perjantai 8. joulukuuta 2017

GtLW: 124

Lukue 124. Kiitos käännöksestä Fanta-chanille!

Kurotora käskee koirat pois. Ne ovat etsimässä sirppiä, mutta sitä on mahdoton löytää ilman valoa.
Ken pyytää anteeksi, ettei siitä ole apua haavoittuneena. Koirat keskustelevat ja Kyoshiro kyseenalaistaa Orionin johtajana. Myös Kurotora on samaa mieltä.
Koirat miettivät uutta johtajaa ja lopulta joku ehdottaa Crossia uudeksi johtakasi. Cross sanoo, ettei kukaan haluaisi ottaa käskyjä vastaan äreältä mummelilta ja Kurotora sanoo olevansa samaa mieltä. Cross pieksää Kurotoran tästä hyvästä.
Auringonnousun aikaan Monsoonin reviirillä. Shion harmittelee sitä, ettei karhunpentu ole lähtenyt pois, vaan että se on kiintynyt heihin. Sirius päättää pitää huolen pennusta, kunnes se itsenäistyy.
Samaan aikaan Orion on mennyt Akamen luokse. Se kertoo, että sirppi on kadonnut. Akame neuvoo Orionia käyttämään harjoitusaseena bambun oksaa. Lisäksi Akame neuvoo Orionille erityisiä ninjataktiikoita, joita se ei itsekään koskaan oppinut täysin hallitsemaan. Orion innostuu tästä ja lähtee harjoittelemaan luvaten Akamelle oppivansa tekniikat.
Orion selittää tilanteen pikaisesti muille koirille ja pyytää Meriä auttamaan treenauksessa.
Mer ja lähes kaikki muut koirat lähtevät Orionin perään. Kyoshiro kysyy, miksi Mer menee ja Mer sanoo pitävänsä Orionia luotettavana johtajana.
Kyoshiro tuhahtelee ja jää Bobin ja Kenin kanssa ainoina pois. Hetken päästä alhaalta kuuluu kuitenkin yllättyneitä huutoja ja Kyoshiro alkaa kiinnostua tapahtumista.

Huh, tämä oli mukavan pirteä luku. Fillerisaaga Monsoonin luonna loppui ja nyt päästään ilmeisesti seuraamaan Orionin treeniä, Siriusta ja Shionia huolehtimassa karhunpennusta ja Siriuksen & Monsoonin neuvotteluiden jatkumista ilman häiriöitä ja hyökkäyksiä.

Mitähän sirpille tapahtui? Ottiko Sirius tai Bob sen? Muita vaihtoehtoja ei oikein ole ellei se ole hävinnyt muuten vain. Sirius ja Bob ovat oikeastaan ainoat koirat, jotka eivät olleet mukana etsinnöissä enkä usko Gennain tai Rocketin joukosta kenenkään sirppiä ottaneen. Ihme, että koirat ovat niin kiintyneitä tähän yhteen sirppiin, kun niitä kuitenkin löytyisi varmasti helposti lisää.

Akamen ninjaiskut kuulosti ihan mielenkiintoiselta, mutta niitä olisi ehkäpä voinut näyttää aiemminkin. Lisäksi Orion tuntui harmillisesti oppivan ne ihan vain kuvauksen perusteella, jos muiden innostuneista reaktioista voi jotain päätellä.

Sirius ja karhunpentu... On aika herttaista, että Sirius on valmis pitämään siitä huolen. Ajatelkaa, adoptioisä Sirius ja hänen Akakabuto-mittoihin kasvanut karhupoika. =D

11 kommenttia:

 1. Itseäni pikkuisen harmitti, ettei se karhunpentu, jonka emon kolmas hybridi tappoi, saanut jäädä henkiin, sehän seurasi Keniä ja Kagetoraa, olisi ollut mielenkiintoista nähdä, millaisen lisän se olisi tuonut tarinaan. No, saas nähdä, mitä tapahtuu tälle pennulle, toivottavasti se saadaan mukaan kunnolla tarinaan, eikä heti kohta ole vainajana kun Monsoon liiskaa sen. Voipa tietty olla, että Sirius ja muut koirat yrittää kasvattaa karhua, jotta koirat ja karhut hoksaa että yhteiselo on mahdollista, mutta kylmää se ajatus, että pentuparka päätyy manan majoille Monsoonin toimesta.

  Fantan sivustolla kyseinen luku on käännetty englanniksi ja iskun nimeksi on annettu Kibanin. Kirjoitetaankohan se samoin kuin ihmisten alaisuudessa toimivia shinobikoiria eli 牙忍 ? En tosin osaa japania juurikaan, joten tämä on puhdas arvaus.

  Orion näköjään oppii sitten iskut kuvausten myötä, ehkä sillä on hyvä mielikuvitus. No, toivottavasti tätä uutta iskua tullaan näkemään, se vesiputousisku on edelleen vain yhden luvun ihme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Ajattelin itse, että pentu olisi ihan tykinruokaa, mutta nyt vaikuttaisi siltä, että se saa samanlaisen roolin kuin Pepe makaki-saagassa. Osaakohan tuo pikkukarhu jo puhua ja voiko se oppia puhumaan koiraa?

   Näihin iskuihin tuli itse asiassa jo selvennystä eli seuraavassa luvussa tulee lisätietoa. Toivottavasti vesiputousisku nähdään vielä, koska no... muuten sen esittely olisi ollut täysin turhaa.

   Poista
  2. Fanta-chanin käännösten mukaan kyse on salaisista ninjatekniikoista, joten Akamen esi-isistä käytetyt kanjimerkit 牙忍 lienevät oikeat. Tässä tapauksessa parempi käännös olisi suomalaisille tutumpi "Ganin". Hammasta tarkoittavalla kanjilla 牙 on kaksi erilaista lukutapaa: 'ga' (onyomi) ja 'kiba' (kunyomi), joista Fanta-chan on päätynyt jälkimmäiseen. Varsinaisesta virheestä ei siis ole kyse.

   -Lycaon

   Poista
  3. Lisäys: mikäli sana koostuu useammista kanjimerkeistä, kielioppisääntöjen mukaan kaikki merkit on luettava samaa lukutapaa käyttäen eli joko onyomin tai kunyomin mukaisesti. Kanjin 忍 onyomi on 'nin' ja kunyomi puolestaan 'shinobu', joten sanan 牙忍 oikea lukutapa on "Ganin".

   -Lycaon

   Poista
 2. milloin seuraava tulee

  VastaaPoista
 3. Mitäköhän sille karhunpennulle käy? Varmaan alkaa seuraamaan Siriusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näinhän tuo oli tässä luvussa tehnyt.

   Poista
 4. Voihan se olla, että joko Daisuke tai Hidetoshi vei sen sirpin mennessään. Mutta oli kiva viimeinkin tietää miten Kenin kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Tosin olen hitusen pettynyt, jos näin on, koska silloin ainoa motiivi olisi se, ettei koirat satuta itseään siihen.
   Keniä oli tosiaan kiva nähdä. Hassua, ettei sitä otettu hoitoon, kun sillä on kuitenkin jalka poikki/murtunut.

   Poista
 5. Hieno juttu että sirius alkaa huolettia tuosta karhun pennusta mitäköhän muut ouun soturit ovat mieltä sitten kun näkevät karhun pennun niin ja mitähän mieltä on siriuksen isä weed siitä että sirius otti karhun pennun hoiviinsa ja minkähän laisia ninjatekniikoita orion oikein harjoittelee tämä alkaakin nyt mennä nyt pitkästä aikaa jännittäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielipide karhuihin on tosiaan mielenkiintoinen. Hybridin aikoihin pennut tosin hyväksyttiin.

   Toivottavasti juoni vain pysyy nyt reippaana~

   Poista