lauantai 30. kesäkuuta 2018

Last Wars - missä mennään?

Kuten monet ovat huomanneet ja kommentoineet, uusia Last Wars -lukuja ei ole tullut pitkään, pitkään aikaan. Sarja ei ole Japanissa tauolla, vaan ilmestyy tasaisesti kerran viikossa eli tällä hetkellä LW:ssä mennään jossain luvun 150-160 tienoilla. Mistään ei kuitenkaan ole saanut juonikuvauksia, minkä seurauksena sarjaa on ollut mahdoton seurata. Uutta materiaalia on tulossa kuitenkin melko pian, sillä pokkarit ovat napanneet kiinni LW:n luvut: pian saapuvissa osissa 16 ja 17 on jo joitakin uusia, ennenäkemättömiä lukuja. Jos siis tahtoo tarkemmat tiedot LW:n tapahtumista, kannattaa laitella näitä tilaukseen.

Mitä LW:ssä on tänä aikana tapahtunut? Pikakatsaus, joka sisältää paljon arvailua.

- Sirius on palannut Ouun.
Sirius teki huomattavaa editystä Monsoonin kanssa: hänen onnistui jutella ja jopa leikkiä karhun kanssa sekä rauhoittaa tämä raivon ja pelon puuskistaan. Monsoonin tunnetiloja on kuitenkin vaikea tulkita: välillä se on huolissaan Siriuksesta ja pyrkii auttamaan tätä, välillä tuntuu, että Monsoon tahtoo kouluttaa Siriuksesta vain uuden Bobin orjakseen. Sirius on myös oppinut puhumaan karhujen kieltä.

Vaikka Sirius on palannut Ouun, ei se kuitenkaan ole luovuttanut Monsoonin suhteen. Kun muut koirat ilmoittavat, että ne aikovat hyökätä Monsoonin kimppuun ennen talven tuloa, Sirius raivostuu. Se ei voi uskoa, että kaikki Ouun koirat olisivat valmiita sotaan, vaan syyttää Orionia ja Giniä siitä, että ne ovat pakottaneet kaikki tottelemaan. Kurotora vaatii Siriusta kertomaan mitä se tietää Monsoonista ja sen päivittäisistä puuhista, mutta Sirius kieltäytyy.

- On talvi.
Tästä välistä puuttuu paljon lukuja, mutta ilmeisesti jotain on mennyt pieleen koirien taistelusuunnitelmassa. Ehkä ne eivät löytäneet Monsoonia, ehkä ne eivät saaneet riittävää armeijaa kerättyä. Ennen kuin koirat saavat taistelun alkamaan, alkaa sataa lunta. Ne joutuvat palaamaan ja odottamaan kevättä.

Sirius liikkuu muiden koirien kanssa, joten veljekset ovat todennäköisesti päässeet väliaikaiseen sopuun.


- Chibi salaisuus

Jostain syystä Chibi ei nuku talviunta. Ilmeisesti Ouun väki auttaa sitä kuitenkin hankkimaan ruokaa, koska se kasvaa nopeasti. Eräänä päivänä Orion huomaa siinä jotain.
Orion yrittää katsoa karhua lähempää, mutta Chibi väistää Orionia peloissaan. Sirius menee väliin ja Orion tuntuu luovuttavan hetkeksi.
Sirius halaa Chibiä rauhoittaakseen sitä ja huomaa samassa jotain: Chibin niskassa kasvaa punaista karvaa. Chibi on yksi Akakabuton jälkeläisistä!

Sirius takertuu Chibiin ja lupaa karhulle puolustavansa sitä tapahtui mitä tapahtui.

Chibi on siis Akakabuton lapsenlapsi, mahdollisesti jopa Monsoonin poika, mutta vähintäänkin Monsoon on pennun setä. Kummatkin ovat mahdollisia, sillä Monsoon on niin epävakaa, että se olisi hyvinkin voinut tappaa puolisonsa ja sen jälkeen pentunsa. Myöskään uroskarhut eivät hirveästi erottele kenen pentuja ne tappavat, jos sellaisen hampaisiinsa saavat. Kokoeron puolesta Monsoon taas tuskin voi olla pentuja hankkinut...

Olin aiemmin ajatellut, että Chibi olisi ollut jotain eri lajia kuin Monsoon, mutta toisaalta: Akakabuton rotua ei ole koskaan varsinaisesti kerrottu ja karhut voivat myös risteytyä keskenään, ainakin osa.

Muuttaakohan tämä Siriuksen mielipidettä Monsoonista? Monsoon ei kuitenkaan ollut tällöin tappamassa vain lajitoveriaan, vaan omaa lähisukulaistaan. Ja muuttaako tämä Ouun suhtautumista Chibiin? Tahtooko Orion kostaa Monsoonille Chibin kautta?

Ilmeisesti myöskään Monsoon ei nuku talviunta. Liekö Akakabuton valvomisesta tehty periytyvä ominaisuus? Se selittäisi myös sen, miksi Chibi on talvella hereillä. (Itse olen hieman pettynyt, koska olin toivonut, että Chibi heräisi keväällä ja tulisi sitten ilmoille lähes täysikasvuisena jättinä.)

Sekalaisia kuvia pääsee katsomaan täältä.

Mitä tästä lyhyestä katsauksesta näkee on se, että harmillisesti mitään hirveän isoa ei ole tapahtunut. Koirat eivät hyökänneet uudestaan, Sirius ja Orion ovat saaneet välinsä selvitettyä varmaan vain väliaikaisesti ja Monsoon on entisellään.

Chibin sukulaisuus Monsoonin kanssa lienee isoin tapahtuma. Toivottavasti sitä käytetään tarinassa vahvana elementtinä, koska se toisi paljon mahdollisuuksia mukaan. Chibi voisi kasvaa poikkeuksellisiin mittoihin Monsoonin tapaan, jonka jälkeen olisi mahdollisuus nähdä kunnon Godzilla vs. King Kong -taistelu karhujen iskiessä yhteen.

9 kommenttia:

 1. Oho, Chibin paljastuminen Akakabuton jälkeläiseksi toi tarinaan pitkästä aikaa miettimisen aihetta: miten kukin nyt suhtautuu Chibiin, johon on saatu jonkinlainen myönteinen yhteys karhujen ja koirien välillä? Sirius varmaan saa vielä lisäpontta puolustamisen "Ei Akakabuton jälkeläiset kaikki ole pahoja, jos niitä kohtelee hyvin, eihän Chibikään tässä nyt rynnä Monsoonin luo ja käske listimään koiria!" Orion varmaan yhä on "Tappakaa-ne-kaikki" -fiiliksellä edes miettimättä asiaa. Monsoonhan ón jo todettu raivohulluksi, joka tappaa kun siltä vain tuntuu, tuskinpa se ajatteli että Chibillä olisi samat sukujuuret... mutta miten tarina etenee, jos Monsoon saa tietää, että Chibi on sen sukua, mutta Chibi onkin koirien suojeluksessa? Joku varttuneempi Chibi vs. Monsoon olisi jännää seurattavaa: toinen puolustaa koiria, koska ne tämän oli pelastanut, toinen taas haluaa näyttää koirille kaapin paikan kostoksi siitä, mitä Akakabutolle kävi. Toivottavasti mitään manipulointia ei karhujen välillä nähdä.

  Sikäli kyllä hyvä, että Chibi ei olut vain joku satunnainen karhunpentu, vaan sillä on vahva yhteys Akakabutoon.

  On Sirius melko sälli, kun sättii isäänsä ja ukkiaan siitä, että koirat pakotetaan sotaan. Ei Sirius kuullut varmaan tarpeeksi tarinoita siitä, mitä kauhua Akakabuto sai aikoinaan aikaan. Sikäli kyllä ymmärrän Siriusta siinä, ettei se suostu kertomaan Monsonin rutiineista, koska koirat kuitenkin takuulla vain hyökkäisivät. Mutta Monsoonkin saattaa vain odotella tilaisuutta hyökätäkseen. Toivottavasti Siriuksen lisäksi saadaan pari muutakin puhetorvea karhujen ja koirien välillä, koska Sirius kuitenkin on karvan verran liikaa karhujen puolella siihen nähden, mistä Ginga-saaga aikoinaan sai alkunsa. Olisi siinäkin jännä juonenkäänne, jos Monsoon pikkuhiljaa saa Siriuksen manipuloitua täysin puolelleen. Mutta odotan juonenkäännettä, jossa Gin ja Monsoon kohtaavat kunnolla toisensa, eikä vain näe toisiaan jostakin etäältä. Tarinan alussa Bob oli tivannut muilta koirilta, kenellä Kaksoissolan johtajuus oli ennen Akakabutoa, taisi olla juttua siitä, kenelle valta sitten oikeasti kuuluu, koirille vai karhuille. Silloin ajattelin, että hölmöltä tuntuu, jos paljastuu että varsinainen hallitsija olisi ollut joku muu kuin Akakabuto, eli Akakabuto olisi pedannut Kaksoissolan johtajuutta jollekin muulle karhulle, mutta epäonnistui siinä koirien tapettua tämän. Toivottavasti tällaista juonenkäännettä ei nähdä. Akakabutohan muistaakseni vain ilmaantui seudulle, kuten GDR:ssä kuvailtiin.

  Jännä piirre kyllä tuo ettei Chibi vietä talviunta. Eihän Akakabuton ominaisuus ollut mikään synnynnäinen vika, vaan niin kävi siksi, koska Takedan ampuma luoti vahingoitti keskushermostoa. Luulisi ettei siinä tapauksessa jälkeläiset olisi perinyt "talviunettomuutta", paitsi tietty sitten jos syy olisi ollut geeneissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Chibin sukulaisuussuhde voi tuoda jännitettä koirien välille. Uskoisin, että muut voivat suhtautua siihen luontevasti, mutta Orion voi suhtautua Chibiin hyvinkin aggressiivisesti. Myös Monsoonin käytös voi muuttua, mutta ei välttämättä paljon. Ja onhan Gingassa aina hyvin vahvat isä-poika -suhteet, jotan voi olla, että Chibikin alkaa tuntea vetoa sukulaisensa puoleen. (Vertaa Teru ja monet muut.)

   Jep. Orionia kohtaan syytökset ymmärtäisi, mutta Giniä vastaan... Ne tuntuvat aika kaukaa haetuilta. Toki tässä on japanilainen kulttuuri, joka kieltää ylemmille vastaan väittämisen eli Gin ei suoranaisesti ole pakottanut ketään mukaan kuten suomalaiset ajattelisivat, mutta se on voinut vain sanoa oman mielipiteensä hyvin vahvasti.

   Minä oletin, että tämä tarkoitti sitä, että Ouu oli ollut karhujen asuinpaikka satoja, jopa tuhansia vuosia ennen ihmisten (ja koirien) tuloa, joten kaikki muut olisivat karhujen näkökulmasta tunkeilijoita.

   Joo, itsekin mietin Chibin valvomisen syitä ja teen siitä varmaan pienen esittelyn pian.

   Poista
  2. En olisi itsekään arvannut sellaista Chibistä. Mikä käänne! Onkohan lisääkin tuollaisia pentuja jossain piilossa?

   Poista
 2. Jos todella käy niin että karhut ottavat yhteen, niin toivottavasti siitä tulee pidempi kuin Akakabuton ja Madaran tai Kesagaken ja Harppuunakarhun taistosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Gingassa ei olekaan nähty kunnollista karhujen välistä taistelua. Siihen olisi hyvä käyttää enemmän aikaa kuin noihin listaamiisi.

   Poista
 3. En kyllä tajua yhtä juttua. Jos Chibi on Monsoonin sukulainen, miksi Monsoon sitten yritti tappaa oman sukulaisensa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai miksi se tappoi mahdollisen puolisonsa? Itse kuvittelisin, että Monsoon on vain niin epätasapainoinen, että se voi hyökätä kenen vain kimppuun. Ehkä se ei myöskään tunnistanut Chibiä? Muutkin karhut pelkäsivät Monsoonia.

   Poista
 4. Sirius ja zion vievät chibin talvi unille luolaan jossa chibi sanoo että kasvaa monsoonin kokoiseksi ja kostaa emonsa kuoleman

  VastaaPoista