sunnuntai 24. joulukuuta 2017

GtLW: 128 & 129

Käännökset tehty Fanta-chanin käännösten pohjalta.

- Karhunpentu on Siriuksen aiemmin pelastama.
- Orion uhkaa testata harjoittelemaansa iskua pentuun.

Rigel on hämmentynyt veljensä käytöksestä. Karhunpentu takertuu siihen selvästi peloissaan. Pentu osaa puhua muutamia sanoja koiraa ja toistelee olevansa peloissaan. Orion käskee Rigeliä väistämään näyttääkseen tälle jotain siistiä.
Muut koirat seuraavat tilanteen kehittymistä. Vain Orion pitää kiinni bambun oksastaan, muut ovat tiputtaneet oksansa. Rocket astuu esiin ja puolustaa pentua: ei olisi Ouun armeijan tapaista hyökätä pennun kimppuun.
Myös Cross asettuu Rigelin puolelle ja nuolaisee karhunpentua, vaikka Kyoshiro varoittaa sitä karhun vaarallisuudesta.
Orion raivostuu ja käskee Crossia perääntymään. Nyt Kyoshiro puolestaan närkästyy: se on Orionin puolella siinä, että karhunpentu pitäisi tappaa, mutta se ei siedä sitä, miten Orion kohtelee vanhempiaan. Orion jatkaa uhoamista ja pitää itseään ainoana, joka on kiinnostunut paratiisin suojelemisesta.
Muut koirat alkavat olla samaa mieltä Kyoshiron kanssa. Kurotora yllyttää Orionia hyökkäämään ja sanoo, ettei tarvitse Orionin kaltaista räkänokkaa suojelemaan itseään. Jerome miettii, onko tämä osa Orionin strategiaa. Lopulta Jerome asettuu Orionin ja Kurotoran väliin. Se pyytää Orionia rauhoittumaan ja käskee sitä käyttämään bambua häneen, jos Orion tahtoo välttämättä testata sitä.
Orion syöksähtää kohti Jeromea, sivaltaa - mutta pysäyttää iskunsa viime hetkellä. Orion kysyy Jeromelta, onko hänellä muka joku syy tappaa tämä?
Kyoshiro riistäytyy irti Crossin otteesta ja alkaa mukiloida Orionia.
Iskut eivät ole satuttaneet sitä, mutta Orion, Kyoshiro ja kaikki muut koirat itkevät.
Yllättäen jännittynyt tilanne laukeaa ja koirat alkavat nauraa. Kertoja kertoo, että välikohtaus saa armeijan taas rauhoittumaan ja niiden välit paranemaan. Orion jää kuitenkin yhä epäileväksi muita koiria kohtaan: se tahtoo kostaa kuolleiden ystäviensä puolesta. Kertoja pohtii, että Ouun tulevan johtajan, Orionin tai Siriuksen, asema tulee riippumaan täysin Monsoonin käytöksestä.

Ööö... Tämä oli outo luku.

Orionin päätös hyökätä karhunpennun kimppuun oli ymmärrettävä, mutta se, että se oli valmis iskemään Kurotoraa tai Jeromea, jos nämä eivät alistuisi sen valtaan, oli lähinnä järkyttävää. Orion heilahtelee ihan puolelta toiselle tässä valtataistelussa ja tuntuu ihan psykopaatilta välillä. Etenkin kohtaus Jeromen kanssa oli hämmentävä: jos Jerome olisi aiemmin uhmannut Orionia (kuten Kurotora ja Kyoshiro tekevät), olisiko Orion iskenyt? Orionin käytöksestä sai sellaisen kuvan, että se olisi hyvinkin voinut tehdä näin.

Lisäksi Kyoshiron käytös hämmentää minua. Kyoshiro on aina ollut äkkipikainen, mutta se on myös isoveli kaikille nuoremmille hahmoille ja sen koko hahmo pohjautuu siihen, että lasten hakkaaminen on väärin. Tässä Kyoshiro kuitenkin hakkasi Orionia -joka ei taistellut vastaan- ja siitä olisi lisäksi tehty "hassua", koska Kyoshiro oli piirretty tuollaiseksi ihmismäiseksi. Siis täh?

Lopun nauraminen oli vielä oudompaa.

Ymmärrän kyllä, että Japanissa on vahvat vanhempien kunnioitusperiaatteet, mutta ne eivät jotenkin heijastu kunnolla tarinassa. Tavallaan ymmärrän myös sen, että Ouun armeija on kaaoksessa, koska Weed ja Gin ovat poissa, mutta on jotenkin vaikea ajatella, että kun johtaja ei ole paikalla, niin kaikki moraaliset periaatteet lentävät romukoppaan...

Luku 129

Sirius ja Shion etsivät Monsoonia. Ne huomaavat muutaman kivenlohkareen heilahtelevan jyrkän rinteen päällä.
Se on Monsoon! Karhu paiskoo kiviä koirien niskaan. Shionin ja Siriuksen onnistuu kuitenkin väistellä niitä.
Kun Monsoon alkaa heitellä lisää kiviä, Sirius jää yllättäen paikoilleen eikä väistele.
Sirius ei väistä edes silloin, kun valtava lohkare lentää sitä kohti. Shion tempaisee kuitenkin Siriuksen turvaan. Monsoon vaikuttaa hämmentyneeltä ja karhu lähtee liikkeelle. Sirius ja Shion juttelevat, mutta lähtevät pian Monsoonin perään, kun sen suunnasta alkaa kuulua koirien huutoja.
Gennai ja Kamakirin veljekset ovat löytäneet Monsoonin ja jahtaava sitä. Sirius juoskee luonnollisesti väliin estääkseen Gennaita hyökkäämästä.
Veljekset kuitenkin estävät sen. Ehkä niillä on jokin aiemmasta poikkeava suunnitelma?

Tärkeä tiedotus Siriukselle: Kiven kanssa ei voi neuvotella. Monsoon ei voi myöskään viime hetkellä pysäyttää kiveä, jos sellaisen on nakannut.

Tärkeä tiedotus myös Gennaille ja kumppaneille: Jos jossain on käynnissä rauhanneuvottelut, neuvotteluja ei auta, jos neuvottelujen vastapuolta yritetään koko ajan murhata.

13 kommenttia:

 1. " Kertoja pohtii, että Ouun tulevan johtajan, Orionin tai Rigelin"

  Mainittiinko siis Rigel mahdollisena tulevana johtajana? Aiemmin Rigel on tuntunut unohtuvan täysin, on puhuttu/keskitytty lähinnä Orioniin ja Siriukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahus, sotkin hahmot keskenään. Pohdittiin siis Orionia tai Siriusta ja Rigel oli unohdettu kokonaan. Rigel on käytännössä unohdettu johtajaporukasta.

   Poista
 2. Veisivät karhunpennun tapaamaan Giniä. Mitenköhän Gin reagoisi siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisi ihan mielenkiintoista. Gin olisi aika varmasti samalla linjalla Rigelin ja Siriuksen kanssa eli hyväksyisi pennun. Olihan sen aiemmin jo pelastanut karhunpentuja.

   Poista
  2. Voisivathan he viedä karhunpennun Ginin nähtäväksi, mutta jos sitten kävisi niin että Daisuke tai Hidetoshi näkisi Ginin karhunpennun seurassa, niin siitä ei välttämättä hyvää seuraisi...

   Poista
  3. Daisuke varmaan adoptoisi pennun. =D
   Hidetoshi tekisi turkin.

   Poista
 3. Niin. Karhunpennun pelastivat myös Ken, Kagetora ja Jouji. Tosin Ginin aivan ensimmäinen karhunpennun pelastaminen ei kyllä päättynyt kovin hyvin. Ja toinen kerta oli aika paha virhe, koska kyseessä oli Monsoon. Lienee selvää, että myös Ken, Kagetora ja Jouji asettuvat Rigelin puolelle, mutta Weedistä en ole ihan niin varma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weed on hyvin hyväsydäminen, uskoisin, että se asettuisi viattoman karhunpennun puolelle oitis. Eihän karhunpentu tosiaan ole syyllistynyt mihinkään, ei se ole edes mitään sukua Monsoonille, pentu itsekin on Monsoonin uhri (menetti emonsa Monsoonin takia).

   Poista
  2. Etenkin, kun pentu puhuu koiraa, niin koirat eivät voi tappaa sitä kovin tunteettomasti.

   Poista
 4. Ehkä koirat on nyt sekaisin, koska niillä ei kai ole varsinaista "vahvaa", virallisesti nimettyä johtajaa, kuten Weed on ylipäällikkönä ja Gin taas toisena päällikkönä. Ginhän (?) nimesi Orionin johtajaksi tässä kaaoksessa, jos oikein muistan, mutta ilmeisesti valinta perustui siihen, että joku on laitettava väliaikaiseksi johtajaksi ja saisi sitä paitsi kanavoitua Orionin luonnetta oikein, jotta se ei toivon mukaan toimisi harkitsemattomasti. Eli Orion on vain nimellisesti johtajana mutta ei saa pidettyä lankoja käsissään ja loputkin koirat on kuin Ellun kanat, kun joku "virallisempi" auktoriteetti ei ole jyrähtämässä vaatimusta hölmöilyn lopettamisesta ja organisoimassa, mitä nyt tehdään.

  Nauratti kohtaus jossa Sirius vain seistä nököttää vaikka kiviä satelee niskaan ja suurempi lohkare olisi voinut tehdä koiraparasta selvää, ellei Shion olisi tullut pelastamaan. Meinasiko Sirius että se tekee jollakin tavalla vaikutuksen Monsooniin, jos vain ei liikahdakaan vaikka Monsoon hyökkäisi miten? Vaihteen vuoksi meni oudoksi.

  Luulen, että Orion on henkisesti täysin eksyksissä ja aivan epävarma, mitä tekisi, miten toimisi, ja siksi hyökkäilee jopa vanhempien koirien kimppuun, ettei muut tätä epävarmuutta hoksaa. Orionhan on nyt jatkuvasti saanut kuulla puoleen ja toiseen toimistaan, jotkut kannustavat täysin, jotkut hyväksyvät Orionin käytöksen tietyiltä osin, mutta sitten on niitä, jotka tyrmäävät Orionin täysin. Olkoonkin, että Orion vaikuttaa siltä, että sillä on vahvat mielipiteet, joista pitää kiinni, tuli mitä tuli. Mutta jos Orion on alkanut sittenkin ajattelemaan sisimmissään muutakin näkökantaa tähän, joka voi olla hyvin erilainen siihen verrattuna, mitä Orion on tähän mennessä julistanut, muttei halua myöntää sitä itselleenkään tai ei halua näyttää sitä muille, koska Orion saattaa arvella, että mikäli muut saa tietää, mitä Orion sisimmissään ajattelee, muut voi alkaa pitää Orionin mielipiteitä merkkinä siitä, että Orion olisi samaa mieltä kuin Sirius (eli Orionkin pohtisi, että yhteiselo on mahdollista, mutta nyt sen estää Monsoonin vanhat kaunat ja nyt tarinan edetessä muodostuneet tulehtuneet välit koiralauman sisällä ja koirien ja karhujen välillä), ja lopuksi joku voi ilkkua että Orion on liian heikko johtajaksi? Ja siten Sirius saa omasta mielestään sulan hattuunsa, kun näyttää siltä, että se on saanut vaikutettua pikkuveljeen, vaikka oikeasti Orionkin on alkanut pohtia syvällisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. On tätä Ouun armeijan avuttomuutta ilman johtajaa aiemminkin korostettu (esim. P4:n hyökätessä Smith komentelee kaikkia), mutta tuntuu jotenkin oudolta, että koirat luopuvat oikeasti Weedin luomasta tärkeimmästä säännöstä niin helposti.

   Joo, kiven haastaminen oli vähän öh. Ehkä Sirius tahtoi nähdä Monsoonin reaktion kuolemaansa tai saada Monsoonin tuntemaan katumusta siitä, että tämä saattaisi puolivahingossa tappaa Siriuksen.

   Samaa mieltä. Orion on tosi heikoilla ja voi olla, ettei se uskalla (tai tahdo) vaihtaa mielipidettään, vaikka on väärässä, koska pelkää menettävänsä muiden kunnioituksen, joka on jo nyt tosi horjuvaa.

   Poista
 5. Eniten hämmentää Orionin itsekeskeisten ja väkivaltaistenkin oikkujen esittäminen positiivisessa valossa. Ensin kalliolta hyppääminen oli ihailtava voimannäyttö ja nyt sen uhkailu ja riehuminen oli piristysruiske ryhmähengelle. Mitä tapahtuu, miksi kaikki ovat niin ok Orionin kanssa ja ainoa, joka ei ole - Kyo - on vitsi? En ymmärrä enää yhtään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees. Tässä on minusta takana ihan järkevää hahmopohdintaa, joka on joku toteutettu huonosti tai ei tule mukana käännöksessä. Orionin rämäpäinen käytös pentuna oli tavallaan herttaista ja hyväksyttävää, kun kertoja tuomitse sen tekoja, mutta nyt kaikki tunnutaan hyväksyvän tosi helposti.

   Poista