maanantai 28. marraskuuta 2016

GtLW 76.

Yamabiko ja sen toverit hyökkäävät. Kaksikon onnistuu iskeä Monsoonin kimppuun, mutta Yamabikon hyökkäys epäonnistuu.
Monsoonin isku paiskaa Yamabikon kauas. Se takertuu puunoksiin ja jää roikkumaan tajuttomana.
Aikuiset koirat ihmettelevät nuorten rohkeutta. Monsoonin kaltaisen jättiläisen kimppuun hyökkääminen vaatii rohkeutta. Akame säilyttää kuitenkin malttinsa Monsoonin hyökätessä ja väistelee iskuja odottaen sopivaa hetkeä hyökätä.
Monsoon ja Akame ovat kuitenkin huomanneet saman asian: Akamen voimilla Monsoonia ei tapeta. Akame vannottaa Orionia ottamaan sirpin itselleen, tapahtui mitä tahansa.
Akame on valmis kuolemaan, mutta pitää sirppiä ainoana käyttökelpoisena aseena Monsoonia vastaan. Se miettii tovereitaan, jotka voivat jatkaa taistelua sen puolesta: Orion, Sirius, Rigel ja Rocket.
Akame iskee Monsoonin kultaiseen käteen ja viiltää syvältä ranteesta olkapäähän - eikä saa aikaan minkäänlaista haavaa. Karhun turkki on kuin terästä.
Samaan aikaan kotikoirat ovat häviämässä taistelun. Niitä on 300 ja karhuja alle 30, mutta etu on silti karhuilla. Niillä on paksumpi nahka eikä kotikoirilla ole minkäänlaista strategiaa taistella karhuja vastaan. Yksikään karhu ei ollut vielä kuollut koirien hampaissa.
Kyoshiro yrittää kannustaa joukkuja jatkamaan taistelua, vaikka tilanne näyttää epätoivoiselta.
Sirius ei ole vieläkään liittynyt taisteluun, vaan seuraa sotaa järkyttyneenä. Se miettii, miksi kaikki taistelevat ja nauttivatko ne tappamisesta niin paljon.
Orion käyttää Akamen harhautuksen hyväkseen ja iskee Monsoonin kasvoihin. Monsoon pelkää menettävän ainoan silmänsä ja hätkähtää kaatuen nurin. Se on kuitenkin hetken kuluttua taas jaloillaan.
Tesshin alkaa raivota Siriukselle. Se on tehnyt kaikkensa päästäkseen taistelukentälle pahasti haavoittuneena vain nähdäkseen Siriuksen pysyvän poissa taistelussa. Tesshin sanoo, ettei se syntynyt ja elänyt vain päätyäkseen lopulta karhun ulosteeksi.
Shion harkitsee jo taisteluun lähtemistä, kun Unsai alkaa suostutella Siriusta. "Näetkö, Sirius. Et voi suostutella tuota karhua. Se on vihollisesi, pidit asiasta tai et. Mutta... Jos et pidä taistelemista, voit toki kuolla tekemättä vastarintaa. Jos sinua ei haittaa, anna noiden petojen vain tappaa itsesi ja syödä ruumiisi." Lopulta Unsai toteaa, ettei tiedä, mitä kuoleman jälkeen odottaa, mutta ettei sekään aio päätyä karhun sonnaksi. 

 


 Intensiivistä ja viime viikon pelko siitä, että tarina loppuu kesken, alkaa tuntua kaukaiselta~

Aikookohan Akame oikeasti kuolla? Se on nyt uhannut niin monta kertaa eikä Akame hirveästi turhuuksia sano. Olin hieman pettynyt siihen, että Akame lupasi sirpin Orionille. Toki Orion on se parhaassa taistelukunnossa oleva, mutta Orion on jo muutenkin niin vahva, ettei se sirppiä tarvitse. Tesshin tuon aseen ansaitsee... Aseesta ei tosin tunnu olevan paljon iloa Monsoonia vastaan.

Bellan paikka tuli viimeistään nyt tarinassa harvinaisen selväksi: Rocket on enemmän Weedin pentuja kuin Bella.

Koirat ovat täysin tappiolla karhuja vastaan, mitä oikeastaan toivoinkin. Kotikoirien voimaeroa korostettiin sotakoira-saagassa niin paljon, että olisi ollut hullua, jos ne olisivat nyt pärjänneet hyvin.

Siriuksen päähän ryhdyttiin vihdoin takomaan järkeä oikein urakalla. Mitenköhän tuollainen pasifisti lopulta taistelussa selviää? Vai johdattaakohan Sirius joukut pois, kun näkee tilanteen olevan epätoivoinen? Sekin olisi looginen vaihtoehto. Kaikki muut ovat kuitenkin nyt niin valmiita kuolemaan toistensa puolesta, etteivät ajattele tappiota vaihtoehtona ollenkaan. (Tästä olisikin paljon erilaisia vaihtoehtoja, koska varmasti melkein kaikki olisivat vihaisia Siriukselle, jos se vetäisi joukot pois taistelusta.)

Vihainen Tesshin oli yllättävä näky. Se on kuitenkin aina ollut lähes Akamen tasainen rauhallinen hahmo, mutta vanhimman kuolema on saanut sen ilmeisesti pahasti tolaltaan.

30 kommenttia:

 1. Jospa Akame ajatteli Orionia seuraavana sirpinkantajana, mikäli Tesshin oli sen verran kauempana taistelukentästä, ettei Tesshin välttis itse ehdi paikalle, jos Akamelle sattuisi nyt jotain, eikä voi jatkaa taistelua. Mutta edelleen näkisin mieluummin Tesshinin sirpin kanssa, ihan sen Kurojaki-mielleyhtymän vuoksi.

  Siriuksen pohdinnat sodasta ja siitä tykkääkö muut sitten vain tappaa, toi mieleen Weedin väen väkisinkin, on niin isänsä poika...

  Se olisikin ollut hassua, jos nyt yhtäkkiä kotikoirista olisikin ollut karhuille vastusta, kun tosiaankin muistelee, millaisia kotikoirat oli Venäjän sotakoirat -saagan aikana.

  Sirpillä ehkä voi saada haavoja aikaan, mutta usko siihen, että sirpillä ketään tapetaan, alkaa olla mahdoton ajatus. Okei, kyllä Akame sai aikoja sitten sirpillä yhdeltä karhulta nirrin vek, mutta Monsoonia ei taideta edes haavoittaa moisella konstilla. Tai ei ainakaan kovin äkkiä, onhan Monsoonin turkin kerrottu pitkin sarjaa olevan melko vankkaa tekoa, kun ei edes Ginin battouga tehnyt siihen jälkeä. Tosin ehkä battougalla oli hiukan alempi teho, kuin normaalisti, eihän Gin enää nähnyt juurikaan mitään ja kai melko korkea ikäkin alkaa painaa päälle. Nyt kun Monsoonin turkin kestävyydestä mainittiin jälleen, olisi jännä nähdä, saako Orion siihen mitään vahinkoa tehdyksi: onhan sen mainittu osaavan tehdä Battougan täydellä voimalla, eikä edes väsy sen iskun jälkeen, Orionilla on hallussaan se "vesiputoustekniikka" ja nyt Akame ajattelee sirppiäkin sille... Näin paljon kun on vihjeitä ja kun Orion vielä on päässyt hyökkäämään pari kertaa Monsoonin kimppuun, luulisi, että Orion saa vielä taistella Monsoonia vastaan niin, että tuntuu. Ja jännä nähdä, mitä Siriukselle vielä tapahtuu, luonne kun sanoo, että ei tarvitse sotia, voihan elää rauhassa, ja muut, ainakin Unsai, käyttää psykologista kikkaa sitä kohtaan, miksi pitäisi taistella. Kohta on koiraparka henkisesti kahtaalla...

  Muutenkin, kun asioita ajattelee, Weedin lopussa kerrottiin, miten Orionin kreikkalaismytologian esikuva koki väkivaltaisen kuoleman ja muistaakseni Takahashi on sanonut, että Orion kuolisi sarjan aikana (tarkoittikohan kuitenkin GDWO:ta, jota julkaistiin tuolloin?), olisikohan mahdollista, että Orion saattaa kohdata loppunsa, eritoten Monsoonin johdosta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi syy voi olla sekin, että Tesshin on niin heikossa kunnossa. Akame kuitenkin katsoo, että taistelu on parasta päättää nyt heti ja se on itsensä lisäksi valmis uhraamaan muitakin.

   Sirpillä saa varmasti pahaa jälkeä aikaan, jos sen yhdistäisi ninjatekniikoihin tai battougaan. Muuten tuo on vähän siinä, että Monsoon pitää aika hissukseen leikellä siivuiksi, jos vain sirppiä tahdotaan käyttää.

   Ginin battouga (ja äsken Akamen sirppi) jumittuivat Monsoonin käteen. Gin ei tainnut myöskään saada täysiä tehoja iskuunsa, sokea ja vanha kun oli. Orion taisi olla eka koira, joka sai Monsoonin vuotamaan verta puremalla tätä kuonoon. Orionilla on tosiaan erikoisiskuja käytössään, mutta saa nähdä, miten tehoavat ja miten niitä osataan käyttää.

   Kyseinen haastattelu oli vuosia sitten ja kyse oli tuolloin Orion-sarjasta. Tällöinkin oli lähinnä pohdintaa ja harkintaa ilmassa, mitään päätöksiä Takahashi ei ollut vielä tehnyt.

   Poista
 2. Minusta tuo monsuun käsi on naurettava koska se on sairaan kokonen siihen verrattuna ja että se on nii terästä ja vahingoittuuko monsuunin keskushermosto että se kasvaa 10 kertaa isommaksi kun mitä jo on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useimmissa kuvissa käpälä on melko normaalin kokoinen ja itse olen jo tottunut tällaisiin ylilyönteihin mangassa. Itse en ainakaan Monsoonille enää kaipaa lisää kokoa. Onhan se jo nyt joku 10-metrinen.

   Poista
 3. Mitä eikö akamen sirppi tehonnut monsoonin ylikasvanneeseen käpäläänsä mikä siihen sitten tehoaa jos ei kerran sirppi thessinin kanssa olen samaa mieltä milloin sirius oikein tajuaa että karhujen kanssa ei voi neuvotella ja elää yhdessä ja milloin se liittyy taisteluun onko se silloin kun vasta alkaa tapahtua jotain kauheaa sen kavereille tai sisaruksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helpoin olisi varmaan koettaa iskeä käpälästä ohi, suoraan kehoon. Hankalaa sekin.

   Itse pidän siitä, että Sirius on eri mieltä. Se tuo mukaan jännitettä ja erilaisia vaihtoehtoja.

   Poista
  2. Putosihan monsuunilta peukku joten ei se nii karaistua terästä tuo kulta tassu joka kohtaa ole

   Poista
  3. Varvas kerrallaan henki pois!

   Poista
 4. En usko, että Akame olisi lähelläkään kuolemaa. Se on nyt vähän niinkuin tuollaisessa Jerome-statuksessa. Eli uhoaa paljon, mutta ei kuole. Uskon että nuo arvetkin Yoshihiro antoi sille erotellakseen sen paremmin Shionista ja Shirozarusta. Siriuksesta sama teoria, paitsi että sen erottaa Weedistä.

  Tesshinistä olisin enemmän huolestunut. Se oli Orionissa isossa roolissa, toisin kuin Akame, joka nähtiin vain alussa ja lopussa. Tuon takia Akame nyt sitä ruututilaa saa. Tuo Tesshin näyttää aivan siltä kuin, että se olisi tekemässä Jinnai/Kirikazet. Eli kuolee itsemurha-iskussa. En yhtään ihmettelisi jos vaikka Tesshin kuolisikin. Takahashi ei ole edes ehdottanut sirppiä sille, kostaisi vanhimman kuoleman, Orionin iso rooli kostautuisi sekä saisi varmaan tuohon taisteluun pienen tauon.

  Itse toivoisin, että Akame ja Tesshin jäisivät kumpikin eloon. Akamen kuolema olisi surullinen, kun viimeinen Iga-koirakin se on. Tesshinistä sama juttu, viimeinen Koga. Sillä on vain kaksi apulaista tuolla, eikä jälkikasvua.

  Joka tapauksessa, tuon taistelun on pakko katketa johonkin. Itse epäilisin ihmisiä. Tuosta taistelusta on kuulunut sellaista melua, että on sen pakko houkutella ihmisiäkin ihmettelemään. Tai sitten jonkun kuolemaan.

  Ai niin, tuosta sirpistä vielä. Oliko luku 20 kun Akamen näkö sumeni rasituksesta. Epäilen, että tässä käy samalla tavalla. Sen ninjailun on pakko olla rasittanut sitä. Näkö menee väliaikaisesti ja Akame saa tilaisuuden luovuttaa sirpin Orionille, kun se menee lepäämään. (ja sitten orion sen heti hukkaa/rikkoo). Mitä maksaisinkaan siitä ilosta, että saisin nähdä etukäteen seuraavat 10 lukua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi tuosta niin varma. Akame ei kuitenkaan ole sellainen hahmo, että se uhoaisi turhasta. Toki sen kuolema alkaa tuntua epävarmalta (se haavoitti jo Monsoonia pahasti ja tuskin tekee enää tuota enempää vahinkoa), mutta mahdollinen se silti on. Arpiteoriakin on toki mahdollinen.

   Tesshin on taas minusta melko turvassa. Se on haavoittunut eikä sen takia sille sirppiä kannattaisi antaa: eihän se pysy edes jaloillaan. En pitäisi sitä myöskään viimeisenä Kogana. Kogia on ollut aina paikalla vaihtelevat määrät ja lisäksi niiden perintö on jäänyt elämään, kun vanhin koulutti Kyoshiron nuorukaiset siihen rooliin. Akame tosin on tehnyt aika hölmösti, kun ei ole ketään kouluttanut, vaikka sillä jälkikasvua onkin.

   Minä veikkaisin tällä hetkellä, että taistelu päättyy siihen, että Sirius johdattaa lauman pois ja ihan raa'asti toteaa heidän hävinneen. Tuntuisi jotenkin hahmon luonteen vastaiselta mennä mukaan, kun taistelu on selkeästi menossa karhuille.

   Sama vika~ Sitä toivoisi uuden luvun tulevan joka päivä. Varmaan Takahashi tälläkin hetkellä sitä piirtää.

   Poista
 5. En usko että akame kuolisi mutta jos kuolee niin ei ihan shinobi suku häviä onhan akamella lapsenlapset jotka jatkavat shinobin juuria mutta tetsimistä ja kahdesta kougan shinobista olisin enemmän huolissani ne kun ovat viimeiset kougan shinobit niin ei olisi kiva että niiden suku loppuisi nyt ne kun ovat olleet tärkeitä sotureita ouun armeijalle ja en kyllä usko että sirius aikoisisi vetäytyä ouusta vaan kyllä sekin sitten varmaan liittyy sotaan jossain vaiheessa pitää vain odottaa kärsivällisesti mitä seuraava luku tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shirozaru, Muu ja Rara eivät ole Akamen biologisia pennun pentuja. Akamella on kuusi toistaiseksi tuntematonta pentua ja yksi adoptio-tytär. Shirozaru, Muu ja Rara ovat tuon adoptio-tyttären pentuja. Sitä paitsi Akame ei ole kouluttanut niitä, saati edes harkinnut sitä, kun Takahashi unohti kaiken lisäksi ne Akamelle edes esitellä. Eli periaatteessa ne eivät ole edes vielä tavanneet. Teknisesti, Akame on 'viimeinen' Iga-johtaja.

   Mitä Kogiin tulee, niin niitäkin on iso kasa vain hävinnyt;Orionin ja TLW:n aikana. Mietin pitkään itse mihin suuri osa Igoista katosi aikoinaan. GNG:ssä, kun Akame poltti Itoh-kartanon, sen kanssa seisoi monta Iga-koiraa katsomassa liekkejä. Mutta kun se palasi Ginin luokse, oli sen seurana ainoastaan Jinnai ja Kirikaze. Mitä tapahtui lopuille? Kenties Akame lähetti ne omille poluilleen. Kenties Takahashi vain unohti. Joka tapauksessa Kogille on nyt käynyt sama kohtalo.

   Itse toivoisin, että Takahashi selittäisi näitä asioita. Vaikkapa haastattelussa. Yoshihiro taisi viime kerran olla julkisuudessa Orionin aikana. Ymmärrän että TLW:n piirtäminen ottaa voimille ja hän ei ehkä sen takia jaksa. Mutta silti. Olisi niin paljon kysyttävää. Takahashin mielipide GDA:sta, suunnitelmat vanhoille hahmoille sekä etenkin Gingan tulevaisuus.

   Poista
  2. Akamen pennuista olisi tosissaan kiva kuulla lisää ja kaikesta muusta mistä mainitsit. Kunhan eivät jäisi ikuisiksi arvoituksiksi ja kauhulla jo mietin, kun Ginga joskus loppuu.. x.x

   Poista
  3. Minä pahoin pelkään, että esimerkiksi nämä Kougien ja Igojen kohtalot jäävät pitkälti mysteereiksi. Takahashin tarinoissa on paljon juoniaukkoja ja joitakin asioita hän on ihan vain unohtanut (*krhm* Chuutora). Se tosiaan harmittaa, että Shirozaru ja Akame eivät varsinaisesti koskaan kohdanneet. Tällaisia tosin on ollut harmillisen usein.

   Poista
 6. Niin olisi kyllä hyvä tietää näistäkin asioista kuten mitä tapahtui kurotoran veljelle chuutoralle se on jäänyt minulle hyvin epäselväksi olisi hyvä tietää mitä sille tapahtui ja toinen orionissa joen kuolema jäi vähän epäselväksi myös siitäkään ei puhuttu paljoa että on niin paljon asioita mitä gingasta ja niiden hahmoista haluaisi tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä jää osittain melko avoimiksi. Joe tosiaan kuoli, mutta sen kuolema oli melkoisen epäselvä. Tuli sellainen olo, että se voisi vielä tarinaan palata.

   Poista
  2. Joen kuolemasta jäi todellakin se kuva, suomijulkaisu-Orioninkin myötä, että Joe ja Orion vain ajautuivat erilleen, kun Joe kolautti päänsä ja oli hetken aikaa taju kankaalla, ja siksi päästi irti Orionista, mikä johti siihen, että virta vei molemmat eri paikkoihin. Mutta miten olen ymmärtänyt, että jossakin myöhemmässä vaiheessa (oliko se 19 pokkari?) kerrotaan jotain Joesta, tietty ei sanota suoraan, onko kuollut vai ei, mutta mainitaan kuitenkin Joesta jotain. Tarkempaa en tiedä.

   Sikäli harmi, että Joe jäi sarjasta pois, mutta koska Takahashilla siihen oli syynsä, mikäs sitten. Mutta Koushirousta olisi joskus kiva saada tietää jotain, ei kai sen kohtalosta ole varmuutta?

   Poista
  3. Joesta saatettiin mainita jotain, mutta se saattoi olla ihan yleisluontoinenkin maininta kuolleista. Koushirousta ei tosiaan ole mitään tietoa. Elossa sen kuitenkin pitäisi olla.

   Poista
 7. Niinkö eikö shirozaru, muu ja rara ole akamen biologisia lapsenlapsia gingapediassa siitä kyllä sanottiin että ne olisivat sen lapsenlapsia mutta toivottavasti igan shinobi suku ei sammuisi ne kun ovat olleet niin tärkeitä gingan roolissa ei olisi kivaa lopettaa sitä tarinaa heistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse odottelen vielä Orionia suomeksi ennen kuin luotan minkään tiedon olevan 100% oikein. Gingapedia on melko luotettava, mutta siinä on aina virheitäkin. Esim. Bellan nimen sanotaan olevan Bellatrix, vaikka oikea nimi on Bella ja se on vain johdettu Bellatrixistä.

   Poista
  2. Japanilaiset lukijat ovat tuon adoptio-tytär jutun vahvistaneet vuosia sitten, joten kyllä se aika varmaa tietoa on. Kyllähän tuo tieto nyt suomeksikin saadaan, kun ne Orionia nyt suomentavat (seuraavat kolme vuotta). Mitä Gingapediaan tulee, niin se on aika pahasti jäljessä kaikesta. Voisi enemmän aktiivisia faneja mennä sinne päivittämään. On Ginga Wikiakin olemassa, englanninkielinen vastine Gingapedialle. Mutta se on kaukana luotettavasta tiedosta. Olen siellä joskus nähnyt niin naurettavia asioita, että huh huh.

   Poista
 8. Vai niin no ei sille voi mitään joskus niitä ei vain kerkiä päivittää mutta myös vielä tuosta joe asiasta miksei joen poikaa ole näkynyt sitten weed mangan jälkeen tuleeko se enää ollenkaan mangan tarinaan vai onko se esiintynyt orinonissa mietiskelin tätä asiaa kun nyt vasta sen tajusin tuleekohan se tlstw:riin.

  VastaaPoista
 9. Niin ja myös kotetsu miksei sitäkään ole näkynyt the last warsissa mitä sillekin on tapahtunut onko sekin jätetty sarjasta pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joen poika taisi kadota sarjasta heti WEED-mangan päättyessä. Kotetsua näkyi Orionissa hetken aikaa, mutta sekin katosi sitten.

   Gingassa on niin paljon hahmoja, että Takahashilla on varmaan vaikeuksia pitää niitä kaikkia tarinassa. Tai jos hahmo ei ole suosittu, se jätetään suosiolla pois.

   Poista
 10. No höh kotetsu oli kyllä niin hyvä koira hahmo ainakin minulle koska se halusi aina ouun soturiksi ja se pääsi ouun riveihin ja se halusi aina auttaa muitakin koska hän halusi olla hyödyksi muille mutta toivotaan ainakin että kotetsu vielä tulisi the last wariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ehkä Kotetsukin palaa, kun muitakin vanhoja hahmoja on näkynyt.

   Poista
 11. Ihan btw, tekstistä ei saa yhtään mitään selvää mistä mikäkin lause alkaa, jos siinä ei ole pilkkuja ja pisteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan btw, menetät kaiken oikeutesi nillittää kieliopista muille, jos et osaa itse tehdä edes nimimerkkiä.

   Poista
 12. Voi olla, että Monsoon saataisiin hengiltä jos se sirppi osuisi sen suuhun, kuten Madaran kanssa kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirppi taitaa olla turhan pieni, vaikka yrittäisi iskeä aivoihin silmän kautta saati suusta läpi? Ginillä ollut keppi oli kuitenkin melkein koiran mittainen.

   Poista