen figuurien rasia.
GNG-figuureiden keräily lähti minulta käyntiin vauhdikkaasti, sillä ostin tuolloin figuurisetin, jossa oli noin 100 figuuria. Näin jälkikäteen olen usein harmitellut, miksi en ottanut setistä kuvaa. En ole sen jälkeen koskaan nähnyt noin montaa figuuria yhdellä kertaa... Sain kuitenkin tuolloin 1. sarjan täydelliseksi ja päätin samalla keskittyä hopeisten ja pronssisten figuurien keräämiseen.

Toisen sarjan täydelliseksi kerääminen vei sitten pienen ikuisuuden: omistin kaikki 12 figuuria vasta seitsemän vuotta sen jälkeen, kun olin ensimmäiset saanut käsiini.

2 kommenttia:

  1. Isoille GNG figuureille on siis rasiatkin? Jessus, tuota en olekaan tiennyt.
    Näin heti alkuun voisin heittää toivepostaustoiveen.. Olisiko mahdollista, että kirjoittaisit jotakin nippelitietoa oheistuotteista, sinulla kun niistä on ehkä suurin asiantuntemus? Sellaista tietoa siis, mikä ei ole itsestäänselvää tai kaikkien tiedossa. En nyt osaa selittää tarkkaan, mitä haen, mutta toivottavasti ymmärrät, mitä tarkoitan :)

    VastaaPoista
  2. Voisin tehdäkin. Kaksoissolassa on jokunen, mutta ne tuppaavat menemään vanhaksi, kun aika kuluu.

    VastaaPoista