torstai 1. toukokuuta 2014

Kuukausihaaste: Rotuja Ginga-maailmaan

Tuplahaaste: minkä uuden rodun, jota tarinassa ei ole vielä esiintynyt, tahtoisit mukaan Ginga-tarinoihin? Vastapainoisesti, mitä rotua et missään nimessä tahtoisi tarinassa nähdä? Rotu voi olla jo esiintynyt tai jokin uusi.

Suurin toive minulla olisi rodun suhteen, että se olisi jokin uusi ja luppakorvainen rotu. Pidän luppakorvaisista koirista pystykorvia enemmän ja tahtoisin mieluusti nähdä sellaisia enemmänkin. Ja luppakorvilla tarkoitan "perinteisiä" luppakorvia, jotka ovat suomenajokoiran ja beaglen tyylisiä, ei niinkään tosia tai muita molossityylisiä.

Yksi suosikkirotu Gingaan olisi tiibetinmastiffi. Orionissa on nyt yksi tällainen massiivinen, pörröinen koira, mutta se ei mielestäni tiibetinmastiffi ole.Tiibetinmastiffi on massiivisen kokoinen koira, jolla on paksu turkki. Siitä on myös useita erilaisia värimuunnelmia, joten siitä saisi melko helposti erilaisia ulkonäköjä hahmoille. Nämä koirat näyttävät tavallisesti todella lutuisilta, mutta (kuten tanskandoggi Hougen) voisin kuvitella näistä myös pelottavia pahiksia.

Kuva: Amerikanbulldoggi Nero

Toinen toiverotuni olisi amerikanbulldoggi. Tämä isokokoinen rotu on mukavan ilmeikäs ja lisäksi se on kasvoiltaan ja rakenteeltaan reilusti erimallinen kuin monet muut Gingassa olevat koirarodut. Lisäksi täplikkäästä rodusta saisi helposti tehtyä hyvin erilaisia hahmoja.

Kuva: Animalsadda
Viimeisenä yksi suosikkirotujani, jonka poissaoloa Ginga-maailmasta ihmettelen kovasti: beagle. Beaglet ovat erittäin yleisiä, iloisia metsästyskoiria, joten on suorastaan omituista, että Gingassa niitä nähdään (oletettavasti) vain kaksi minirooleissa. Beagle loisi hyvin piristystä muuhun joukkoon ja voisin itse kuvitella sen Sasuken ja Smithin välimuodoksi perusluonteeltaan: iloinen, ahmatti ja huumorintajuinen, mutta samalla myös taistelija. Se olisi pirteä lisä Gingan hahmokaartiin ja tunnettuna rotuna se varmasti saisi suosiota myös lukijoilta.

Kuva: Koirat.com

Rotu, jonka tahtoisin itse tiputtaa pois, on selkeä: saksanpaimenkoira. En ole koskaan hirveämmin välittänyt kyseisestä koirarodusta enkä pidä monista sen ominaisuuksista. Saksanpaimenkoirat ovat harmillisen ylijalostettuja eikä niiden ulkonäkökään viehätä. Kehutut rotu- ja koulutusominaisuudetkin alkavat olla mennyttä päivää.

Lisäksi saksanpaimenkoiria on Ginga-tarinoissa melkeinpä liikaa. John ja Jerome ovat ymmärrettäviä, samoin Andy, mutta näitä on paljon pienissäkin rooleissa. Itselleni oikeastaan viimeinen pisara oli Venäjän sotakoirat, joiden lauma koostui vain saksanpaimenkoirista. Ne näyttävät aivan liian samannäköisiltä ja yhtä ainoa rotua on todella tylsä seurata.

Wikipedia

Toinen melko ylikäytetty rotu on kainkoirat, erityisesti Orionin puolella, mutta ne eivät ole minua haitanneet. Kainkoiriin on saatu paljon erilaisia ulkonäköjä jo ihan turkin väriä ja raitoja muuttamalla eivätkä ne missään vaiheessa ala olla valtavia massa-armeijoita kuten saksanpaimenkoirat. Lisäksi näiden laumoissa on myös muita rotuja.

16 kommenttia:

 1. Minäkään en haluaisi saksanpaimenkoiria lisää.Mielestäni ne ovat jotenkin agressiivisia ja pelottavia nimittäin vähän aikaa sitten saksanpaimenkoira kävi minun serkkujeni kultaisennoutajan kurkkuun kiinni.(En itse ollut paikalla).Ja kaulapanta pelasti.

  VastaaPoista
 2. Samojedi olisi kiva lisä gingaan.

  VastaaPoista
 3. Saksanpaimen on kieltämättä jo aika nähty rotu gingassa, mutta mielestäni se toimii kyllä aika hyvin. En osaa vielä sanoa, häiritseekö niiden paljous vaiko ei, täytynee odotella tuonne Venäjän sotakoiriin..

  Tiibetinmastiffi kiinnostaisi pahiksena. Samojedi olisi kyllä ihana lisä.. Tai sitten sellainen "karvaton" koira.. Mikähän sen rodun nimi mahtoikaan olla?

  VastaaPoista
 4. Tiibetinmastiffin kuvan kohdalla ei sanota mistä kuva on peräisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Googlesta. Kiertänyt niin monella sivulla, että alkuperäistä ei löytynyt.

   Poista
  2. Kuvassasi on kiinalainen tyyppi rodusta, jota jalostetaan yliaggressiiviseksi ja mahdollisimman näyttäväksi statussymboliksi. Tiibetiläiset koirat ovat paljon vaatimattomampia ja käytännöllisempiä.

   Poista
  3. Otin tarkoituksella uhkaavamman näköisen kuvan.

   Poista
  4. Google ei ole mikään kopiointisivu. Minusta sinun pitäisi myös mainita, että tuo on vain variaatii tiibetiläisistä, tuo ei nimittäin ole "normaali".

   Poista
  5. Kannattaa lukea, mitä olen aiemmin vastannut sekä myös itse blogiteksti. Niin selviää paljon enemmän kuin vain kuvia katsomalla.

   Poista
 5. Gennai on mukavan massiivisen iso, jolloin jotain samaan sarjaan kuuluvaa olisi kiva saada lisää ja uusia mahdollisia rotukokeiluja Takahashin piirrettäväksi.

  VastaaPoista
 6. Tiibetinmastiffi olisi ihana saada hahmoksi, ja sitten siitä semmonen oikein pörrönen pehmo! Oletko muuten katsonut sen anime-elokuvan jossa noita koiria on, oliko se nyt Tibet inu monogatari?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jepa, vähän hopeanuolimaista tunnelmaa leffassa.

   Poista
 7. Mun mielestä olisi kiva, jos tulisi pari Belgianpaimenkoiraa. Ne on kumminkin tosi nättejä, tervuista tykkään eniten♥ luonteeltaakin ne on suht. samanlaisia ku Rocket ja Sasuke:3

  VastaaPoista