sunnuntai 20. marraskuuta 2016

GtLW 75.

Veri roiskuu, kun Akamen isku osuu. Monsoon horjuu ja hetken kuluttua koirat näkevät sen vamman.
Akame sai kostonsa: Monsoonin vasen silmä on puhjennut. Monsoon kaatuu maahan ja teutaroi raivoissaan.
Jättiläiskarhun haavoittuminen on saanut muut karhut hermostumaan. Ne ovat palanneet Monsoonin luo. Kun Monsoon pääsee takaisin jaloilleen, ovat koirat jo sen armeijan edessä.
Taistelu alkaa.
Joukot ovat tasaiset, mutta kukaan karhuista ei ole vielä vakavasti haavoittunut.
Yksi karhuista epäröi liittyä taisteluun ja Monsoon heittää sen raivoissaan keskelle koirien armeijaa.
Tesshin seuraa taistelua lähistöltä. Se ilmeisesti kerää voimiaan liittyäkseen mukaan ratkaisevalla hetkellä.
Myös Sirius epäröi taisteluun liittymistä.
Orion taas käyttää tilaisuuden hyväkseen ja iskee suoraan Monsoonin kimppuun.
Bon ja Andy liittyvät epäröimättä mukaan. Ne vetävät Monsoonin huomion itseensä, kun Yamabiko kahden soturinsa kera hyökkää takaapäin.

Tässähän alkaa olla huolissaan siitä, miten pitkä sarja Last Warsista on tulossa... Eihän tämä voi olla lopputaistelu, eihän?

Lyhyttä pohdintaa loppumisen puolesta ja vastaan:
+ Paikalla ovat Orion-mangan päähenkilöt sekä muutamia Weedin ja GNG:n päähenkilöistä.
+ Kummallakin joukolla on armeijat.
+ Bob vaihtoi puolta (vertaa Hyena).
+ Ehkä aiemmat värisivut olivatkin tavallaan jäähyväissivut/mainos houkuttelemaan katsomaan lopputaistelun alkamista.
+ Luku 80. olisi tasaluku päättää sarja 10. pokkariin. (Vertaa Hougen-saaga päättyi osassa 30, WEED osassa 60, Orion osassa 30.)
+ Tunnelma viittaa lopputaisteluun.
- Weed ja Gin eivät ole paikalla.
- Suurin osa GDW:n päähenkilöistä ei ole paikalla.
- Paljon viimeistelemättömiä juonilankoja (Unsai tietää Monsoonin heikon paikan, Orionin erikoisisku, Battougan käyttäminen ylipäänsä, Tesshinin kosto, Jeromen kosto...)
- Sarjaa olisi vain 10 pokkaria!
- Sai vähän aikaa sitten värisivuja.

Harmillisesti tämä näyttää jo lopputaistelulta, kun Takahashin aiempia töitä on seurannut, mutta on tietysti huomioitava, että Takahashilla on tyylinä venyttää tällaista taistelua hyvinkin pitkäksi (vertaa sotakoirat), jolloin lopputaistelu voisi kestää vielä useammankin pokkarin verran. Monet hahmot pystyisi ottamaan aika helposti mukaan tarinaan (haavoittuneet ovat lähistöllä, Gin voisi paeta kuten Ben aikoinaan). Olisi tietenkin Takahashilta uusi veto, jos pahis tässä vaiheessa joko voittaisi uudestaan tai häviäisi ja pakenisi paikalta palaten uudestaan. Tai että koirat joutuisivat lähtemään etsimään sitä kuultuaan sen aiheuttavan tuhoa muilla seuduilla.

Miten vain, toivon tämän olevan vain välitaistelu loppua odotellessa. Last Wars on nostanut odotuksia paljon enemmän kuin muut osat tuomalla esiin vanhoja sivuhahmoja (Minnie, Shion, Mole) sekä nostamalla tätä kautta jalustalle jo vähän unohdettuja päähenkilöitä (Ken, Rocket, Kyoshiro...). Olisi aika laimea loppu sarjalle, jos se nyt vain nyykähtäisi kumoon ilman, että se antaisi hahmoille enää viimeistä mahdollisuutta olla valokeilassa.

Eli toivotaan, että nyt vasta lämmitellään.

11 kommenttia:

 1. Kelatkaa sanaa ''the last Wars, last wars, wars.. '' Jo sarjan nimikin antaa kuvan että olisi tulossa monta sotaa/konfliktia. Itse uskon edelleen että tämä on se ''välitaistelu'' vaikka se nyt näyttää eepisen lopputaistelulta. Olisihan se aika hölmöä jos Ginga the last WARS:ssa (huomioikaa monikko war sanassa) on yks taistelu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tätä itsekin pohdin tuolloin aikoinaan, kun LW alkoi. Tässä on tietysti mahdollisuus, että nimi on vain valittu sen takia, että se kuulostaa kivalta. Last Wars näyttää ja kuullostaa paremmalta kuin Last War.
   Ja onhan tässä teoriassa käynnissä jo kaksi sotaa: Monsoon voitti ensimmäisen, nyt menossa vastaisku.

   Poista
 2. Onhan tässä jo ehtinyt pienempiä konflikteja olemaan, niin ne voi periaatteessa tulkita sodiksi. Tämä olisi vain se viimeinen ja näyttävin.
  Sarjan nimi nyt ei sikäli sano vielä mitään, monikko voi johtua ihan jo vaikka siitä, että sen on ajateltu kuulostavan paremmalta. Mistäpä näitä tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Monsoonin voittoa nimenomaan julistettiin sanoilla "Ouu on kaatunut" eli se voitti ensimmäisen sodan. Nyt on meneillään toinen.

   Poista
 3. Jännää jännää tässhän alkaa jalat vapista minulla kun luen tätä elikkä verisin taistelu on alkanut ja jotenkin vain tiesin että akamen isku osuu ja monsoon menettää silmänsä nyt se on kuin melkein akakabuton ja nyt meno sitten alkaa mennä jännittäväksi saa nähdä mitä yllätyksiä tästä vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin hykertelee tätä lukiessa. Tulisipa perjantai taas pian~

   Poista
 4. Tämä kun the last wars sarja milloinkaan se nyt päättyy niin toivoisin että joku tekisi anime sarjaa tästä minusta kun tämä olisi oikein hyvä siihen minkä lainen se olisi animena olisiko se sama kuin tässä mangassa vai jotenkin erillainen.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti taistelusta sitten tulee pitkä tyyliin "Venäjän sotakoirat", kuten Uru mainitsitkin, mikäli tästä kehkeytyy lopullinen taistelu, sillä tuntuu hassulta, jos esimerkiksi Orionin erikoisisku ei saakaan enempää huomiota kuin sen ensiesiintymisen verran. Ja Just noi Tesshinin ja Jeromen kostot... jätetäänkö ne noin vain ilmaan? Muutenhan Shion ei uutena hahmona sen ihmeellisempi ole, jollei se olisi paljastunut olevansa Ginin sisaruksen lapsenlapsi. Ja kyllä ainakin Ginin on saatava kunnon siivu tästä tarinasta, etenkin kun siltä vaikuttaa, että sen näkö saadaan parannettua ja onhan vihollisena sen vanhan verivihollisen jälkeläinen, eikä Weediäkään nyt sovi jättää vain johonkin makaamaan siteiden kanssa. Ja odotan kuitenkin jotain jännitettä siitä, miten Orionin ja Siriuksen näkemykset ovat niin erilaiset, siis miten pitäisi toimia karhujen suhteen.

  Ja tietty, jos tämä todellakin on viimeinen Ginga-päätarina (eihän tämän jälkeen mikään estä Takahashia tekemästä sivutarinoita, vaikka päätarina päättyisikin), tuntuu eräässä mielessä haikealta, jos tämä nyt päättyy. Tosin parempi, että tarina päättyisi karhuihin, mistä Ginga-tarina alkoikin. Jos nyt tulee muita sotia, vaikkapa vieraiden koiralaumojen kanssa, sarjasta tulee mielestäni kuin GDW:stä, ei muuta kuin uusia vihollisia kehiin. Ja jos uusia kahakoita tulee karhuista saadun voiton jälkeen, mielestäni menee jokin terä tarinasta. Haikealtahan tuntuu, kun Ginga joskus päättyy lopullisesti, mutta joskushan rakkaimmillekin sarjoille on jätettävä jäähyväiset. Hopeanuoli on kuitenkin ollut melko merkittävä siivu lapsuudessani. Parempi, että Takahashi saa tehtyä jonkinlaisen lopun sarjalle, kuin että jos se sattuu vaikkapa keskeytymään siksi, että Takahashi joko sairastuu niin pahasti, ettei voikaan jatkaa työtään, tai peräti kuolee. En ainakaan halua, että joku jatkaa Ginga-sarjaa silloin, ei se tuntuisi enää samalta. En tiedä, miten yleistä Japanissa on jatkaa jonkun tekemää sarjaa, jos tekijälle sattuu jotain, mutta mielestäni Gingan kaltaista mestariteosta ei sovi kajota kenenkään muun kuin Takahashin itsensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juonilankoja on vielä paljon kesken ja monet niistä kietoutuvat Monsoonin ympärille, joten itse toivoisin, että Last Warsiin ei tulisi enää uutta pääpahista. Muita karhupahiksia toivoisin kuitenkin Monsoonin joukkoihin.

   Haha, itselleni tuli nyt kauhea mielikuva siitä, että Takahashi joutuukin päättämään sarjan tosi nopeasti sairastumisen takia... Toivoisin itsekin lyhyttarinoita, mutta veikkaan, että niitä ei tule. Aiemmat lyhyttarinat ovat aina olleet yhdistettynä johonkin promo-juttuun (GNG-animen vuosipäivä, GNG-mangan vuosipäivä, WEED-mangan erikoispainokset), joten sellaista ei välttämättä tule enää LW:n loputtua.

   Japanissa on tosi harvinaista jatkaa mangaa, kun tekijä on lopettanut. Isoimmista sarjoista (Dragon Ball, One Piece, Naruto) voidaan tehdä elokuvia ja Dragon Ball -manga sekä anime alkoivat jatkua uuden tekijän turvin pitkän aikaa sen jälkeen, kun Toriayma lopetti sarjan tekemisen. Joskus tehdään myös kirjoja täydentämään sarjan maailmaa (Fullmetal Alchemist, Jojo's Bizarre Adventure), mutta sekin on harvinaista.

   Poista
 6. Jep tuossa asiassa olen samaa mieltä jos joku tekee ginga tarinaa ilman että takahashi ei olisi sitä enää tekemässä niin minustakin kukaan ei pysty tekemään parempaa ginga sarjaa kun herra takahashi itse koska vain hän saa sarjasta niin jännän,hienon,henkeä salpaaman,kunniallisen tunteen,surun,ilon ja loppu hetket kukaan ei pysty siihen samaan kuin hän hän kuin vaan on todellinen ginga tarinoiden legenda ja se elää meidän fanien keskuudessa ja sydämissämme hänen tarinansa elää meissä faneissa jotka uskovat siihen se joka uskoo näihin tarinoihin niin hän on todellinen ouun soturi joka kykenee erottamaan oikean väärästä ja mikä on oikein tehdä oikea valinta että se tuo iloa kaikille se mikä on tuonnut ginga sarjaan intohimon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Tuntuisi oudolta, jos joku muu tekisi sarjaa Takahashin sijaan.

   Poista