perjantai 8. elokuuta 2014

Jotain muuta: Kotia kohti - Uskomaton seikkailu

Jotain muuta -osastolla on tarkoitus esitellä muita manga/anime/piirroselokuvia/kirjoja/jne, jotka voisivat kiinnostaa Ginga-harrastajaa. Pääpaino on eläinaiheisissa teoksissa.

Kotia kohti - Uskomaton seikkailu (Homeward Bound)

Tekijä:  Sheila Burnford (alkuperäinen kirja), Duwayne Dunham (ohjaus)
Osia: 1
Arvosteluun katsottu: 1

Kultainennoutaja Jalo, amerikanbulldoggi Hans ja tiibettiläiskissa Sissi jätetään omistajaperheen työmatkan ajaksi hoitoon ystävän maatilalle. Lemmikit kuitenkin huolestuvat omistajiensa katoamisesta ja karkaavat lähtien kulkemaan yli Kalifornian vuoriston päästäkseen takaisin kotiin.


Kotia kohti on kauniisti toteutettu eläinelokuva. Toisin kuin monet muut saman genren vastaavat, tämä ei sorru siihen, että ihmisten draamat olisivat pääroolissa, vaan se keskittyy suosiolla Jaloon, Hansiin ja Sissiin. Ihmishahmoilla on avioerokriisi käynnissä, mutta se on tarinassa minimaalisessa osassa.

Elokuvan toteutus on erittäin toimiva. Toisin kuin monet nykyiset, se ei sorru laittamaan eläinten leukoja liikkumaan puheen tahdissa, vaan puhe tapahtuu ihan koirien ja kissan elekielen kautta. Tämä tekee elokuvasta heti vakuuttavamman koirista kiinnostuneille, koska eläinten reaktiot ovat aitoja ja niiden ilmeikkyyttä on mukava seurata. Monia kohtauksia on selvästi tehty myös vahingossa, kun eläinnäyttelijät ovat vain inspiroineet esiintymistään.

Käsikirjoitus ja ohjaus ovat onnistuneet hyvin, minkä ansiosta elokuvasta jaksavat nauttia niin lapset kuin aikuisetkin. Toimintaa ja tunnelmaa on paljon, mutta rauhallisiakin kohtauksia on eikä aika ole kuluttanut elokuvaa, vaikka sillä ikää onkin. Suomidubit ovat erittäin hyvin onnistuneet eläinten kohdalla, ihmisten äänet jättävät hieman toivomisen varaa.

Kokonaisuudessaan ehdottomasti yksi parhaita eläinaiheisia elokuvia.

Suomenkieliset DVD-julkaisut on pitkälti myyty loppuun, mutta elokuvasta saa ostettua vielä ruotsi-painosta, jossa on suomenkieliset äänet. Tällöin hakusanana kannattaa käyttää englanninkielistä nimeä (Homeward Bound).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti