lauantai 3. helmikuuta 2018

GtLW: 133 & 134

Cross huomaa taivaalla kotkan. Koirat tarkkailevat sitä huolestuneena. Kotka on suuri ja se voi olla uhka pennuille tai heikossa kunnossa oleville koirille.
Kun muut koirat tulevat treenaamasta, Cross kertoo niille linnusta. Osa vaikuttaa huolestuneelta. Sanookohan Kurotoran kotkien maistuvan hyviltä? Se ei ainakaan näytä linnusta huolestuneen.
Chibi ja Rigel tarkkailevat Orionin treenausta.
Orion treenaa hullun lailla. Kun sen bambukeppi katkeaa, se hakee samantien uuden. Orion keskittää iskunsa yhteen puuhun.
Orion kuvittelee puun Monsooniksi. Lopulta Orion lyyhistyy väsyneenä maahan. Ja!
Sillä hetkellä, kun Orion ummistaa silmänsä, kotka iskeytyy sen kimppuun. Lintu yllättää koiran täysin ja riepottelee sitä.
Rigel syöksyy kuitenkin apuun! Lyhyen taistelun jälkeen kotka päästää otteensa. Se tarkkailee koiria hetken ja nousee sitten ilmaan. Rigel näyttää tyytyväiseltä, mutta Orion ei ole vielä lopettanut. Se on lopulta löytänyt elävän kohteen, johon se voi treenata iskuaan.
Orion hyppää ilmaan ja sivaltaa kotkaa, joka paiskautuu maahan!

 Takahashi selvästi arvasi, että kaikki tahtoo tietää, mitä Sirius ja Monsoon tekevät, joten nyt keskitytään hetkeksi Orioniin.

Kotka ilmestyi paikalle kyllä sopivasti Orionille harjoitusvastustajaksi. Oli puusta jo sen verran kaarna lennellyt, että taitoa oli varmasti kertynyt.

Mitenkähän Sirius olisi suhtautunut kotkan tappamiseen? Nyt kun tämä portti "eri lajien eläimet voivat kommunikoida keskenään" on avattu, ei voi jäädä kuin miettimään, miten Sirius suhtautuu kaikkiin muihinkin eläimiin. Pentunahan Sirius pelasti jänisemon, joten herää kysymys, miten Sirius ylipäänsä tulee toimeen luonnossa....

Luku 134


Kotka lyyhistyy kuolleena maahan. Sen rinnassa on ammottava haava.

Muut koirat juoksevat paikalle. Orion ei vaivaudu edes kohtaamaan niitä, vaan hyppää niiden yli ja lähtee pois. Kurotora, Jerome ja muut koirat jäävät katsomaan yllättyneinä ja järkyttyneinä Orionin tappamaa lintua. Orionin voimat ovat yllättäneet taas.

Samaan aikaan Monsain reviirillä. Kamakirit ja Gennai eivät ole vielä lähteneet. Ne ovat huolissaan Siriuksesta eivätkä tahdo jättää tätä yksin, vaikka niitä kielletteenkin seuraamasta. Koirat pysyvät paikoillaan ja etsivät merkkiä Siriuksesta.

Hetken päästä ne näkevät Monsoonin varjon ja kaksi pientä hahmoa juoksemassa sen rinnalla. Sirius ja Shion ovat elossa.

Koirat ajattelevat Siriusta sekä taistelussa Monsoonia vastaan kuolleita sotureita. Lopussa Shirozaru (?) käy kertomassa Akamelle ja Ginille Orionin harjoituksien edistymisestä.
 Kotka pääsi hengestään ja Orionin voimia ylistetään - mutta mitä ihmettä Orion itse puuhaa? Sen käytös ei ole ollenkaan johtajalle sopivaa, vaan siitä tulee enemmän mieleen kiukutteleva lapsi. Rigel hoitaa johtajan hommat oikeasti niin paljon paremmin...

Monsoonin ja Siriuksen rooli King Kongina ja Annina näkyy päättyneen. Tällä osastolla ei hirveästi tapahtunut kehitystä. Toivottavasti ensi osassa keskitytään tähän kolmikkoon.

Mutta mikä ihme tämä muistelukuva on olevinaan?! Missä ovat Jaguar ja Musashi?! Ymmärrän, että he ovat olleet koko ajan pienessä roolissa ja kuolemat olivat melko mitättömiä, mutta kyllä he nyt ansaitsevat paikkansa näissä muistelukuvissa. Niissä kuitenkin tavallisesti näkyy kaikki kuolleet hahmot (paitsi Chuutora) ja Jaguar & Musashi olivat kuitenkin vanhoja hahmoja ihan GNG:n puolelta.

10 kommenttia:

 1. Luvun 133 toiseen kuvaan liittyen: Cross tiedustelee Kurotoralta, kuinka bambutekniikan harjoittelu sujuu, ja varoittaa tätä olemasta liian holtiton – onhan koiralla jo ikää. Kurotora puuskahtaa nuivasti, ettei tekniikan hallitseminen käy niin helposti, mutta kymmenen vuotta nuorempana se pystyisi varmasti parempaan. Cross pohtii ääneen, valittaisiko tiikerivanhus samalla tavalla iästään, jos olisi kaksivuotias. Tätä Kurotora ei sulata, vaan huudahtaa kiukkuisesti, että jos akanretale ei olisi narttu, se repisi salukilta kivekset irti. Samassa koirien huomio kääntyy taivaalla kaartelevaan valtavaan kotkaan, jonka tiikerivanhus otaksuu olevan melkoisen nälissään.

  -Lycaon

  VastaaPoista
 2. Saipahan Orion tilaisuuden näyttää taitojaan muuhunkin kuin pelkästään kasveihin ja puihin. Olisi ollut ilkeä tilanne, jos kotka olisikin saanut Orionista kunnon otteen ja vienyt koiran mukanaan, mutta eipähän Orion olisi ollut Orion, ellei se olisi tehnyt vihollisesta selvää... Tulipahan ainakin hetkeksi mukavaa vaihtelua nähdä muitakin eläimiä Gingassa, yleensä ei paljoa koiria ja karhuja enempää juuri näe. No, olihan GDW:ssä ne makakit.

  Joko Orion treenaa aina tosissaan tai sillä on vain joku "superkyky", kun aina, kun Orion pääsee esittelemään taitojaan, se oppii ne hetkessä ja kohta Orion osaa tehdä jonkin tempun maksimivoimalla.

  Sirius varmaan olisi tuumannut että kotkahan nappasi Orionin, koska se näki väsähtäneessä Orionissa helpon saaliin eikä olisi antanut Orionin hyökätä kotkan kimppuun (rääkynyt "Älä tapa sitä, Orion, anna se olla, vaikka se nappaskin sut") Jos sirius sitten luonnossa yrittää oppia pikaisesti sellaisten eläinten tavoille, jotka enimmikseen syö juuria, marjoja, muuta syötävää, mitä saa, mutta ei varsinaisesti tapa toisia eläimiä, mutta syö sitten niiden eläinten raatoja, jotka joku muu on jo tappanut (ei Sirius taitaisi kyetä siihenkään, marjat ja juuret kelvannee...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kotka oli yllättävän ilmeikkäästi piirretty. Onhan noiden listaamiesi lisäksi nähty villisika ja krokotiilikin. =D

   Jos realistisia ollaan, niin osa kiitoksesta menee Akamelle. Se neuvoi alkutekniikan ja harjoittelutavan, minkä ansiosta Orion pääsi heti harjoittelemaan eikä joutunut miettimään parasta harjoitustekniikkaa.

   Ajattelin itsekin, että Sirius olisi tyytynyt siihen, että kotka lentää pois. Tämä Siriuksen ruokavalio on oikeasti kiinnostava, koska kyse on kuitenkin siitä, että kaikki muutkin eläimet puhuvat, mutta koirat ei niitä ymmärrä. Ehkä Sirius syö koiranruokaa eikä tiedä sen olevan lihaa...

   Poista
 3. 133 kiva nähdä vähän erilainen luku ettei olla koko aikaa Monsoonin perässä. Orion varmaan kokee, että on ainut, joka keskittyisi Monsoonin tappamiseen eikä halua tulla häirityksi. Syy Orionin käytökseen saattaa olla jokin muu tekijä. Ja kuka on Shirozaru? Uusi hahmo vai vain vähäiselle huomiolle jäänyt hahmo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orionin käytös tuntuu enemmän kiukuttelulta, koska se ensin komensi kaikki treenaamaan, mutta ei sitten ota niihin kontaktia. Tuossa tilanteessahan olisi fiksuinta neuvoa muitakin tekniikassa.

   Shirozaru on tosiaan jäänyt vähälle huomiolle.

   Poista
 4. Shirozaru onkin yksi Akamen lapsenlapsista.

  VastaaPoista
 5. Olin varmaan hölmö kun toivoin että se karhunpentu olis pelastanut Orionin xD Rigel edelleen paras koko pentueesta ja mukavaa nähdä hänenkin osaltaan toimintaa. Tuossa vielä kun olisi karhu lyönyt kotkaa ja sitten Orion antanut sen viimeisen iskun niin~~ Mutta ei. Noh, tämä käy
  Jonkun täytyy saada Orion chillaamaan, hyvä on kun on tavoite ja joku mihin päänsä laittaa, mutta parempi olisi tehdä yhteistyötä muun lauman kanssa eikä eristäytyä :2 Mutta katsellaan mihin tarina menee ja jos kyseinen plot point koskaan tulee eteen~~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä olisikin ollut ihan mielenkiintoinen ratkaisu...
   Orion voisi tosiaan ottaa vähän rauhallisemminkin.

   Poista
 6. Musashi ja Jaguar eivät varmaan näy muistelukuvassa, sillä he eivät olleet niinkään läheisiä nykyisen sukupolven kanssa.

  VastaaPoista