sunnuntai 18. syyskuuta 2016

GTLW 66.

Tesshin takertuu vanhimman ruumiiseen, kun vanha koira vetää viimeisiä henkäyksiään.
Vanhin alkaa muistella menneitä ja viimeisiä hetkiä, kun Tesshinin isä, Kurojaki, oli elossa.
Se muistelee, miten Akame sytytti talon tuleen ja Kogat juoksivat liekkeihin Kurojakin johdolla. Sen muisteluissa lienee mukana katumusta: olihan se ainoa, joka selvisi hengissä tulipalosta.
Kun vanhin vetää viimeisen henkeäyksensä, ilmestyvät Kurojaki ja muut kogat ottamaan sen vastaan Tuonelaan.
Siirrytään toisaalle: Orion ja Sirius ovat tehneet lyhyen partiomatkan ja saaneet selville jotain.
Akame on seurannut Bobia, Unsaita ja Shionia niin pitkälle kuin mahdollista. Aukealle se ei kuitenkaan voi jatkaa ilman, että se huomattaisiin.
Samassa karhut piirittävät koirakolmikon. Bob komentaa niitä, mutta ne eivät välitä sen käskyistä. Unsai näyttää hermostuneelta.


 Tänään on muuten Takahashin 63-vuotissyntymäpäivä. Paljon onnea, sensei!

Vanhin on nyt sitten virallisesti kuollut. Muistelu Kurojakiin oli hieno: eipä Kurojakia oikein muuten pääse tarinassa näkemään. Pidin myös Kurojakin ilmestymisestä, koska se toi mieleen tavan, jolla Ouun soturit tulivat hakemaan omiaan WEED-mangan puolella. Minusta on muuten erikoista, miten Takahashi piirtää Kurojakin silmät. Ne ovat malliltaan hyvin samanlaiset kuin Bobilla (ja Jerome-pehmolla) eli tosi surumieliset. Olen tottunut siihen, että Kurojakilla on psykoottiset silmät, mutta ehkä kuolema on tehnyt hänestä lempeämmän?

Bob on taas pulassa karhujen kanssa. Aikookohan Monsoon tappaa Unsainin lupauksistaan huolimatta? Ja toivottavasti Akame pääsee käyttämään sirppiä Monsooniin...

Sivuajatus: Voisiko Kurojakin huomattava esiintyminen johtua myös siitä, että Akame-manga jäi viisiosaiseksi? Mainoksista ja sivukuvista päätellen Takahashi olisi tahtonut siitä pitkän, useaa sukupolvea käsittelevän sarjan, joten voi olla, että hän nappailee Kurojakia ja Akamea mukaan saadakseen näitä varten kehittelemänsä tarinan käyttöön nyt. Itse ainakin tykkäisin takaumasta, jossa Akame kertoo esim. siitä, miten Kurojaki otti sirpin aseeksi ja muuta sellaista.

23 kommenttia:

 1. Miksihän Kurojakilla on Panta kaulassa? eihän sillä ollut silloin kun se kuoli? hopeanuolessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Animessa Kurojakilla ei ole pantaa ollenkaan, mangassa on, kun Kurojaki oli menneisyydessään jäänyt ihmisten vangiksi :) Mangassa Kurojakilla on kaulapanta siihen asti, kunnes Gin voittaa tämän ja ilmeisesti kaulapanta irtoaa tuon taistelun aikana, sillä viimeisillä hetkillään Kurojakilla ei enää ole pantaa, kun tuo hyppää liekkeihin.

   Poista
  2. Aika jännä, että haamu-Kurojakilla on tuo kaulapanta, koska kuollessaan hänellä ei pantaa ollut. Kurojakilla ei ole pantaa myöskään tuossa toisessa kuvassa.

   Poista
  3. Takahashin moka vai monimutkainen päätös, joka tulee siitä, että vanhin muistelee Kurojakia pannattomana (koska tunsi Kurojakin suurimman osan elämästään pannattomana) ja Kurojakin haamu mieltää itsensä pannalliseksi, koska piti pantaa paljon loppuelämänsä aikana?

   Poista
 2. Niin nyt se on virallista että vanhin on kuollut kunniaa hänelle vain se oli kyllä aito kogan shinobi ja viisas johtaja ja reilu myös kun uhrasi itsensä ouun atteen puolesta toivottavasti sen uhraus ei mennyt hukkaan tuossa kyllä tuli tippa linssiin niin ja oli hienoa että kurojakikin taas pääsi näyttäytymään sarjassa ja voisi myös olla että takaishi jatkaa pitkälle tuota akame sarjaa niin ja paljon onnea vain herra takahaishi vuodet tuovat paljon onnea ja muistoja elämään olisi kyllä hienoa tavata tämä takahaishi sensei ennen kuin hänkin poistuu meidän luota hän kun on suuri idolini minulla olisi hänelle paljon kysyttävää ja ehdotuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akame on harmillisesti päättynyt eikä jatku enää. Viisi osaa ilmestyi. :<

   Poista
  2. On aivan älyttömän vaikeaa ja rasittavaa lukea pilkutonta/pisteetöntä tekstiä

   Poista
  3. Omasta viestistäsikö puhut?
   Blogiin kommentoinnissa ei ole kielioppisääntöjä, joten menehän nillittämään jonnekin muualle.

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Todella paljon onnea tosiaan koira-sarjakuvien mestarille.

  VastaaPoista
 5. Vanhinmman kuolema oli minusta varsin liikuttava. Se oli kuitenkin, kuten Uru kirjoittikin, ainut palavasta talosta selvinnyt ja tunsi varmaan syyllisyyttäkin siitä. Pitkän iän jälkeen sitä tulivat noutamaan sen toverit, joille se oli varmaan ollut uskollinen ja joita se ehkä oli kaivannut. Minusta Vanhimman hahmoon tuli tässä roppakaupalla lisää syvyyttä, mikä on hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin itse tykännyt vanhimmasta enemmän, jos tuota taustaa olisi pidetty enemmän esillä. Nyt se mainittiin aina siellä täällä, mutta harvemmin otettiin mukaan keskusteluihin. Tämä kertausluku oli kyllä nätisti toteutettu.

   Poista
 6. Rauha Vanhimman sielulle. RIP

  Akame-sarjasta en tietenkään olisi toivonut yhtä pitkää kuten Weedistä tai edes Orionista, mutta nyt suomijulkaisun myötä tuntuu, että tarina silti oli liian lyhyt. Aikoinani nähtyä 15 luvun kuvan (japaninkielisestä julkaisusta) heräsi toive, että sarja käy läpi Akamen sukulinjan. Tiettyhän kaikista sukupolvista ei olisi voinut kertoa, ainakaan kamalan pitkän kaavan muodossa, koska muuten sarjasta olisi tullut tolkuttoman pitkä. Silloin kyllä heräsi toive silti, että Akamessa kerrottaisiin ninjakoirasuvun suurimmista käännekohdista. GDA:n alkaessa tietty alkoi mietityttämään, miksi GNG:ssä kaikki Igat olivat valkoisia kun heti GDA:n alussa kerrottiin wettä ihmiset eivät pitäneet valkoista koiraa suotavana ninjana. Sillekin olisi ollut kiva nähdä mangassa selitys, mitä lopulta tapahtui ihmisille, sammuiko ninjasuku lopulta ja vain koirat jäivät. Ja totta kai kirsikkana pinnalla: miten Akamesta ja Kurojakista tuli vihollisia, muutakin selitystä kuin pelkkä Igan ja Kougan vihanpito. No, saipa Kurojaki edes GTLW:ssä pikkuisen näkyvyyttä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse olisin toivonut, että kustakin sukupolvesta olisi ollut 5-10 kirjaa tarinaa ja se olisi hyppinyt reilusti eri sukupolvien yli. Juurikin nuo kertomasi asiat olisivat olleet tosi mielenkiintoisia: ihmisninjojen kuoleminen olisi tuonut tarinaan paljon draamaa. Veikkaisin, että valkea väri tulee siitä, että kishuja alettiin jalostaa vain valkeiksi ja kun ninjojen mukaan tuli kotikoiria, niin koirat alkoivat pikkuhiljaa sukupolvien myötä muuttua myös valkeiksi. (Kogien väri onkin sitten mysteeri, sillä nekin ovat Takahashin mukaan kishuja.)

   Akamen ja Kurojakin menneisyys olisi ollut tosi mielenkiintoinen luettava. Harmi, että se ei koskaan selvinnytkään... Tosin vielä on se pienen pieni mahdollisuus, että Akame alkaa joskus näitä muistelemaan, mutta se ei todennäköisesti toteudu... Takahashi tekee niin harvoin pitkiä katsauksia menneisyyteen.

   Poista
  2. Ihmiset eivät pitäneet valkoisia koiria hyvinä ninjoina, mutta ehkä suhtautuminen alkoi muuttumaan ensimmäisen Akamen, eli Hakutakan, myötä? Hakutaka oli aika etevä ninja, joten ehkä ihmiset sitten hieman pinnallisesti alkoivat vaalimaan valkoisia koiria aiemman sorron sijaan. Lopulta valkoisia koiria olisi ollutkin enemmän, kun niitä ei enää tapettu.

   Poista
  3. Tämäkin varmasti vaikutti. Tosin tässä on se, että miten kauan ihmisninjat olivat tarinassa mukana.

   Poista
  4. Kogat eivät ole kishuja, vaan ne ovat jotain tuntematonta japanilaista rotua.

   Poista
  5. Korjaan itseäni ja nyymiä: ne ovat kai-koiria/tuntematonta rotua.

   Poista
  6. Eivät ole kaikoiria, vaan tuntematonta japanilaista rotua, joka saattaa olla joku kaikoirien haara.

   Poista
 7. Vaikka The Last Wars nyt olisikin viimeinen Ginga sarja karhukoirista, niin kuitenkin haluaisin vaikka edes Shin Gaiden tyylisen tarinan Akamesta. Se on kuitenkin yksi GNG:n aikaisista legendoista. Hauskin asia tässä on se, että vaikka se on yksi näistä alkuperäisistä hahmoista, sen menneisyydestä tiedetään varmaan kaikista vähiten. Jonkin Melinkin menneisyydestä tiedetään enemmän. Kurojakistakin on kerrottu enemmän. Akamesta oikeastaan on kerrottu vain että, sillä on ollut ainakin kuusi pentua, tuntematon puoliso tai puolisoita ja että se on ollut Igojen johtaja. Ei mitään muuta. Olisi kiva saada käydä läpi sen historia. Takahashilla on varmaan jonkilainen suunnitelma tämän hahmon kanssa aina ollut. GNG:n susi osan aikana Akame meinasi kuolla kahteen kertaan, mutta ei kuollut kuitenkaan. Weedin aikana se enemmänkin toimi sellaisena mentori hahmona ja Orionissa se oli muiden kanssa laitettu syrjään. Orionin aikana Takahashi myös lisäsi sen lapsenlapset Shirozarun, Muun ja Raran sarjaan. Ajatteli varmaan korvata Akamen näillä mutta ei kuitenkaan korvannut. Ovatko muuten Shirozaru, Muu ja Rara edes tavanneet isoisäänsä? Niiden tehtävähän oli kuitenkin löytää Akame. Takahashi lopetti Orionin aika kömpelösti, joten saattoi olla että, hän vain unohti sen. Niin ja nyt Tlw:ssä Akamelle on annettu aika suuri rooli. Tällä hetkellä tilapäinen ylipäällikkö ja tuon sirpinkin Takahashi sille antoi. Voihan olla että GDA:ta kuitenkin aletaan jatkamaan, ei sekään mahdotonta ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akamen Shin Gaiden -tarinassa olisi kyllä potentiaalia ties mihin, sillä sen voisi parin mutkan kautta sitoa muutaman muunkin hahmon tarinaan (Kurojaki, Ben, Wilson). Mietin itsekin aikoinaan, oliko Shirozarun ja muiden tarkoitus ottaa Akamen paikka tarinassa, mutta ne jäivät lopulta erittäin pieneen rooliin.

   Orionista pitää sanoa, että se on aliarvostettu samaan tapaan kuin Weed ennen animen ilmestymistä. Sen juonesta ei saa hirveästi irti kuvalukemalla ja oikeasti koko homma tuntuu vain edestakaisin juoksentelulta.

   Poista