maanantai 27. tammikuuta 2014

Miksi Weedillä ei ole arpia?

Hetki ennen arpia.
Weedin arvettomuutta on usein pohdittu: Ginillä on arvet sen ensimmäisestä taistelusta karhua vastaan. Rikillä arpia on Akakabuton ja monien muiden karhujen kautta enemmän kuin tarpeeksi. Myös Weedin sisaruksilla on arpia: Yukimuralla kasvoissaan ja Joella niskassa. Weedistä Takahashi on kuitenkin sanonut, ettei sille ole koskaan tulossa arpia. Miksi?

Yksi syy voisi olla se, että kaikilla muilla arpia on. Weed on -pentujen ja Shiron lisäksi- sukunsa ainoa uros, jolla ei ole arpia, joten arpien puuttuminen tekee siitä uniikin. Lisäksi WEED-mangassa on useita muita arpisia hahmoja: Ken, Jouji, Kagetora, Kyoshiro, Hiro ja korvansa menettänyt Jerome ovat vain pintaraapaisu arpisiin hahmoihin. Monille sivuhahmoille arpia tulee myös taisteluiden kautta.

Tästä päästäänkin toiseen syyhyn eli missä vaiheessa Weed saisi arpensa? Ginilla arpien saaminen tapahtui ensimmäisessä suuressa taistelussa karhuja vastaan. Hiro menetti silmänsä ja sai arpensa, kun sen isä kuoli. Yukimura ja Joe taas taistellessaan elämästä ja kuolemasta pentuina. Toubee taas Hougenin vihan kohteeksi jouduttuaan ja ennen puolenvaihtoaan. Monilta muilta arpien syitä ei ole edes kerrottu. Weed tarvitsisi siis eeppisen, käänteentekevän taistelun, jotta sen arvet tuntuisivat pätkän vertaa vaikuttavilta. Ainakin itse katson, että Orionissa tämä hetki on mennyt jo ohitse eikä Weed ole hahmokehityksessä enää siinä vaiheessa, että arvet toisivat siihen mitään uutta muuten kuin ulkonäöllisesti. Sopivia tilanteita Weedille arpien saamiseen olisivat kenties olleet taistelu Blueta vastaan, jossa Weed alkoi kunnioittaa muiden elämää yli omansa tai taistelu Yukimuraa vastaan, jossa Weedin maailmankuvan haastoi sitä itseään huomattavasti vahvempi vastus. Arpien pitäisi kuitenkin myös kertoa oma tarinansa eikä olla vain uusi asuste hahmolla.

Toisaalta, Weed on hahmona sellainen, etteivät arvet välttämättä sitä pukisikaan. Weed on Ginin suvusta se hyvis, joka pitää moraaleistaan aina kiinni eikä anna itsensä taipua tappajaksi, vaikka vastustaja miten ansaitsisi kuoleman. Arvettomuus voi kuvastaa myös Weedin puhtaita ajatuksia ja naiiviutta: monille muille hahmoille arpien saaminen on merkinnyt lapsuuden ja sen aatteiden kuolemaa sekä siirtymistä todelliseen maailmaan, jossa vain voimakkaimmat selviävät.

3 kommenttia:

  1. Tai Weed olisi voinut saada arpensa taistellessaan Kaibutsua vastaan tai sitten tuossa Yukimura osassa.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa, että teit sitten näistä arpi jutuista tämän tekstin. :3

    VastaaPoista