perjantai 20. toukokuuta 2016

Ginga: The Last Wars 49

Akame nappaa sirpin mukaansa ja lähtee pois.
Samaan aikaan vankilan luona mäyräkoirat pitävät vahtia. Ne ovat myös saamassa ensimmäistä koiraa ulos vankilassa. Tunneli on kuitenkin ahdas ja koirat meinaavat jäädä jumiin.

Ensimmäisenä vapauteen pääsee Jerome. Jerome ei jaksa nousta ylös ja se on yltäpäältä haavoissa. Seuraavana pelastettavana on Kougien vanhin.
Samaan aikaan karhut ja koirat keskustelevat. Shion yrittää puhua Monsoonille, mutta Monsoon ei ole kiinnostunut sen sanomisista.
Samassa Gennai kutsuu Unsaita. Kenshinin tila näyttää huonolta.
Kenshin ehtii sanoa viimeiset sanansa Unsaille, mutta sitten valo sen silmistä sammuu.
Kun koirat vielä toipuvat ystävänsä kuolemasta, Monsoon hyökkää...

Olen yllättynyt, että Akame otti vain yhden sirpin mukaansa. Olin odottanut, että se olisi napannut kaiken terävän mukaansa. Tuleekohan aseita käyttöön vain yksi vai haetaanko niitä myöhemmin lisää?

Mäyrikset rulettaa yhä! Pienet ovat vartiossa ja nyt pelastavat vielä kaikki. Koko Ginga-universumi menisi nurin ilman mäyräkoiria~ Irvistelin aluksi sille, että Kougien vanhin on ensimmäisten joukossa pelastettavana: se on oikeastaan tylsimpiä hahmoja vangeista ja soisin ennemmin aikaa Kurotoralle, Hookille ja monille muille. Sitten tulin ajatelleeksi: Ehkäpä vanhin tietää aseiden käytöstä paljonkin. Se voisi olla yksi opettajahahmoista tarinassa.

Itse toivon kovasti, että jos sirppejä on vain yksi, niin se menisi Tesshinille. Tesshin ansaitsee oman erikoisiskunsa, kun se ei Battougaa oppinut. Todennäköisesti sirppi menee kuitenkin Orionille, joka jo kehitteli uuden erikoistekniikankin sarjan alussa...

Kenshinin kuolema ei hirveästi yllättänyt. Haavat olivat pahat ja Kenshin oli jo aiemmin sanonut tahtovansa kuolla taistelussa. Sen viimeiset "sanat" Unsaille eivät olleet niinkään sanoja, vaan ajatuksia. Jäivätköhän ne kokonaan kuulematta vai kommunikoivatko nämä koirat telepaattisesti?

Ja Monsoon käy päälle. Ehtivätköhän koirat pelastaa kaikki vangit vai jääkö osa koirista sinne? Itse toivoisin, että kaikki pääsisivät vapaaksi. Tahtoisin kuitenkin taisteluun ja tarinaan mukaan mahdollisimman paljon vanhoja hahmoja.

12 kommenttia:

 1. Edellisessä luvussa jotkut ennustivat, että Akame muistelisi Kurojakia, Tesshinin heiluessa sirpin kanssa. Mutta minulla on sellainen 100% Takahashi ajatus, että tässä tulee käymään juuri toisin päin. Eli Tesshin muistelee isäänsä, Akamen heiluessa sirpin kanssa. Muistelihan se Kurojakia silloin kun taisteli Hougenin kanssa. Joten miksi nyt ei uudelleen? Akame + sirppi= badass.
  Kenshinin kuolemasta tuli aika paha mieli.Oli niin kiinnostava hahmo, harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotin Akamea muistelemassa Kurojakia, mutta toisaalta pidin tästäkin, että Kurojaki vain ilmestyi taustalle. Se oli jotenkin dramaattisempi kuin jos olisi selitetty, kuka hahmo oli kyseessä. Olen oikeasti tosi pettynyt, jos Orion saa tuon sirpin, vaikka vähän pelkäänkin sitä.

   Kenshin oli minusta mielenkiintoinen hahmo, mutta sen kuolema oli odotettavissa. Se oli kuitenkin jo useampi luku sitten julistanut kuolemaansa ja lisäksi se oli todella kiperässä tilanteessa.

   Poista
 2. Tesshin kyllä osaa battogan ja se opettaa sitä rivikoirille Orionissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei osaa. Tesshin tietää, miten isku tehdään, mutta ei osaa itse tehdä sitä. Tesshin opettaa iskun Weedille mangan alkupäässä ja kertoo samalla, ettei itse osaa iskua.

   Poista
  2. http://vignette2.wikia.nocookie.net/ginga/images/e/e4/Tesshinbattouga.jpg/revision/latest?cb=20141115204656

   Poista
  3. Oliko tämä kuitenkaan täydellinen battouga? Itse muistelen, että Tesshin ei ikinä oppinut sitä.

   Poista
  4. No mikäs battoga tuo sitten on jos ei mula ZTB? Tesshinin epätäydellinen battoga on Weedin puolella esitetty puunoksan irroittaminen, tuo on ihan battoga.

   Poista
  5. Kai epätäydellisiäkin battougoita voi olla eri tasoisia?

   Poista
 3. Olisin pettynyt kovasti, jollei olisi ollut pienintäkään vihjettä Kurojakista sirppinsä kanssa. Taustalla näkyvä kuva oli todella mukava.

  Jos joku sirpin ansaitsee, niin Tesshin (ihan vain Kurojaki-mielikuvan takia :D). Jotenkin kylmää ajatus, jos Orion saa jotain kättä pidempää, siinä tulee vielä karmeaa jälkeä! Eipä muuten, mutta Orion kun on luonteeltaan mitä on. Nyt kyllä odotan, mitä tapahtuu kun koirat on päässeet vapauteen, tuleeko joku taistelu, josta koirat / karhut vetäytyvät ja aletaan miettimään uutta strategiaa? Oli miten oli, kunhan juonta ei venytetä kuten purukumia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Kurojaki on kuitenkin eeppisimpiä koirapahiksia.

   Itse toivon, että Tesshin astuisi selkeästi esiin hahmoista. Sen ulkonäköä on ainakin parin kuvan perusteella muokattu hieman (Kouga-letti on kasvanut), joten olisi hienoa, jos se saisi vaikka pari arpeakin.

   Teen ensi viikolla varmaan pidemmän pohdinnan tästä aiheesta. Silloin ilmestyy kuitenkin 50. luku, joten sanomista on jo paljon.

   Poista
 4. Kolmannen kuvan alanurkassa on ihan Siriuksen näköinen mäyräkoira. Se olisi sirius jos sillä olisi pystykorvat :/ Sillä on raidatkin ja en muista että kukaan nuista mäyriksistä olisi tuon värinen? Ehkä siihen oli aluksi tarkoitus tulla Sirius, mutta sitten huomattiinkin että se oli jossain aivan erissä paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan näin olla. Itse en kiinnittänyt huomiota.

   Poista