lauantai 2. syyskuuta 2017

Last Wars: 111 & 112

Huom, välistä puuttuvat luvat 108-110.

Hidetoshi poistaa siteen Akamen kasvoilta. Ja Akame on kunnossa! Se ei menettänytkään silmäänsä, kuten kaikki pelkäsivät. Hidetoshi laittaa silmään silmätippoja toipumista edistääkseen.
Rakennukseen, jossa koiria pidetään tulee ihmisiä, jotka ottavat koiria mukaansa. Kyseessä on todennäköisesti koirien omistajat.

Daisuke nousee ylös Futago-solan rinnettä. Hänellä on mukanaan hihna ja panta. Koirat väistävät Daisukea, joka laittaa hihnan Ginille ja lähtee viemään sitä pois. Gin on vanha eikä ole vielä toipunut täysin haavoistaan. On mahdollista, että Daisuke ei tahdo enää päästää vanhaa koiraa takaisin luontoon.

Muut koirat jäävät katsomaan huolestuneena Ginin perään ja toivovat sen palaavan pian. Orion on hermostunut, koska Gin jätti ilmeisesti lauman johtajan aseman sille.

112.

Kamakirin veljesten lisäksi Siriuksen perässä on nyt isompi lauma koiria: mukana on Rigel, Andy, Gennai, Rocket, Bon, Yamabiko ja muita koiria. Lauma on juossut pitkään ja lopulta Rocket lyyhistyy väsyneenä maahan. Rigel jää vartioimaan sitä muiden jatkaessa.

Sirius ja Shion juoksevat vuorilla. Niiden onnistui päästä pakoon Monsoonilta tai sitten Monsoon päästi ne menemään. Yllättäen kaksikko huomaa ryhmän metsästyskoiria, jotka tutkivat Monsoonin aiheuttamaa tuhoa.
Koirien seurassa liikkuu myös kaksi ihmistä. Kummallakaan ei ole asetta, vaan he ovat vain vaeltelemassa vuorilla. He tutkivat karttaa ja kännyköitään ja ovat ilmeisesti eksyneet.
Sirius ja Shion lähestyvät ryhmää, vaikka Shion koettaa estää Siriusta. Koirat puhuvat pitkään ja metsästyskoirat ilmeisesti seuraavat Monsoonin jälkiä.
Monsoon tarkkailee tilannetta syrjästä.
Pian paikalle ilmestyy helikopteri ja ihmiset alkavat huitoa ja viittoa sille. Helikopteri saa kuitenkin Monsoonin hermostumaan ja karhu vaihtaa piilopaikkaa - jolloin metsästyskoirat haistavat sen ja lähtevät juoksemaan sitä kohti.


Akame ei menettänytkään silmää taistelussa, buuu. Tämä tarkoittaa käytännössä, että Unsain johtamassa hyökkäyksessä kuoli vain Kenshin ja kaksi tämän toveria sekä nimettömiä koiria eikä kukaan loukkaantunut pysyvästi tai saanut arpia. Vain Monsoon loukkaantui menettäessään yhden sormen ja silmän.

Myös Ginin hakeminen takaisin tuntuu oudolta, kun Gin hyvästeli Daisuken ja kaikkea aiemmin...

Mitenkähän Siriuksen ja Monsoonin kohtaaminen sujui luvussa 108? Saivatko ne puhuttua asioista vai pakenivatko ne vain paikalta? Jos Monsoon on yrittänyt huijata Siriusta kuten unessa, se ei onnistunut.

Ja pitkästä aikaa uusia koirahahmoja! Nämä tosin näyttävät lähinnä tykinruualta... Harmillista, koska luppakorvaisia hahmoja on rooleissa kovin vähän.

13 kommenttia:

 1. Viime aikoina (mukaan lukien Monsoonin isku Akameen ja parit dramaattiset lyyhistymiset) tapahtuneet on saanut tosissaan miettimään, vaihtaako vanha shinobi hiippakuntaa. No, ihan mukavaa toisaalta, että Akame selvisi säikähdyksellä, mutta tuntuu hassulta, että sen silmä ei puhjennutkaan, vaikka siltä näytti.

  Jostakin syystä tuntuu, että sarja taas polkee paikoillaan, olkoonkin, että nyt on tauon paikka taisteluista, kun tuntui ettei tarina silloinkaan tahtonut edetä.

  Onkohan seuraavaksi vuorossa kohtaus, jossa metsästäjät koirineen alkaa jahdata Monsoonia, jonka myötä Monsoon saa jälleen kerran raivarit ja tekee metsästäjistä ja näiden koirista selvää? No, Sirius voi jälleen kerran yrittää puhua järkeä Monsoonille tyyliin "Jos nyt tapat ihmiset ja näiden koirat, pahennat vain asioita, yritetään elää sovussa tai vihanpito ei lopu koskaan". Sitkeä sissi tuo Sirius kun jaksaa yrittää, mutta GDWO:n myötä on alkanut pikkuisen tympiä hahmon luonne, saa nähdä, miltä Siriuksen hahmo tuntuu silloin, jos ja toivottavasti kun GtLW:tä pääsee lukemaan suomeksi. Ihme ettei Siriukselle vielä ole käynyt hullusti, kun se jatkuvasti painelee vihollisen reviirille ja yrittää neuvotella, vaikka takuulla tajuaa, että tulos jää laihaksi.

  Todella sääli, jos metsästyskoirat jää pelkiksi sivuhahmoiksi, etenkin jos niiden kohtaloksi jää kuolema Monsoonin ja/tai muiden karhujen toimesta. Pystykorvaisia koirarotuja on ollut niin voimakkaasti Gingan aikana esillä, että tuntuu jännältä nähdä luppakorvaisiakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni taas harmittaa, kun nämä viimeiset vanhat hahmot ovat niin kuolemattomia...

   Totta. Tähän toisaalta vaikuttaa niin paljon se, että puheita ei pääse ymmärtämään. Orionista ja Weedistä sanottiin jatkuvasti samaa, kun ne olivat vain japaniksi, mutta nyt toistosta ei valitella läheskään niin paljoa.

   Veikkaisin, että koirat löytävät Monsoonin. Saa nähdä, pelkääkö Monsoon aseettomiakin ihmisiä vai käykö se niiden kimppuun. Tässä olisi tietysti Siriukselle taas mahdollisuus muuttaa mieltään, koska Ginga-maailmassa ihmisen tappaminen on niitä isoimpia rikoksia.

   Toivoisin itsekin, että ainakin joku metsästyskoirista jäisi tarinaan mukaan. Laumassa ei ole tuollaista suomenajokoiran tyylistä koiraa.

   Poista
 2. Jaa eikö akame menettänytkään silmäänsä sehän näytti aivan varmasti siltä, että sen silmä meni menepäs tämä juoni nyt jotenkin oudoksi kun ei kukaan ouun sotureista saa, minkään laista pysyvää arpea tässähän alkaa tuntua siltä että meneekö tästä sarjasta mielenkiinto kun koirat ei saa taistelussa mitään arpea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Akame saattoi saada arvet, mutta silmä säilyi. Toivottavasti tämä ei jatku, sillä kyllä taisteluista pitäisi jäädä jotain merkkiä kehoon.

   Poista
  2. Milloin tulee luvut 108-110?

   Poista
  3. Saatan jättää kokonaan välistä, jos niissä ei tapahtunut jotain mielenkiintoista.

   Poista
 3. olisihan Akamen pitänyt menettää silmä kun se otti niin pahan osuman siihen. Ja kauankohan kestää, että Sirius palaa muiden luo? En jaksaisi enää kauan katsella sen jääräpäisyyttä vaikka sen aatteet ovat hyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itseäkin alkaa Sirius (sekä Orion) välillä tympiä kovasti. Saa nähdä, muuttaako Sirius mieltään pian...

   Poista
  2. Sirius kai muuttaa mielensä viimeistään sitten kun näkee Monsoonin yrittävän teurastaa Ginin tai Weedin.

   Poista
  3. Tosin Monsoon on jo yrittänyt kumpaakin...

   Poista
 4. En sanoisi että ihan kaikki koirat olivat nimettömiä. Kuolihan Tsukikagekin siinä Unsain komentamassa hyökkäyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mutta Tsukikagekin on melkoisen mitätön hahmo. Sitä ei edes erottanut muista Kogista.

   Poista
 5. Monsoonin, Siruiksen ja Shionin tapamaaminen meni nyt vähän niin ja näin.. Ei se karhu saanu niitä kiinni, huusi ja ärjyi vain. Sirius ei aio luovuttaa vaan jaa Shionin kanssa vuorille norkoilemaan! XD
  luvuissa 108 ja 109 ei sillein tapahtunut mitään muuta ihmeellistä paitsi se että Orion alkoi pillittaa paineen alla rökitettyään Kyoshiron "tappelussa". Ja kaikki yht äkkiä uskovat Orionin kasvaneen "tosi mieheksi".
  Tulee olemaan mielenkiintoista nähnä mitä Sirius tekee jos metsästyskoirat hyökkäävät Monsoonin kimppuun. Antaako se asian olla vai kääntyisikö se toisia koiria vastaan. haha!

  VastaaPoista