lauantai 2. heinäkuuta 2016

GtLW: Luku 55.


Sirius ja Orion taistelevat karhua vastaan, kun ne kuulevat takaansa huutoa.
Se on Akame, vihdoin taistelukentällä!
Akame iskee karhua sirpillä salaman iskiessä.
Isku uppoaa syvälle ja repii karhun kaulavaltimon auki.
Karhu kaatuu täristen ja nykien maahan. Bob on kauhuissaan.
Koirat piirittävät Bobin ja alkavat painostaa sitä. Ehkä ne kertovat suunnitelmastaan tappaa Monsoon ja käskevät Bobin viemään viestin?
Paine on liikaa Bobille ja tämä pyörtyy.
Yamabikon lauma odottaa kauan sateessa. Lopulta ne näkevät koiralauman lähestyvän.
Unsai ja muut koirat palaavat! Ne ovat päässeet pakoon karhuilta.
Koirat tervehtivät toisiaan, mutta samassa Sasuke huomaa, että Jerome ei ole mukana.
Jerome on jo lähtenyt edeltä tapaamaan pentujaan.
Mitähän Bobilta pyydettiin? Tuskin enää apua, se on koirille jo niin monta kertaa todistanut olevansa täysi pelkuri ja sanonutkin sen. Ehkä koirat vain kertoivat, että aikovat tappaa Monsoonin. Se varmasti herättäisi ristiriitaisia ajatuksia Bobissa...

Viimeisissä kuvissa koiria ei enää kanneta. Saivatkohan ne kerättyä riittävästi voimia vai vietiinkö ne jo ihmisasutuksen luo. (Daisuken parhaat aamuherätykset: 50 haavoittunutta koiraa oven edessä.)

Onkohan Jerome vain tervehtimässä pentujaan vai pyytääkö se niitä mukaan taisteluun? Jerome voi tässä kehittyä hyvinkin mielenkiintoiseen suuntaan, jos se on "kilahtanut" ja palannut entisille teilleen eli on valmis uhraamaan pentunsa kostaakseen Lydian kuoleman ja paratiisin tuhon. Weed ei kuitenkaan ole paikalla laittamassa Jeromea aisoihin.

10 kommenttia:

 1. Jännitys tiivistyy.... Toivottavasti Seuraavassa luvussa toiminta viimein jatkuu kunnolla. Tai Ginin ja Weedin kunnosta olisi hyvä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minä olen tässä vastarannan kiiskenä: toivoisin, että koirat perääntyisivät kunnolla, keräisivät joukkonsa ja hyökkäisivät vasta sitten. Jotekin tulee orpo olo taistelusta, kun Gin ja Weed eivät ole mukana.

   Poista
 2. Nyt nähtiin viimein Akame ja sirppi tositoimissa! Tietty joku rinnastus Kurojakiin olisi ollut kiva, mutta se ja sama, vihdoinkin muuta kuin Akame, joka vain juoksentelee eteenpäin sirpin kanssa.

  Olisi kyllä kiva tietää, mitä koirat puhuivat Bobille kun tämä sitten pyörtyä kupsahti. Vai oliko koirien saarna yhdistettynä näkyyn kun Akame teilaa sirpillä karhu helposti liikaa Bobille?

  Kiva, kun Jerome näki pentunsa pitkästä aikaa, mutta toivon, ettei se aio tapattaa pentujaan taistelussa, olkoonkin että Jeromea kalvaa paratiisin tuho ja puolison ja kolmen pennun menetykset.

  Samaa mieltä olen edellisen kommentoijan kanssa, eli kiva olis välillä tietää, mitä Weedille ja Ginille kuuluu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että muisteluita tulee vielä. Toivottavasti Tesshin saisi sirpin...

   Voi olla, että kyse oli "vain" siitä, että koirat sanoivat käyttävänsä ihmisten aseita Monsoonin tappamiseen. Bobille ajatus on varmasti järkyttävä: se pääsisi vapaaksi, mutta se ei edes uskalla toivoa, että Monsoon voitettaisiin.

   Ottivatkohan koirat tajuttoman Bobin mukaansa?

   Toivottavasti Gin & Weed pääsevät mukaan pian. Tosin ajallisesti tässä on lopulta tainnut kulua vain muutama päivä Monsoonin hyökkäyksestä ja koko pelastusoperaatio on kestänyt ehkä pari tuntia, joten...

   Poista
 3. Tein Jeromen repliikeistä pienen raakakäännöksen, jotta saisimme hieman selvyyttä pelkän kuvalukemisen taustalle. :) Akamen, Unsain ja Bobin keskustelua en ikävä kyllä onnistunut suomentamaan; en jostain syystä saanut suurennettua kuvaa klikkaamalla, joten kanjit jäivät liian epäselviksi. Bob kuitenkin kysyy silminnähden kauhuissaan, mitä koirat oikein aikovat ja pyytää niitä hädissään lopettamaan.

  Jerome kysyy nuhtelevaan sävyyn, kuinka kauan sen pennut aikovat ihmisten luona piileksiä - nämähän ovat uroita. Se toteaakin käskevästi, että niiden tulisi tämän itsensä sijasta lähteä kostamaan äitinsä ja sisarustensa kohtalo. Jerome lienee yhä niin haavoittunut taistelun jäljiltä, ettei itse kykenisi kaatamaan karhuja. Se näkyy myös selkeästi haluavan, että pennut todistaisivat olevansa oikeita sotureita ja kasvaisivat urhoollisiksi ja kyvykkäiksi taistelijoiksi.

  Kuten tarkkasilmäiset lukijat huomaavat, puhuttelutavasta käy suoraan ilmi, että Jeromen elossa olevat pennut ovat uroksia. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, pentukuusikon sukupuolia on pitkään voitu vain arvuutella (en ole vielä lukenut jokaista lukua kokonaisuudessaan). Kuolleisiin pentuihin viitataan kuitenkin epämääräisesti sanalla "kyoudai" eli 'sisarukset', joten niiden kohdalla totuus jää edelleen hämärän peittoon.

  -Lycaon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hemmetti, kuoliko sitten Jeromen molemmat tyttäret karhujen iskuista, Akira voi olla niin miehen kuin naisen nimi, Tetsuosta en osaa sanoa, Lenov kyllä kuulostaa miehen nimeltä. Tonovia epäilin urokseksi, Sunnya ja Marua naaraiksi. Toisaalta, jos nyt selviää, että kaikki Jeromen elosa olevat pennut on uroita, en ihmettele, ei Takahashi kovin mairittelevia rooleja tytöille ole suonut.

   Poista
  2. Näinpä. Tetsuo on japaninkielinen miehen etunimi, jossa o-pääte tulee suoraan sanasta "otoko" eli 'mies'. Yleispätevänä sääntönä voidaankin sanoa, että kaikki yksittäiseen o-tavuun päättyvät nimet ovat maskuliinisia ja ko-tavuun päättyvät feminiinisiä (poikkeuksia voi toki olla). Etuosa "tetsu" puolestaan tarkoittaa rautaa. Enteileeköhän tämä nyt siis Teräsmiehen uutta nousua? :'D

   -Lycaon

   Poista
  3. Vau, kiitoksia käännöksistä!

   Tämä tosiaan näyttää aikalailla siltä, että Jeromen tyttäret on nyt kuolleet ellei Reikan mukana liikkuva sitten ole narttu. Se oli muita säikympi ja hiljaisempi, joten olisin itse toivonut siitä sellaista arempaa uros-hahmoa, joita on näkynyt harvoin.

   Mutta kiva, että haet pentusi mukaan taisteluun jättiläiskarhua vastaan, kun niillä ei ole aiempaa taistelukokemusta, Jerome. D= Tämä ei voi päättyä hyvin...

   Tässä on muuten aikoinani tekemää arvailua Jeromen pentujen sukupuolista: http://kaksoissola.blogspot.fi/2015/07/pohdintaa-jeromen-pennuista.html
   Pitäisi ehkä jo päivittääkin...?

   Poista
  4. Ei kestä kiittää, miellelläni käännöksiä teen. Niitä saa toki myös tarvittaessa pyytää! :) Olen erityisen viehtynyt muinaisjapanin sanamuotoihin, joita esiintyy runsaasti etenkin Akamessa ja The Last Warsissa.

   Nyt onnistuin klikkaamaan aikaisemmin temppuilleen kuvalinkin suuremmaksi, joten sain käännettyä toisetkin repliikit. Akame kertoo olevansa yhä [vain] Ginin strategi kuten aikoinaankin, joten se ei voi langettaa raskaita tuomioita tai rangaistuksia. Unsai tyytyy tähän ja toteaa, että heidän olisi siis meneteltävä sen mukaisesti. Ilmankos Bob hätääntyy, raukka luullee joutuvansa kunnon höykytykseen. :')

   -Lycaon

   Poista
  5. Huomauttaisin vielä, että Akamen kohdalla kyse lienee enemmänkin tahdonalaisesta valinnasta; koska se on yksi ylipäällikön lähimmistä alaisista ja neuvonantajista, se ei koe voivansa tehdä omavaltaisesti suuria päätöksiä. Bobin tapauksessa kidutuksen ja tappamisen kaltaiset järeät rangaistuskeinot eivät siis tule kysymykseen, eivätkä ne olisi muutoinkaan Ouun moraalisten periaatteiden mukaisia. Koiran järkyttävän taustatarinan huomioiden en kuitenkaan yllättynyt sen pelonsekaisesta reaktiosta. Vai aiheuttiko pyörtymisen kenties salamaniskun ja valtavan henkisen paineen yhteisvaikutus...?

   -Lycaon

   Poista