sunnuntai 5. helmikuuta 2017

GtLW: 85

Monsoonin isku osuu ja repii Unsaihin syvän haavan.
Unsai lentää pitkän matkan ja jää sitten makaamaan maahan. Muut koirat kerääntyvät sen ympärille puolustaakseen sitä.
Akame ja Tesshin komentavat koiria hyökkäykseen ja asettuvat itsekin puolustamaan Unsaita. Orion haukkuu Siriusta ja syyttää tätä Unsain haavoittumisesta.
Koirat hyökkäävät välittämättä omasta elämästään. Unsai yrittää huutaa ja kutsua ne pois taistelusta. Se ei tahdo nuorten koirien kuolevan turhaan. Unsai ei saa kuitenkaan kerättyä voimiaan huutoon, vaan sen suusta purkautuu vain hiljaista mutinaa.
Kymmeniä koiria lentelee ympäriinsä ja lopulta Akame paiskautuu Unsain eteen.
Unsai itkee ja syyttää tilanteesta itseään: se oli liian ylimielinen ja johti nuoret turhaan sotaan ja kuolemaan. Heikossa kunnossa oleva Akame kuuntelee sitä, mutta...
Yllättäen Akame vaipuu tajuttomuuteen ja sen hengitys rahisee, kuulostaen siltä kuin se vetäisi viimeisiä henkäyksiään.
Orionin huuto saa Unsain kääntämään katseensa ja kohottamaan ruumistaan. Orion komentaa nuoria sotilaita, jotka hyökkäävät pelotta Monsoonin kimppuun.
Sirius ei kuitenkaan ole vieläkään liittynyt taisteluun. Se katselee taistelua hiljaisena ja heittää sirpin, koirien viimeisen toivon, pois.
Taistelukentällä oli enää muutama koira, joka pysyi jaloillaan Unsain sotilaat olivat kaikki haavoittuneet eivätkä voineet taistella.

 Unsai haavoittuikin pahasti. Odotin, että Monsoonin kynsien leikkaus olisi noussut esiin, mutta se ei tapahtunutkaan vielä. Tulee sellainen olo, että vain kuvittelin sen, mutta edelleen Monsoonilla on toisessa tassussa lyhyemmät kynnet...

Mitenköhän Akamen käy? Itselleni tuli Akamen tajuttomuudesta susi-osissa ollut kohtaus, jossa Akame vaipui tajuttomaksi ja paransi nukkumalla saamiaan vaurioita. En usko, että Akamea näin helpolla voitetaan.

Sirius... Ymmärrän, mitä Sirius tekee, mutta oli tuo sirpin heittäminen pöppelikköön silti aika mulkero temppu... Toiset makaa kentällä puolikuolleina ja Sirius takavarikoi aseita... Siriuksen olisi parasta astua kunnolla esiin seuraavassa luvussa ja tehdä jotain dramaattista tai muuten tästä jää aika paha maku.

Olin muuten odottanut sirpin kadottamisesta dramaattisempaa, koska se oli kuitenkin ollut niin osa taistelua aiemmin. Nyt se kuitenkin vain nakattiin syrjään eikä tapahtunut mitään siihen liittyvää draamaa.

Nyt, kun sirppi ei ole enää mukana, tuntuisi, että tarina lähtisi taas kulkemaan nopealla tahdilla eteenpäin...

8 kommenttia:

 1. Unsai-parka ja... voi, Akame... :'( Toivottavasti Akame vain tosiaankin nukahtaa sitten voimia kerätäkseen, mutta silti, mieleen on tullut, että onhan Akamella kuitenkin ikää, jos nyt kuitenkin saadut vammat ja taistelun aiheuttama rasitus alkaa olla sille liikaa...

  Saaterin Sirius, eihän sirpillä ole saatu mitään mainittavaa aikaan, mutta olihan sirpistä edes jotain apua, nyt se viskoo aseen menemään. Luulisi, että Unsain haavoittuminen olisi saanut Siriuksen miettimään. Akamekin haavoittui siksi, että Sirius sooloili (jollen nyt väärin muista). Mutta todellakin, jos nyt sirppi on poissa pelistä, Orion tai Rigel lähtee vielä joskus hyökkäämään, ja joku Weedin pojista haavoittuu vakavasti, johtuen siitä, että Sirius on hiukan liian pehmo taistelukentälle.

  Jos juoneen kuului, että sirppi lennähtää pois, olisi se saanut toteutua siten, että joku koirista olisi hyökännyt sen kanssa ja saanut iskun Monsoonin tassusta, mistä johtuen sirppi olisi lentänyt kaaressa vek, se, että se vain nakattiin Siriuksen toimesta, tuntui minustakin aika laimealta, etenkin, kun yhteen aikaan korostamalla korostettiin, miten Akame haki sirpin ja juoksi sen kanssa taistelukentälle.

  Heh, Siriuksen toimesta tuli mieleen kohtaus vuonna 1989 tehdystä Jungle emperor -sarjan ekasta jaksosta: https://www.youtube.com/watch?v=MikPltZX6E4 (kohta 06:19 - 06:33)

  Yksittäisistä ruudusta on vaikea saada kuvaa, mutta musta tuntui että tässä luvussa, ja muutenkin tekstilaatikoita on ollut hirveästi. Ihan ok on, että sellaisia on välillä selventämässä kohtia, jotka ei käy kuvista selvästi ilmi, mutta olisi kiva, jos kuitenkin hahmojen vuorosanoista kävisi ilmi sillä hetkellä tapahtuvat tapahtumat, eikä niitä kerrottaisi tekstilaatikoin. Niillähän on hyvä nostaa sellaisia asioita esille, jotka ei sovi hahmojen kerrottavaksi (esimerkkinä kohtaus jossa Unsai paiskasi Orionin puuta päin sillä seurauksella että Orion menetti tajunsa ja herättyään Orion alkoi pillittämään; kertoja ilmeisesti siinä kohtaa ilmaisi, että Sirius ei olisi parkunut). Mutta kuitenkin, koirathan tässä sarjassa sentään puhuvat, ei kertojaa tarvitse selittämään joka kohtaa mitä koirat aikovat jne. Muistuu mieleeni kuvistunti joskus yläasteella 14 vuotta sitten, kun maikka sanoi sarjakuvista "Kerro kuvin, älä sanoin".

  Monsoonin kynnet saattaa tietty olla lyhentyneet Unsain hyökkäyksen ansiosta, mutta ne on saattaneet leikkautua siten, että kynnet on silti teräviä, vaikka pituutta ei enää olisi, ja kynnet silti olisi vaarallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akame on tosiaan ollut monta kertaa vaarassa, joten voi olla, että se valmistautuu viimeiseen hyökkäykseen. Akame tavallaan haavoittui Siriuksen takia, tavallaan ei. Sirius väisteli Monsoonin iskuja, kun Akame tuli auttamaan, mutta Akamekin arvioi tilannetta väärin, koska Sirius ei ollut vaarassa, vaan pystyi väistelemään iskuja. Sirius kuitenkin syytti siitä itseään.

   Minä olin odottanut, että sirpin menettämisessä olisi ollut jotain draamaa: koirat olisivat pysähtyneet miettimään tilannetta ja se olisi heitetty menemään niin, ettei sitä olisi enää voinut hakea takaisin. Vahinkoa sirpillä ei saatu aikaan, mutta se piti Monsoonin kuitenkin puolustuskannalla.

   Erona Jungle Emperoriin oli se, että Sirius ei ottanut sirppiä Monsoonilta pois, vaan kavereiltaan. =D

   Kommentoin tätä Kaksoissolan foorumin puolella, mutta Orionin aikana Takahashille tulee minusta tosi ikävä tapa kertoa, mitä kuvissa tapahtuu. Last Warsissakin on tosi paljon sitä, että esim. Unsai lentää verisenä ruudun poikki ja vieressä on kertojan ruutu, jossa lukee "Unsai lentää verisenä ilman halki". Tuossa mainitsemassasi tilanteessa kertoja toimi, koska siinä syvennettiin hahmoa ja nostettiin myös toinen hahmo esiin, joten se toi lisää infoa ja tunnelmaa tarinaan. Vuorosanoja olisi paljon mielekkäämpää lukea.

   Näinpä. On vain hassua, että niitä ei ole mainittu...

   Poista
 2. Voi ei unsai haavoittui nyt aika vakavasti toivottavasti se ei nyt kuolisi ja ei ei ei akame et saa kuolla et sinä voi himputti tuon siriuksen kanssa kun se heitti sirpin menemään ja nyt sen takia sotureita alkaa loukkaantua vakavasti ja nyt niitä ei ole taitelemassa kuin muutamia jäljellä. Nyt tästä voi tulla aikaa rumaa jälkeä mitähän tästä voisi enää pahemaksi muuttua kunpa pian vanhat ouun soturit tulisi pian avuksi ja missä vaiheessa daisuke ja hidetoshi,gin,weed,jouji ja jerome tulevat apuun myös nyt tästä voi tulla vaikea ja kova taistelu koskaan ginga mangan tarinan historiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Daisuke tulee pian pelastamaan Unsain ja Akamen. (Ja pelastamaan Yamabikon puusta. Se taisi jäädä sinne.) Giniä ja muita nähdään tuskin aivan heti, ne olivat yhä kuitenkin sairaalassa tai toipumassa.

   Poista
 3. Onko Akame nyt täysin sokea? Toinen silmä puhki ja toinen näyttää sokealta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tajuton eli lienee sellaista "kuolleen kiiltoa".

   Poista