perjantai 4. marraskuuta 2016

GtLW: 72

Kaksi tärkeää huomioitavaa asiaa:
* Välistä puuttuu luku 71.
* Orionin eka osa ei ilmesty tänään, vaan vasta viikon kuluttua perjantaina.

Bob käyttäytyy  uhmakkaasti Monsoonia kohtaan. Se kääntää Ouun koirien (todennäköisesti Orionin) puheen Monsoonille.
"Tulet kuolemaan tänne kuten isäsikin. Kuole, Monsoon!"
Monsoon raivostuu ja hyökkää Bobin kimppuun. Bob yrittää selittää, että se vain käänsi muiden koirien sanoja. Monsoon on kuitenkin nähnyt, että Bob voi alkaa uhata sitä, kun sillä on muita koiria tukenaan.
Ennen kuin Monsoonin isku osuu, Akame hyökkää sirppi aseenaan.
Monsoon karjuu tuskasta. Akame isku leikkasi yhden sen sormista irti.
Monsoon hämmentyy aseesta ja tahtoo tietää, onko Akame lemmikki.
Unsai tajuaa, että Monsoon on huolissaan lemmikkikoirista, koska se voisi herättää ihmisten vihan. Ihmisten aseiden edessä Monsoonkin kuolisi yhdellä laukaisulla.
Unsai yrittää jatkaa neuvotteluita. Se sanoo Monsoonille, että se ei suostu antamaan kuolleita sotureita karhujen ruuaksi. Jos Monsoon ei suostu, eivät koirat ja karhut voi elää rinnakin.
Orion pitää selvänä, että Monsoon ei suostu ehtoihin. Sirius on vielä toiveikas.
Zion kääntää. Monsoon sanoo, että koirien ainoa vaihtoehto oli alusta alkaen olla karhujen ruokaa.
Zion hämmentyy, koska Monsoon kuitenkin kutsui koirat neuvottelemaan.
Monsoon tahtoo tietää, onko Ouun armeijassa lemmikkikoiria. Koirat tajuavat samantien tilanteen. Orion sanoo, että koirat ilman kaulapantaa ovat lemmikkejä ja että ne ovat varmasti mukana taistelussa.
Monsoon vaatii Bobilta varmistuksen. Bob jää hiljaiseksi. Bob tajuaa, että sillä on kaksi vaihtoehtoa: Ouun armeija tappaa Monsoonin... Tai Bob paljastaa niiden juonen suojata itseään.
Bob ei voi olla virnistämättä katsoessaan Monsoonia.
Sitten se purskahtaa nauruun.
Monsoon raivostuu ja iskee kyntensä kohti Bobia.
Tässäpä näkee heti, miten yhden luvun jääminen väliin vaikuttaa paljon. Aiemmassa luvussa on rauhoiteltu Akamea, mutta useampi koira on saapunut paikalle ja Monsoon on ehtinyt reagoida niihin. Zion on ilmeisesti saanut pienen iskun päähänsä tai sitten en vain kiinnittänyt tuohon haavaan huomiota. Onkohan Andyn näkeminen järkyttänyt Monsoonia? Andy kun näyttää aivan sedältään.

Voi Bob... Tämä valitsi vihdoin puolensa. Eiköhän joku sen tuosta pelasta, koska olisi aika julmaa tappaa se heti, kun se valitsi puolensa.

Orionin suunnitelma sanoa pannattomia koiria lemmikeiksi toimii nyt, mutta voi olla aika riskialttis tulevaisuudessa. Entä jos Monsoon vain iskee pannattomien koirien läpi kohti pannallisia "villikoiria"?

Tiedättekös, mitä seuraavassa luvussa on?
Värisivuja.

Tulee tänään, kunhan pääsen töistä kotiin.

15 kommenttia:

 1. Voi Orion, kun luulin pääseväni lukemaan ekan osan tänään! =(

  VastaaPoista
 2. Viimeinkin monsoon sai osuman ja nyt se menetti yhden varmpaan käpälästään ja kyllä nyt pahasti näytti siltä että bob nyt kuoli se varmaan tajusi että se ei voi enää olla monsoonin käskyläinen mutta kurjalta kohtalolta tuo näyttää katsotaan mitä seuraavassa luvussa tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ensimmäinen isompi osuma Monsooniin. Pidin siitä, että joku vanhan sukupolven koirista teki sen.

   Poista
 3. Jos Shionin päässä olevista haavoista puhut, ne ovat olleet siinä muistaakseni jo varsin pitkään. Tulivat siitä kun koirat painivat karhujen kanssa ennen kuin soturit vapautettiin kivikasan sisältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mietinkin, että saattoivat olla vanhoja. Tosin viime luvussa niitä ei näkynyt.

   Poista
 4. Kukahan siellä on tehnyt niin ison mokan että koko kirja pitää laittaa aivan uusiksi painoon. No, toivotaan nyt ettei myöhempien lukujen kanssa käy samaa vahinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa on satoja erilaisia mokia, mitä on voinut tulla. Koska yksityiskohtia ei tullut, niin veikkaan, että kyse oli sellaisesta mokasta, jonka ovat huomanneet jo painossa eli eivät ole pistäneet edes näytekappaleita matkaan.

   Poista
 5. "* Välistä puuttuu luku 72."
  Vissiin luku 71 on se, joka puuttuu? Onko tuosta luvusta mitään tietoa? Miksei siitä ole tullut kuvia nettiin, mutta luvusta 72 on? Harmillista, että yksi luku puuttuu välistä. Olisi ollut kiva nähdä varsinkin se, että reagoiko Monsoon jotenkin nähdessään Andyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 71, tosiaan. Sen sisällöstä ei ole mitään tietoa eikä siitä, miksi sitä ei nettiin ilmestynyt. Pitää todennäköisesti odottaa pokkarien ilmestymistä.

   Poista
 6. Mä en ihmetellyt kamalasti, kun Orionia ei ilmestynyt perjantaina, asun melko pienellä paikkakunnalla ja aina nää Ginga-pokkarit ei ole ilmestynyt heti sinä päivänä kun on luvattu, vaan on mennyt jokunen päivä yli. Tänään kun ei ilmestynyt, ajattelin, että pyhäpäivä sekoittaa... Mutta ääh, vielä viikko odottelua sittenkin...

  Bobin uhittelu "Tulet kuolemaan tänne kuten isäsikin" kuulostaisi Orionin rähinältä. Ginhän tuollaisen voisi sanoa, jos tosissaan hermostuisi Monsooniin. Olisi kyllä kiva nähdä kohtaus, jossa Gin taistelisi Monsoonia vastaan, muistuttaen Suurta taistelua, olkoonkin, että "uusi sukupolvi" olisi se, joka antaisi ratkaisevan iskun, jos lopulta GtLW:n aikana Monsoon kuolisi. Vaikka on hyvä, että uudet hahmot saa ruututilaa, olisi kiva, että Gin ja Monsoon vielä kohtaisi kunnolla, kun kyseessä on Ginin vanhan verivihollisen jälkeläinen.

  Joskushan Monsoon sanoi, että se ei halua muut kuin johtajakoirat hengiltä, muut saisi olla suht rauhassa. Sen kyllä muistan, että koirathan alkuun koottiin kivivankilaan, jotta ne lopulta päätyisi ruuaksi. Alkaa hiljalleen mennä sekaisin näistä karhujen motiivista tai sitten en vain pysy kirjoilla :D

  Yhden luvun puuttuminen tosiaankin voi viedä pieneen "pimentoon" tapahtumista näköjään. Parin viikon ajan olen jännittänyt, miten Akamen käy, meneekö se lopulta kuolemaan, mutta kyllä näkyy edelleen hiluvan sirpin kanssa, taitavasti vaikka just meni silmä menojaan, kun sai Monsoonilta varpaan leikattua irti.

  Vaikka muuten Bob vain olisi toistanut jonkun koiran sanomaa "Kuole Monsoon", voi siinä kaikua myös Bobin uhma, joitakin lukuja takaperin Bobillahan oli jotain uhmanpoikasta, kun se oli katsellut nukkuvaa Monsoonia.

  Monsoonhan saattaa tulkata, että jos joukossa on lemmikkikoiria, se tietää ennen pitkää ihmistenkin tuloa. Mutta ehkei Monsoon ole hoksannut, että monet ovat olleet alunperin lemmikkejä, mutta jääneet villikoiriksi karattuaan omistajiltaan tai jouduttuaan hylätyksi. Tietty Hidetoshihan tietää varmasti, minne Andy oli lähtenyt ja siinä tapauksessa en pidä mahdottomana, että voi tähän selkkaukseen liittyä metsästäjätkin. No jaa, voisihan Hidetoshille suoda sen kunnian, että se pääsee yrittämään ampua Monsoonia (tietty koirien antaessa enemmän Monsoonille päihin). Hidetoshihan tuli alunperin seudulle kostamaan Akakabutolle isänsä kuoleman, joka oli tapahtunut Akakabuton takia. Ja Daisukehan voisi saada pikkuisen kunniaa sen metsästysjousensa kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista~

   Käännökset on melko kömpelöitä eikä niitä ole saatu kaikista luvuista, joten virheet ovat mahdollisia. Voihan olla, että Monsoon myös vain raa'asti valehtelee. Kun se hyökkäsi Ouun, se tahtoi vain voittaa paikan itselleen mahdollisimman helposti ja se vielä pelkäsi koiria. Tuolloin olisi ollut helpompaa, jos koirat olisivat vain paenneet. Veikkaan myös, että Bobin rooli on erilainen kuin käännökset antavat ymmärtää: sehän se käski koiria pakenemaan ja oli tosi järkyttynyt, kun ne eivät lähteneetkään. Myöhemmin koirat eivät enää luottaneet sen käännöksiin. Veikkaisin, että Bobilla on tyylinä kääntää niin, että se kertoo, mitä se olettaa toisen tahtovan kuulla.

   Bobin uhma on mahdollinen etenkin, jos Monsoon on juuri säikähtänyt Johnin näköistä Andya.

   Veikkaisin, että Gin tullaan vielä näkemään taistelussa Monsoonia vastaan. Olisi muuten aika turhaa, että sen silmiä parannetaan ja sitten se tulisi vain viettämään eläkepäiviä Monsoon-taljan päälle.

   Mietin itsekin, että tulevatko ihmiset jossakin vaiheessa isommaksi osaksi tarinaa.

   Poista
 7. Mahtaakohan tänne Pohjolan perukoille koskaan tulla tietoa luvusta 71? Siis ennen kuin last wars ilmestyy Täällä? Siis jos ilmestyy.

  VastaaPoista