torstai 15. syyskuuta 2016

GtLW: 65.

Koirat ympäröivät Bobin.
Bob on surkean näköinen ja kertoo Monsoonin viestin. Monsoon tahtoo neuvotella johtajan kanssa ja ilmeisesti se on tehnyt koirille hyvän tarjouksen, sillä koirat näyttävät yllättyneiltä sen sanoista.
Koirat miettivät asiaa hetken ja sitten Unsai lähtee matkaan. Myös Shion seuraa kaksikkoa, sillä koirat eivät luota Bobiin kääntäjänä.
Koirat ovat ehtineet kulkea vain hetken, kun neljäs koira lähtee niiden perään.
Se on Akame, sirpin kanssa.
Koirat ovat ilmeisesti epäluuloisia tarjouksesta, joten Akame lähtee salaa turvaamaan Unsaita ja Shionia. Se saa kolmikon nopeasti kiinni, mutta pysyy kuitenkin huomaamattomasti taka-alalla.

Vankilasta paenneiden koirien luona tapahtuu. Kogien vanhin on saanut kohtauksen ja on henkitoreissaan. Ilmeisesti stressi, haavoittuminen, nälkä ja kastuminen oli vanhalle koiralle liikaa.
Vanhin kurottelee tassuillaan kohti Tesshiniä, joka epäröi lähestyä sitä. Ilmeisesti ninjakoirien sotilaskoulutus vaatii sitä pitämään tunteensa kurissa.
Kurotoran yllyttämänä Tesshin kuitenkin takertuu vanhimpaan puristaen tätä itkien itseään vasten.

Huh, armeija ei lähtenytkään liikkeelle. Pelkään koko ajan, että lopputaistelu alkaisi jo nyt... Onkohan Monsoon virittänyt ansan Unsaille? Se voisi hyvinkin tahtoa tappaa lauman johtajat ennen taistelun alkamista. Ja pääseeköhän Akame käyttämään sirppiä taistelussa? Toivoisin kovasti, että Monsoon menettäisi silmänsä, niin siitä tulisi reilusti isänsä näköinen.

Vanhin on ilmeisesti kuollut. ... Tämä on todennäköisesti minua eniten ilahduttanut kuolema. En varsinaisesti inhoa vanhinta, mutta se oli minusta todella, todella tylsä hahmo ja lisäksi sillä oli huomattavan iso rooli. Se oli monessa tilanteessa se selittäjähahmo ja monesti päättämässä tilanteista. Nyyhky Tesshinin puolesta, mutta muuten hei hei~

9 kommenttia:

 1. Voi hyvinkin olla että lopputaistelu alkaa vasta kun Gin ja Weed ovat parantuneet. Ginillä kuitenkin on vähän kalavelkoja maksettavana Monsoonille. Ja jotenkin minusta kyllä tuntuu, ettei tämä sarja välttämättä pääty Monsoonin kuolemaan, kun nimi on kuitenkin THE LAST WARS, ei THE LAST WAR.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Itselle lähinnä pahin pelko, jos tämä päättyisi ilman, että Weed ja Gin pääsevät mukaan taisteluun.
   Päättymistä on pohdittu, mutta voihan Wars viitata useaan sotaan eli esim. nyt on käyty ensimmäinen sota Monsoonin kanssa ja se päättyi karhujen voittoon, mutta tulossa olisi vielä toinen.

   Poista
 2. Surku juttu tuo vanhimman tilanne minä pidin vanhimmasta se oli vähän tyly aluksi mutta kyllä siitä sitten tuli viisas ja hyvä opettja ainakin kun se otti kouyshiroun nuorimmat oppiinsa ja niistä tuli shinobeja tosi surrulista tämä oli vähän kuin benin kohtalo weed mangassa ja minäkin luulen että ginga tarina ei lopu monsoonin tarinaan vaan kyllä sieltä muutakin tarinaa tulee vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että jotkut tykkää vanhimmista. Itselle se oli lähinnä ärsyttävä hahmo. Benin kuolema oli kyllä surullinen, oli omia lempihahmoja.
   Jeps, pitää toivoa, ettei vielä tähän Ginga-tarinat lopu. =)

   Poista
 3. Weed animessakin vanhimman hieno puhe sai minut itkemään koska se oli kyllä sellainen kohtaus sarjan lopussa että toivoisin että muutkin voisivat puhua tuolla tavoin kun ostin weedi mangan numero 57 ja siinä ben menehtyi luonnollisista syistä niin siinä itkin oikein kunnolla että hyvä kuin pystyin edes lukemaan enää louppuun koska ben oli minun parhaista lempi hahmoista se oli kurja juttu koska benillä oli hyvin viisaita sanoja ja nouvoja.

  VastaaPoista
 4. Vanhimman kuolema (jos se nyt sitten kuoli) ei paljoa hetkauttanut, koska itselleni se oli hahmo, joka on vain sarjassa eikä sen enempää mietitytä. Tesshiniä tietenkin käy sääliksi, koska olihan vanhin sille kuitenkin varmaan henkinen johtaja ninjakoirana.

  Olen miettinyt sitä, miten sarjan tapahtumat kytkeytyy nimeen: "The last wars" antaa kuitenkin sellaista mielikuvaa, ettei sarjassa ole vain yhtä suurta sotaa. Mutta kävi mielessä eräs toinenkin asia mielessä: Shigetu Miyamoto on kertonut, että syynä "Donkey Kong" pelin nimeen oli Miyamoton huonon englannintaito, koska luuli "donkeyn" tarkoittavan "tyhmää" noin yleisessä merkityksessä (https://fi.wikipedia.org/wiki/Donkey_Kong). Olisiko "The last warsissa" tapahtunut jokin samantyylinen "moka" eli tarkoittaa muuta kuin oli alunperin ajatellut (eli Takahashi olisi tarkoittanut, että "The last wars" käsittelisi nimenomaan vain koirien ja karhujen välistä kähinää eikä tarinassa ole tarkoitus enää käydä suuria taisteluita läpi). Vai onko tosiaankin niin, että karhujen jälkeen tulee muitakin suurempia sotia? Nimi ainakin antaisi siihen mahdollisuuden, mutta jos sarja ei lopu karhujen kanssa käytävään sotaan, tuntuu musta silti vähän oudolta: sarjahan käsittelisi vain sotia Oun sotilaiden ja jonkun lauman rauhaa häiritsevän kanssa, mutta tottakai sitä luottaa, että Oun soturit hoitaa homman kotiin.

  Tietty ei toivoisi, että GtLW loppuisi kohta, koska itseäni on harmittanut se ajatus, että Ginga-sarja saisi joskus lopullisen päätöksensä. Mutta ennemmin vaikka kuinka nopea loppu tahansa, jos Takahashi vain saa tehtyä mieleisensä lopun sarjalle, kuin se mahdollisuus, että sarja jää äkisti kesken vaikkapa Takahashin sairastumiseen, jolloin hän ei enää ehkä pystyisi tekemään sarjaa, tai peräti Takahashin kuolemaan. Vaikka sarjalle tulisi selkeä loppu, sehän ei estä faneja kuvittelemasta, mitä sitten tapahtui. Mutta jos loppu jää epäselväksi, siinähän sitten spekuloidaan, miten Takahashi olisi halunnut lopettaa koiratarinansa.

  Tämäkin asia on otettu esille: vaikka GtLW olisi Ginga-saagan viimeinen sarja, Takahashi voisi silti sen jälkeen tehdä jotain sivutarinoita Ginga-hahmoista tai syventää näiden tarinoita joillakin lisätarinoilla, johon Ginga-saagassa on vain vihjattu (esimerkiksi tarina, jossa kerrotaan, mitä sitten tapahtui, kun Riki päätyi rotkoon ja olikin sitten villikoiralauman johtaja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse voisin veikata, että käännöksessä on voinut tulla virhe tai ihan se, että Last Wars kuulostaa (ja näyttää) tasapainoisemmalta kuin Last War. Sodan voisi myös katsoa koostuvan useammasta osasta, koska nyt on eka sota käyty ja koirat hävisivät.

   En itse oikein innostu siitä, jos tarina jatkuu vielä koirasotina. Koirien vastukset ovat aina nousseet asteen verran jokaisen taistelun jälkeen (hulligaanit -> sotakoirat -> ninjat) enkä osaa kuvitella, miten ne nykyisestä vielä vahvistuisivat loogisesti.
   LW:n kanssa toivoisin, että pituus olisi samaa luokkaa kuin Orionissa eli 30 osaa. LW:n juoni etenee paljon nopeammin eikä siinä ole tullut aikahyppyjä, mutta toivoisin sen jatkuvan vielä pitkään. Takahashin ikä on tosin myös yksi syy, mikä sarjassa huolettaa. Tosin tietysti Takahashi on aika superi piirtäjä eivätkä vuodet tunnu vaivaavan. En muista, että Orion olisi koskaan ollut tauolla sairastelusta tai muusta johtuen.

   Ja sivutarinat olisivat ihan huippuja. Jo ihan lyhyet sivutarinat, joissa olisi esim. Weed, Jerome, GB ja muita hahmoja tekemässä pieniä seikkailuita, olisivat kivoja. GNG:n hahmot olisivat siitäkin astetta parempia.

   Poista
 5. Minä kyllä luulen että ginga sarja ei loppuisi vielä karhujen sotaan vaan niitä tulisi vielä muitakin eri sotia koiria tai mitä nyt eri vihollisia tuleekin mutta nyt mietin miksi ei vieläkään ole jatkettu weedin anime tarinaa tai tehty anime orionista miksei niistä nyt ole enää mitään kerrottu minä odotan niistä kovasti vastausta että tuleeko niitä enää ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itse pohdiskellut loppumista jo useampaan otteeseen, mutta veikkaukseni on siis että tarina päättyy Last Warsiin.

   Animeita tehdään sarjan suosion mukaan ja harmillisesti GDW:n loppuosat tai Orion eivät ole olleet niin suosittuja, että niistä olisi tehty anime.

   Poista