perjantai 24. kesäkuuta 2016

GtLW: Luku 54

Monsoon on raivoissaan tajuttuaan koirien paenneen. Se repii vankilan nurin hetkessä. Siellä on kuitenkin vain ruumiita, kaikki vangit ovat paenneet.
Monsoon paiskoo raivoissaan syrjään muita karhuja ja kääntää sitten huomionsa Bobiin. Bob on kauhuissaan, mutta esittää oman arvionsa tilanteesta.
Sataa rankasti.
Yamabikon lauma odottaa merkkiä iskuryhmältä. Lauman tehtävä on todennäköisesti suojata vankien pakoa.

Samaan aikaan Ouun soturit pakenevat hitaasti alueelta kohti ihmisasutusta. Ne ovat päättäneet hakea turvaa ihmisten läheisyydestä, koska Monsoon ei todennäköisesti uskalla tulla sinne.
Samassa koirat huomaavat jotain. Orion jättää vanhimman ja lähtee Kawasemin kanssa jahtaamaan seuraajaa.
Se on Bob! Bobilta ja karhuilta kesti vain hetki saada joukot kiinni. Kawasemi iskee Bobin nurin, Orion hyökkää karhun kimppuun.

Koirat eivät jatka enää pakoa: moni haavoittunut on laskettu maahan. Aikovatko ne ryhtyä taisteluun vai odottavat apujoukkojen saapumista.
Akame, Rocket ja Kyoshiro lähestyvät. Suuntaako Akame kohti Yamabikon vai Unsain joukkoja?
Huh, eivätpä koirat saaneet kummoista etumatkaa. Olin itse siinä luulossa, että ne saisivat hyvän etumatkan, mutta ne ehtivät edetä ehkä kymmenisen minuuttia ennen kuin Monsoon sai ne kiinni. Monsoonin ja Bobin keskustelun sisältö olisi mielenkiintoista tietää. Miksi Monsoon ei laittanut karhuja kerralla koirien perään? Tahtoiko se varmistaa suunnan vai kenties Bobin uskollisuuden? Bob ei kuitenkaan hirveästi huomiota antanut sille, että vankilan seudulle jäi useita koiria. (Tosin siinä vaiheessa vankila oli vielä täysin murtamaton.)

Ja Akame sekä sirppi...

Minä veikkaan, että seuraavasta taistelusta tulee melko lyhyt ja että siinä ei kuole ketään ja korkeintaan Orion haavoittuu pahemmin. Sirpin roolin uskon tulevan tässä tärkeäksi: voisin kuvitella, että koirat joutuvat pahaan alakynteen taistelussa, mutta Akame (tai joku muu) haavoittaa Monsoonia vakavasti sirpillä, jolloin karhujen rivit jäävät auki ja koirat pääsevät pakoon. Veikkaisin itse, että Monsoon haavoittuu kasvoihin, ehkä jopa menettää toisen silmänsä. Sirppi on lopulta sen verran pieni ase, että sillä ei saa mitenkään mittavaa vahinkoa aikaan ellei sitä yhdistä Battougaan tai johonkin ninja-temppuun. Voi myös olla, että Monsoonin voittamatonta kultaista kättä haavoitetaan tässä vaiheessa, mutta pidän enemmän silmän puhkaisemisesta. Se muuttaisi Monsoonin lopullisesti Akakabutoksi ja katkaisisi siteet Ginin armoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti