keskiviikko 16. marraskuuta 2016

GtLW: 74


Oheen lisätty Fanta-chanin tekemät käännökset.
Koira-armeija hyökkää kohti Monsoonia. Ne ulvovat ja Tesshin kuulee niiden äänen. Tesshinillä on pitkä monologi sekä kertojanääni kertoo sen ajatuksista.

Käännös: Tesshin naureskelee Ouun armeijan tyylille: armeijan käskettiin pysyä paikoillaan ja nyt koko lauma on hyökkäämässä. Kolmikko jatkaa kiirehtimistään, vaikka ne pysyvät hädin tuskin jaloillaan.

Tesshin ja Kogat ovat uupuneita, mutta ne lähestyvät taistelualuetta.

Käännös: Kertoja kertoi enemmänkin Kogien periaatteista ja siitä, miten kuoleminen oman aatteen puolesta on niille suurin kunnia.
Koira-armeija täydessä vauhdissa... Rigel ja Rocket johtavat laumaa.
Monsoon tuijottaa laumaa. Se pelkää ihmisten liittyvän mukaan taisteluun, jos lemmikkikoiria kuolee, mutta onko sillä varaa valita vihollisiaan.

Käännös:  Monsoon katsoo lähestyviä koiria. Se ei tunne pelkoa niitä kohtaan, vaan on enemmän huolissaan siitä, mitä tapahtuu, jos lemmikkien kuolema houkuttelee ihmiset vuorille. Muut karhut pitävät koiria vain ruokana ja pyytävät Monsoonilta lupaa tappaa ja syödä koirat.
Bob uhoaa Monsoonille.

Käännös: Sirius suree sitä, että he ajautuvat taisteluun. Orion on jo täysin kyllästynyt veljeensä ja ihmettelee, miten tämä jaksaa yrittää. Bob naureskelee Monsoonille ja pitää selvänä, että karhut pakenevat, koska ne eivät uskalla uhmata ihmisiä.
Tesshin saapuu paikalle ennen kuin armeijat iskevät yhteen.

Käännös:  Akame toruu paikalle tullutta Tesshiniä ja sanoo, että tämä tulee olemaan vain tiellä. Tesshin lupaa olla olematta haitaksi ja sanoo tahtovansa taistella.
Armeijan ulvonta kaikuu. Sen kuulevat niin haavoittuneet...
Kuin Daisuken talolla olevat Gin ja Cross.
Monsoon tekee päätöksensä. Se komentaa karhut hyökkäykseen ja kääntää selkänsä Orionille ja muille koirille valmistautuen ottamaan yhteen koira-armeijan kanssa.

Käännös:  Monsoon tekee yllättävän päätöksen. Se käskee karhujen hyökätä. Se aikoo syödä tai piilottaa kaikki taistelussa kuolevat lemmikkikoirat, jotta ihmisille ei jää mitään todisteita taistelusta.
Koirat huutavat toisilleen.

Käännös:  Orion järkyttyy Monsoonin päätöksestä hyökätä. Koirat varmistavat pikaisesti, että kukaan ei ole kuollut ja Orion käskee kaikkien koirien hyökätä Monsoonin kimppuun.
Monsoon on kuitenkin tehnyt ensimmäisen vakavan virheen taistelussa. Sen huomio on keskittynyt armeijaan...

Käännös:  Metallin haju on saanut Monsoonin hermostumaan. Samassa se tajuaa hajun tulevan myös selkänsä takaa.
Ja Akame käyttää tilaisuutta hyväkseen iskien sirpillä Monsoonin kasvoihin.
Mitä, mitä?! Alkaako taistelu oikeasti jo nyt?! Tämän on parasta olla vasta välitaistelu, koska eihän tämä nyt voi päättyä tähän.

Akame iski Monsoonia ja meniköhän karhulta nyt silmä?

Ensi luvussa alkaa ilmeisesti taas toiminta. Saa nähdä, miten siinä käy.

Alan muuten vakaasti olla sitä mieltä, että aiemmin kerrottu "lemmikeillä ei ole pantoja" -juttu on vain käännösvirhe. Valheessa ei olisi hirveämmin järkeä, kun se laittoi vain lemmikit vaaraan ja nyt Monsoonin on sanottu tunnistaneen kaulapannoista saman metallin hajun kuin sirpistä.

Käännöstä lisätty. Heh, erikoista, että tällaisissa toiminnan täytteisissä osissa käännös tuntuu tarpeellisemmalta, vaikka tapahtumat ymmärtää aika hyvin ilmankin.

Ouun armeijan suunnitelma selkeni hieman: koirat tiesivät Monsoonin pelkäävän ihmisiä ja toivoivat, että se luopuisi taistelusta helposti lemmikit kohdattuaan. Toisinpa kävi... Näen tässä vaiheessa oikeastaan vain kaksi järkevää tapaa edetä.
1. Monsoon pakenee.
2. Koirien armeija teurastetaan.

Pitäisin toista vaihtoehtoa järkevämpänä, sillä Ouun koulutetut sotilaat eivät pärjänneet millään karhuarmeijalle, joten eivät tavalliset kotikoirat hirveästi mitään voi, vaikka niitä onkin paljon. Mukana on toki paljon eliittisotureitakin, mutta monet ovat haavoittuneita tai väsyneitä.

18 kommenttia:

 1. Ooh! Viimeinkin actionia! Itse uskon että tuo on välitaistelu, mutta kuinka pitkä? ja mikä sen keskeyttää jos keskeyttää ollenkaan. Yhdeksäs kuva on mun suosikki tässä luvussa.

  Akame teki aikamoisen iskun. Näyttää olevan sen verran puhdas isku että Monsoon menettää silmänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaisin itse, että taistelu jatkuu ainakin kirjan tai puolentoista verran (eli 7-10 lukua). Pitempään, jos jäävät juttelemaan. Yksi keskeytys voisi olla se, että Monsoon pakenee Ouusta ja koirat valtaavat sen takaisin.

   Jep, näin itsekin veikkaisin. Monsoon ottikin yllättävän paljon osumaa, kun siltä lähti jo sormikin.

   Poista
 2. Jos nyt Monsoosnin toinen silmä puhkesi niin siitähän tulee melkei Akakabuton kopio ellei sen tassua ja arpia lasketa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosin Monsoon menettäisi vasemman silmänsä, kun taas Akakabutolta puuttui oikea silmä.

   Poista
  2. Jep, itse pitäisin siitä, koska haavat tekisivät siitä Akakabutomaisemman. Lähinnä nostalgiaa eikä muuta.

   Poista
 3. Jep nyt tuli osuma ja monsoon menetti kyllä varmasti vasemman silmänsä ja onkuin ilmetty isänsä akakabuton ja koirien ja karhujen taistelu on alkanut kuka kuolee sitä pitää vielä odottaa kärsivällisesti ja en kyllä usko että monsoon pakenisi ouusta vaan jää taistelmaan loppuun asti sen näkee mitä suraava luku tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava luku pitäisi tulla tällä viikolla. (jos ne ei skippaa yhtä viikkoa..) Can't wait!

   Poista
  2. Taukoja julkaisuissa tulee aika harvoin (Golden Week, uusi vuosi), mutta kyse on lähinnä siitä, että laittaako kukaan kuvia nettiin.

   Poista
 4. Muuten.. Mistä sä hankit nää kuvat? Joltain ulkomaalaiselta kaverilta vai tilaatko itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uru ottaa ne eräältä kansainväliseltä foorumilta.

   Poista
  2. Itse asiassa Uru ottaa ne mistä löytää...

   Gorakuja en ole itse saanut pitkään aikaan ostettua, kun Japanin Amazon jätti ne pois valikoimistaan.

   Poista
 5. Hyvä jos seuraava luku tulee jo niin nopeasti jännittää jo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu en malta odottaa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä jos seuraava luku tulee jo niin nopeasti jännittää jo nyt mitä seuraavaksi tapahtuu en malta odottaa.

  VastaaPoista
 7. Toiminnantäytteinen luku taas vaihteeksi! Nyt vielä kun Gin saapuisi mahdollisimman nopeasti paikalle näöllä varustettuna =)

  Ps. Ei kyllä tule mieleen milloin olisi yhtä ärsyttävää hahmoa tielle sattunut, kun Sirius.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Weed myös, samoin muut haavoittuneet koirat.

   Tämä jakaa vahvasti mielipiteitä, sillä itse pidän Siriuksesta, mutta Orion on taas se rasittava märkä rätti. (On tosin paljon siedettävämpi nyt, kun Unsai pisti sen kuriin ja järjestykseen.)

   Poista
 8. Toivottavasti tämä on vain jonkin sortin "välikonflikti", en oikein pidä ajatuksesta, että lopullinen taistelu olisi nyt edessä. Toivottavasti Monsoon pakenee hetkeksi, kauhuissaan siitä, että lemmikit voi tosiaankin houkutella ihmiset paikalle ja miten metallin haju muistuttaa sitä ihmisten aseista. Mutta tosiaankin, kyseessä olisi vain hetkittäinen vetäytyminen. Vaikkapa tyyliin niin, että karhut häippäisee hetkeksi maisemista, koirat alkaa luulemaan, että karhujen kukistaminen olikin helppoa, mutta karhuarmeija palaakin (ehkä myös muitakin karhuja vieraasta laumasta vrt. GNG:ssä koirien etsiminen muita liittolaisia Akakabutoa vastaan).

  Näyttää siltä, että Monsoonilta meni vasen silmä, mutta varmasti en osaa sanoa. Mutta jos nyt Monsoonilta puhkesi silmä, toivottavasti se olisi vasen, toisin kuin Akakabutolta. Onhan Monsoon Akakabuton poika, mutta ei tarvitse nyt vammojen olla täysin yhteneväisiä isukin vammojen kanssa.

  VastaaPoista