perjantai 18. huhtikuuta 2014

Oheistuote-esittely: Weed-pehmo (erikoisversio)

Weed-erikoisversiopehmo on pehmoista helpoin tunnistaa. Se eroaa selkeästi muista aavistuksen realistisemman tyylinsä ja istuvan asennon takia.

Erikois-Weed valmistettiin arpajaispalkinnoksi, mutta sen valmistusmääristä ei ole tarkkaa tietoa. Kun WEED-mangasta sekä GDRikistä tehtiin Tokubetsuhan-erikoisjulkaisu, sen yhteydessä arvottiin 500 kappaletta pehmoja, mutta on mahdollista, että niitä on arvottu joskus lisääkin. Tästä minulla ei harmillisesti ole kuin hämärä muistikuva, mutta muistelisin nähneeni joskus tämän WEED-pehmon kuvan myös jossain uudemmassa julkaisussa (eli 2008-10), mahdollisesti Manga Gorakussa.

Erikois-Weedillä on korkeutta noin 28 senttiä, pituutta 24 (tassuista hännänpäähän) ja 11,5 leveyttä . Se on kokoluokassaan lähempänä isoja pehmoja, mutta ei ole kuitenkaan läheskään yhtä pitkä tai leveä. Weedin silmät ja nenä on tehty muovista. Siinä käytetty kangas on pörröisempää kuin muissa pehmoissa ja todella mukavan tuntuista. Pehmo pysyy tukevasti pystyssä eikä uhkaa kaatuilla.

Tämä Weed jakaa paljon mielipiteitä harrastajien parissa: osa pitää realistisemmasta tyylistä, osa taas inhoaa tätä pöllämystyneen näköistä pehmoa. Pidän itse erityisen paljon Weedin päästä: sillä on erittäin hahmolle sopivat silmät ja otsapallot sekä korvat on toteutettu erittäin hyvin. Se on chibityylinen, mutta mukana on silti rodun ominaisuuksia. Muoviset silmät tekevät pehmoista usein halvan näköisen, mutta tässä ne toimivat erittäin hyvin.

Pidän myös Weedin vartalosta - jos pehmoa katsoo edestäpäin. Vartalo on sopusuhtainen päähän nähden ja väritys toimii. Pehmossa ei myöskään ole niin paljon tasaista pintaa kuin muissa pehmoissa, mikä johtuu erilaisesta kankaasta.

Kun tätä alkaa katsella eri kulmista, alkaa vartalo kuitenkin olla häiritsevän näköinen. Weed on on selkeästi tarkoitettu istuvaan asentoon, mutta jokin on mennyt pieleen ja sen sijaan hahmo vain kyyköttää. Kuten eräs ystäväni sanoi: näyttää siltä, että Weed olisi vääntämässä läjää. Harmillisesti Weedin löpöttävä häntä vielä korostaa tätä, kun se on taipunut väärään suuntaan kippuralle.

Pehmossa on paljon hienoa ja tämän tyylisiä pehmoja olisi ollut kiva saada useampiakin, mutta tässä ei toimi kokonaisuus, mikä syö pehmosta aivan liikaa pois. Jos pehmo olisi normaalisti seisova tai istuva, olisi se yksi suosikkejani WEED-pehmoista. Nyt pehmo jää lähinnä oudoksi harvinaisuudeksi.

Alkuperäinen Tokubetsuhan-julkaisun mainos, jossa Weed astetta söpömpi kuin lopullisessa pehmossa. Kuva: Maikan Hopeanuoliblogi

8 kommenttia:

 1. Onko tälläinen tulossa Urumiin myytäväksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä. Tällainen oli meillä pari vuotta sitten, mutta se meni kaupaksi samantien. Hintaa oli 2000 euroa.

   Poista
 2. Kaunis pehmo ja ehkä näistä vaihtoehdoista mieluisin realistisuudellaan. TopSangyon valmistama iso pehmo on niin täyteen syötetty eikä näytä järin hyvältä etenkään edestä kuvattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jos ei muuta, niin on piristävän erilainen. Itseäni vain tuo sivuposeeraus häiritsee...

   Poista
 3. Todellakin näyttää siltä,että se vääntää läjää.XD

  VastaaPoista
 4. Pehmon hännästä puuttuu valkoinen puoli kokonaan.

  VastaaPoista
 5. Vihdoinkin! Lisäkuvat kyllä tuovat ihan erilaisen kuvan tähän pehmoon. Olen nähnyt tästä versiosta ainoastaan kuvan etupuolelta ja vielä niin, että se on pussitettu.

  Kangas näyttää tosi kivalta, kun aiemmissa näkemissäni kuvissa se on näyttänyt jotenkin kiharammalta ja karkealta. Silmät ovat kivat ja asentokin menettelee, jos ei ajattele tuota ulostusjuttua :D Kieltämättä noiden silmien takia Weed on jotenkin halvan, käytetyn ja vanhan näköinen jos vertaa muihin pehmoihin, mutta on tuo kyllä silti suloinen.

  VastaaPoista
 6. Minulla on tuollainen. :) se on todellakin kokoelmani helmi! :) sain sen tädiltäni joka toi sen minulle ulkomailta. Se paljonko pehmo maksoi, mistä täti sen hankki ja missä hän edes kävi ovat minulle vieläkin mysteeri. (Tätini kuoli 2 viikkoa sen jälkeen kun antoi minulle pehmon joten myytävänä se ei ole!)

  VastaaPoista