maanantai 11. heinäkuuta 2016

GtLW: 56

Jerome puhuu pennuilleen. Se yllyttää niitä mukaan taisteluun karhuja vastaan vedoten siihen, että niiden tulisi kostaa emonsa ja sisarustensa kuolema.
Kolmikko lähtee matkaan, mutta Cross pysäyttää ne ja puhuttelee Jeromea. Cross ei tahdo, että pennut lähtevät taisteluun, koska ne eivät voi mitenkään pärjätä karhuja vastaan.
Jerome lyyhistyy maahan: sillä ei ole ollut hetkeäkään aikaa toipua karhujen aiheuttamista haavoista. Pennut jatkavat kuitenkin matkaa ja Jerome pysäyttää Crossin, kun tämä yrittää jatkaa pentujen taivuttelua.
Bob herää ja joutuu samantien karhujen hyökkäyksen kohteeksi.Karhut syyttävät Bobia nukahtamisesta ja uhkailevat sitä sanomalla, että Monsoon syö Bobin.
Bob jatkaa etsintää ja löytää haavoittuenet koirat pian. Ne eivät ole ehtineet kauas ja lepäävät taas.
Kurotora on heikossa kunnossa. Se ei pysy jaloillaan.
Samassa Sunny ja Maru juoksevat koirien ohitse. Ne jäävät haavoittuneiden koirien luo ja puhuvat niiden kanssa.
Kurotora ja muut ovat surullisia siitä, että ne eivät voi osallistua taisteluun, koska ovat liian haavoittuneita. Kurotora koettaa estää Marua ja Sunnya lähtemästä taisteluun, koska ne ovat liian nuoria/heikkoja. Maru ja Sunny eivät pelkää kuolemaa, koska silloin ne pääsisivät kohtaamaan taas äitinsä ja sisaruksensa.

 Viime luvussa Bob pyörtyi vain pelosta, kun koirat puhuivat sen tappamisesta ja se itse pelkäsi saavansa syyt niskoilleen Akamen tappaman karhun kuolemasta.

Sunnyn ja Marun sukupuolet ovat vielä epäselvät. On mahdollista, että Jerome puhui vain Marulle ja käski tämän olla mies ja kostaa emonsa ja sisarusten kuolema. Kummatkin koirat lähtivät kuitenkin taisteluun.
Lisäys: Kummatkin koirat ovat uroksia.

Jerome on selkeästi kostonraivon sokaisema, kun se lähettää pentunsa epätoivoiseen taisteluun. Saa nähdä, selviääkö kaksikko elossa karhujen kohtaamisesta. Koirien täytyy kuitenkin taistellessaan puolustaa vielä haavoittuneitakin.

Kurotoran haavat näyttävät pahoilta. Voi olla, että se ei selviä niistä ja tahtoo nyt kuolla muuhun kuin tulehtuneisiin haavoihin. Lieneeköhän Kurotora raivoissaan Jeromelle? Kurotora on kuitenkin jo todistanut monen pentunsa sekä Chuutoran pentujen kuolemat, joten voi olla, että se ei tahdo nähdä enempää nuoria taistelussa. Toisaalta, WEED-mangan loppupuolella Kurotora ihmetteli sitä, että Ben ei tahtonut komennella nuoria eli Kurotora tavallaan ymmärtää Jeromen tyylin käyttää pentujaan koston välineenä.

6 kommenttia:

 1. Aikaisemmassa luvussa Jerome puhutteli pentujaan monikkomuotoisella termillä "omaera", kun se ihmetteli näiden jahkailua ja piileskelyä. Tämä on koko ruudun ainoa pronomini, jolla viitataan muihin hahmoihin, joten voisi hyvinkin olettaa sen tarkoittavan sekä Sunnya että Marua. Jos Jerome olisi puhutellut ainoastaan toista, jälkimmäisessä puhekuplassa olisi kielioppisääntöjen mukaan käytetty tarkentavaa ilmausta, kuten pennun nimeä. Japanin kielessä on tapana häivyttää pronominit ja persoonapäätteet mahdollisimman tehokkaasti, joten puhuja(t) ja puhumisen kohde/kohteet on useimmiten pääteltävä lauseyhteydestä. Syvällisemmin ajateltuna ei olisi myöskään Takahashi-sensein tapaista lähettää täysin taistelukokemusta vailla olevaa narttua taisteluun.

  Viimeisessä kuvassa keskustelu on selvästi edennyt jo pidemmälle, sillä Kurotora toteaa liikuttuneena: "Vai että sellaisesta syystä, Maru..." Maru on ihmeissään ja kiirehtii jo vastaamaan kieltävästi, mutta Kurotora huutaa kyynelsilmin: "Typerys! Älä pelleile/puhu potaskaa! Te olette täällä! On vielä liian aikaista taistella!"

  -Lycaon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, kiitos taas käännöksestä. Näitä arveluita tuli napattua sekalaisista paikoista ja monet arvauksista muuttuu keskusteluissa tosi nopeasti faktoiksi.

   Takahashilta olisi ollut tosiaan poikkeuksellista laittaa edes narttu taisteluun. Crosshan jäi taas jälkeen, vaikka se vastaa voimiltaan Kurotoraa ja sillä on kokemusta karhujen kanssa taistelemisesta.

   En osaa vieläkään päättää, onko Kurotora kannustamassa pentuja kuolemaan vai tahtoo niiden palaavan takaisin...

   Poista
 2. En ymmärrä joskus Jeromen käytöstä. Miks se ei mee ite kostamaan sitte ku sen vammat on parantunu? Miksi lähettää nuoria, kokemattomia pentuja taisteluun? Ja Takahashi on myös tainnu unohtaa Shiguren ihan kokonaan. Kurotora ja sen pennut esiintyy Last Warsissa ja Orionissa, mutta ei oo Shigurea näkyny kummassakaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ouun armeija valmistautuu kai jonkinasteiseen taisteluun karhujen kanssa, joten Jeromella on ehkä kiire saada joku mukaan, että pääsee kostamaan. Varmaan Jerome on niin sekaisin, että on palannut niihin vanhoihin aikoihin, jolloin se aika huolettomasti tapatti omia alaisiaan.

   Shigurea ei tosiaan ole näkynyt. Takahashilla on paha tapa unohdella hahmojaan. :/

   Poista
 3. Taisi Jerome tosissaan seota Lydian kuoleman myötä, miksi ihmeessä se haluaa lähettää pentunsa kostaakseen Lydian ja kolmen kuolleen pennun kohtalon? Luulisi että sillä vieläkin olisi ollut Venäjän sotakoirien kanssa käydyn sodan myötä saatu kokemus elämän arvokkuudesta kantanut Jeromen kostonhalun yli, mutta kai sitten Jerome sekosi Lydian kuoleman myötä, valmistautuihan Jerome silloin itsemurhaiskuun. Olisi kyllä kamala käänne, jos karhut saisi listittyä loputkin Jeromen pennuista ja Jerome yrittää kostaa karhuille kuollen itse rytäkässä ja koko saksanpaimenkoiraperhe siis saisi surmansa Akakabuton jälkeläisten johdosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta tavallisesti sillä on Weed rauhoittelemassa. Nyt Jerome ei tiedä edes sitä, onko Weed elossa. (Tai ei tiennyt, kun lähetti pennut matkaan. Pian se saa lisätietoja.)

   Olisi tosiaan aika hirveää, jos Jerome -joka vihdoin sai syyn elää- menettäisi nyt koko perheensä. Itse olin LW:n alkaessa arvailemassa, että Jerome voisi kuolla, koska olisi tosi julmaa tappaa se nyt, kun sillä on vihdoin perhe, mutta tämä Jeromen elämän pilaaminen on vielä astetta julmempaa.

   Poista