perjantai 9. helmikuuta 2018

GTLW: 135

Gin, Unsai ja muut koirat puhuvat pitkään. Jokin keskustelussa saa Joujin itkemään.
Samaan aikaan Monsoonin reviirillä. Gennai ja Kamakirit eivät ole vieläkään lähteneet. Ne seuraavat Siriusta ja Shionia etäältä. Ne näkevät koirien uivan vedessä, mutta Monsoonia ei näy.
*Tappajahain musiikki soi taustalla*
Monsoon syöksyy esiin pinnan alta ja sen ilmestyminen saa Siriuksen ja Shionin lentämään ilmaan.
Monsoon liikkuu laiskasti ja selkeästi asiaa enempää ajattelematta se painaa Shionin veden alle. Sirius huutaa karhulle ja Monsoon nostaa Shionin tassulleen...
Ja aikoo syödä koiran. Sirius huutaa vedestä ja hetken päästä Monsoon tiputtaa Shionin vetään, jossa se ui Siriuksen rinnalle.
Monsoon muistelee jälleen Giniä, joka pelasti sen hengen Johnilta ja näyttää rauhoittuvan.
Kamakiri ja muut koirat kuulevat ääniä takaansa. Ihmisiä! Myös Monsoon havaitsee ihmiset ja ryntää pakoon metsään jättäen Siriuksen ja Shionin jälkeensä, kun ihmiset ilmestyvät pienen lammen rannalle.

 Mistähän Gin ja muut puhuivat? Toivottavasti ne ovat saaneet tilanneraportit myös Siriuksen puuhista. Jouji näytti keskusteluun todella turhautuneelta.

Gennai ja Kamakirit alkavat jo vähän ärsyttää. Ne ovat olleet monta kertaa tiellä ja sotkemassa eikä niistä ole vastusta Monsoonille. Eivätkö ne voisi edes pienen hetken ajan luottaa Siriukseen ja pysyä reilusti taustalla. Nyt ne tuntuvat lähinnä märältä rätiltä.

Shion-parkaa riepoteltiin aika rajusti. Ei tainnut reppana tietää, mihin ryhtyi kun lupautui tulkiksi. Shion on kyllä ihailtavan rohkea, kun se ei peräänny tässäkään tilanteessa. Monsoonin käytös on mielenkiintoista: se ei ilmeisesti välitä oikein kenestäkään muusta kuin itsestään ja Siriuksestaan. Sen käytös Shionia hukuttaessa oli lähinnä välinpitämätöntä, ei sadistista, vaan lähinnä sellaista tylsistynyttä. Täytyy sanoa, että tämä kohtaus sai aikalailla epäilemään Siriuksen onnistumista. Tulee vähän sama fiilis kuin jos fasaanit yrittäisi alkaa kommunikoida Ginga-maailman koirien kanssa ja sopia rauhaa.

Ihmisten ilmestyminen on hieman kaksipiippuinen juttu: ne voivat nopettaa tarinan etemistä, mutta ne aiheuttivat taas sen, että Sirius ei päässyt puhumaan Monsoonille.

9 kommenttia:

 1. Viime chapterissa Unsai hulestui Orionon asenteesta ja siitä että "nuoret" (eli kai weedin pennut ja niiden kaverit) kuolevat aatteidensa takia. Hölisi jotain siitä että kaatuneet tullaan muistamaan legendoina, mutta legendaksi tulemiseen ei tulisi pyrkiä??? Kai kyse oli siitä ettei Unsai halua nuorempien koirien kuolevan turhan aikaisin.

  Tämä sarja alkaa tuntua jo niin tylsältä, että harkitsen jo sen kesken jättämistä.. Veikkaan, että paikalle tulleet ihmiset vain hidastavat tarinan etenemistä. Ja mihinköhän Orion taas hävisi jos se ei mennyt kinuamaan sirppiä Akamelta..? Jos Orion lähti viimein Monsoonin perään, tarina voisi viimein liikkua eteenpäin! Mutta jotenkin, en uskalla olla toiveikas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyse on aikojen muuttumisesta eli ei pitäisi yrittää kuolla sankarillisesti, vaan elää onnellisesti -asenteesta.

   Tässä on ollut aika paljon jankkaamista. Itse en ole harkinnut kesken jättämistä kuin ihan alkuaikoina, kun raju startti alkoi hiipua, mutta kyllä sitä toivoisi, että tarina ottaisi reilusti tuulta alleen. Veikkaan ikävä kyllä, että Orion ei välttämättä mennyt edes tapaamaan Akamea, vaan jatkamaan treeniä.

   Poista
 2. Tykkään seurata hidasta etenemistä ja pienimmätkin käänteet ovat mielenkiintoisia :) Voikun saisi pian lukea jo suomeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on tässäkin oma viehätyksensä. Jos lukisi pokkari kerrallaan, tuskin häiritsisi tämä välillä paikoilleen jääminen.

   Poista
 3. Saas nähdä, miten käy, kun Monsoon kohtaa lopulta Ginin, onko Monsoon silloin vastaanottavaisemmalla mielellä sen suhteen, että koirien ja karhujen konfliktiin saadaan ratkaisu, vai nouseeko katkerat tunteet pinnalle, jotka on aiheutunut siitä miten koirat aikoinaan tappoivat Akakabuton ja sen jälkeen vainosivat Akakabuton jälkeläisiä. Ja miten Gin reagoi Monsoonin kohtaamiseen nyt, kun edellisen kohtaamisen jälkeen, tarinan alettua, koiria on kuollut ja haavoittunut vakavasti. Tietty olisi kiva, ettei silloin ala mitään verenvuodatusta ja kostokierrettä, mutta toivottavasti ihan heti Monsoon ei ala funtsata "Sori, pikkuisen ylireagoin kun hyökkäsin Ouun".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kohtaakohan Monsoon enää Giniä uudestaan? Olisi kyllä sääli, jos ei kohtaisi.
   Yksi vaihtoehtohan olisi, että rauhansuunnitelmat onnistuu, mutta Orion sotkee ne kostollaan. Vaikka Ouussakin on porukka kostomielellä, niin en usko, että ne lähtisivät itseään turhaan tapattamaan taistelussa.

   Poista
 4. Moikka,onkohan ilmestymässä lisää? Luin reilussa päivässä kaikki,tuli ahmittua hieman. Olisi kyllä mahtava saada luettua pokkarista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä ilmestyy Japanissa kerran viikossa uusi, mutta saatavuus tänne on aika heikko tällä hetkellä.

   Poista
 5. Huoh, tässä tarinassa tuntui alkuun olevan niin paljon potentiaalia. Tuoda karhut takaisin Ouun - löytyykö tasapaino, jatkuuko kosto, miten ihmiset ajattelevat karhujen tulosta jne. Valitettavasti tämä ei tunnu etenevän, ei tarinallisesti, ajallisesti tai edes hahmollisesti. Siis aivan kuin tarina ei olisi loppuun mietitty ja yritetään jotain keksiä kunnes keksitään miten lopetetaan. Suoraan sanottuna tämä hahmojen kehittymättömyys ärsyttää. Monsoon, Orion, Sirius.. huoh. Kuinka monta kertaa näiden sarjojen aikana on käynyt huonosti ja selitetty että pitää olla toinen tapa ja kohta tulee uusi vihu tai taistelu ja toistetaan sama harkitsemattomuus ja samat virheet, piiri pieni pyörii. Jatkan kyllä Last Warsin lukemista, mutta puhtaasti siksi että haluan tietää käytetäänkö Giniä ja alkuperäisiä hahmoja mihinkään järkevään. Periaatteessa Last Wars voisi viimein olla sen nivouttava tekijä. Tuntuu kuitenkin että saaga on vain levinnyt käsiin sen sijaan että niitä yhdistäisi jokin punainen lanka, jolla tästä saataisi kaunis lopetus. Toivon tältä paljon, mutta epäilen silti.

  VastaaPoista