Palaute

Yleistä palautetta blogista ja sen teksteistä. Tänne voi laittaa myös toiveita kirjoitusaiheista ja muuta vastaavaa.

92 kommenttia:

 1. Moi c:
  Luettuani kaikki GNG aiheiset postauksesi, mieleeni nousi toivo postauksesta, jossa näytät KAIKKI kuvasi erilaisista keräilykohteista :)
  En nimittäin ole itse saanut nähdä GNG tyynyliinoja ja nuo mukit jaksaa joka kerta hämmästyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä olisikin hommaa. =D En varmaan kaikkia kuvia yhteen könttään laita, mutta tarkoituksena on tehdä oheistuotteista esittelyitä ja samalla pistää mahdollisimman paljon kuvamateriaalia niistä esille.
   Kiitos ehdotuksesta! Oheistuotejuttuja tulee varmasti lisää.

   Poista
  2. Ja tietenkin vielä lisänä: jos on jokin tietty esine, kannattaa laittaa toiveita. Oudot harvinaisuudet voisivat tietysti olla hauska aihe...

   Poista
  3. Oudoista harvinaisuuksista olisi kiva saada postaus! :)

   Poista
 2. Blogisi on kyllä mahtava! Olen lukenut melkein kaikki postauksesi ja pidän hirveästi. Voisitko tehdä postauksenjossa kerrot miten aidot oheistuotteet erottaa väärennöksistä? Esim. Miten tunnistat mallikuvat jotka aidot myydä aidoiksi? Olisi mukavaa jos jakaisit vinkkejä myös aloitteleville keräilijöille, joita myös itse edustan.
  - Noksu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kehuista! Ihana tietää, että teksteistä tykätään.

   Olen Kaksoissolan puolelle joskus tehnyt oppaan väärien mallikuvien tunnistamisesta, mutta ne ovat kyllä erittäin vaikeita tunnistaa. Tavallisesti vain, jos ostaa ison erän kerralla, voi lopulta tietää, onko ostanut aitoja vai ei. :/

   Poista
 3. Voisitko tehdä juttua GDW pehmoista? Kiinnostaisi tietää esim onko brodeeratuilla ja maalatuilla versioilla muita eroja kuin se että arvet/kuvioinnit ovat tosiaan tehty eri tavalla (olen jotain lukenut että maalaatut versiot olisivat "jämäkämpiä"). Sitten olisi kiva tietää Rikin, Ginin ja Weedin hännistä, kun on olemassa suoraa ja kippuraa. Rikillä taisi olla vain kippura, Weedin arpajaisversiolla taisi olla myös kippuraa vaihtoehtoa? Mites Ginillä? Onko vain brodeeratulla versiolla ainoastaan olemassa kippuraa häntää vai onko myös maalatulla Ginillä mahdollista olla kippura? Eli juttua pehmoista, mielellään kaikkea tarkempaakin tietoa ja nippelitietoa niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisäksi olisi siinä ohessa kiva tietää mitkä pehmoista ovat suosikkejasi ja mistä pehmoista pidät vähiten. Ja mielipiteesi siitä ovatko brodeeratut vai maalatut parempia sekä siitä pidätkö enemmän isoista vai pienistä. Ja toki perusteluiden kanssa. :)

   Poista
  2. En ihan heti ole pehmoista tekemässä juttua (vaatii hieman taustatyötä), mutta eiköhän niistä tulevaisuudessa juttua ole tulossa. Kiitos myös kysymyksistä! Ne auttavat jo siinä, millaista nippelitietoa lähtee etsimään. =)

   Poista
  3. Sitten kun pehmoista tulee tietoa niin olisi kiva tietää mistä kaikista pehmoista oli olemassa maalatut versiot (kaikista hahmoista ei tainnut olla maalattua versiota vaan pelkkää bodeerattua?). Ja sitten tietoa siitä mitkä pehmoista ovat harvinaisempia kuin toiset ja mitkä vähiten harvinaisia.

   Poista
 4. Chi's Sweet Homesta olisi kiva saada postaus jotain muuta -osastolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa on (animesta ja mangasta), mutta ei ihan heti. =)

   Poista
 5. Tee jokin postaus Urumista, sen syntymisestä ja vaiheista. Sekä siitä millaista yrityksen pyörittäminen on, hyviä ja huonoja puolia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tuosta joskus tekstiä toisen blogini puolella aloittanut. (Se kuoli joulun pyhinä viikko aloittamisen jälkeen...) Voisi sitä varmaan jatkaakin, kun monet siitä pitivät.

   Poista
 6. Hei, minultakin kysymys tai kenties jopa postausehdotus. Olet aika hyvin tuonut kokemustasi esille gingan saralla, joitakin juttuja mitä on sattunut vuosien varrella ym. Haluaisinkin tietää kovasti mikä ja milloin oli sinun ensikosketuksesi gingaan, miten siihen tutustuit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, voin ottaa tuon yhdeksi aiheeksi tulevaisuudessa, jos se kiinnostaa. =D

   Poista
  2. Minuakin kiinnostaisi se milloin ja miten tutustuit Gingaan. :D

   Poista
 7. Joitakin ehdotuksia joista voisit kirjoittaa:

  - Ginga foorumit: yleistä asiaa foorumeista ja sen käyttäjistä, sen ylläpitämisestä, foorumin hyvistä ja huonoista puolista, edesmenneistä foorumeista.. Jonkinlainen laaja postaus foorumeihin liittyen.

  - Ovatko Ginga-fanit elitistejä? Postaus liittyen elitismiin ja esiintyykö sitä Ginga-fandomissa sinun mielestäsi.

  - Onko keräily yliarvostettua? Pohdintaa siitä, antavatko Ginga-fanit liikaa painoarvoa keräilylle, vaikka muitakin fanittamisen muotoja löytyy.

  - Suomen Hopeanuoli-fanit ry. Jonkinlainen postaus tuosta yhdistyksestä (tietoa, mielipiteitä, kokemuksiasi jne)

  VastaaPoista
 8. Itse kaipailisin jonkinlaista aihetta liittyen GNG:n laumaan/armeijaan. mm. mitä tehtäviä eri asemissa oleville kuuluu tms.*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohdintaa ja mietintää lauman toimivuudesta? En ole ihan varma, ymmärsinkö oikein.

   Poista
  2. Juu esimerkiksi näinkin ja tavallaan selvittää miten tehtävät eroavat toisistaan ja sitä rataa.

   Poista
 9. Kiinnostaisi postaus jossa vertaat tarkahkosti Weedin asennetta/moraalia/luonnetta mangan ja animen välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös Ginistä olisi kiinnostavaa saada vastaavanlainen postaus jossa verrataan hahmon asennetta/moraalia/luonnetta mangassa ja animessa. Sekä GNG Ginin kuin GDW Ginin kohdalla. Ja samaten Rikistä voisi olla kiintoisaa samanmoinen analyysi.

   Poista
  2. Ginistä ei vielä, mutta Rikistä on tulossa. Peljätkää sitä~

   Poista
 10. Voisitko tehdä myös Riki-pehmosta esittelyn, kuten olit Ginistäkin tehnyt? Se on toinen halutuimmista pehmoista ja siitä olisi myös kiva saada joku kattavanpuoleinen esittely. (:

  VastaaPoista
 11. Tee postaus jossa esittelet omat suosikki -ja inhokkihahmosi perusteluiden kera?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosikit on jo pitkälti käyty läpi, mutta inhokit voisi käydä läpi.

   Poista
 12. Voisitko kirjoittaa pehmojen laadun vaihtelusta jotain? Kun esim tuolla John-pehmolla blogitekstissäsi on pää kallellaan. Niin vähän jotain juttua millaisia erilaisia "virheitä" ja laadun vaihtelua pehmoissa on esiintynyt ja mahdollisesti kuvien kera. Ja muutenkin siitä miten pehmot ovat melko uniikkeja oheistuotteita, kun eikös ne käsin olla tehty? Eli jokainen on uniikki kappaleensa.

  Sitten lisäksi olisi kiva lukea juttua figuureiden valmistusvirheistä (esim juuri niitä valuvirheitä) ja kuvia olisi kiva nähdä. Ylipäätänsä oheistuotteiden laadun vaihtelusta ja valmistusvirheistä jos saisi juttua ja mitä enemmän kuvia tälläisistä tuotteista saisi näkyville niin sitä kivempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmoista tuskin tuollaista laadunvaihteluarvioita teen, koska pehmoissa on aina tuota vaihtelua, GDW-pehmot eivät ole siinä mikään poikkeus. Kyse on ihan saumojen ja täytemateriaalin asettumisesta. Pehmot on ihan tehdastyötä ellei sitten laske tehdastyöntekijöitä käsityöläisiksi.

   Figuureista voisi jotain tehdäkin, mutta ongelmana on kuvien puute. Valuvirheiset figuurit ovat harvinaisia ja vielä harvemmasta on kuvia.

   Poista
 13. Voisitko kirjoittaa blogitekstin oheistuotteista jotka ovat kaikista harvinaisempia / vaikeita löytää? Sellaisia joita tuskin koskaan näkee edes missään ja sitten ihan sellaisia joita kuitenkin löytää aina myynnistä välillä, mutta harvoin ja ovat vaikeasti saatavilla.

  Ja kun olet noita GDW pehmoja esitellyt tarkasti, niin voisitko vastaavasti GNG figuureista tehdä jotain tarkkaa esittelyä? Esimerkiksi vaikka yksittäinen postaus jossa esittelet kaikki GNG figuurit, kerrot niistä tietoa (minkä hintainen figuuri on, onko miten harvinainen/yleinen ja mitä värejä kyseisestä hahmosta on jne..) ja omaa mielipidettäsi, mitä mieltä mistäkin figuurista olet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummatkin ideat olisi mukava toteuttaa. Pistän listalle tulevaisuutta varten. Oletettavasti teen samanlaisen myös GDW-figuureista.

   Poista
 14. Keräilyn tulevaisuudesta Suomessa olet blogitekstin kirjoittanut, mutta jos kirjottaisit vielä yleisemmin fanituksen tulevaiduusesta Suomessa? Tullaanko Gingaa fanittamaan vielä vuosien päästä vai hiipuuko fanitus ja fandomi? Tuleeko nuoria faneja koko ajan lisää ja pysyvätkö vanhat parrat vanhetessakin faneina ja fandomissa mukana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla ihan mielenkiintoinen. Pistän ideamyssyyn.

   Poista
 15. Miten olisi jonkinlainen kirjoitus Ginga fandomin hyvistä ja huonoista puolista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on vähän käsitelty jo parissa tekstissä, mutta voisi kai tehdä isompaakin.

   Poista
 16. Ehdotuksia kirjoitusaiheiksi:

  - Takahashin piirtotyylin kehittyminen/muuttuminen. Kuvia kehittymisen varrelta ja mielipiteitäsi, milloin Takahashin piirustustyyli on ollut parhaimmillaan ja milloin huonoimmillaan, millainen Takahashin nykyinen piirustustyyli on mielestäsi jne.

  - Ulkomaalainen fandomi ja fanit. Missä muualla kuin Suomessa fanitetaan? Onko Suomessa suurin ja aktiivisin fanikanta? Millainen on muiden maiden fandomi ja millaisia eroavaisuuksia sillä on Suomen fandomin kanssa jne.

  - Miten GNG hahmot ovat muuttuneet GDW:n mentäessä? Millaisia hahmokehityksiä on ollut? Ovatko jotkut hahmot muuttuneet enemmän kuin toiset jne.

  VastaaPoista
 17. Olet coneissa pitänyt paneelin siitä miten Hopeanuoli on perseestä niin tuli mieleen voisitko soveltaa tuosta jonkinlaisen blogitekstin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tulossa. Hieman hankaluuksia vain tekstin muotoilun kanssa.

   Poista
 18. Oheistuotteita joista toivoisin esittelyä: GNG lautapeli, GDW avaimenperät, zipot (näitä taisi olla myös GNG:stä), keräilykortit + niiden laatikot, Weed Worldit extroineen.

  VastaaPoista
 19. Jonkinlainen blogiteksti siitä miten hahmojen yms nimet tulisi kirjoittaa oikein? (esimerkkinä että Mer on Mer eikä Mel). Ja muutenkin juttua siitä miten fanit kirjoittavat nimiä eri tavalla. Jotkut tottumuksesta Chutora, Mel, Kyoshiro, Hakuro.. ja jotkut mangan suomennoksen mukaan Chuutora, Mer, Kyoshirou, Hakurou.. jne

  Ja miten olisi kirjoitus hahmojen ulkonäkö muutoksista/vaihtelusta? Esim siitä miten joidenkin hahmojen silmien värit vaihtelevat kuvissa, animessa jne. Ja vertailua miten anime eroaa mangasta ulkonäköjen suhteen (GNG:ssä aika paljon, GDW anime taitaa mukailla mangaa melko hyvin). Ja vaikka vielä jotain juttua siitä miten GDW animen GNG:ssä olevat hahmot ovat muuttuneet ja siksi koska GDW anime tosiaan mukailee enemmän mangaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimistä voisi tosiaan tehdä tuollaisen vertailun.

   Tuosta minulla on teksti tuloillaan, mutta kestää vielä jonkin aikaa~

   Poista
 20. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin siitä miten ja mistä löydät Ginga-oheistuotteita Urumiin myyntiin? Josset ihan tarkasti halua paljastaa niin edes vähän jotenkin pintapuolisesti juttua tästä aiheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhyesti sanoen: Japanista. Tuon tarkemmin en harmillisesti oikein voi juttua tehdä tai menee liikaa yksityiskohtia. Hankintaopasta on tarkoitus tehdä keräilijän oppaan yhteyteen.

   Poista
 21. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin GNG- ja GDW-animeiden piirtotyylin vaihtelusta? Kuvien kanssa vertailua piirtäjän ja tyylin vaihtumisesta animeissa ja mielipiteitä milloin piirustustyyli on animessa mielestäsi hyvää ja milloin ei. Weedissä laatu vaihtelee piirtäjien välillä paljonkin, mutta myös GNG:ssä on vaihtelua ja suuria eroja piirtotyylissä. Tästä aiheesta olisi kiva saada jotain juttua ja tarkastelua siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tätä on toivottu ja teen sellaisen, kunhan saan aikaa. Pitää samalla katsoa animet läpi ja napsia kuvia.

   Poista
 22. Jonkinlainen nimien lausumis teksti. Siis että miten nimi kirjoitetaan ja miten sitten lausutaan. Minulle näistä tulee ainakin paljon päänvaivaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ongelmallinen, koska nimiä lausutaan niin monella tavalla väärin ja oikein. Japanissa englanninkieliset nimet lausutaan vähän miten sattuu ja suomessa kaikki nimet lausutaan aika vaihtelevaksi.

   Helpoin muistisääntö lienee, että englanninkieliset nimet lausutaan englanin kielioppisääntöjen mukaan ja japanilaisissa taas y = j ja muuten ne lausutaan aikalailla samalla tavalla kuin kirjoitetaan. Yamato = jamato jne.

   Poista
 23. Voisitko kertoa yrityksen pitämisestä? Miten yritys perustetaan ja miten sitä ylläpidetään? Millaista työ on? Onko vaikeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin katsoa tuota Chibi-Urumin blogin puolella. Ihan yleistietoa kannattaa Googlettaa ja katsoa esim. elinkeinoelämän keskusliitosta, yrittajyys.fi ja vastaavilta sivuilta.

   Poista
 24. Tee jokin postaus missä mietit miten hyviä isiä Ginga-sarjassa on? Pohdintaa siis millainen isä Riki on, millainen taasen Gin ja millainen Weed. Mitä hyvää ja huonoa kussakin isässä on, kuka on parhain isä jne. Rikin, Ginin ja Weedin lisäksi voisi käsitellä myös muita isiä (esim Kurotora, Ben, Moss..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihan mielenkiintoinen. Pitää laittaa korvan taakse. Kiitos!

   Poista
 25. Voisitko tehdä jonkinlaisen blogitekstin siitä miten vaikutit siihen että Hopeanuolta alettiin suomentamaan? Monesti on tullut ilmi että on ainakin osittain sinun ansiotasi se että Hopeanuolta saatiin suomeksi ja olisi kiva tietää tuosta vähän tarkemminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi kai tuotakin käsitellä. Voisin boostailla siinä egoani. =D

   Poista
 26. Aivan ihana blogi!!! Oot NIIN IHANA !!!!!!

  VastaaPoista
 27. Mitä mieltä mieltä muuten olet tästä (http://rakpolaris.deviantart.com/art/Ginga-Densetsu-Hougen/124153441)? Törmäsin siihen sattumalta, kun etsin joskus pari kuukautta sitten kuvia Weedistä ja Hougenista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olikin ilmeisesti poistettu.
   Tuli Tässä mieleen, että onko sinulla tietoa, tuleeko pureplasticin (jerome-)pehmoja enempää Suomeen? Tai mistä niitä enää pystyisi hankkimaan?

   Poista
  2. Urumista voi hankkia. Niitä tuskin on tulossa uutta erää tuon jälkeen. Oheistuotteista otetaan tavallisesti vain yksi painos.

   Poista
 28. Teetkö joskus pohdintaa Weed-mangasta, nyt kun se on kokonaan suomennettu? Entä Orionista (jahka se saadaan suomennettua kokonaan :D)?

  Tuli muuten surffailtua Deviantartissa, joku oli tehnyt Bellasta oikein soturinaisen :D http://flannmoriath.deviantart.com/art/Ginga-Densetsu-Weed-Orion-Bellatrix-614253336

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin tehdä jotain. Olen harkinnut GDW:n pahisten pohdintaa ja se voisi olla ihan mielenkiintoista. Orionista ei itselläni tällä hetkellä ole hirveästi ideoita, mutta niitäkin voisi harkita.

   Haha, niin monet fanit toivoivat Bellasta vahvaa hahmoa tarinaan... Ei taida vain koskaan toteutua.

   Poista
 29. Voitko tehä blogia Ginga Densetsu Weed: Orion

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orionista on hieman hankala, koska sitä on vasta ilmestynyt niin vähän. Olisiko jotain toivetta siihen liittyen? Se voisi auttaa.

   Poista
 30. Teetkö GtLW:stä katsausta, kun se on päässyt 150:een lukuun (on tainnut jo rikkoutua sekin rajapyykki jollen aivan pieleen laske)?

  Pariin kuukauteen en ole löytänyt mistään tietoa, missä sarjassa mennään nyt, polkeekohan sarja nyt niin paikoillaan, ettei kukaan siitä ole viitsinyt mitään juonipaljastusta tehdä, vai onko mahdollisesti sarjan kustantaja onnistunut tukkimaan kaikki keinot, jolla lukuja on päässyt vuotamaan nettiin? Tekijänoikeussyistä kyllä ymmärrän, jos lukuja ei enää tule nettiin, mutta valehtelisin jos väittäisin ettei mua harmita yhtään, onhan GtLW:hen päässyt paremmin kiinni kuin aikoinaan GDWO:hon, josta oli aika hyvä, kun tiesi ennen sarjan loppua edes Weedin pentujen nimet ja että Ouussa sattui luonnonmullistus. No, onpahan mitä odottaa, jos (ja toivottavasti kun) GtLW käännetään suomeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, näin on tarkoituksena, kunhan saan taas lisää materiaalia katsottavaksi.

   Syy voi olla kumpikin. Goraku kiristi yhdessä vaiheessa valvontaa, joten nyt voi olla toinen vastaava yritys käynnissä. Spoilereita näkyy tosi vähän, mikä tarkoittaa osittain sitä, että juonikäänteet tapahtuvat hitaalla tahdilla. Nyt sarjassa alkaa ilmeisesti olla jo talvi eli aikaa on mennyt kuukausi tai useampikin.

   Poista
 31. Vastaukset
  1. Menee varmaan siihen, että pokkari on ilmestynyt.

   Poista
 32. Pohdintaehdotus: entä jos GtLW:n lopussa olisikin kuollut joku muu Weedin pennuista kuin Sirius?

  VastaaPoista
 33. Pohdintaehdotus: millainen isä Weed on pennuilleen, entä millainen isoisä Gin taas on lapsenlapsilleen? (En äkkiseltään huomannut että tällaisesta pahempaa pohdintaa on ollut tai sitten selasin blogin liian huolimattomasti läpi :) )

  GDWO:n osassa 22 Gin kysyi Rigeliltä, tuleeko se koirien mukaan vai jäisikö se lemmikiksi Daisukelle. Ja viimeisessä GDWO:n osassa Gin mietti että ehkä Bella on onnellisempi lemmikkinä.

  Weed taas oli karkottamassa Orionin GDWO:n 29. osassa, ja varmaan olisi toteutunutkin täysin, jollei Masamune olisi kääntänyt huomiota itseensä itsemurhallaan. Luulin tähän päivään asti, että Weedin ja Orionin riita oli vain sellaista rähjäämistä mitä vanhemmalla ja lapsella toisinaan voi olla ja vanhempi lopulta tiuskahtaa että häpykööt toinen osapuoli silmistä, tarkoittamatta kuitenkaan lopullista eroa. En tajunnutkaan että Weed olisi oikeasti karkottamassa Orionin. Ja GtLW:stä oon saanut sellaisen kuvan, että Weed aikoo karkottaa Siriuksen, mutta en sano, mitä siinä kävi, koska en ymmärtänyt, lähtikö Sirius todellakin palaamatta vai "keskeytyikö" karkotus jostakin syystä.

  Huvitti vain rutosti, kun tajusin, että Rigelille ja Bellalle oltiin tarjoamassa lemmikin elämää, koska niillä oli kokemusta elämisestä ihmisten kanssa, ja Orion ja Sirius ollaan heittämässä niskavilloista pois laumasta, kun näiden mielipiteet eroaa Weedin näkemyksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on oikein hyvä idea ja laitan mietinnän alle. Gingassa on muitakin vaihtelevia isä-hahmoja, niin voisi katsoa niitäkin samalla.

   Poista
 34. Tilattiin Urumista Pureplasticin Jerome-pehmo ilmestymisvuoden joulukuussa. Se kai saapui ihan hyvin, mutta heti ilmeni että pehmon jalassa oli valmistusvika, liian vähän täytettä, ja se vääntyi kehitysvammaisen/murtuneen näköisesti aina kun sen laittoi seisomaan, vaikka sen kuinka yritti saada näyämään hyvältä.
  Tämä ei vielä haitannut niin hirvittävästi, että olisin valituksen tehnyt, mutta kun kävin viime Gingaconissa, huomasin että siellä olevat pehmot, myös muut Jeromet, olivat paljon pönkömmän tuntuisia ja niissä oli huomattavasti enemmän täytettä eikä mikään taipunut oudosti kun ne seisoivat pöydällä. Niihin verrattuna oma yksilöni oli kuin joku makaroni.
  Harkitsin toisen hankkimista conista tai paikan päältä kaupasta että voin valita yksilön itse, mutta coneihin en yleensä pääse, ja ainut kauppa mistä tiedän niitä saatavan olisi tuntien ajomatkan päästä, ja olin jo kiintynyt yksilööni liian paljon laittaakseni sen myyntiin.
  Onneksi sentään sain sen lahjaksi enkä maksanut sitä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pehmoissa täyte jakautuu epätasaisesti. Pehmoa tulee ottaa tällöin niskasta ja ravistella, niin täyte asettuu tasaisemmin. Tahdotulle alueelle voi myös "hieroa" enemmän täytettä. Muuten en nyt voi auttaa, kun pehmon hankinnasta on kuitenkin kolmisen vuotta...

   Poista
 35. Pohdintaehdotus, miten GDN:ssä nökyy Takahashin mielenkiintotai sen puute omaa sarjaansa kohtaan. Takahashi ilmeisesti halusi lopettaa Gingan GtLW:hen, ja jatkoin vain, koska hänet ilmeisesti essestä päätellen ylipuhuttiin siihen. Ehkä olisi ollut parempi että Takahashi olisi vielä tehnyt GtLW:lle pokkarilisen tarinoita, joissa puitaisiin sodan jäkeistä aikaa, mutta tarina olisi sitten voinut pässtyä siihen. Se vähä mitä GDN:stä on tietoa saanut, tarina on saanut omituisen junonenkäänteen. Onhan Takahashi jossakin haastattelussa todennut, että suunnittelee tarinaa suurinpiirtein pokkarin aineiston verran ja sitten katsoo miten tarina etenee, mutta onko GDN enää vain tarina, jossa vain huitaistaan tapahtumia ja odotetaan reaktioita.

  GtLW:n esseessä Takahashi toteaa että sarjakuvan tekeminen on kovaa työtä, jossakin on myös ankkataiteilija Carl Barks todennut vastaavaa. Barks käsittääkseni teki ainakin jossakin vaiheessa ankkasarjoja vain siksi, että oli joku työ josa tienata elnatonsa, ei niinkään että olisi oikein tehnyt sitä työtä rakkaudesta lajiin. Onkohan Takahashillakin nyt menossa jokin sama vaihe, eihän Takahashilla kovin iso eläke olisi ollutkaan tiedosa ja nyt jatkaa sarjakuvien tekoa taloudellisista syistä ja koska ilmeisesti taustalla on ollut jonkinlaista painostusta.

  VastaaPoista
 36. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ginga_Densetsu_Noah

  Jos GDN tuohon suuntaan menee, olisi ollut parempi, että sarja olisi loppunut GtLW:hen, vaikkakin loppu jätti haljun maun suuhun.

  VastaaPoista
 37. Ginga Densetsu Noah alkoi suurinpiirtein kaksi ja puoli vuotta sitten, toukokuussa 2019. Jos Takahashilla tosiaan on sopimus kustantajan kanssa 30 pokkarista, on viikkolehdessä julkaistujen lukujen puolesta tarina suurinpiirtein puolivälissä. En pidä hatarana jo tässäkin blogissa jokuseen kertaan ilmaistua teoriaa, että Takahashilla on sopimus tyyliin 30 pokkarin tarinoista, olihan Agatha Christienkin ensimmäinern kustannusopimus sisälstänyt viiden trainan kirjoittamisesta.

  Mihin suuntaan GDN on ,ennyt? Onko siinä oikeastaan tiettyä juonta lainkaan? Alun laimeuden jälkeen kakkospokkari alkoi tuntua siltä, että tarinalla on jotain kerrottavaa, mielestäni oli mukavaa, kun Orion alkoi miettiä omia motiivejaan ja sitä, mitä Sirius oli yrittänyt oman elämänsä aikana opettaa. Kun nyt suomijulkaisuun alkoi tutustua, tuntui ihan kivalta, että tsrinaan oli satu vähän pohdiskelevaa elementtiä.

  VastaaPoista
 38. Kun yritän luoda tiliä urumiin, sivu ilmoittaa ettei ole käyttöoikeutta tilinluontisivulle.

  VastaaPoista
 39. Sain Urumi-tilin luotua ja tein tilauksen, mutta kun yritän uloskirjauduttuani kirjautua takaisin sisään, salasana tai käyttäjänimi eivät muka kelpaa. Salasana on täysin varmasti oikein koska copypastasin sen, ja nimestä on vähän vaikea erehtyä.

  VastaaPoista
 40. Ilmeisesti GDN päättyi nyt kesäkuussa. Onkohan loppu yhtä äkkinäinen kuin GtLW? Sillä Takahashin kerrotaan aloittavan uuden sarjan syyskuussa... Ellei sitten Takahashi tee jotain muuta, vaikka muistaakseni tässä blogissa on mietitty, ettei Takahashi aloita aivan uutta juttua tekemään, mikä ei Gingaan liity, riski olisi tekijälle ja kustantajalle liian suuri...?

  http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=8&p=72204#p72204

  http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=29&p=72205#p72205

  VastaaPoista
 41. Kaksoissolan Ginga-palapelit eivät näytä enää toimivan (Adobe Flash Player). Onkohan näitä saatavissa missään muussa muodossa?

  VastaaPoista
 42. Dear Mrs. Uru,

  Please do not be offended by my somewhat harsh criticism, but I think it is time for someone to point this out: Unanswered questions, broken promises regarding blog posts, general disregard of fans... That is truly disappointing. Quite baffling too, may I add. One could even say it is bluntly deplorable and despicable.

  Anyhow, any new insights about the English translation of Ginga manga? New opinions, perhaps? Your review of the translation of GNG gave me the woobies and put me thinking whether it is worth the wait or not. Has the quality of the translation seen any pinch of improvement during these absent years of yours?

  Yours truly,
  Tonymious

  VastaaPoista
 43. Eikö olisi helpompaa vastata ihmisten kysymyksiin, eikä vain jatkuvasti poistella näiden viestejä? Olisi myös vähemmän tylyä.

  VastaaPoista
 44. Kysymys: Mikä tämä Dog Days-sarja oikein on? Törmäsin siihen gingapediassa, mutta missään blogissa ei siitä ole kirjoitettu mitään. Jotenkin siitä tulee mieleen ihanat, maalliset ja ihmisläheiset GNGn alkuosat. Pliis, älä poista tätäkin viestiä.

  VastaaPoista
 45. Uru meidän, joka olet pilvessä.
  Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
  Tulkoon sinun animevaltakuntasi.
  Tapahtukoon sinun tahtosi
  myös maan päällä niin kuin taivaassa.
  Anna meille tänä päivänä
  meidän jokapäiväinen mangamme.
  Ja anna meille meidän kysymyksiimme vastaukset,
  niin kuin mekin vastaukset annamme niille,
  jotka ovat meiltä tietoa pyytäneet.
  Äläkä saata meitä kiusaukseen,
  vaan päästä meidät Weed-animen pahasta.
  Sillä sinun on Kaksoissola
  ja voima ja Urumi
  iankaikkisesti.
  Aamen.

  VastaaPoista
 46. Helena "Uru" Lipponen... paisuu kuin simatynnyri.

  VastaaPoista
 47. Heippa kaikille kommentoijille!

  Sori kaikille vastausinnottomuuteni. Olen ollut itsekäs, ja siitä suuret pahoitteluni! Aikaani on vain vienyt niin moni asia: opinnot, veljen itsemurha, ja Urumin ja KSn ylläpito. Siskoni on vastannut blogin ylläpidosta ja poistellut ihmisten kommentteja. Itselläni on ollut sisäänkirjautumisessa ongelmia, mutta eiköhän tämä tästä. Yritän palautella viestejänne jos suinkin kykenen!

  Korvaukseksi tylytyksestäni uusi postaus Takahashin uusimmasta sarjasta on tulossa syksyn aikana. Saadaan tämä blogikin taas aktivoitua!

  Terveisin,
  Uru

  PS.
  Urumissa Ginga-ale syyskuun ajan! Nappaa pokkari tai pari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OK. Kiitos tiedoista. Ja otan osaa. Mutta hyvä kuulla susta taas pitkästä aikaa!
   Aiotko mennä tapaamaan Takahashia?

   Poista
  2. ^ Huijari. Aito Uru (Helena Lipponen) kyykkii norsunluutornissaan ja paskoo ihmisten päälle sellaisella tulitustahdilla että ilmavoimat pitäisi kutsua paikalle.

   Poista