sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Ginga Densetsu Noa - Mitä, missä, milloin?

Manga Gorakussa ilmoitettiin vastikään, että Takahashi aloittaa uuden sarjan: Ginga Densetsu Noa. Noa'n voi kääntää kolmella tavalla: japanilaisittain Noa, englantilaisittain Noah ja suomeksi Nooa. Viittaus on todennäköisesti Raamatun hahmoon Nooa'an. Käytän itse japanilaista versiota Noa, koska se on todennäköisin käännöstapa. Vertailun vuoksi toinen Raamattu-teemainen nimi Gingassa: Shion. Shion on nimen japanilainen kirjoitusmuoto, englantilainen on Zion ja suomalainen Siion.


Sarja alkaa hyvin pian ja sen ensimmäinen osa ilmestyy 24.5. Kuten aiemmatkin Takahashin sarjat, se ilmestyy kerran viikossa, 18 sivun lukuina pois lukien japanilaiset pyhäpäivät. Ei ole tietoa, käännetäänkö sarja suomeksi. Jos se käännetään, alkaa käännös todennäköisesti vasta The Last Wars -mangan jälkeen, koska sarja asettuu ajassa sen jälkeen.

Ginga Densetsu Noa'sta tiedetään tällä hetkellä hyvin vähän. Mainoksessa paljastettua tietoa on, että se "aloittaa uuden Ginga-saagan" ja "surun murtama Orion on lähtenyt Ouusta". Sarjan mainoskuvana on esillä paljon Hopeanuoli-hahmoja, mutta tämä on todennäköisesti vain osa mainosta. Vertaa Ginga Densetsu Akamea mainostettiin Akamen ja Kurojakin kuvilla, vaikka sarja ei niitä käsitellytkään.

Sarjasta on kuitenkin esitetty joitakin arvailuiat ja tässä omiani. Huom! Juttu spoilaa, jos et tiedä The Last Wars -mangan viimeisen osan tapahtumia!

Aika

Oletan, että sarja alkaa melko pian The Last Warsin jälkeen. Kuvittelisin, että aikaa on kulunut vuosi tai talvi olisi kulunut ohi, jolloin päähenkilö olisi noin 3-6 kuukautta vanha sarjan juonen alkaessa.

Pitkä aikahyppy ei tunnu oikealta, koska se vanhentaisi hahmoja liikaa. Gin on jo 20-vuotias ja sen vanhuuden heikkoutta on korostettu pitkään. En myöskään pidä todennäköisenä, että Gin olisi kuollut tässä sarjan välissä, koska se olisi todella halpa tapa lopettaa legendaarisen karhukoiran elämä. Pitkä aikahyppy ei toisaalta toisi merkittävää ikäeroa muiden hahmojen välille: Weedin ja sen pentujen ikäero on vain vuoden-kaksi eivätkä koirien ikäerot ole muutenkaan vaikuttaneet tarinaan merkittävästi.

Asetelma

Pidän ajatusta, että Orion on lähtenyt pois Ouun laumasta, hyvänä. Orion on hahmo, joka tarvitsee laajemman maailman kasvaakseen ja olisin toivonut sen lähtevän omilleen jo Orion-mangan lopussa. Pidän ajatuksesta, että Orion olisi Joujin tapaan vaeltanut pitkin maailmaa, kokenut omia seikkailuitaan ja auttanut heikkoja. Orion on pentuna kulkenut niin pitkiä matkoja, että olisi hienoa nähdä, jos se olisi matkustanut ulkomaillekin. Vaikka tämä lienee lähinnä haaveilua, muun maailman mukaan ottaminen tarinaan toisi Ginga-maailmaan helposti lisää uusia pahiksia ja hahmoja.

Oletan kuitenkin, että Orion palaa hyvin pian ja sen lähtö on lähinnä alkuasetelma, jonka pohjalta uusia hahmoja esitellään. Jostain syystä Takahashin hahmot lähtevät hyvin harvoin tarinasta lopullisesti, jos ne uhoavat näin tekevänsä.

Kuka on Noa?!

Vastaus tähän kysymykseen selviää hyvin pian, mutta asiaa on mielenkiintoista pohtia. Sarjan nimi vihjaisi siihen, että kyse on karhukoirasuvun uudesta jäsenestä. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä paljon.

Yksi poikkeuksellinen arvaus, joka ei olisi karhukoira, olisi Noa'n paljastuminen karhunpentu Chibiksi, joka TLW:n lopussa jäi talviunille. Karhu on kuitenkin kasvanut isoksi, joten sen kutsuminen pikkuiseksi ei enää tunnu luontevalta. Shion voisi olla todennäköinen nimeäjä, jos nimeä pohtii.

Yleisimmät arvaukset Noa'sta ovat, että se on joku Orionin, Siriuksen, Rigelin, Bellan tai Weedin pentu.

https://twitter.com/gingawiki

Orion tuntuisi itsestäni loogiselta vaihtoehdolta ja tahtoisin nähdä Orionin kaltaisen hahmon isänä ja puolisona. Millaisen puolison rämäpäinen Orion valitsisi: nössökän vai itsensä kaltaisen jukurin? Orionin tapauksessa Noa voisi olla myös yhdenyönjuttu, jossa vastuu olisi päätynyt isälle. Orion isänä olisi mielenkiintoinen, koska Orionin olisi tällöin pakko ottaa vastuuta pitkällä tähtäimellä ja voisin kuvitella, että Orionin hermot olisivat koetuksella millaisen pennun kanssa vain: itsensä kaltaista rämäpäätä saisi olla koko ajan pelastamassa ja Siriuksen kaltainen pelastaja ajaisi jatkuviin riitoihin.

Rigelin tai Siriuksen pentu tuntuisi halvalta vedolta. Rigel on ollut niin pienessä roolissa, että sille pennun ja puolison heittäminen ei tunnu loogiselta. Siriuksen suhteen salalapsi tuntuisi vain väärältä.

Weedin ja Koyukin uusi pentue tuntuisi myös mahdolliselta. Ne ovat kummatkin nuoria ja niiden aiemmat pennut ovat kasvaneet aikuisiksi, joten ei olisi mahdotonta, että ne saisivat uuden pentueen.


Myös Bella olisi yksi vaihtoehto jo sen takia, että se on niin masentavan syrjään heitetty hahmo. Ginga-maailmassa nartut ovat käytännössä vain pentukoneita, joten pentujen saaminen olisi ehkä ainoa tapa, jolla Bellan saisi valokeilaan. Olen aiemmin miettinyt, että Bella ja Bon voisivat olla hauska pari, mutta TLW:n lopun myötä huomasin oikeastaan mielenkiintoisemman parin Bellalle: Shion.


Shion on sukua Bellalle, mutta Weed ja Shion ovat korkeintaan serkkuja eli koirat eivät ole kovin läheistä sukua keskenään. Shion myös hyvin rauhallinen ja ystävällinen, muistuttaen paljon tasaluonteista Weediä, joten se ja Bella voisivat hyvinkin tulla toimeen. Myös nimi Noa olisi looginen Shionin pennulle, koska ne ovat kummatkin Raamattu-teemaisia.

Mitkä ovat omat arvauksesi? Vielä on viikko aikaa miettiä ennn kuin alkaa tulla faktoja pöytään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti