keskiviikko 22. helmikuuta 2017

GtLW: 87

Nyt on Yukiconista kotiuduttu, joten aika katsoa taas LW:n uusimpia tapahtumia. Nyt oli poikkeuksellisen hieno luku, täytyy heti kehua~ Käännös tehty Fanta-chanin työn pohjalta.


Sasuke makaa maassa. Sen iskulla ei ollut mitään vaikutusta karhuun. Sasuke itkee ja toivoo pian pääsevänsä GB:n luokse.
Muut koirat hyökkäävät raivoissaan karhun kimppuun, mutta eivät saa merkittävää vahinkoa aikaan. Sitten Rigel käskee niitä väistymään. Rigel heilauttaa päänsä sivulle...
Ja iskee karhua vatsaan Ningatoulla.
Karhu kaatuu iskusta ja koirat ryntäävät sen kimppuun tappaen sen.
Rigel jättää kuitenkin taistelun ja raahaa Sasuken pois taistelun keskeltä. Rigel käskee Sasukea pysymään paikoillaan ja puhuu sille rauhoittavasti ja vakuuttaen, ettei se kuole. Sasuke odottaa kuitenkin GB:n ilmestyvän noutajakseen.
Sasuken haavat ovat syvät. Rigel yrittää kutsua sitä, mutta Sasukella ei ole voimia vastata.
Samaan aikaan Monsoon on ottanut Orionin uhrikseen. Orion on tukalassa tilanteessa yksin eikä se voi kuin paeta: Andy ja Bon eivät saa vedettyä Monsoonin huomiota itseensä ja muut Ouun soturit eivät pääse enää jaloilleen.
Orion pakenee metsääen, toivoen, että puut hidastaisivat Monsoonin liikkeitä ja antaisivat Orionille tilaisuuden hyökätä. Monsoon kuitenkin taittaa puita tieltään kuin heiniä eikä hidasta vauhtiaan.
Yllättäen Yamabiko iskee Monsoonin kimppuun. Se on palannut tajuihinsa ja valmis jatkamaan taistelua. Orion hyödyntää hetken harhautuksen ja palaa aukiolle. Se valmistautuu iskemään Battougalla, vaikka Sirius sanoo, ettei iskusta olisi hyötyä Monsoonia vastaan.
Kun Monsoon viimein hidastaa vauhtiaan puiden vuoksi, Orion lähtee hyökkäykseen. Se aikoo joko onnistua tai kuolla yrittäessään.
 Tämä oli paras luku pitkiin aikoihin!

Sasuken kohtalo jäi vielä avoimeksi. Toivottavasti se on vain tajuton ja Daisuke tulee pian pelastamaan sen. Rigel saa kyllä kaikki tyylipisteet: Siriuksen saarnauksen ja Orionin rämäpäisyyden välillä se toimii eniten johtajan lailla. (Sirius tahtoi muuten vielä jutella Monsoonin kanssa.)

Ja nyt lähtivät myös erikoisiskut käyttöön. Ningatou puri tavalliseen karhuun, mutta miten käy Monsoonin ja Battougan kanssa? Ginin iskun Monsoon tarjui helposti oikealla tassullaan ja Ginin iskun heikkoudeksi arveltiin myös sitä, että Gin on itse niin vanha ja sokeakin. Onko Orion sitten voimakkaampi, koska se ei ole käyttänyt Battougaa kunnolla taistelussa kuin muutaman kerran? Ja onko Monsoon tilanteessa, jossa se ei pystyisi torjumaan Orionin iskua?

6 kommenttia:

 1. No, ainakin Ningatou voi antaa ratkaisevan käänteen taistelussa jos Rigel jatkaa sillä iskemistä tavallisiin karhuihin. Ja voi olla että Yamabiko siirtyykin auttamaan Rigeliä taistelussa. Siinä voisi Monsoon äkkiä jäädä vähä-lukuiseksi joukoiltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, iskujen käyttämiseen tarvitaan aina joidenkin ehtojen toteuttaminen: suora linja hyökkäystä varten ja monesti iskut myös väsyttävät nopeasti.

   Poista
 2. Voi ei sasuke älä luovuta et saa kuolla miten koomisuuden ja hauskuuden käy jos nyt sasuke kuolee tämä on jo liian surullista tässähän alkaa tulla itku silmään toivottavasti se selviää pidetään sasukelle peukkuja ja toivotaan parasta sille. Mutta mikä tekniikka tuo oli minkä rigel teki karhulle en olekkaan nähnyt tai kuullutkaan tuommoisesta tekniikasta missä tuo on esiintynyt orionissako ja missä luvussa miten tuommoinen isku voi kaataa karhun noin helposti, sitten vielä että hyvä viimeinkin nähdään pitkästä aikaa battouga siitä onkin jokunen aika kun viimeksi se näkyi the last warsissa ja jos muistan oikein niin gin viimeksi yritti käyttää sitä monsooniin ja se epäonnistui niin nyt kun orion yrittää käyttää sitä toivottavasti se sillä merkittäviä vahinkoja monsooniin tai se epäonnistuu taas no se nähdään kohta seuraavassa luvussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bon olisi kai vaihtoehtoinen huumorin lähde, mutta ei Sasuken kyllä tahtoisi kuolevan...

   Isku on Orionista. En äkkiseltään muista, missä vaiheessa Rigel sen oppi, mutta ninja-iskuja se on, joten tehoa on.

   Poista
 3. Voi Sasuke-parkaa, ymmärrän kyllä, että sen ei tee nyt muuta mieli kuin kuolla ja päästä GB:n luokse. Sasukehan oli koomisen hahmon roolissa, mutta ehkä Sasuke oli luonteeltaan sellainen, että muuten ehkä pärjää hyvin, mutta jos joutuu näkemään kamaluuksia tai peräti olemaan osallisena sellaisiin, ei psyyke sitä kestä ja huumorit on vähissä. Sääliksi käy ressukkaa, mutta toivottavasti se ei kuole... Muistaakseni niitä aikoja ei paljoa ole valaistu, jolloin Sasuke oli Neron juoksupoikana, joten mistä sitä tietää, mitä kaikkea kamaluuksia ja nöyryytyksiä se on kokenut tuolloin. Ja millainen koira se oli silloin kun se asui vielä isäntänsä luona (ennen kuin karkasi isännän luota ja tuli liityttyä Neron/Hougenin riveihin), saattoihan se olla isäntänsä luona sellainen koominen ja pirtsakka lemmikki, mutta Neron aikanahan se joutui aivan toisenlaisiin olosuhteisiin. Jos juoksupojan aikana koetut vaikuttaa nyt siihen, miksi Sasuke käyttäytyy niin päättömästi ja nyt vain toivoo, että se vain kuolisi. Mutta jos Sasuke nyt kuolee, siitä jää sama haikeus kuin GB:n kuolemasta: hahmokaartista jää puuttumaan "se jokin".

  Rigelin Ningato-iskua olen odottanut, ehdinkin jo moneen kertaan ajatella, milloin Rigel käyttää sitä. Mutta ehkei olosuhteet ole olleet tarpeeksi suotuisat, ennen kuin nyt. Mutta en jaksa uskoa, että Monsoonile vielä tehdään millään iskuilla kovin pahaa jälkeä, tai sitten joka iikka, joka tietää jonkun iskun, hyökkää yhtä aikaa, jos se sitten saa jotain aikaan. Sirppihän olisi ollut nyt kiva nähdä Ningato-iskuun yhdistettynä.

  Orionin on toisaalta mainittu osaavan käyttää Battougaa täysillä eikä tunne väsymystä sen jälkeen, ehkä Orion onnistuu sittenkin haavoittamaan nyt Monsoonia, mutta en usko, että Orion vahingoittaa sitä vakavasti tai tee kuten Gin Akakabutolle, eli iskee pään irti. Gin saattoi ehkä epäonnistua iskeä Monsoonia Battougallaan vanhuuden ja näön menetyksen takia, mutta ei noihin aikoihin muistaakseni koirat hoksanneet, miten paksu Monsoonin turkki on ja Ginin isku epäonnistui osakseen ehkä siksi, koska ajatteli, ettei Monsoonin ruumiinrakenne poikkea muista karhuista ja ei siksi miettinyt, miten iskeä tehokkaammin.

  Ei puutu kuin Orionin "vesiputousisku", eiköhän jossakin vaiheessa päästä niihin olosuhteisiin, että Orion pääsee sitä käyttämään. Tuli sellainen mielikuva, että Monsoon on saatu ahtaalle johonkin vesistön lähelle, Orion iskee Monsoonia päin sillä vesiputousiskulla sen seurauksena, että Orion ja Monsoon molemmat tippuvat vesistöön vrt. GDW:n hybridi-saagan loppu.

  Samaa mieltä olen siinä, että pitkästä aikaa luku oli kehuttavaa "katseltavaa" (en voi sanoa "luettavaa", kun en kummiskaan ymmärrä japania :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Sasukella on tosiaan se, että sen edellinen hyökkäys oli vain sekoamista taistelun takia. Sasuke on kuitenkin pehmo ja heikko, joten ei sen kuuluisi olla taistelussa ollenkaan. Toivotaan, että se selviää.

   En usko, että Monsoonia vielä saadaan nurin. Koiria on kuitenkin jaloillaan enää puolenkymmentä taistelemassa Monsoonia vastaan ja itse karhulaumaa vastaan on menetetty iso osa joukkoja. Eivät koirat tätä taistelua voita...

   Jep, tosin itse veikkaan, että Orion (tai kukaan muukaan) ei saa enää hirveästi aikaan Battougalla, koska sen voimaa on vähennetty niin paljon GNG:n ajoista. Ginin iskun tehoa ei tosiaan päästy näkemään ollenkaan, kun Monsoon torjui iskun niin helposti. Saa nähdä, käykö samoin Orionin kanssa.

   Yhdistetäänköhän vesiputousisku johonkin toiseen iskuun? Se on kuitenkin pelkkä leijunta eli harhautusliike, ei vahinkoa tekevä isku.

   Sama. Toivottavasti jatkuu LW taas samalla tahdilla seuraavassa luvussa. =D

   Poista