lauantai 27. huhtikuuta 2019

Vaihtoehtoiset loput Last Warsille

Sisältää spoilereita Last Wars -mangan viimeisestä luvusta. Jos et tahdo spoilaantua, ehdit nyt lopettaa lukemisen.
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -
-

Last Wars'n loppu oli poikkeuksellinen: se päättyi yhden päähenkilöistä, Siriuksen, kuolemaan. Sirius oli monelta osin Weediäkin rauhanomaisempi: kun Weed antaa viholliselle yhden mahdollisuuden, Sirius ei luovuta ensimmäisen kerran jälkeen, vaan jatkaa kunnes sen ajatukset saavat vastakaikua. Näin se sai Kamakirin veljekset vaihtamaan puolta ja lopulta sen kärsivällisyys sai myös Monsoonin mielen muuttumaan hetkellisesti. Sirius myös taisteli aatteensa puolesta loppuun asti: kun Monsoon haavoitti sitä pahasti, Sirius yritti yhä puhua sille ja myöhemmin se esti Monsoonia tappamasta Orionia. Orionin tai edes Weedin mielipidettä Monsoonista Sirius ei saanut muutettua, vaan koirat tappoivat Monsoonin Orionin johdolla. Siriuksen kuolema oli kuitenkin monelle yllätys, mutta entä jos kuollut olisikin joku muu?

Bella & Rigel
Käsittelen Bellan ja Rigelin samassa, koska niiden kuolema olisi todennäköisesti aiheuttanut samanlaisen reaktion. Jos Bella olisi kuollut, se olisi todennäköisesti joutunut Monsoonin uuden reviirinvaltaushyökkäyksen uhriksi. Vaikka monet sitä haaveilevat, en usko, että Bellaa nähdään koskaan minkäänlaisessa taistelussa. Rigel olisi todennäköisesti kuollut taistelussa Monsoonia vastaan: se olisi puolustanut veljiään tai jotain muuta koiraa, tai ehkä sen kohtaloksi olisi tullut epäonnistunut hyökkäys.

Itse olisin pitänyt Bellan tai Rigelin tappamista hyvin halpana temppuna, sillä niille on annettu harmillisen vähän ruutuaikaa. Erityisen Rigelin syrjässä pysyminen on outoa, koska se on Orionin ja Siriuksen tavoin isossa roolissa taisteluissa sekä Orion-mangassa ja lisäksi sopiva välimuoto veljiensä luonteista. Tästä huolimatta Rigel jää aina syrjään, kun hahmojen hyviä puolia kehutaan. Jos Rigel tai Bella olisi kuollut, tämä olisi todennäköisesti ollut käännekohta tarinassa. En usko, että sisaruksen kuolema olisi vaikuttanut Orioniin, mutta Siriuksen mielipiteen se olisi voinut kääntää. On myös mahdollista, että Siriuksesta ja Orionista olisi tullut vihollisia: jos Sirius ei olisi välittänyt sisaruksenkaan kuolemasta, Orion olisi saattanut tappaa sen.

Toisaalta, mielenkiintoinen vaihtoehto olisi myös, jos Rigel tai Bella kuolisi veljiensä tähden, esimerkiksi astumalla näiden taistelun väliin ja jääden siinä uhriksi. Tämä olisi voinut pakottaa veljekset neuvottelemaan tai Weedin ottamaan tilanne hallintaansa. Toki tämä olisi voinut vain lisätä kaaosta, jos veljekset syyttäisivät tilanteesta toisiaan.

Orion

Jos Orion olisi kuollut, miten Sirius olisi reagoinut siihen? Orion itse ei välittänyt kuolettavasti haavoittuneesta Siriuksesta eikä myöskään sen viimeisistä yrityksistä saada taistelu loppumaan. Vaikka veljeksillä on hyvin erilainen maailmankatsomus, voidaan kuitenkin sanoa, että ne ovat yhtä jääräpäisiä.

Näkisin Orionille kaksi kuolintapaa: ensinnäkin, se kuolisi taistelussa Monsoonia vastaan. Orion hyökkäisi ja iskisi Orionin maahan. Orion saattaisi viimeisenä tekonaan pyytää Siriusta tappamaan Monsoonin ja/tai kirota tämän, koska tämä oli aiheuttanut Orionin itsensä kuoleman ja puolusti ystäviensä sijaan hullua karhua. En usko, että tämä olisi muuttanut Siriuksen mieltä, koska tässä tilanteessa Monsoon olisi vain puolustanut itseään. Sirius toki surisi veljeään, mutta kuolema ei muuttaisi sen mieltä. Voisin toisaalta kuvitella, että jossain vaiheessa -jos Siriuksen yritykset eivät tehoaisi- Sirius päätyisi itse tappamaan Monsoonin ja muistelisi tässä vaiheessa Orionia. Monsoonin loppu olisi tällöin samanlainen kuin hybridikarhunkin: Sirius houkuttelisi sen mukaansa ja kun Monsoonin huomio olisi herpaantunut, Sirius kaataisi sen kuolemaansa, pudoten todennäköisesti itsekin sen mukana.

Toinen vaihtoehto olisi se, että Orionin hyökkäys olisi epäonnistunut: Ouun armeija olisi hajonnut jälleen ja Orionin iskut eivät olisi tappaneet Monsoonia, vaan Orion olisi haavoittunut. Orion puhuisi veljelleen ja kertoisi, että tämä olisi ainoa joka voisi tappaa Monsoonin (kuolintapa olisi kai sama kuin edellisessäkin). Sirius ei tietenkään uskoisi, mutta Orion tahtoisi viimeisillä voimilla todistaa itsensä. Orion etsisi Monsoonin, asettuisi rauhassa istumaan ja odottaisi, mitä Monsoon tekee. Vaikka Monsoon olisi jo rauhoittunut, rauhallisestikin käyttäytyvä Orion saattaisi ajaa sen raivoihin ja Monsoon murskaisi Orionin - todistaen täten tämän mielipiteen oikeaksi. Sirius ei todennäköisesti voisi toimia heti tai hyvinkään pian, koska sitä kalvaisivat häpeä ja suru, mutta lopulta se kääntyisi Monsoonia vastaan.

Jos Orion kuolisi, voisin yhtälailla nähdä Siriuksen kuolevan tai selviävän hengissä. Sirius ei välttämättä palaisi enää Ouun, koska kokisi pettäneensä itsensä ja aatteensa.


Muut koirat

En usko, että muiden koirien kuolemat olisivat vaikuttaneet Orioniin tai Siriukseen. Taistelussa oli kuollut jo useita koiria, joissa oli Orionin ystäviä ja Siriuksen tuttuja. Myös Weed sekä Gin olivat haavoittuneet vakavasti ja niiden kohtalo oli (koirien näkökulmasta) pitkään tuntematon. Weedin tai Ginin kuolema olisi todennäköisesti lisännyt kaaosta ja aiheuttanut veljille entistä pahemman välirikon, ehkä jopa vakavan taistelun. Lopputulokseen se ei kuitenkaan olisi todennäköisesti vaikuttanut, vaikka jompikumpi veljeksistä olisi valittu Ouun uudeksi johtajaksi.

Chibi

Jos koirien kuolema ei muuttaisi tarinaa, miten tapahtuisi, jos uhrina olisi Chibi? Itse näen, että Chibi olisi hahmo, joka olisi voinut horjuttaa monenkin mielipidettä. Chibi ilmestyi koirien joukkoon suloisena karhunpentuna, jotka lähes kaikki koirista hyväksyivät. Orion aikoi ensin tappaa Chibin käyttämällä sitä harjoitusmaalina sirppi-harjoituksissaan, mutta luopui suunnitelmastaan muiden painostuksesta. Monsoon tappoi Chibin emon eli pennulla on maailmassa myös paljon vihollisia.

Jos Orion olisi tappanut Chibin harjoituksissaan tai muuten, olisi se varmasti katkaissut välit Siriuksen ja Ouun lauman väliltä lopullisesti. Jos Monsoon olisi nähnyt tapon, se olisi varmasti myös menettänyt taas luottamuksensa koiriin, ehkä jopa Siriukseen.

Toisena vaihtoehtona olisi, että Monsoon olisi tappanut Chibin. Sirius pelasti Chibin jo kerran Monsoonin kynsistä, mutta se voisi yrittää tutustuttaa karhut toisiinsa uudestaan: Chibi paitsi luottaa koiriin, on joko Monsoonin tai jonkun sen sisaruksen pentu. Jos Monsoon tässä tilanteessa tappaisi karhunpennun, voisi Sirius menettää toivonsa Monsoonin suhteen ja joko luovuttaa tai auttaa Ouun koiria tappamaan sen.

Kolmantena vaihtoehtona näen Chibin kuolevan ja uhraavan samalla itsensä pelastaakseen jonkun: Siriuksen, Orionin, Ginin, Weedin tai jonkun muun Orionille läheisen koiran. Tappajana ei olisi Monsoon, vaan joku tuntematon uhka tai uusi vihollinen. Kuka ikinä pelastettava olisikaan, Orion jäisi siitä kiitollisuuden velkaa ja se voisi kuitata sen antamalla Siriukselle aikaa Monsoonin kanssa. Orion ja Ouun joukot vetäytyisivät ja muutaman kuukauden kuluttua Orion kävisi katsomassa, miten Monsoon edistyisi ja tekisi päätöksensä sen mukaan.

Näistä lopuista minulle olisi mieluisin tämä oikea eli Siriuksen kuolema tai Orionin kuolema. Gingassa ei ole pitkään aikaan tapahtunut mitään dramaattista ja päähenkilön kuolema oikeasti ravisutti, vaikka se tapahtuikin harmillisen nopeasti. Olin rehellisesti sanoen odottanut kahden muun kaltaisen tyylistä melko laimeaa loppua TLW:lle, mutta olen tyytyväinen, että vaikka sarja päättyi äkillisesti, se päättyi yhtä dramaattisesti kuin oli alkanutkin.

7 kommenttia:

  1. Itse olen todella pettynyt, ettei Orion kuollut. Koko hahmohan hehkuu itsemurhaa ja minä hetkenä tahansa Orion olisi typeryyksissään voinut haavoittua.
    Sellainen loppu vain sopisi Orionille hahmona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin itsekin odottanut Orionin kuolemaa, koska se tuntuu olevan ainoa asia, mihin Orion voisi pystyä. Se on niitä harvoja hahmoja, joka ei muutu mihinkään suuntaan: se on koko ajan supervoimakas ja kaikkivoipa, mutta sen murhanhimoinen luonne ei koskaan kehity tai rauhoitu.

      Orion itseasiassa haavoittuu TLW:n lopputaisteluissa, mutta se ei menoa paljoa hillitse.

      Poista
  2. Luulin GtLW:n alussa, että Bellaa ei näkynyt siksi, koska se olisi kuollut syystä tai toisesta GDWO:n ja GtLW:n aikahypyn aikana, pelkäsin jopa tapausta, jossa Bella joutui onnettomuuteen (kuten Minnie jäädessään virran vietäväksi)tai että Bellan kimppuun on hyökätty eivätkä veljet muuta voineet kuin avuttomana katsoa sivusta. Bellaa kaipasin siinä vaiheessa kun Orion nähtiin ensi kerran GtLW:ssä, ja koska odottavan aika on pitkä uusia tietoja odotellessa, kuvittelin Bellalle tapahtuneen vaikka mitä, vaikka mitään erikoista syytä ei annettu sarjan puolesta :)

    Rigelin hahmoon aloin kiintyä GDWO:n etenemisen myötä, kuten mainittu, sillä on sopiva sekoitus Siriuksen ja Orionin luonteita, GDWO 9:ssa jo näkyi miten liikuttavan huolehtivainen se oli Terumunesta, ja pokkarissa 10 Rigel hyökkäsi Masmunen kätyreiden kimppuun, kun ne oli Terumunen kimpussa, mutta yhden koirien paetessa Terumune lähti takaa-ajoon ja tätä ei Rigel silti sallinut, tuli mieleen miten Weed joskus sanoi "En jahtaa pakenevaa" tms. On suuri sääli että Rigel, vaikka toki sai oman siivunsa tarinasta, jäi kuitenkin kahden vanhemman veljensä varjoon.

    GtLW:n edetessä kun Sirius ja Orion oli toistensa niskavilloissa (en tajunnut, että veljeksillä oli huonot välit jo GDWO:n aikna, mutta enpä pohtinut, miksi välit tulehtuivat GtLW:n aikana, ajattelin että totta hitossa niillä hiertää eri mielipiteet karhuista, se kävi GtLW:n aikana kuitenkin sopivasti esille eikä veljesten välien tulehtumista siksi ihmetellyt), ajattelin, että kyllä jompikumpi saattanee kuolla sarjan aikana, mutta odotin ratkaisua, että toinen kuolee pelastaessaan toisen. (Sirius tietenkin ajatellen että Orion on veli ja ansaitsee elää, vaikka Orionila on melko rajuja mielipiteitä, Orion olisi pelastanut Siriuksen sitä ajatellen että kai nyt hitto soikoon veli pitää pelastaa). Vaikka tällaista oli ajatellut, tuntuu ihan itseasiassa jännältä ratkaisulta, että Sirius kuoli Monsoonin aiheuttamiin haavoihin ja nekin tuli vielä vahingossa.

    GtLW:n loppu oli raju, nyt kun näin miten GDWO loppui, aloin toivomaan, että GtLW olisi yhtälailla saanut levollisen lopun, vaikka Sirius olisikin kuollut, mutta olisi käsitelty tapahtumia Siriuksen kuoleman jälkeen vielä pokkarin verran. No, eipä enää voi sekoittaa Weediä ja Siriusta toisiinsa, enää ne ei tarinassa yhtä aika esiinny...

    BTW onkohan Takahashin uudesta sarjasta mitään tietoa? Vai jatkaako Takahashi enää lainkaan sarjakuvien tekoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bella on perheensä mukana, mutta ei harmillisesti tee mitään...

      Rigel tosiaan ansaitsisi isomman roolin tarinassa. Se on myös mukavan erilainen ulkonäöltään.

      Tämä on itse asiassa mielenkiintoista, koska veljekset yrittävät melkein vuoronperään pelastaa toisiaan, kun taistelu Monsoonin kanssa käy kaoottiseksi.
      GtLW:n isoin vika on tarinan loppuminen näin nopeasti. Jos pokkareita olisi vain ollut yksi enemmän, olisi tarina saanut arvoisensa lopun.

      Takahashin sarjasta ei ole tietoa. GtLW:n lopussa mainittiin kuitenkin, että uusi sarja on tuloillaan. En nyt äkkiseltään muista, miten pitkä aikaväli sarjoilla on aiemmin ollut, mutta veikkaisin, että vielä pari kuukautta saadaan odottaa.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. TLW:n lopussa oli mainos, että Ginga-saaga jatkuu vielä.

      Poista
  4. Minun mielestäni jos gtlw:n loppu olisi jotain tarvinnut niin Siriuksen sanovan viimeiset sanansa Oun armeijalle, kuten vaikkapa: "Oletteko nyt tyytyväisiä"? tai vaikkapa moittia Weediä siitä, kuinka tämä kääntyi omia moraalejaan vastaan. Miettikää nyt (kaikki, jotka ovat gdw:tä katsoneet tai lukeneet), Weedhän oli omassa pentuudessaan todella armollinen ja antoi ties kuinka monta mahdollisuutta vihollisilleen vaikka nämä olisivat aina vain juonitelleet tämän pään menoksi. Ja nyt hän sitten väittää, ettei ymmärrä Siriuksen ihanteita?! Mielestäni Sirius oli tuolloin se, joka yritti toimia oikein ja pitemmässä mittakaavassa fiksuimmin. Ja ironista kyllä, Orion näyttää olevan ainoa, joka vaikuttaa tuntevan aitoa syyllisyyttä Siriuksen kuolemasta. Mielestäni Sirius ansaitsi noin hyväsydämiseksi urooksi paljon legendaarisemman lähdön.

    VastaaPoista