perjantai 21. lokakuuta 2016

Ginga - The Last Wars: 70

Huh, jo luku 70. Näin se vain aika kulkee... Tuntuu siltä, että tämä olisi vasta alkanut.

Monsoonin isku paiskaa Akamen kauas.
Sirius kutsuu Akamea kyyneleet silmissään.
Akame ei luovuta. Rajusta iskusta huolimatta se alkaa nousta jaloilleen.
Sen haavat saavat Orionin ja Shionin järkyttymään.
Monsoonin isku osui Akamea suoraan kasvoihin. Sen silmä on todennäköisesti puhjennut.
Koirat keskustelevat. Sirius uskoo yhä siihen, että he voivat keskustella asioista, Orion tahtoo käydä taisteluun.
Koirat käskevät myös Bobia auttamaan Monsoonin hillitsemisessä, mutta Bob ei uskalla asettua Monsoonia vastaan, joka jo aiemmin piti sitä petturina.

Akame käskee Unsaita antamaan sirpin itselleen. "Olen löytänyt paikkani kuolla."
Äh, Akame haavoittuikin ilman mitään suunnitelmaa ja Monsoon ei vaivautunut edes katsomaan sen perään, kun oli iskunsa antanut. Olisin toivonut Akamelta enemmän. Akame tosin taitaa nyt laittaa kaikkensa peliin taistelussa ja voikohan olla niin, että tämä hahmo kohtaa pian loppunsa... Akame onkin viimeisiä elossa olevia vanhoja GNG-hahmoja. Äkkiseltään tulee muista mieleen vain Gin, Cross ja Kurotora.

Siriuksen haavat eivät näytä enää niin potentiaalisilta arvilta kuin viimeksi, mikä on sääli. Minulla alkaa välillä mennä jo Orion ja Shionkin sekaisin, niin tähän porukkaan kyllä tarvittaisiin jotain reilumpia eroja.

45 kommenttia:

 1. Akame!! Erittäin surullista jos hän nyt loppunsa viimein kohtaa.. =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt pitää vain odotella, miten tarina lähtee tästä kehittymään.

   Poista
 2. En usko, että Takahashi nyt tappaisi Akamen. Tämä on enemmänkin luultavasti noiden uusien arpien esittelyä. Ainoa hahmo joka on kuollut heti arpien saamisen jälkeen on ollut Akatora. Sekin oli enemmänkin, että naamasta lähti melkein puolet irti. Sitä paitsi tästä tulisi joka tapauksessa aivan naurettava taistelu. Monsoonhan ei edes huomioinut Akamea ollenkaan, ainoastaan vähän vilkaisi ja sitten oli taas heti Siriusta listimässä. Unsaikaan ei varmana anna sirppiä Akamelle takaisin. Se kuitenkin muistaa mitä Kenshinille tapahtui. Orionkin yritti ehdottaa Akamelle, että tämä suostuisi kantamaan sen turvaan, mutta Akame ei suostunut. Luultavasti Orion kuitenkin luonteeltansa tuon Akamen tuosta pakko-pelastaa. Saisi sekin itsepäisyydellänsä jotain hyvää aikaan, sitä kun on niin paljon nyt haukuttu. Sirius saisi nyt myös vähän miettiä, että kannattiko sen karhuzillan kanssa neuvotella. Sirius on mieleltänsä erittäin naiivi ja tyhmä loppujen lopuksi. Huomenna aikasintaan selviää, että olinko spekuloinnissani väärässä vai en. #prayforakame

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, Takahashi on tappanut aika huolettomasti Last Warsin aikana. Hiro ja Lydia olivat pidettyjä hahmoja sekä melko isoissa rooleissa. Lisäksi GNG:n aikaiset hahmot ovat aina kuolleet melko aikaisessa vaiheessa sotaa: esimerkiksi John, Hakuro, Moss, Jaguar ja Moss kuolivat ennen lopputaistelun alkamista. Ben taas kuoli off screen eli ei Takahashi hirveästi ole näihin vanhoihin hahmoihin kiintynyt. On toki mahdollista, että Akame vain perääntyy taistelusta, mutta ei Akame toisaalta ole suunpieksijän maineessa.

   Itse en hirveästi välittäisi, jos Orion pelastaa Akamen. Se ei varsinaisesti todistaisi sen itsepäisyyttä mitenkään oikeaksi, vaan korostaisi enemmänkin sen superkoira-tyyliä.

   Tähän mennessä neuvottelu Monsoonin kanssa on tuottanut parhaita tuloksia, joten ei Sirius tyhmä ole, vaikka toivottomalta sen urakka näyttääkin.

   Poista
 3. No ei Sirius ehkä tyhmä ole, mutta silti naiivi. Tosiaan Johnin kuoleman unohdinkin, joten ehkä pitäisi kuitenkin vähän huolissaan olla tästä Akamen tilanteesta. Toisaalta Hougenhan suorastaan sanottuna teurasti Johnin eikä tämä edes saanut naarmua Hougenille aikaan. Benistä en osaa sanoa, että mitä Takahashi ajatteli poistaessaan tämän sarjasta. En kuitenkaan edelleenkään haluaisi, että Akame kuolisi. Takahashi on kuitenkin velkaa meille Akame faneille, niin sanotun GDA katastrofin jälkeen. Joten Akamen tappaminen vain osoittaisi, että Takahashi ei välitä faneistaan ollenkaan. Lydiankin tappaminen oli todella mautonta. Se kuitenkin oli yksi harvoista naaras-sotureista. Nyt ainoa jäljellä oleva on Cross. Toivon todella, että Takahashi nyt pelaa nuo korttinsa järkevästi, eikä pilaa tätäkin sarjaa. Monet Ginga-fanit ovat jo todenneet, että Takahashi on enemmänkin elävä vitsi. Joten ei kannattaisi nolata itseään vain enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, miten Takahashia voi suoranaisesti syyttää siitä, että Akame ei menestynyt. Kysehän on sarjojen suhteen puhtaasti siitä, miten paljon ne saavat lukijoita eikä sitä pysty ennalta arvaamaan. Takahashi oli suunnitellut Akamen tarinaa useita sukupolvia kestäväksi, joten sarjan päättyminen näin nopeasti on voinut olla Takahashille itselleenkin todella kova isku. Voisin itse kuvitella, että sellaisesta on voinut helposti jäädä kahta erilaista fiilistä: kytö jatkaa tarinaa jossain eri muodossa tai sitten päästä eroon kaikesta siihen liittyvästä. LW:n viimeisten lukujen kautta itselle on tullut sellainen olo, että Takahashi tahtoo ottaa ninjat vahvasti mukaan tarinaan, mikä voi olla syytä juuri GDAkamen äkillisestä päättymisestä.

   Täytyy sanoa, että en ymmärrä tuotakaan, miksi ihmiset ottivat Lydian kuoleman henkilökohtaisena loukkauksena. Tarinassa on kuollut paljon muitakin hahmoja ja Lydian kuolema sai jopa enemmän huomiota kuin esim. Hiron, Jaguarin, Benin, Mossin, Musashin...

   Täytyy sanoa, että en ole kuullut kenenkään tuolla lailla Takahashia haukkuvan Ginga-faniporukoissa ennen sinua. Aika törkeää ja kertoo minusta myös paljon siitä, että henkilö ei ole seurannut Takahashin sarjoja animeita lukuunottamatta. Takahashin kerrontatyyli on aina melko rönsyilevää ja se saattaa alkaa keskittyä pieniin yksityiskohtiin varsinaisen tarinan sijaan. Siitä joko pitää tai ei pidä, mutta näin se on ollut GNG:ssä, Weedissä, Orionissa, Akamessa sekä Last Warsissa. Animeissa tarinoita on selkeytetty ja juonta suoristettu.

   Poista
 4. No huh huh mitkä arvet akame nyt sai hurjaksi tämä nyt meneekin ja voi olla että tämä saattaa olla akamen viimeinen taistelu onhan se ollut ginga sarjassa jo pitkään mutta en haluaisi vieläkään luopua hänestä koska hän on neljänneksi paras hahmo saa kyllä nähdä miten tässä käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tavallaan toivoisi, että Akame jäisi eloon ja saisi jatkaa sitten uuden lookin kanssa. Olisi myös hienoa, jos Akame haavoittaisi Monsoonia ja olisi sitten vielä aktiivisesti lopputaistelussa mukana.

   Poista
 5. Poistin anonyymin viestin, koska sisälsi mainintoja waretussivuille. Muokattuna:

  En itse haukkunut Takahashia. Itse olen edelleen hänen sarjojensa kannattaja. Erityisesti Gingan. Tykkään sen tarinasta, hahmoista ja realisuudesta jota monet muut mangapiirtäjät eivät harrasta. Otin vain kantaa miten varsinkin ulkomaalaiset suhtautuvat hänen sarjoihinsa. Foorumeilla olen huomannut hänen sarjojen (enimmäkseen GDW:O, GDA ja GtLW) lyttäämistä, kääntäjien keskuudessa. Toisessakin sitä välillä huomaa. En tarkoittanut "häntä" vaan hänen Ginga-sarjojansa. Joitakin saattaa vain ärsyttää se sekava kerronta tapa. En tarkoittanut loukata millään tavalla. Lydiassa ihmisiä ärsytti se, että se oli yksi harvoista "taistelevista" naaraskoirista ja että Takahashi poisti sen sarjasta, vaikka sen sijaan siellä olisi ollut monta muuta turhaa hahmoa. Olihan sillä myös liuta faneja joita esim. Hirolla, Jaguarilla ja Musashilla ei ollut. Beniä ja Mossia taas surettiin, koska niillä oli faneja. Sitten taas siitä GDA:sta....Sitä mainostettiin Akamella ja Kurojakilla, joten ihmiset olettivat näkevänsä juuri nämä hahmot. Ei ollut mitään merkkiä, että se kertoisikin kaukaisista esi-isistä. Harhaanjohtavaa mainontaa. Ja kun totuus paljastui ihmiset suuttuivat ja lukijamäärät tippuivat sen viiden mangan aikana. Mainonta osuus kyllä varmaan oli kustantajan idea, eikä Takahashilla varmaan ollut muita mahdollisuuksia kuin totella. Mutta se silti ärsytti. Omasta mielestäni GDA olisi ollut menestys jos se olisi heti alkanut GNG:n aikaisesta Akamesta. Sitten jos tarinassa olisi ilmennyt asioita jotka olisivat tapahtuneet menneisyydessä, olisi fanien kiinnostus herännyt ja Takahashi olisi sitten vasta voinut kertoa esi-isistä menestyksellä. Itse tykkäsin GDA:sta mutta kustantajalle ainoastaan "money talks" ja kun se ei tehnyt odotettuja rahoja sen taru päättyi siihen. Sen jälkeen aika pian alkoi The Last Wars. Joka on käsittääkseni tehnyt ihan hyvin Japanissa. Toivottavast tämä selvensi asioita. En todellakaan ole mikään Takahashi "hater" jos sellaisen ajatuksen sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos selvennyksestä. Suosittelisin itse, että kannattaa käyttää kirjoittaessa nimimerkkiä. Blogeissa käy paljon anonyymeja huutelijoita ja itse luokittelen ne automaattisesti samaan kastiin eikä varsinaista erottelukeinoa olekaan. Jos anonyymi kirjoittelee toistuvasti negatiivisia viestejä, ei niitä erottele toisistaan. Tässäkin keskustelussa mukana olisi voinut olla parikin eri henkilöä.

   Mitä olen itse keskusteluita seurannut, niin negatiivisuutta on erityisesti ulkomaalaisten joukossa eli niiden, jotka eivät ole päässeet lukemaan oikeastaan mitään Takahashin sarjaa kokonaisuudessaan eli he eivät tiedä Takahashin kerrontatyylistä hirveämmin. Itse olen huomannut, että eniten negatiivista kommenttia kirjoittavat ne, jotka eivät osaa japania. Japanista kääntävät ihmettelevät eniten Takahashin kirjoitustyyliä (murretta, vanhoja sanontoja jne.) eivätkä niinkään juonenkäänteitä.

   Hahmojen kuolemat ovat aina tunteita herättäviä ja itse pidän enemmän siitä, että sarjassa kuolee oikeasti merkittävä hahmo eikä vain joku sivuhahmo. Esimerkiksi Orionissa kuoli jatkuvasti Izoun veljiä, joilla oli juuri ja juuri nimet, mutta ei minkäänlaista ruutuaikaa. Kyllä ihmiset surivat noita kolmeakin, joskin Lydia sai eniten huomiota (käytettiinhän sen kuoleman näyttämiseen pitkä aikakin).

   GDA:n mainonta oli tosiaan harhaanjohtavaa, mutta minusta sinällään ymmärrettävää, sillä sarjaa olisi ollut hankala mainostaa täystuntemattomilla hahmoilla. Yksi syy, miksi Akame kertoi Akamen sijaan esi-isistä, voi olla copyright-oikeudet. GNG-hahmot omistaa kuitenkin eri kustantamo kuin GDW-hahmot, joten voi olla, että suoraan Akamesta kertovaa tarinaa ei olisi hyväksytty. Kaikki Sankaritarinat-sarjan kirjathan ovat GNG-kustantamon tekemiä.

   Poista
  2. Hienoa, että tämä väittely sai rauhallisen lopun. Loppujen lopuksi Takahashilla tulee kuitenkin luultavasti aina olemaan suuri Japanin ja Suomen fanikunta. Ei väliä mitä muut ajattelevat. Kiitos tästäkin luvusta. On mukavaa kun joku Suomestakin näitä lukuja laittaa :)

   Poista
  3. Jees, asioista on hyvä keskustellakin.

   Poista
 6. Mielestäni fanit saa ja pitääkin voida reagoida, kun tarinassa tai hahmoissa tapahtuu sellaisia käänteitä, joita ei olisi uskonut tai toivonut tapahtuvan. Mutta kuitenkin mielestäni lukijoiden pitää se hyväksyä, mitä tekijä tarinalleen ja hahmoilleen tekee. Sitä en lähde kommentoimaan, miksi mikin hahmo kuoli tai muuta on tapahtunut, koska en tiedä, miten näitä tarinoita tehdään. Takahashihan toki piirtää ja kirjoittaa tarinan mutta onko muillakin tahoilla kuinka kova sanavalta (esim. kustantaja). Härskein asia, mitä fani kuitenkin voi tehdä on, että haukkuu tekijän pataluhaksi, jos tarinassa tapahtuu jotain, mikä ei miellytä.

  Mutta itse lukuun. Taas veljekset näköjään kävi kinaa kumpi tapa on paras, mennä sotaan verissäpäin vai keskustella. Tämä seikka, miten Siriuksella ja Orionilla on vastakkaiset näkemykset on tuonut mielestä mielenkiintoa sarjaan, mielestäni tämä seikka saisi olla kunnolla esillä lopputaistelussa, kunhan sen aika tulee. Akamen kuolemaa ei oikein toivo, mutta toivottavasti se saa kunnon sankarikuoleman, jos nyt shinobin on lähdettävä autuaimmille seuduille. Toivon kyllä, että nähdään Tesshin hillumassa sirpin kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, jos sarja ei herätä tunteita puoleen tai toiseen, on se epäonnistunut. Myös viha jonkun hahmon kuolemasta on minusta ihan hyväksyttävää, mutta silloin vihan pitäisi minusta suuntautua tapahtumiin eikä tekijään. Tietysti tekijääkin voi ja tulee kritisoida: itseäni häiritsi Lydian kuolemassa se, että sitä tituuleerattiin äidiksi ja puolisoksi, mutta ei Ouun soturiksi. (Ainakin arviokäännösten mukaan.)

   Itse olen kahden vaiheilla Akamen kuoleman kanssa: tavallaan toivon, tavallaan inhoan ajatusta kuolemasta.

   Poista
 7. Toivottavast akame ei kuolisi sillä jos kuolee niin minulle tulee siitä kyllä tippa linssiin koska hän on vain niin hyvä shinobi ninja koira joka on auttanut ouun sotureita monissa taisteluissa ja stradegioissa ja ennen kaikkea viisas neuvon antaja en haluasi luopua hänestä vielä.

  VastaaPoista
 8. Niin ja miksei tästä ole enempää anime tv sarjaa tehty kuin vaan hopeanuoli ja weed itse toivoisin että tästä ginga sarjasta tehtäisiin lisää anime sarjoja onko kukaan edes kuullut että sitä jatketaisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotta anime tulisi, pitäisi mangan olla paljon suositumpi. WEED-mangan alkuosat oli tosi suosittuja, mutta sitten sen suosio on laskenut. Iso fanikunta on, mutta pitäisi olla isompi.

   Poista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Jos Akame menetti nyt silmänsä, niin sittenhän ne olisivat Kurojakin kanssa silmäpuoliveljeksiä. Kurojakiltakin puuttui vasen silmä.
  Tämä Akamen mahdollinen yksisilmäisyys saattaa tuoda mielenkiintoisia ulottuvuuksia sen taisteluihin. En usko että herra Takahashi tapattaa Akamea olankohautuksella, vaan jos se kuolee, niin sillä tulee olemaan iso merkitys. Ainakin vakavasti toivon niin. :D
  Oi seuraava luku, kiidä jo luoksemme! Emme malta odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurojakilta puuttui oikea silmä.

   Jep, nyt jäi superjännään paikkaan juoni.

   Poista
  2. Mutta myös Akame menetti oikean silmän. Eli viittaus Kurojakiin?

   Poista
  3. Mahdollisesti tai sitten Takahashista on vain kiva puhkoa oikeanpuoleisia silmiä.

   Poista
 12. Niinpä puuttuikin! Olenpa hölmö. :D

  VastaaPoista
 13. Luulisi, että Akamelta meni oikea silmä sen siliäin tien, tuntuisi todella hölmöltä, jos se nyt pikkuisen ravistelisi päätään ja veripisaroiden lennettyä turkista paljastuukin, ettei tilanne ollutkaan niin paha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ajattelin, mutta toisaalta on ollut monia vastaavia tilanteita, joissa hahmolle olisi pitänyt tulla pahoja vammoja, mutta sitten se onkin toipunut ihan helposti. Esim. Kenin haavoittuminen ja Ginin sokeutuminen.

   Poista
  2. Ginin sokeutuminen ei sinällään ollut paha vamma, koska kaihi on aika helppo leikata. Toki tavalliselle villikoiralle se olisi paha juttu, mutta Ginillä on suhteita ihmisiin, joilta saa apua.

   Poista
 14. Mikä sai weed suosion silloin alku osissa nousemaan ja mikä sen sitten laskemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa sarjoissa suosio alkaa laskea pikkuhiljaa sen jälkeen, kun sarjassa on ensimmäinen "lopputaistelu" (Weedissä Hougen, One Piecessä Crocodile, Bleachissa Aizen...). Joskus voi tulla myös täysromahdus ja sarja päättyy (GNG & Akakabuto).

   Poista
 15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 16. Vai niin no täytyy vain toivoa että gingan suosio kasvaa taas että sen anime voisi jatkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivottavasti tekevät jotain nostalgiajuttuja. Niin monesta muustakin sarjasta on tehty...

   Poista
 17. Vai niin no täytyy vain toivoa että gingan suosio kasvaa taas että sen anime voisi jatkua.

  VastaaPoista
 18. Vastaukset
  1. Itsellä alkaa olla jo vieroitusoireita, kun uusi luku ei ole vielä tullut...

   Poista
  2. Tervetuloa kerhoon.. :D

   Poista
  3. Ette ole ainoita....Missä ne luvut ovat? En kestä tätä odotusta. Akame ei saa kuolla :(

   Poista
 19. Akamen lausahduksesta "Olen löytänyt paikkani kuolla" tuli väkisinkin mieleen Jerome, joka puolet GDW:stä hoki suurinpiirtein tuota samaa. Erona tietty, että Jerome oli pirun masentunut siitä mitä muille ammattitappajille tapahtui, Akame tässä ilmeisesti ajattelee, että jos loppu kerran nyt koittaa, mennään sitten "tyylillä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jerome-tyylinen lausahdushan tuo on, mutta aika monet muutkin ovat tuota toistelleet tosin eri muodossa vain. Monet uhoajista ovat onneksi selvinneet hengissäkin.

   Poista
 20. Jep aivan minäkin ajattelin sitä samaa mitä akame tarkoitti tuolla lauseella.

  VastaaPoista
 21. Mitään tietoa että onko uutta lukua tullut vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheers. Toivoisin vähemmän spoilereita. :)

   Poista
  2. Spoilaavat kommentit poistettu.

   Poista