maanantai 27. tammikuuta 2014

Jotain muuta: Neiti Koume, tiikeriraita

Jotain muuta -osastolla on tarkoitus esitellä muita manga/anime/piirroselokuvia/kirjoja/jne, jotka voisivat kiinnostaa Ginga-harrastajaa. Pääpaino on eläinaiheisissa teoksissa.

Neiti Koume, tiikeriraita
Tekijä: Natsumi Hoshino
Osia: 7+
Arvosteluun luettu: 1

Neiti Koume, tiikeriraita on realistisesta näkökulmasta kerrottua tarinointia kissojen Koume ja Koyuki elämästä. Tarinat perustuvat osittain mangakan omiin kissoihin ja niiden seikkailuihin.

Neiti Koume on mukavaa luettavaa: sen piirtojälki on kaunista ja erityisesti kissat on lähes koko ajan piirretty realistisesti, mutta myös chibi-tyyliset kissat toimivat hyvin eivätkä tee eläimistä liian sarjakuvamaisia. Kissojen asennot ja ilmeet ovat aidosti onnistuneita ja niistä näkee selvästi, että kirjoittajalla itsellään on ollut kissoja. Juoni etenee mukavan rattoisasti ja tunnelman on rauhallisen rento.

Itselleni ongelmaksi muodostuivat kuitenkin kissat. En hirveästi välitä kissoista ja sarjassa nousee usein esiin ne piirteet, minkä vuoksi en pidä kissoista. Myös kissanomistajien huonot piirteet nousevat jo ensimmäisessä osassa niin paljon esiin, että ne alkavat ärsyttää, vaikka ne yrittäisi jättää huomiotta. Jos tämä sarja kertoisi koirista, suhtautuisin siihen varmasti paljon myötämielisemmin. Mainittakoon vielä, että Chi's Sweet Home -sarjassa kissat eivät minua häirinneet kuin muutamassa yksittäisessä kohtauksessa.

Jos pidät kissoista ja Chi tuntui liian lapselliselta, kannattaa kokeilla Neiti Koumea. Jos et ole kovin suuri kissojen ystävä, kannattaa teosta harkita kahteen kertaan.

Arvosana: ** (tai kissafani ****)

7 kommenttia:

 1. Olenkin pari kertaa törmännyt tähän sarjaan ihan ohimennen piirtojäljen pohjalta. Kenties pitäisi tutustua jossain vaiheessa vähän tarkemmin, kun Chi's Sweet Homekin vaikutti ihan hyvältä.

  VastaaPoista
 2. Näin kissojen keskellä asuvana voin sanoa, että tää on aivan ihana manga, kuten myös Chi's Sweet Home. Nuo kissat on piirretty niin suloisesti ja on helppo samaistua moniin mangan tapahtumiin.

  VastaaPoista
 3. Itse tykästyin tähän sarjaan, voi tosin olla, että siihen on vaikuttanut se, että jouduin työskentelemään sen parissa jonkin aikaa. Olen tosi nirso seuraamieni sarjojen suhteen ja esimerkiksi Chi's Sweet Homea en ole koskaan lukenut pientä nopeaa pläräämistä laskematta. Piirustusjälki ja tarina eivät tehneet vaikutusta, mutta Koumen jälki upposi hyvin nopeasti. Tarinasta en vielä osaa pahemmin sanoa, pitää tutustua suomennokseen hieman enemmän kuin mitä kuvalukemalla tietää. Koume on kaikesta huolimatta melko tuntematon sarja, joten mukavaa, että toit sen esille.

  VastaaPoista
 4. Tykästyin tähän sarjaan melkein heti. Olen ihminen, joka pitää niin kissoista kuin koiristakin, ja on mukavaa vaihtelua koirasarjakuviin. Piirtojälki on mielestäni hyvin onnistunut, aivan ihanan realistinen. Kissojen ilmeet ja anatomia on aivan mahtavaa ja tarina vie ainakin minut mennessään ~

  VastaaPoista
 5. Tykästyin tähän sarjaan, tosin pidän kissoista että koirista.
  Minusta molemmat sarjat ovat hyviä Neiti koume ja Chi ^^
  Kissat ovat hienosti piirrettyjä ja Juonikin vaikuttaa hyvältä.

  VastaaPoista
 6. Voi harmi, etten saanut tota 1 osaa D: Mutta on kyllä hyvä maga ;)

  VastaaPoista
 7. YH! Maga? Mikähän seki on D: Tarkotin siis manga :D

  VastaaPoista