sunnuntai 9. joulukuuta 2018

The Last Wars - The last chapter

This is summary of the newest and last chapter of TLW-manga. According to Manga Goraku Takahashi will start new series soon.

10 kommenttia:

 1. Sarjan varsinaiseksi loppu oli todella outo. Taistelua toki odotti, mutta että päättyi tähän... Olisi luullut, että tarinaa olisi jatkettu vielä muutamalla luvulla ja kerrottu mitä sitten tapahtui? Koyukin, Bellan ja toki Reikan ja tämän pentujen reaktiot valitettaviin kuolintapauksiin, koska näitä sellaiset koski jopa hyvin suoraan, jäikö Shion Ouun vai lähtikö se takaisin mistä oli kotoisin, ja olisi kiva ollut saada Daisukekin mukaan loppunäytökseen. Eihän Ginin tarvitse itse tarinassa kuolla varsinaisesti, vaan lopussa ottaa vaikkapa reilu aikaharppaus, jossa Daisuke muistelee Giniä ja muita, annetaan ymmärtää, että tarinassa oleet hahmot toki ovat kuolleet kuka mihinkin ajan kanssa ja tietty vihjaistaan, että aikoinaan Ginin johtama paratiisi oli yhä edelleen ja kukoisti (vaikka toki olisi vieläkin jotain kahakoita, mutta ne jääkööt lukijan mielikuvituksen varaan). Sillä myös kierrettäisiin kysymys, kenestä tuli Weedin jälkeen päällikkö, sekin annettaisiin lukijan mielikuvituksen kerrottavaksi.

  Käännekohtana sarjassa tämä olisi vielä ollut ok, mutta että loppu... Ja jos Takahashi kuitenkin aloittaa kuulemma uuden sarjan, mistä se kertoo? Jos Gingaa on luvassa, alkaako siitä, mihin jäätiin vai tehdäänkö aikahyppy, jos, kuinka pitkä?

  Siihen on alkanut tottua, mitä tapahtui lopussa, muta tuntui todella haljulta, ihan kuin koko Ginga-saaga olisi tähdännyt tähän loppuun... olisi ansainnut upeamman lopetuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Aikahyppy voisi ihan hyvä olla vain Ginga-maailman ottaminen nykyaikaan. Nythän se taitaa olla vuoden 2003 paikkeilla tai jotain vastaavaa. Ja avoimia juonikohtia jäi tosiaan liian paljon...

   Uusi sarja on mysteeri vielä, mutta kuvittelisin, että se olisi kuitenkin Ginga-aiheinen. Pitäisin siitä, jos se jatkuisi suoraan LW:n lopusta eli siinä käytäisiin läpi Chibin ja monien muiden kohtaloita. (Tajusin juuri, että Chibi meni kaikessa rauhassa talviunille eikä tiedä Siriuksesta...)

   Minä tavallaan pidin tästä lopusta, koska se on synkin Ginga-loppu oikeastaan ikinä ja toi mieleen Rikin sekä Yukimuran kuolemat. Se oli kuitenkin tehty tosi nopeasti ja se olisi tarvinnut aikaa hieman enemmän. Jos viimeisen luvun tapahtumat olisi saanut jaettua 2-3 lukuun, olisi se tuntunut ihan erilaiselta.

   Poista
 2. Orion sai tehdä sirpillä sen, mistä se takuulla on nähnyt päiväunia... olisin pettynyt, jollei sirpillä olisi edes haavoitettu Monsoonia. Aikaa loppu olisi kuitenkin tosiaan tarvinnut enemmän, vaikkapa muutama luku, joka kertoo siitä, miten hahmot käsittelevät tapahtumia. Avoin loppu ei huonokaan ole, jääpähän lukijoiden mielikuvitukselle tilaa jatkaa tarinaa, mutta liian avoin loppu tuntuu siltä, kuin tarina vain halutaan äkkiä päätökseen. Kuulemma alun perin Gingan piti jäädä avoimeksi lopultaan siihen, että koirat hyökkäävät Akakabutoa vastaan, mutta tarina jatkui koska se oli suosittu. No, kyllähän nyt Gingaa sitten voisi jotenkin jatkaa, mutta tuntuu hassulta, jos tarina aloitetaan "tyhjästä" pitkän aikahypyn kera, kuten GDW alkoi.

  Tiikeriraitaisena Ginga-suku tuskin jatkuu, ellei Weed peuhaa Koyukin kanssa uutta pentuetta, onhan Joe ja nyt Siriuskin kuolleet, jotka olivat Ginin ja Weedin lisäksi tiikeriraitaisia. Mutta jos tarinaa jatketaan kertomalla uudesta uhasta joka häiritsee Ouun koirien elämää, mikä uhka sitten on? Onhan tässä nähty jo vaikka mitä.

  Tosin, tuli mieleen GtLW:n tarinan aloitus eli miten Akakabuton kuoleman jälkeen koirat alkoivat vainota Akakabuton sukulaisia. Chibihän sellaiseksi paljastui ja se on nyt talviunilla. Onkohan uusi tarina kertomassa siitä, mitä tapahtui Monsoonin kuoleman jälkeen, hyväksyttiinkö Chibi laumaan, ja olisihan kiva saada Shion sikäli mukaan tarinaan, koska se on asunut seuduilla, joissa karhut ja koirat elävät yhdessä.

  No, saas katsoo, mitä tapahtuu. Loppu oli kieltämättä surullinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin mietityttää, mitä nyt voi tapahtua. TLW:tä oli kuitenkin niin pedattu viimeiseksi Ginga-sarjaksi, että jatko tuntuu oudolta.

   Totta, Siriushan oli viimeinen tiikeriraita. Olisi tosin mielenkiintoista, jos Orion saisi tiikeriraitaisen pennun, joka olisi Sirius-klooni. =D "Tapa vihollisesi!" "Enkä!"

   Olisi tosiaan mielenkiintoista, jos tarinaa jatkettaisiin näistä elementeistä: veljesriidasta ja Chibistä. Muuttuiko Orion mitenkään hahmona veljensä kuoleman vuoksi? Itselle tulee mieleen Jouji, joka lähti vaeltelemaan siskonsa kuoltua.

   Poista
 3. Mietin, jos seuraava sarja olisi suoraa jatkoa Ginga: The Last Warsille. Wars on monikossa, eli ehkä sotia tulee vielä lisää, jos Monsoonia vastaan käyty sota oli se ensimmäinen. Ehkä seuraava sarja voisi olla vain Ginga: The Last Wars part 2 tms. Ehkä uusi sota tulee taas kostonkierteestä (esim Chibi kostaa koirille sen että Sirius kuoli tai mitä jos Monsoon selvisi sittenkin ja kostaa Siriuksen puolesta tms) ja ehkä lopulta kaikki hoksaavat sen minkä Siriuskin, että sotia tulee ja tulee, jos kostonkierteestä ei luovuta. Se olisi aika hyvä opetus sekä lopetus Gingalle. Lopullinen rauha, ei enää kaunaa ja kostonhimoa menneistä asioista. Toki joskus hamassa tulevaisuudessa voi uusia sotia puhjeta uusien sukupolvien välille, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäkin on mahdollista ja ihan mielenkiintoinen vaihtoehto. Itse toivoisin, että Siriusta ei unohdettaisi ja olisi tosi hienoa, jos Chibi olisi mukana tarinassa.

   Poista
 4. Oma toive jotenkin olisi että Chibi tulisi toimeen muiden tarinan hahmojen kanssa, kuitenkin Gin ja muut luokittelivat sen ystäväksi koska niillä oli samat aatteet jne. Molemmat halusi kostaa ja tappaa Monsoonin. Siitä miten Chibi reagoi siihen, että Sirius on kuollut ("Hei Chibi, Monsoon tappoi Siriuksen" "RRRAAARRRR") - tosin sillä on Zion vielä tukena & Monsoon jonka se halus tappaa on myös kuollut ("Mut me tapettiin Monsoon" "Oh, ok" / "Rraaarrrrr minun kosto, MINUN" --> opeta Chibille että kosto on juttu mut kun se on hoidettu, vaikkakin jonkun toisen käsistä, kaunan voi unohtaa - mikä vois olla mahdollisesti ok helppo juttu koska Sirius opetti)

  Kuuuuuitenkin, harmillisen äkkipysähdys + ihan älytömästi avoimia juonikohtia ja vastaamattomia kysymyksiä, Fantan blogista sitten vaan lukemaan kun lisää tulee. Itse arvelin et joku veljeksistä kuolee. Bella on haamu ikuisesti, ei tehnyt mitään R.I.P. Rigel edelleen oma suosikki, taidan nähdä poijjaan tuolla rannalla mikä on helpotus. Orionin kannalla olin itse enemmän koska Orion oppi ja kehittyi sarjan aikana, vaikka joskus tuntui että mentiin takapakkia mutta kehittyi sentään enemmän kuin Sirius mihin paloi hermot aika usein kun kaikki mitä Sirius teki oli jokaiselle osapuolelle haitallista (Kaveeraa Monsoonin kanssa, jätä Monsoon yksin, aiheuta Monsoonille lisää hermo traumoja = problem / Pitää salassa Chibin suhtautumisen Monsooniin, olis ollu hyvä kertoa et Chibi vihaa Monsoonia, muut koirat olis hyvällä mahdollisuudella hyväksynyt Chibin, mutta eeeeei Sirius on niin stubborn ja jumittunut omiin aatteisiinsa että se vaarantaa muiden selviytymisen ja ajattelee vain itseään - aiheuttaen potentiaalisesti vielä enemmän kuolemaa) Muutama esimerkki vaan
  Jos Sirius olis puhunut Chibin fiiliksistä, tajunnut et Jos ne tappaa Monsoonin --> porukan kostonhimo poistuu. Sirius olis saanut myös itseään läpi siinä että 'syyllisen voi pistää maksamaan syntinsä, mutta viattomien ei tarvii kärsiä' = Chibi elää ja karhuja ei vainota enää vain sen vuoksi että ovat karhuja. Sirius olisi loikannut takaisin Ouun puolelle, kuolemat olis minimoitu koska Sirius olis tiennyt Monsoonin liikkeet, jne. jne.
  Noh, jännä loppu vaikkakin hyvin äkkipikainen. Jotenkin tunteellinen ja vahva siinä että loppuu Siriuksen kuolin ruutuun tai ainakin siihen 'menetyksen tunteeseen' Mutta kuitenkin~~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista! Unohtui kommentoida, kun viesti tuli...

   Poista
 5. Siriuksen aatteet oli kyllä hyvät. Sarjaan petyin todella paljon loppua kohden koska Orionista tehtiin ylivoimainen terminaattori,siinä mentiin metsään ja pahasti. Orionin ylivoimaisuus on suorastaan pilkkaa niitä koiria kohtaan jotka kuolivat akakabutoa vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta. Orion lopulta voitti Monsoonin yksin ja on muutenkin aivan liian ylivoimainen. Heitin vähän aikaa sitten ajatuksen, että Orionista tulisi hyvä pahis. Pitää katsoa, jos siitä saisi viestin aikaan.

   Poista