Beastars on Paru Itagakin tekemä manga-sarja, jota on ilmestynyt 14 osaa. Sarja sai vähän aikaa sitten animen ja se on Netflixin omistuksessa. Katso traileri täällä.
Beastarsin päähenkilöt ovat Legoshi-susi ja Haru-kaniini. Tarinan alkupainona on eläinkuntaa vainoava sarjamurhaaja, mutta se asettuu pian seuraamaan Legoshin ja Harun tavallista kouluelämää oppitunteineen ja suhteineen. Tavallinen elämä on kuitenkin hyvin erilaista kuin ihmisyhteiskunnassa, sillä eläinkunta jakautuu kasvissyöjiin ja lihansyöjiin. Legoshin ihastusta Haruun katsotaan pahasti kaikilta puolilta eikä Legoshi itsekään ole varma tunteistaan: onko hän ihastunut kaniin vai tahtooko syödä tämän. Sarjaa voisikin pitää astetta pidemmälle vietynä Zootopiana: sarjojen maailmat ovat samanlaiset, mutta Beastars on miettinyt asian loppuun asti.
Beastarsin piirrosjälki alkaa moniviivaisena ja hieman sotkuisena, mutta asettuu parin kirjan kuluttua tasaiseen ja tyylikkääseen uomaansa. Sarjan hahmot ovat ilmeikkäitä ja lajien sisälläkin on huomattavasti erilaisuutta. Maailma myös koostuu useista sadoista lajeista eli ei ole vain geneeristä jänistä, vaan jänikset jakautuvat useisiin eri lajeihin ja rotuihin kuten oikeassakin maailmassa. Sarjassa on laaja hahmokaartti, joka koostuu useista erilaisista lajeista ja pysyvien hahmojen lisäksi tarinassa on paljon hahmoja, jotka vain pyörähtävät sivuosissa ja jäävät sitten syrjään.
Sivutyö: munien muniminen ja myyminen koulun kahvilaan, jotta lihansyöjät saisivat proteiinia. |
Legoshi on sarjan päähenkilöitä ja hänen kauttaan maailma tuleekin hyvin tutuksi. Legoshi on valtava susi, minkä johdosta monet pelkäävät ja välttelevät häntä, mutta luonteeltaan Legoshi on hiljainen ja syrjäänvetäytyvä. Legoshi yrittää monin tavoin olla esimerkillinen ja onkin kasvissyöjiä kohtaan hyvin alistuva eikä hae konfliktia, vaikka voisikin helposti voittaa käytännössä kaikki riitatilanteet. Legoshilla on kuitenkin jatkuva pelko siitä, mitä tapahtuu, jos hän ei saa itseään hillittyä ja raatelee joskus luokkakumppaninsa. Asiaa ei auta, että osa hänen lihansyöjäluokkatovereista ei edes yritä vastaavaa hillintää.
Sarja ei kuitenkaan rakennu pelkän maailman varaan, vaan siinä on useita hitaasti aukeavia sivujuonia. Tyyliltään sarja on draamaa ja siinä ei ole jatkuvaa, selkeästi etenevää juonta, vaan tarina etenee pyrähdyksittäin ja kulkee välillä omia polkujaan. Se on kuitenkin selkeästi mietitty ja vaikka välillä tarinassa on kuivempia kausia, voi se yllättäen taas tempaista mukaansa hyvinkin rajusti.
Jos etsinnässä on aikuisempi ja vakava eläinsarja, on Beastars ehdottomasti tutustumisen arvoinen.
Ohoooo! Yllätyin, kun tulin vilkaisemaan onko uusia postauksia tullut. Jotain muutakin kuin Gingaa siis.
VastaaPoistaBeastarsin mangaa en ole lukenut, koska piirrosjälki ei oikein iskettänyt, mutta anime... tykkään kyllä todella paljon! Ilmestyneet jaksot katsoneena täytyy sanoa, että olen varsin positiivisesti yllättynyt (kuten myös turreja ym. karttava kumppaninikin oli :D). Beastars on ollut jotenkin freesi sarja ja koukuttava, myös mature, kuten sanoitkin, mitä olen ainakin itse vuolaasti kaivanut. Opening on myös kokonaisuudessaan ihana tuulahdus tähän animen perus diipa daapaan.
Oli mukava nähdä jotain muutakin eläinaiheista postausta, kiitos siitä!
Beastarsin alkuosien piirrostyyli on sellaista hieman sotkuista, mutta se paranee parin osan jälkeen. Animea en ole itse vielä ehtinyt katsomaan, mutta se vaikuttaa tosi hyvältä.
PoistaKivaa kun pitkästä aikaa tullut tällainen "Jotain muuta" -postaus, niitähän aikaisemmin on ollut jokunen :)
VastaaPoistaKeskitytkö näissä "Jotain muuta" -postauksissa muihin eläinmangoihin kuin Gingaan, vai onko muuten tarkoituksena tehdä vastaavia postauksia muista mangoista, joka ei ole Takahashin tekemä?
Jotain muuta -jutuissa on tarkoitus nostaa esiin joku toinen eläinsarja kuin Ginga. Takahashin työt lienee suurimmalle osalle tuttuja.
PoistaVaikuttaa mielenkiintoiselta sarjalta, kyseinen manga olisi kiva saada suomeksi.
VastaaPoistaMukavaa, että kiinnostuit!
Poista