perjantai 13. toukokuuta 2016

Ginga: The Last Wars 48

Monsoonin isku lennettää Kenshinin korkealle ilmaan.
Gennai raivostuu ja juoksee karhujen ohitse Kenshinin luo.
Haavat näyttävät pahoilta...

Monsoon karjuu raivoissaan ja karhut uhittelevat koirille, mutta Monsoon komentaa ne takaisin. Alkaa keskustelu.
Monsoon kertoo, että sillä on ehto, jonka avulla koirat ja karhut voisivat eläää samalla alueella ja Bob tulkkaa.

Monsoonin ehto on, että karhut saisivat vapaasit syödä koirien pentuja.
Koirat ovat järkyttyneitä, mutta se ei näy päällepäin. On selvää, että ne eivät suostu ehtoon.

Shion lähestyy Monsoonia sekä muita karhuja -ja puhuu karhua! Shion kertoo oppineensa puhumaan karhujen kanssa kotiseudullaan ja että karhut ja koirat tulevat siellä toimeen keskenään.

Samaan aikaan vankilassa olevat koirat huomaavat jotain maassa. Se on Mole! Mole on kaivautunut koirien vankilaan. Menee ilmeisesti vain hetki, että reitti saadaan levennettyä koirille sopivaksi.

Samaan aikaan toisaalla kotikoira haukkuu nähtyään Akamen. Koira kuitenkin rauhoittuu ja Akame selvittää siltä...
Missä teräaseita säilytetään.

Edit: Lisätty käännöstä Monsoonin ja Shionin kommentteihin.

Kenshinin haavat näyttivät tosi pahoilta. Takahashi harvemmin tekee noin yksityiskohtaisia haavoja...

Keskustelu olisi varmasti ollut mielenkiintoinen, jos siitä olisi jotain ymmärtänyt. Pyysivätköhän koirat Monsoonia vapauttamaan ystävänsä tai jotain vastaavaa?
Shionin kielitaidosta en hirveästi pitänyt. Bob on kuitenkin niin erityisasemassa kääntäjänä, joten tuntuu oudolta, että nyt karhun taitajia on useampiakin. Missäköhän Shion on kielen oppinut? Toivottavasti tämä ei johda siihen, että Shion juttelee karhuja koirien puolelle. Nyt Weed voi tosin toteuttaa jo vuosia sitten tehdyn parodian siitä, että se antaa tappajakarhulle kaikki pahat teot anteeksi. =D

Jeah, supermäyris Mole on pelastanut kaikki! Toivottavasti mäyriksiä nähdään tarinassa muutenkin. Mole on kuitenkin niin symppis.
Ajatus: liittyyköhän Hiron kuolema ja Kenin jääminen pois tarinasta (osittain) tämän juonen kautta? Hiro ja Ken ovat koirista isoimmat, joten niiden mahtuminen Molen kaivamasta kolosta olisi aika hankalaa. Ei Takahashi mitenkään mittasuhteita korosta, mutta kaikki fyysisesti poikkeuksellisen isot koirat taitavat olla poissa.

Ja Akame lähti hakemaan moraa, jolla puukottaa Monsoon hengiltä. Tästä kehityksestä pidän, sillä se vihjailee tarinan tulevaisuutta: sen sijaan, että koirat käräisivät tuhatpäisen armeijan taistelemaan Monsoonia vastaan, nähdään todennäköisemmin eliittijoukko, joka taistelee erikoistekniikoin ja asein karhujen kanssa. Zetsu Tenrou Battouga nyrkkiraudat hampaissa!

Mitä pidit siitä, että Shion osasi puhua karhua? Kenet koirista tahtoisit nähdä taistelemassa aseen kanssa?

10 kommenttia:

 1. Shionin "kielitaito" tuli niin puun takaa kuin olla ja voi! Bobin ymmärrän, koska se on kasvanut Monsoonin alaisena, mutta Shionin taito ihmetyttää: mistä se on oppinut? Tästähän voi tulla mielenkiintoista, sillä tuskin nyt Bob paljoa uskaltaa puhua Monsoonille jotain, mikä olisi koirille eduksi, Shionista voi tulla koirien välittäjä tähän.

  No, onhan Kurojaki nähty hilluvan sirpin kanssa. Voisihan se tuoda lisätehoa taisteluun, etenkin kun Zetsu Tenrou battouga ei vaikuttanut piirunkaan vertaa Monsooniin. "Ginga densetsu Akamen" taistelukohtauksista en osaa vielä sanoa yhtään mitään, mutta aseet sopisivat ennemmin nimenomaan ninjakoirista kertovaan tarinaan kuin villikoirien ja karhujen väliseen yhteenottoon. Jos jotakin aseentapaisia pitää nyt nähdä, nekin voisi olla sellaisia, jotka saadaan luonnosta (tyyliin Ginin sirpinkorvikkeena toiminut oksa, jolla Gin teilasi Madaran). Jos aseilla aletaan hillumaan, niin korkeintaan shinobikoirat aseidenkantajiksi. Jotenkin pidän siitä ajatuksesta, että karhukoirat taistelevat opituilla tekniikoillaan, joihin ei sisälly mitään kättä pidempää.

  "Nyt Weed voi tosin toteuttaa jo vuosia sitten tehdyn parodian siitä, että se antaa tappajakarhulle kaikki pahat teot anteeksi. =D
  " Arvaa vaan, onko pyörinyt mielessä että Ginga the last warsin loppu olisi kutakuinkin tuollaista XD Tyyliin yhtäkkiä karhut ja koirat tajuavat miten typerää koko taistelu, katkeruus ja kauna onkaan ollut, tekevät sovinnon ja elelevät rauhassa hamaan loppuun asti. No, erikoinen loppu olisikin, mutta aivan tuollaista loppua en kaikesta huolimatta toivo, vaikka Ginga-maailmaan kuuluu yhdessä eläminen. Yhtä hyvin olisi voitu antaa Akakabuton rellestää rauhassa. Ainakaan tuollaiseen yhtäkkiseen oivaltamiseen en usko, Monsoonila kun on pirunmoiset traumat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, jos Bob on kertonut omiaan, niin nyt Shion voi kertoa koirille, että Bob on oikeasti yrittänyt auttaa niitä. Tämä on tietysti vain omia toiveita, koska toivoisin Bobin yrittävän olla oman lajinsa puolella.

   Tuo on totta aseiden käytössä. Ne sopisivat parhaiten ninjoille, mutta itseäni ei haittaa ajatus aseista tehostamassa koirien iskuja. Aseet eivät nyt ole kovin tehokkaita, kun Akame niitä puutarhavajasta varastelee...

   Minä itse asiassa veikkaan, että LW:n lopussa tulee olemaan jotain tällaista. Monsoon pääsee varmasti hengissä, mutta veikkaan, että rivikarhuja käsketään vain häipymään ja niille selitetään, että koirien ja karhujen välillä ei tarvitse olla sotaa. "Sori, että teurastettiin teitä silloin aikanaan." :<

   Poista
 2. Minusta olisi aika hienoa nähdä Tesshin heilumassa sirpin kanssa ja Akame miettimässä miten paljon Tesshin näyttää Kurojakilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt minulle tuli mielikuva Tesshinistä lähtemässä juoksemaan sirppi suussa - mutta sitten Tesshi kaatuu ja tökkää sirpin silmäänsä. Ihan kuin isi aikoinaan...

   Poista
 3. Pääsevätköhän kaikki koirat vankilastaan kunhan mäyrikset on saanut käytävän kaivettua loppuun, vai käyköhän niin, että osa kyllä pääsee pakoon ja Monsoon ja muut karhut huomaavat mitä on tekeillä, aloittaen taas verilöylyn? Sikäli kyllä olisi kiva, jos mäykyt saavat näin jotkut pelastettua eikä siis pelastusoperaatioon liity montaa peräkkäistä taistelua erikoistekniikoineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä toivoisin, että kaikki pääsisivät kerralla pakoon. Karhut ovat kuitenkin jo syöneet osan ruumiista, joten elävillekin koirille on tulossa sama kohtalo.

   Poista
 4. Akamehan sanoi Last Warsin alussa, että koirat eivät voi voittaa karhuja ilman ihmisten aseita. Se näköjään tarkoittikin tätä koko ajan. Samalla pieni toiveenikin siitä, että Akame pääsisi joskus heilumaan jonkin näköisen aseen kanssa toteutui. Tuli myös mieleen, että miten se aikoo edes kuljetta noita aseita enemmän kuin yhden? Suuhun mahtuu yksi, joten epäilenpä vain että ainoastaan Akame nyt toistaiseksi tulee heilumaan sirpin kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti Akame saa kaikki aseet mukaansa, mutta kantaminen on varmasti kömpelöä. Voihan se pihakoira auttaa myöskin?

   Itse mietin, että voisiko Akamen alkuviittaus karhujen kaatumiseen liittyä Daisukeen: Daisuke tulisi uudestaan taistelemaan jousen kanssa.

   Poista
 5. Heh, tuleeko Shionista nyt "rauhankyyhkynen" sarjaan? :) Mutta oli mukava käänne, että Shion on elänyt karhujen kanssa ja vieläpä sovussa, jos Shion toisi oppia, miten se tapahtuu. Monsoonin ehdot ei tullut yllätyksenä, kun tarkkaan miettii, rääkkäsihän se Bobin sisaruksetkin kuoliaiksi. Jännä nähdä miten koirat sen ehdon kiertää. Mutta vieläkö se Monsoonin ehto pitää, että johtajakoirat pitää surmata, joku tuollainenhan ehto Monsoonila oli niihin aikoihin kun Bob tuli kuvioihin?

  Jotenkin olisi jännä nähdä minustakin Tesshin sirpin kanssa ja Akame miettimässä Tesshinin ja Kurojakin yhdennäköisyyttä, joku pieni takaumakohtaus GNG:n ajoilta olisi tuossa tilanteessa nostalgista nähdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen kuvia, missä oli se husky (?) ja jääkarhu leikkimässä keskenään.
   Monsoonin käskyihin vaikuttaa oikeastaan parikin seikkaa: alkuperäinen käsky koski Ouun vanhoja sotureita (eli Kurotoraa ja Giniä), ei uusia sotilaita. Lisäksi Monsoon oli tuolloin vielä koirakammoinen, joten nyt se on voinut hyvinkin muuttaa mieltään. Toisekseen, Monsoonin puheita ei ole oikeastaan käännetty, vaan niitä on enimmäkseen arvailtu.

   Jep, Tesshin sirpin kanssa olisi aika muikea näky. + Muistelut Kurojakiin.

   Poista