lauantai 28. tammikuuta 2017

GtLW 84.

Monsoon on raivoissaan. Se hyökkää Gennain kimppuun toistuvasti koettan murskata koiran. Gennain onnistuu kuitenkin väistää Orionin avulla.
Monsoon ei kuitenkaan ole raivoissaan Gennain tekemistä haavoista eikä se edes huomaa kylkeensä uponnutta sirppiä. Vain etutassun haava on satuttanut sitä vakavasti. Unsai yrittää ajaa laumaa taisteluun, sillä koirat eivät voi voittaa Monsoonia, jos ne hyökkäävät vain yksitellen.
Akamen moitteiden jälkeen Sirius ryntää Unsain avuksi. Ne kiertelevät Monsoonia, mikä saa sen hämmennyksiin.
Tilaisuuden tultua Sirius hyppää ja nappaa sirpin hampaisiinsa.
Sen onnistuu irroittaa sirppi ja väistää Monsoonin isku.
Muut koirat ylistävät Siriusta ja yllyttävät sitä hyökkäämään.
Sirius kuitenkin kääntää selkänsä Monsoonille, hyppää Ouun lauman yli ja pakenee! Muut käskevät Siriusta jättämään sirpin, jos se aikoo paeta taistelusta.
Sirius ei kuitenkaan aio paeta. Se tahtoo pysäyttää taistelun. Se kysyy, miksi muut tahtovat yhä vuodattaa verta ja pitää sirppiä syynä, miksi taistelu vain jatkuu. Samassa...
Siriuksen pako on saanut Unsain huomion herpaantumaan ja Monsoon iskee samantien koiran kimppuun.
 Sirius varasti sirpin... On myönnettävä, että nauroin ääneen, kun näin tämän ekan kerran, mutta kun asiaa mietti hetken, tuntui se järkevältä. Koirat eivät ole saaneet mitään vahinkoa Monsooniin hampaillaan ja vain sirpin avulla ne ovat saaneet jotain aikaan. Tämä jotain on tosin vain yksi irti leikkaantunut silmä, haava silmän päällä ja niin pieniä haavoja jaloissa, vatsassa jne. ettei niistä vuoda edes paljoa verta. Jos koirilla ei olisi sirppiä, ne olisivat jo luovuttaneet. Luovuttaminen olisi ihan fiksua, kun niillä ei ole mitään keinoa pärjätä Monsoonia vastaan. Kaikki ovat kuitenkin jääräpäisesti jääneet taistelemaan.

Odotan mielenkiinnolla, mitä Sirius tekee sirpillä. Voisin kuvitella, että se tiputtaa sen jokeen tai jotain muuta vastaavaa. Sen jälkeiset hetket kyllä kiinnostavat: päästääkö Monsoon Siriuksen sen takia pakoon vai onko tämä se käännekohta, jossa Sirius tajuaa, ettei se voi neuvotella Monsoonin kanssa?

Siriuksella on kyllä kova työ edessä, jotta se voi saada laumalaisten luottamuksen takaisin.

En usko, että Unsai haavoittui vakavasti. Monsoon taisi iskeä sitä vielä lyhennetyillä kynsillään.

5 kommenttia:

 1. Voi ei unsai taas iskun ja nyt vielä suora osuma kylkeen toivottavasti sen ei käynnyt kuinkaan, tuo siruksen tyyli ja aate on kyllä pikkuisen outo ja ärsyttävä miksi se ei vieläkään ryhdy taisteluun luuleeko se todella että se voisi neuvotella karhujen kanssa ja saada aikaan sovun niiden kanssa. Milloin se tajuaa että niiden kanssa ei voi neuvotella onko se vasta sitten kun jompi kumpi sen veljeksistä käy huonosti vai kun sen läheisille ystäville käy jotain mieten tässä vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Sirius vetää jo aika yli asenteellaan. Toivottavasti pian tulee se hetki, jolloin Sirius joutuu toteamaan Monsoonin viholliseksi. Nyt olisi hyvä tilanne, kun Sirius voisi todistaa oikeasti Monsoonille, että sen tavoite on vain rauha.

   Poista
 2. No sen tilanteen näkee vasta seuraavissa osissa ei voi muuta kuin odottaa mitä seuraavaksi tapahtuu kunpa gin weed ja muut haavoittuneet ouun soturit palaisivat taisteluun mukaan niin homma olisi jo selvitetty.

  VastaaPoista
 3. Sikäli odotan mielenkiinnolla, miten Monsoon reagoi Ginin nähdessään, jahka Gin saadaan sieltä sairaalasta toipumasta kunnolla mukaan tarinaan, kun Monsoonille muistui Siriuksen nähdessään, että Gin kerran pelasti Monsoonin. Ja miten sitten Monsoon suhtautuu omaan hyökkäykseensä Ouun muistuman myötä, aivan ensimmäisissä luvuissa Monsoon ilmoitti motiiveikseen saada johtajakoirat hengiltä (tosin muistaakseni se tieto tuli Bobin välityksellä) ja Bobhan oli silloin Jeromelta (vaiko Jerome Bobilta) kysynyt, kuka oikeasti oli hallinnut Ouua, Akakabuto vai koirat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pelkään, että Monsoon ei enää tuossa vaiheessa reagoi Giniin kuin korkeintaan yllättyy siitä, että Gin on yhä elossa. Takahashi harmillisesti unohtaa tällaiset pienet yksityiskohdat tosi helposti. Monsoon ei esim. reagoinut mitenkään Andyn näkemiseen, vaikka Johnia oli korostettu paljon aiemmissa luvuissa.

   Poista