perjantai 24. helmikuuta 2017

GtLW 88

Monsoon jää paikoilleen puiden väliin. Se nuolee haavoittunutta tassuaan.
Orion päättää käyttää tilaisuuden hyväkseen ja syöksyy kohti Monsoonia. Yamabiko huutaa sille varoituksia.
Monsoon katkoo helposti puita ympäriltään. Kun se näkee Battougan lähestyvän, se hätkähtää ja siirtää nopeasti kultaisen tassunsa iskun eteen.
Orionin isku osuu tassuun täydellä voimalla ja...
...
Sillä ei ole mitään vaikutusta Monsooniin.
Monsoon tutkii kohtaa, johon Battouga osui: siitä ei vuoda edes verta. Orion taas on pudonnut maahan puolitajuttomana: isku pysähtyi äkillisesti eikä leikannut, kuten sen kuului.
Monsoon ei jää odottamaan, vaan hyökkää kohta Orionia koettaen murskata tämän. Sirius yrittää yhä puhua Monsoonin kanssa, se juoksee Monsoonin rinnalla Shionin kääntäessä sen puheet. Monsoon ei kuitenkaan kuuntele ja lopulta Sirius juoksee sen eteen...
Monsoon iskee suoraan sitä kohti välittämättä Siriuksen hyvistä aikeista.
Olin odottanut, että Battouga olisi tehnyt jotain vahinkoa, mutta se ei tehnyt mitään! Toisaalta, Monsoonin reaktio Battougan näkemiseen kertoi sen, että jos isku osuu muualle, niin vahinkoa tulee kyllä. Se tarvitsee ehdottomasti tassunsa voidakseen torjua iskut. (Haaveillaanpa nyt koko karhukoirasuvun tekemästä yhteis-Battougasta.)

Pidin siitä, ettei isku toiminut. Jos Orion olisi tuosta vain voinut haavoittaa Monsoonia, olisi se vienyt huomattavasti arvoa Giniltä. Nyt Gin oikeastaan pärjäsi paremmin, koska siltä ei mennyt taju noin pahasti. Pitäähän taistelukokemuksenkin vaikuttaa...

Ja nyt Siriukselle uhkaa käydä huonosti. Saa nähdä, muistaako Monsoon vielä nuorta Giniä vai joko se on unohtunut täysin. Jos isku osuu, niin Akamen väliintulo olisi vielä yksi vaihtoehto. Itse pitäisin kyllä siitä, jos isku osuisi ja Sirius saisi ne arvet... Josko samalla hyväksyisi Monsoonin viholliseksikin.

12 kommenttia:

 1. Ai, onko Akame taas tajuissaan? Jos on, niin en kyllä yhtään tykkää siitä mihin suuntaan tämä on menossa...Tuosta Orionin battougan epäonnistumisesta en kyllä yhtään yllättynyt. Monsoon esti Ginin battougan isolla kädellään, ja niin se teki Orioninkin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole näytetty, mutta se voi herätä hyvinkin nopeasti. Se olisi myös yksi niistä harvoista hahmoista, joilla on voimia hypätä iskun eteen.

   Poista
 2. No höh odotin kyllä nyt että battouga olisi tehnnyt edes jonkin laista vahinkoa mutta monsoon torjui battougan helposti eikä saanut minkään laista pahaa osumaa mutta ei tuossa nyt hirveästi tapahtunut, tuo siriuksen tyyli edelleenkin minua huvittaa että se vieläkin jaksaa uskoa neuvotella monsoonin kanssa ja nyt monsoon yrittää liiskata sen mitenkähän tuossa käy vähän alkaa jo pikku hiljaa jännittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olin itse odottanut jotain efektiä, kun Orion on kuitenkin kansikuvissa repinyt Monsoonin turkkia irti. Pidin kuitenkin ratkaisusta~

   Poista
 3. Sikäli harmi, ettei Battouga tehnyt minkäänlaista jälkeä, mutta hyvä, ettei Battouga kuitenkaan tehonnut niin, että seuraavaksi olisikin esitelty joku käpäläpuoli-Monsoon, koska heti kerralla onnistuminen vain tuntuu laimealta. Ei muuta kuin enemmän koirilta pohdintaa, miten Monsoonia voi haavoittaa ratkaisevasti. Mainittu karhukoirasuvun yhteis-battouga olisi kyllä jännä näky sinänsä.

  Sirius tosiaan ansaitsisi saada pikkuisen kuonoonsa, jotta se uskoisi, että tästä ei pelkällä puhumalla selvitä. Eikös jossakin kuvassa Sirius saanut haavoja otsaansa? Ainakaan arpea ei jäänyt jos näin todella oli. Olis ollut aika jännä, jos Siriuskin olisi saanut arvet otsaansa, aivan kuten Ginkin, ja se olisi suht yhdennäköisyydellään tuonut Monsoonile lisää muistikuvia siitä, miten Gin joskus pelasti sen. Olisi jännä käänne, jos Monsoon saisi enemmän muistikuvia tuosta ja alkaisi enemmän epäröimään riehumistaan, mutta en usko, että sillä kertaheitolla mitään ratkaistaan, korkeintaan Monsoon tekee "parempia" tarjouksia koirille: ehkä yhteiselo sujuu, mutta jokin rikkomus johtaa siihen, että koira tapetaan karhunruuaksi. Sen ymmärrän ettei Monsoon Giniä nähdessään tunnistanut Giniä samaksi koiraksi joka oli pelastanut Monsoonin, 15 vuottahan ehtii muuttaa ulkonäköä melkoisesti. Olisi kuitenkin kiva nähdä, miten Monsoon reagoi, kun näkee Ginin uudestaan ja älyää, että sama koirahan se on, joka oli pelastanut hänet varmalta kuolemalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirius sai haavoja toiseen poskeensa. Aluksi näytti, että siihen jäisi jälki, mutta nyt haavat ovat kadonneet. Kuten kävi myös esim. Kyoshiron haavoille...

   Minä toivoisin, että Monsoon ei enää palaisi muistelemaan Giniä tässä vaiheessa. Ehkä myöhemmin, kun vastassa on Gin itse, mutta nyt tahtoisin vain Siriuksen muuttavan mielensä tai haavoittuvan pahasti. Vaikka olenkin Weedin ajatusmallin kannalla tässä "annetaan toinen mahdollisuus" -linjassa, niin Sirius on antanut jo turhan monta mahdollisuutta.

   Poista
 4. Tämähän käy jännittäväksi.

  Ihan näin asiasta kukkaruukkuun: Onko missään selitetty, mitä GNG:n susisaagan loitsivat sudet (osa 14, s. 56-57) sanovat? Mangassa ei ole suomennosta enkä löytänyt apua mistään muualtakaan. Google kääntäjäkin on aika avuton tehtävän edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenlehden 5. numerossa Tosielämän sudet Japanissa ja muualla -artikkelissa, jonka on kirjoittanut NightWolf-_-, avataan hieman tuota, että mitä sudet loitsivat GNG:n osassa 14.

   Tässä lainaus lehdestä:

   "Sitten olin oikeassa paikassa kysyäkseni erästä kysymystä, joka meitä Ginga-faneja (ainakin osaa meistä) on vaivannut jo siitä asti, kun ensi kerran luimme Hopeanuoli-mangan 14. osan. Siinä Gin joukkoineen saapuu susien maille Fuji-vuoren juurelle. Sudet toivottavat Ginin joukkoineen tervetulleeksi erinäisten loitsujen muodossa. Jotkut ovat vuosia ihmetelleet, että mitä niissä lukee ja miksi niitä ei ole käännetty. Yleinen uskomuksemme on ollut, että kyseinen kohta on haluttu pitää salaperäisenä, kun ei saa selvää, että mitä sudet loitsuavat. Mikakolla oli sopivasti kyseinen mangapokkari kirjahyllyssään, ja näytin hänelle tätä aukeamaa ja pyysin suomennosta, että mitähän siinä lukee. Mikakon sanoman mukaan siinä on kiinalaista tekstiä! Yksittäisiä merkkejä voi lukea japaniksi, mutta ei kokonaisuutta. Mikako avasi minulle tekstiä: pelkoa, vihaa ja tulta! Sellaista siinä lukee. Vuosien ihmetys on täten auennut."

   Mikako Hata, joka tuossa lainauksessa mainitaan on siis japanilainen pohjoismaisia sarjakuvia tutkivat dosentti. Hän on aiemmin tehnyt tutkimuksen Suomalaisten Hopeanuoli-fanituksesta.

   Yhdistyksen jäsenlehden 5. numeron, Tähdenlento 5:n, voi ostaa Hopeapuodista:

   http://hopeanuolifanit.fi/hopeapuoti/index.php?main_page=product_info&cPath=2&products_id=7&zenid=463cc24373f52f7e3794f18f89d00bd9

   Poista
  2. Sellainen korjaus, että artikkelin nimi oli siis Japanilaisten suhtautuminen susiin.

   Poista
  3. Susien puhe on todennäköisesti muinais-Japania, jonka merkit näyttävät tosi paljon Kiinan vastaavilta. Takahashi käyttää töissään todella paljon vanhoja puhetyylejä sekä sanontoja.

   http://www.kaksoissola.net/foorumi/viewtopic.php?f=28&t=40&start=10#p15777
   Tuossa on myös jonkinlaista käännöstä loitsuista.

   Poista
 5. Hämyä, että battouga, joka on Ginin käyttämänä repinyt Akakabuton pään irti ei saa naarmuakaan Monsoonin käpälään. Koirien pitänee yrittää tähdätä sellaisessa vaiheessa uudelleen, jolloin Monsoon ei ehdi suojata itseään tassullaan, muuten tilaisuus näytti tosi otolliselta.

  Sasuken tilanne huolestuttaa, älä kuole Sasuke! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta Battougaa on toisaalta heikennetty huomattavasti GNG:n ajoista. Ajattelee, miten sotakoirille olisi käynyt, jos Gin olisi iskenyt GNG:n aikaisella Battougalla sekaan...

   Poista