keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Yokoten Manga Museon uudet oheistuotteet

Yokoten Manga Museo on niitä harvoja paikkoja, joissa valmistetaan Ginga-oheistuotteita. Museo on erikoistunut keräämään talteen mangojen alkuperäissivuja ja sen varastoista löytyykin massiiviset 200 000 sivua alkuperäisiä manga-sivuja, sisältäen ison kokoelman Takahashin töitä. Museossa onkin esillä pysyvä Takahashi-näyttely, jonka kuvat saattavat vaihtua aina kausittain.

Manga Museo valmistaa myös oheistuotteita ja Ginga-fanille ne voivatkin olla yksi paikan suurimpia houkutuksia. Museon tuotteita myydään vain museossa eikä niitä ole tarjolla nettikaupoissa. Creation Advance piti aiemmin joitakin museon tuotteita valikoimissaan, mutta nyt kyseinen sivu on lopettanut.

Manga Museon valmistamat oheistuotteet jäävät usein täysin mysteeriksi, koska niistä ei ole katalogia nettisivuilla ja tuotteiden kuvaaminen museossa on kielletty. Esimerkiksi joitakin vuosia sitten valmistettiin pyöreitä avaimenperiä ja pinssejä Ginga-kuvilla, joista otettiin vielä erikoispainos hyväntekeväisyyttä varten. Nyt tuotteista tulee tarkempaakin tietoa, sillä Urumin tiimi kävi vähän aikaa sitten museolla, joten tuotteita tulee Suomeen myyntiinkin! Tässä on katsaus erilaisista tuotteista, mitä museossa on. Kuvat on otettu Yahoo!Auctions -nettihuutokaupasta.

Tuotteita voi nyt ennakkotilata Urumilta.

Näiden tuotteiden lisäksi museosta voi ostaa Ginga The Last Wars -mangaa Takahashin nimikirjoituksella.

Kuusi erilaista taideprinttiä

Taideprinttejä kutsutaan museossa nimellä genga, vaikka Suomessa se usein tarkoittaa animaatiossa käytettyjä piirroksia. Printtien koko on reilun A4 paperin verran ja ne on tulostettu astetta korkealaatuisemmalle paperille.

Saatavilla olevat kuvat ovat.
1. Weed mustalla taustalla
2. Yamato-koira ja -laiva
3. Taistelukoira Zero
4. Gin ja kuutamo
5. Battouga
6. Akutare Kiyojin (pesäpallosarja)

Väriprintti

Väriprintti on museon Ginga-tavaroista kallein: sen hinta on 10 800 jeniä. Siinä on yksi Weedin värillisistä aloitussivusta tulostettuna korkealaatuiselle paperille ja valmiiksi kehystettynä. Kuvassa on Weed, GB, Ken ja Kagetora.




Kaksi erilaista julistetta

Kuvista löytyy PurePlasticin setissä nimellä "Vesivärityö" kulkeva juliste sekä suomalaisen taidekirjan kannesta tuttu kuva.



T-paita

T-paita, jossa kuva Orionista, Siriuksesta, Rigelistä ja Bellasta. Saatavilla S, M, L ja XL koossa.


Avaimenperät

Avaimenperiä löytyy peräti neljä erilaista, joista kolme Ginga-sarjoista: Orion & sisarusten kasvot, manga-Gin ja Sakura & Weed. Muista sarjoista löytyy tyylikäs Gamu-avaimenperä, jonka kuva on mangan toisen julkaisun kannesta.

 

Muovitasku

Muovitasku, johon voi säilöä A4-kokoisia papereita.



Pinssit

Kolme erilaista pinssiä, joissa manga-kuva Ginistä, manga-kuva Yamatosta sekä värillinen kuva, jossa Gin ja Weed seisovat (mangan 30 kansi).

Postikortit

Postikortteja on 5 erilaista: Akutare Kiyojin, Great Horse (todennäköisesti), Shiroi Senshi Yamato, Gamu ja Weed & Koyuki. Weed & Koyuki on värillinen, muut mustavalkeita.

Washi-teippi

Washi-teippi on japanissa erittäin suosittua koristeteippiä, jota käytetään esim. (epävirallisten) kirjekuorien sulkemiseen, vihkojen koristamiseen ja muuhun vastaavaan. Jos Ginga-tarrat ovat koskaan olleet haaveissa, on washi-teippi aivan loistavaa: siinä on 1,5 metrin edestä Ginga-tarroja, joita löytyy vielä mukavan laajana hahmokaarttina.

Teippejä on kahta erilaista: valkea, joissa hahmojen nimet länsimaisittain tai vihreä, joissa hahmojen nimet japaniksi.



Kintaro-Ame -karkkipussi

Karkkipussi lienee herttaisin Ginga-erikoisuus museossa. Pussissa on 12 karkkia, joissa on neljän eri mangakan hahmoilla koristettua karkkia. Keskimääräisesti jokaisesta paketista löytyy siis kolme Ginga-karkkia, joissa on Weedin (tai nuoren Ginin) kuva.

Karkit ovat perinteisiä japanilaisia kintaro-ame (tai kumi ame) -makeisia, joita on valmistettu jo Edo-kaudelta (1603- 1868) lähtien. Jokainen karkki on pakattu erikseen omaan pussiinsa ja karkit valmistetaan käsityönä. Niitä on neljää eri makua. Kumi ame tarkoittaa koottavaa karkkia ja valmistustapansa ansiosta karkkeihin voidaankin tehdä anime-hahmoja tai esimerkiksi kauniita kukkakuvioita. Jos olet kiinnostunut karkkien tekemisestä voit katsoa lyhyen videon karkkien valmistuksesta täältä.

Tämän lisäksi muutama "oheistuote" löytyy vielä kahvilasta: WEED-lasinalunen ja pilliin kiinnitettävä koriste. Tätä ei voi ostaa, vaan sen saa vain juoman mukana (tällä hetkellä kiivisooda). Lisäksi ruokailijalla on mahdollisuus myös syödä Ginga-omelettiriisiä.

Mikä on oma suosikkisi uutuuksista?

6 kommenttia:

  1. Rehellisesti sanottuna, mikään noista ohestuotteista eivät kiinosta taiko innostuta.

    Sillä, suuremmisto tulevista ohestuotteista saattaavat olla jo fanien omistuksessa, mutta vaan eri muodossa.
    Esimerkiksi: pinssit & avaimenperät joita on voinut ostaa con-tapahtumien taidekujilta pilkkahinnlla ja on voitu tehdä jopa ite.
    Sitten, kyseiset kaksi listalla olevaa julistetta löytyy Weedin taidekirjassa, joten nekään eivät ole loppujenlopuksi mitään uutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jos lähtee periaatteella, että voi ostaa taidekujilta juttuja eikä tarvitse olla tuotteita, joilla on keräilyarvoa tai jotka tukevat sarjan alkuperäistä tekijää, niin silloin tuskin innostavat. Taidekujien ja virallisten tuotteiden vertaileminen on useimmiten kummallekin haitaksi, joten itse pidän ne ihan reilusti erillään.

      Käytännössä kaikki WEED-kuvat on julkaistu aiemmin jossain: taidekirjassa, mangassa, erikoisjulkaisuissa. En äkkiseltään keksi mitään oheistuotetta, jota varten Takahashi olisi erikseen tehnyt kuvat.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Washi-teipit on omiakin suosikkeja. Miljoona tarraa ja noita kehtaa käyttääkin, kun on paljon.

      Poista
  3. Tuleeko näille tuotekuvat Urumiin jossain kohtaa? =P Kiitos tästä postauksesta ja ihanaa, että nämä on saatavillakin, suur kiitos~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun saapuvat Suomeen, niin kuvataan. Museolla ei saanut tuotteita kuvata, niin näin helpoin.

      Poista