sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Jotain muuta: Ozzy

Ozzy kertoo samannimisestä beaglesta, joka elelee onnellista elämää perheensä kanssa lähiössä. Ozzyn elämä kuitenkin alkaa muuttua, kun ihmisperhe lähtee kuukaudeksi Japaniin: Ozzy viedään hoitoon luksuskoirahotelliin, joka paljastuu kuitenkin pian (uros)koiravankilaksi.

Elokuvan takana on espanjalais-ranskalainen studio eli vaihteeksi joku muukin kuin Disney. Ozzyn voi katsoa ilmaiseksi Viddla-palvelusta.

Ozzy muistuttaa tyyliltään melko paljon Bolt-elokuvaa, mutta ilman isoa budjettia jää siitä tietysti reilusti jälkeen esimerkiksi animaation laadun ja käsikirjoituksen taidon takia. Animaation laatu pysyy melko yhtenäisenä koko elokuvan ajan, mutta joihinkin hahmoihin on käytetty selvästi enemmän aikaa ja vaivaa kuin muihin. Koiravankilan berhandilaisjohtaja Ärjy on hahmo, jonka animoimiseen on käytetty selkeästi eniten aikaa ja vaivaa, kun taas sivupahikset ja sivuhahmot ovat pitkälti klooneja toisistaan. Vaikka animaatiossa on ongelmansa, pidin siitä, että tässä koirista pyrittiin tekemään koiria eivätkä niiden raajat taivu kuin ihmisen. Monista muista vastaavista elokuvista poiketen Ozzy myös käyttää tarinassa monen rotuisia ja kokoisia koiria.

Viddlassa elokuvasta oli tarjolla suomidubbi, joka oli ihan ok. Isona ongelmana dubissa on, että Espanjassa hiljaisuutta ei pidetä luentavana osana keskustelua, jonka seurauksena kun hahmolla ei ole vuorosanoja, se pitää yhä jotain ääntä tai sekalaisia äännähdyksiä. Tämä kävi suomiversiossa nopeasti rasittavaksi. Sellainen pieni yksityiskohta oli mukava, että välissä mukana oli myös oikeaa koirien haukuntaa eikä vain ihmisiä haukkumassa.

 

Outona yksityiskohtana: elokuvassa mainitaan, että koirahotellista on nartuille ja uroksille omat hotellinsa ja samalla myös vankilansa. ... Miksi?


Elokuvan isoin ongelma on oikeastaan se, että sen ideoita ei ole mietitty tai toteutettu loppuun asti. Miksi elokuvan pahis tahtoo varastaa koiria? Miksi kukaan on tahtonut perustaa koiravankilan? Ajatus koirista tehdastyöläisinä ei oikein toimi, koska ne ovat vain tavallisia koiria, eivät mitään ihmis-koirafuusioita. Elokuvaan olisi saanut paljon enemmän ideaa, jos vankila olisi ollut oikeasti koirien vankila eikä ihmisille tarkoitettu vankila. Myös juoni olisi vaatinut hiomista.


Kokonaisuudessaan elokuva on ihan ok. Ei mitään suurta uutta tai ihmeellistä, mutta ei tässä mitään inhonnutkaan.

2 kommenttia:

  1. Hei! Olen nyt yksi lukijoistasi. Olen ennestäänkin lukenut postauksiasi, mutten ole ollut varma miten saadaan tilattua blogisi:D Nyt sen vihdoin osaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva! Pitää koettaa postaillakin lähitulevaisuudessa.

      Poista