sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Jotain muuta: Kani nimeltä Mulko


Nimensä mukaisesti Kani nimeltä Mulko kertoo Mulko-nimisestä kaniinista. Manga on tyyliltään realistinen ja kertoo päivittäisestä elämisestä kanin kanssa.

Mangan piirrostyyli on realistinen ja kanit on piirretty yksinkertaisesti, mutta samalla realistisesti niiden luonnolliset liikkeet huomioiden. Kuvissa näkyvän yksinkertaisen tyylin lisäksi kirjassa on myös vanhempia tarinoita, joissa kanit on piirretty realistisesti.


Manga keskittyy enimmäkseen huumoriin ja kertoo Mulkon jokapäiväisestä elämästä. Mukaan tulee myös pieniä vinkkejä kanin hoitoon. Mangaka itse on myös tarinassa mukana, mutta tämä on toteutettu niin, että pääpaino pysyy koko ajan kaneissa eikä karkaa kertomaan ihmiselosta. Mangakan ystävistäkin kerrotaan eniten siinä, kun aiemmat tuliaiset vaihtuivat Mulkon saapumisen jälkeen kaninherkkuihin.

Monista muista suomeksi julkaistuista lemmikkisarjoista poiketen Mulkossa kerrotaan myös lemmikin kuolemasta. Mulkon kanssa elänyt, mutta äkillisesti kuollut Pikku, kulkee tarinassa mukana ja lisäksi lopussa sen kotiin muuttamisesta ja kuolemasta on lyhyt tarinansa. Vaikka kanin kuolemasta kertominen synkensi kirjan tunnelmaa, on se minusta kuitenkin tärkeä teema pitää esillä. Kokonaisuudessaan Pikkusta olisi ollut mukava lukea enemmänkin, mutta koska se eli vain noin puoli vuotta omistajansa hoidossa, on ymmärrettävää, ettei se saanut tarinassa huomattavaa roolia.

Kani nimeltä Mulko on melko tavallinen lemmikistä kertova kirja. Se on mukava ja kevyt lukea, minkä ansiosta siitä on varmasti paljon iloa kanin omistajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti