perjantai 10. helmikuuta 2017

GtLW: 86

Sirius kutsuu Shionin luokseen. Se tarvitsee kääntäjää voidakseen puhua Monsoonin kanssa.
Monsoon on lopettanut hyökkäyksen. Koirat makaavat maassa niillä paikoillaan, mihin ne kaatuivat.
Sirius puhuu Monsoonin kanssa ja sen ehdotus saa muut koirat yllättymään. (Tai sitten ne ovat vain yllättyneitä siitä, että Sirius jaksaa yhä yrittää.)
Tarkennus: Koirat ovat yllättyneitä, että Sirius jaksaa yhä yrittää.
Monsoon tekee koirille tarjouksen. Bob huutaa jotain ja näyttää huolestuneelta.
Lisäys: Monsoon toistaa aiemman vaatimuksensa. Sota loppuu, jos koirat suostuvat olemaan karhujen ruokaa.
Koirat ovat yhä järkyttyneitä Monsoonin ehdosta. Siriuksen on vaikea uskoa, että se ei voi neuvotella jonkun kanssa.
Samaan aikaan taistelu jatkuu. Sasuke on pulassa ja saa toruja Kyoshirolta: Sasuken otsassa olevat haavat vuotavat ja Sasuke kärvistelee, kun sen silmiin valuu verta.
Lopulta Rigel nappaa Sasukea kaulasta ja vie sen pois taistelukentältä.
Sasuke ei voi muuta kuin seurata taistelua kyynelet silmissään.
Yllättäen se aistii jotain tuttua.
GB! GB:n haamu ilmestyy Sasukelle ja ilmeisesti toruu sitä sen heikkoudesta. Olihan GB itse samanlainen pelkuri kunnes lopulta päätti taistella hybridikarhua vastaan.
Sasuke herää hetken kuluttua. Oliko se vain uneksinut?
Kyoshiro jatkaa taistelua. Se on kuitenkin pulassa, koska se saa kimppunsa useita karhuja.
Kyoshiro lentää nurin ja valmistautuu hyökkäämään uudestaan, kun Sasuke syöksyy sen ja karhun väliin. Sasuke hyökkää ja repii karhua pyörien, mutta...
Sasuke ei irrota otettaan ajoissa ja karhu iskee sitä rajusti päähän.
Taistelu Monsoonin luona ei ole vielä jatkunut. Sasuken huuto kuuluu sinne asti.
 Huh, nyt alkoi tapahtua. Tavallisesti juttelut ovat tylsiä, mutta tässä vaiheessa juttelu on ihan tervetulluttakin, kun taistelu on jatkunut jo kauan.

Sirius jaksaa yhä yrittää... Mitähän Monsoon lupasi tällä kertaa? Sen lupaukset eivät ole olleet kovin pitäviä, joten saa nähdä, mitä se nyt kertoi. (Sivuhuomio: melko häiritsevää, että Takahashi on nimennyt koiria tuollaisilla nuolilla. Niitä oli useammassakin kohdassa, esim. Shionilla ja Siriuksellakin oli. Kyllä ne hahmot tunnistetaan ilman nimikylttejäkin.)

Ja sitten se isoin käänne eli Sasuke! Ei kai Takahashi voi Sasukeakin tappaa, koska se on oikeastaan ainoa humoristinen hahmo koko sarjassa?! Kuolema olisi samantapainen kuin GB:lläkin, mutta näkisin mieluummin, että Sasuke palaisi tämän jälkeen Chikon kainaloon kertomaan eeppisistä uroteoistaan.

GB:n näkeminen oli kiva yllätys. Niin monet hahmot tuntuvat vain unohtuvan sarjasta, joten oli kiva nähdä GB:täkin vielä viimeisen kerran. Toivottavasti Weedkin muistelisi sitä välillä. Ja toivottavasti muisteluissa nähdään muitekin hahmoja vielä. Minnie nähtiin jo aiemmin ja muitakin muistettavia hahmoja olisi. Olisi aika hienoa, jos/kun Gin ja Weed palaisivat, niin ne muistelisivat myös muita aiemmin kohtaamiaan pahiksia...

Edit: Lisätty käännöstä Fanta-chanin tekemän pohjalta. Sasuken viimeisessä hyökkäyksessä oli mielenkiintoinen kertojan lisäys. Sen sijaan, että Sasuke olisi niellyt pelkonsa, se ennemminkin tuli hulluksi jouduttuaan seuraamaan jatkuvaa taistelua ja kuolemaa.

17 kommenttia:

 1. Voi ei ei ei ei eiiiiiii sasuke miksi miksi sinun piti mennä väliin nyt alkaa surettamaan jos nyt sasuke kuolee, gb:n näkeminen oli ihana yllätys nyt kerrankin tehtiin sellainen esitys jota ei ihan unohda heti hyvä kun takahashi muisti jälleen gb:täkin gb:n kuolema oli surke näky kun luin weed kirjaa ja gb kuoli se suretti kyllä aika pahasti välillä tuntui että koko maailma romahtaa kun hyviä sotureita kuolee. Mutta mitähän sirius mahtoi kysyä monsoonilta ja mitä monsoon vastasi kun muut koirat niin yllättyivät että sitä tässä mietiskelin no katsotaan mikä nyt on sasuken kohtalo seuraavassa luvussa toivottavasti se tulisi pian koska tässä alkoi jännittää ihan hirveesti toivottavasti se ei kuolisi sillä tulisin siitä todella surulliseksi jos niin käy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Sasuken kuolema olisi sellainen, jota ei osaisi odottaa ollenkaan, koska se ei kuitenkaan ole koskaan vakavasti taisteluissa mukana. Toivottavasti Siriuksen puheista saadaan pian käännöstä.

   Poista
 2. Ihanaa, että Takahashi muisti GB:n! On tuntunut kurjalta, ettei GB:tä ole mainittu sen jälkeen, kun se raasu lopulta kuoli. En tiedä, onko GB:stä mainittu GDWO:n puolella mitään, mutta tuskinpa. Se on häirinnyt, ettei edes Sasuke ole muistellut joskus GB:tä, kun nämä kuitenkin oli kaveruksia. Toivottavasti Sasuke ei kuole, koska toihan se jotain koomisuutta sarjaan, alapäähuumori ei kyllä naurata, vaikka GDW:ssä, kun sellaisia oli, ne lähinnä huvitti, nyt ei sitäkään. Oon sivuttanut asian vain sillä, että tottakai huumori on sellaista, kun sarjaa julkaistaan miehille suunnatussa lehdessä.

  Weedin kyllä luulisi joskus muistelevan GB:tä, olihan GB:llä merkittävä rooli Weedin elämässä.

  Monsoon on tehnyt penteleesti ehdotuksia koirien kanssa, ei tässä enää pysy perässä :D Oliko viimeisin se, että muut koirat saa elää rauhassa, jos Monsoon saa teloa johtajat ja kuolleet syötetään karhuille? Vai oliko se niin että koirien käskettiin syödä vainajat? Ei jaksa muistaa ja pitää lankoja käsissä... :D

  Sirius on todella optimistinen, kun vieläkin jaksaa avata neuvottelua Monsoonin kanssa. No, mikäpäs siinä... Mutta jos keskustelemalla pitäisi ratkoa asioita, luulisi, että Shion sen tekisi, sillähän on kokemuksia siitä, miten koirat ja karhut ovat eläneet keskenään rauhassa. Meinaako Sirius että jos se vain yhä jaksaa yrittää päästä tukalasta tilanteesta keskustelemalla, ehkei puhjekaan enää suurempaa verilöylyä?

  Ei minunkaan mielestäni hahmokylttejä tarvita, ellei selvennetä esim. kuka hahmo/ryhmä menee minnekin vaikkapa tilanteessa, jossa järjestäydytään hyökkäyksen. Jos hahmot ovat olleet pitkään mukana, kyllä ne tunnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sasuken pervo/pissa-kakkahuumori ei ikinä iskenyt, mutta Sasuke on se, jonka kanssa muutkin hahmot uskaltavat heittää läppää. En uskoisi, että tyyliin Kyoshiro ja Jouji ryhtyisivät pelleilemään keskenään.

   GB:n muistelu on harmillisesti jäänyt vähälle. Itse toivoisin, että se näkyisi sentään taivaspaikalla, kun vanhoja hahmoja muistellaan. Tosin sitä selittää se, että Weed ei ole ollut missään vaiheessa niin isossa roolissa, että muistelemiselle olisi ollut aikaa. Nyt tosin olisi tilaisuus, kun vastuskin on karhu.

   Ensin oli "johtajat kuolee, muut saa paeta", sitten "kaikki saa elää, pennuista tehdään ruokaa" ja mukana oli vielä ehkä "vangit syödään, paikalle tulleet koirat saa mennä pois". Monsoon muuttaa mieltään yhtä nopeasti kuin Trump. :/

   Sirius varmaan yrittää saada ihan pysyvän rauhan aikaan. Se tuntuisi olevan päätavoite.

   Ajattelin itsekin, että onko koirien sijainnit tuossa jotenkin supertärkeitä, mutta eipä siltä näytä.
   Tuli mieleen, että olisivatko nuo hahmokyltit jääneet vahingossa? Takahashilla on kuitenkin useita avustajia, niin jos Takahashi on tehnyt luonnoksen ja pistänyt siinä nuolet näyttämään kuka on kukin koira ja joku avustaja on sitten katsonut "Hm, nämä nimikyltit pitää varmaan jättää tähän" eikä sivua ole jaksettu piirtää uudestaan.

   Poista
  2. Teoria nimikylttien vahingossa ruutuun jäämisestä kuulostaa kyllä järkevältä, koska siinä kohtaa hahmot ei näkynyt kovin hyvin, mutta kuitenkin tunnistettavissa, koska hahmot kuitenkin oli niitä vanhoja tuttuja. Olisiko joku avustaja sitten tosiaankin katsonut, että mestari halusi jättää nimikyltit siihen.

   GDWO:n kolmannen luvun aloituskuvana oli ryhmäkuvasta Weedistä pentuineen, pentujen kohdalla on nimikyltit. Tuli mieleen, olisiko siinäkin Takahashi vain laittanut nimet avustajia varten, mutta niitä ei ole ollut tarkoitus jättää valmiiseen kuvaan, mutta lopputulokseen nimet päätyikin, vai kuuluiko nimien ollakin kuvassa, olihan Orion sisaruksineen vielä tuolloin suht uusia hahmoja.

   Poista
  3. Orionin puolella nimikylttejä on käsittääkseni ollut parissakin otteessa ja ne on varmaan tarkoitettu mukaan, koska sarjaan tuli kuitenkin monta samannäköistä hahmoa. GNG:n puolella nimikylttejä käytettiin susi-saagassa, kun nimettiin iskujen käyttäjiä ja iskuja. Siinä syy oli aika selvä, kun sarjaa nopeutettiin niin paljon, että uusissa hahmoissa ei pysynyt millään mukana.

   Poista
 3. Jos pahiksista tulisi muisteloita, sellainen olisi kiva Jeromen kohdalla, joka muistelisi Kaibutsua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, siitä saisi pidemmänkin jutun aikaan. Minusta olisi ihan kiva vain nähdä Hougenia ja sotakoiria taustalla.

   Poista
 4. Olisiko sasuken kuolema sellainen jota olen myös odottanut kun soturit sitten kuulevat sasuken kuolevan niin ne alkavat käydä armottomaan hyökkäykseen eli hyökkäävät kuin villieläimet niinkuin hopeanuolessa silloin kun akatora kuoli ja ouun soturit kävivät armottomaan ja raivokkaaseen hyökkäykseen niin olisiko sasuken tilanne nyt sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla. Toivottavasti se aiheuttaa käänteen taistelussa. Tosin Sasuke on enemmänkin sodan turha uhri kuin sankari...

   Poista
 5. Kiva, kun laitat tarkennuksia käännöksiin, silloin kun niitä on saatavissa :) No, Monsoonhan ei lopulta muuta tehnyt kuin toistanut aikaisemman ehdotuksensa eikä tullut yllätyksenä että koirat ihmettelevät, miten Sirius jaksaa yhä vain yrittää toimia puhetorvena.

  Olisihan se ollut kiva, jos Sasuke sittenkin olisi rohkaistunut ja siksi hyökännyt, mutta loppujen lopuksi sopiikin paremmin kuvaan, että Sasuke hyökkäsi, koska tavallaan sekosi koska joutuu näkemään kaikkea kamalaa, eihän Sasuke kuitenkaan mistään rohkeimmasta päästä ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos kehusta~

   Sasukelle tosiaan sopii hyvin tuo sekoaminen, koska se ei ole rohkea eikä se ole koskaan edes tavoitellut Ouun soturien henkisiä arvoja.

   Poista
 6. Eiköhän Sirius viimeistään silloin ala panna karhuille kampoihin kun Monsoon tai joku toinen karhu yrittää syödä sen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Sirius vain kierii suolassa, niin ei maistu pahalta. =D

   Poista
 7. Milloin tulee seuraavaa lukua? En malta odottaa miten tässä käy

  VastaaPoista
 8. Niin milloin seuhraavat luku tulee kun jännittää ihan hirveästi että kun haluaa tietää kuinka sasuken kävi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kohta puoliin~ Olin Yukiconissa ja sitten sain flunssan, niin on hidastanut meininkiä.

   Poista