sunnuntai 17. syyskuuta 2017

The First Wars

Manga Gorakussa mainostettiin uutta Ginga-aiheista manga-sarjaa, joka tulisi ilmestymään nimellä The First Wars. Ensimmäinen osa ilmestyy 10. lokakuuta.


Millainen sarja on kyseessä? Mitä voidaan mainoskuvan perusteella odottaa? Mitä se voi parhaimmillaan olla? Mitä se voi huonoimmillaan olla?

Sarjasta on julkaista tällä hetkellä vain yksi kuva: yksinkertaistetun näköinen Orion hyppäämässä kohti. Takahashi saa kunnian alkuperäisestä tarinasta, mutta sarjan piirtäjä on eri. On todennäköistä, että piirtäjä vastaa myös juonesta.

The First Wars tulee todennäköisesti olemaan parodiasarja: joko juonellisesti etenevä tai neljän ruudun strippisarjakuvia. Tähän viittaisi ihan Orionin piirtotyyli eli iloisesti hymyilevä chibi-tyylinen hahmo. Jos kyse on strippisarjasta, tulee sitä ilmestymään viikossa 2-8 kappaletta eli 1-4 sivua.

Sarjan nimestä, Ensimmäiset sodat, voidaan tehdä kaksi oletusta:
1. se asettuu ajassa ennen Last Warsin alkamista ja sisältää lähinnä LW:ssä esiintyviä hahmoja.
2. se sisältää myös vanhoja WEED- ja GNG-hahmoja, koska se viittaa ensimmäisiin sotiin.

Itse pitäisin kovasti siitä, että sarja olisi "ajaton" eli siinä seikkailisivat sekaisin hahmot kaikilta aikakausilta. Jos tarinassa ovat pääosassa vain Orionissa esiintyvät hahmot, voi tarinaan olla vaikea samaistua, koska Orionin hahmot eivät ole niin tunnettuja kuin aiempien sarjojen. Lisäksi Orion itse on jo sen verran humoristinen ja tunteikas hahmo, ettei se mielestäni tarvitse parodiointia.

Parhaimmillaan sarjaa on tekemässä pitkän linjan GNG-fani, joka osaa napata tarinaan mukaan sopivia juonielementtejä ja juoniaukkoja kuten on tapahtunut esimerkiksi Valo-onkalossa olevissa parodioissa. Gingassa on kuitenkin monia ylilyöviä juonielementtejä, dramaattisia puheita ja muita vastaavia, joista saa myös huumoria tehtyä. Parodian kautta voisi käsitellä myös juoniaukkoja: olisi esimerkiksi ihan hauskaa saada tietää mitä Kotetsulle tapahtui.

Kevyessä huumorisarjassa voitaisiin nostaa myös esiin pienempään rooliin jääneitä hahmoja sekä kertoa Ouun koirien päivittäisestä elämästä. Itse pidin aikoinaan kovasti WEED-mangassa olleista välijaksoista, joissa koirat vain juttelivat keskenään ilman sen suurempia suunnitelmia. En pahastuisi ollenkaan, jos Ginga-maailmaan tulisi lisäväriä tätä kautta.

Ikävä kyllä huonojakin vaihtoehtoja on. Parodia on todella vaikea toteuttaa niin, että se miellyttää kaikkia tai että se edes on hauska tai ei loukkaa faneja. Valo-onkalossa julkaistut parodiat sekä vanhat "Lentävä sirkkeli" -videot ovat oikeastaan ainoita fanien hyväksymiä parodioita Ginga-maailmassa. Monet muut huumoripläjäykset ovat jääneet vähälle huomiolle ja monesti Ginga-sarjan huumoristamista jopa paheksutaan. Näin on käynyt First Warsinkin kanssa, vaikka sarjasta ei edes tiedetä mitään: sen on jo pelätty pilaavan koko Ginga-sarjan.

Itselläni isoin pelkoni on, että parodiasta tulee heikko. Vitsisarjoja on yllättävän hankala tehdä, joten jos jutut jäävät laimeiksi, ei sarjasta tule mitään. Ginga ei ole ainoa sarja, mistä tällaisia parodioita on tehty ja harmillisen moni sarjoista on lopulta ollut vain tarinan kertomista pikakelauksena chibi-hahmoilla sekä sinne tänne lisättyä pieruhuumoria. Tällaista en tahtoisi nähdä Ginga-maailman kokevan.

Yksi mielenkiintoinen vaihtoehto olisi myös, jos sarja ei olisikaan parodia, vaan ihan vain kertoisi samanlaista taistelutarinaa kuin mitä aiemmissa osissa on nähty. En ole varma, miten itse tottuisin tähän: en useimmiten välitä piirroslaadusta, mutta mainoskuvassa oleva piirrosjälki ei sopisi minusta vakavaan sarjaan ollenkaan. Toisaalta, olisihan vaihtoehtona välimuotokin: melko vakavia, lyhyitä tarinoita, joissa Orion taistelisi pikkupahiksia vastaan ja mukana olisi enemmän huumoria.

Miten sarjan kanssa lopulta käykään, toivon, että fanit antavat sille mahdollisuuden. Minusta ajatus siitä, että Takahashin ohella joku muukin mangaka voi jatkaa Ginga-maailman tarinoita on mielenkiintoinen ja aivan kokeilemisen arvoinen.

13 kommenttia:

 1. Ginga: The First Wars vaikuttaa mielenkiintoiselta tapaukselta. Innolla odotan tästä lisätietoa.

  "Monet muut huumoripläjäykset ovat jääneet vähälle huomiolle ja monesti Ginga-sarjan huumoristamista jopa paheksutaan."

  Itse olen huomannut, että suurin osa Ginga-faneista tykkää kyllä erilaisista huumorivideoista yms mitä Gingaan tulee. Gingaan ei suhtauduta turhan vakavasti ja sille on kiva myös nauraa jne. Sanoisin, että se porukka, joka näistä erilaisista pilajutuista "loukkaantuu" on vähemmistöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, jos ajattelee: montako Ginga-teemaista meemiä olet nähnyt? Miten paljon keskustelua on humoristisissa topiceissa Ksolassa aikoinaan ollut? Onko ikinä ollut Ginga-vitseille omistettua sivua?

   Nykyään huumori hyväksytään paremmin, mutta ei vieläkään kovin avoimesti. FW:kin on saanut ihan FB:n puolella aika 50-50 negatiivista ja neutraalia palautetta.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Veikkaisin, että on ennemmin esiosa.

   Poista
  2. Jep. Ja jos on, niin joitain spin off tyylisiä tarinoita voisi kertoa. Sarja jatkuu vaikka päätarina päättyy.

   Poista
 3. Hieno juttu ginga tarina ei sittenkään lopu mahtava uutinen piirros näyttää aika hauskalta mutta tuossa on vain yksi tieto tuosta uudesta sarjasta meidän täytyy odottaa lisää tietoja siitä mihin aikaan se sijoittuu ja kuka on tuo uusi hahmo se selviää kyllä aikanaan täytyy olla vain kärsivällinen.

  VastaaPoista
 4. Vähän ristiriitainen fiilis tästä, mutta toivottavasti lopputulos on hyvä tai ainakin kelvollinen. Huumori on aina tervetullutta ja onhan sitä monenmoista nähtykin. Oman kokemukseni mukaan Hopeanuoli-fanit ovat pääasiassa aika huumorintajuista porukkaa, kun katsoo miittejä, missä läppä lentää. On vitsejä, pilapiirroksia, hassuja sarjakuvia, huumorivideoita, meemejä, kieli poskella kirjoitettuja fanitarinoita, enkä muista kenenkään siitä erityisemmin koskaan loukkaantuneen. Jopa alkupeäisessä sarjassa on paikoitellen jopa aika mautonta alapäähuumoria, enkä isommin muista fanien siitäkään isommin valitelleen.

  Tästä First Warsista piirtotyyleineen tulee vähän mieleen Ginga-doujinshit, joissa vaikuttaisi olevan jos jonkinmoista huumoria (aukeaa vähän huonosti japania osaamattomalle), esim. manga, jossa Hakuro johtaa Joulupukin kelkkaa vetävää lentävää valjakkoa, mukana lumisotaa, hauskoja ilmeitä ja perushassusekoilua.

  VastaaPoista
 5. Chibi-tyylisesti piirretystä sarjasta en jaksa uskoa, että siinä nähdään samanlaisia juonenkäänteistä mitä Gingassa muuten, eli GtFW:ltä en odottele tappelu- ja tappokohtauksia tai kovin vakavia, syvällisiä tapahtumia, vaan ennemminkin hölmöily- ja koheltamiskohtauksia, koirien "normaalielämästä" silloin kun mikään ei uhkaa. Jos sarjassa ärripurri-Orion haastelee tappeluita ja riitaa siellä täällä ja saa aina vähän nenilleen.

  Jos sarjan tekijä sattumoisin olisikin pitkäaikainen Ginga-fani, se tuo sarjan taustaa ajatellen jännän yksityiskohdan.

  Saas nähdä, miten itse lopulta suhtaudun tähän sarjaan, kun siitä saa tietää enemmän, mutta nyt suhtaudun siihen melko neutraalisti: jos piirtäjällä kerran on Takahashin siunaus tälle, annetaan kaverin yrittää. Joskus olen elätellyt mielessäni kauhukuvia, että Takahashin lopetettua itse legendaarisen sarjansa joku valopää tekee sarjalle jatko-osaa kunnioittamatta lainkaan alkuperäissarjan juonta ja ideaa. Toivottavasti tämä chibi-Ginga kuitenkin kunnioittaa alkuperäissarjaa vaikka siinä kohellettaisiinkin ja tehdään muuta mitä Gingassa näkee harvoin.

  Jos sarjassa on tarkoitus naurattaa lukijoita, toivottavasti pieruhuumorit jätetään sikseen, niitä näki GDW:n aikana ihan tarpeeksi. Alkuun nekin huvitti, mutta GDW:tä nykyään selaillessa sellaiset kohtaukset tuntuu lähinnä vaivaannuttavilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pitkästä kommentista~

   Samanlaisilla fiiliksillä mennään. Toivon itsekin, että huumori on "vakavaa" eli ei näitä Sasuken sontakanuunoita. Pitkäaikainen Ginga-fani tekemässä takaisi hieman sitä, että vitsit viihdyttäisivät Ginga-sarjoja seuranneita. Jos on vain palkattu joku tekemään vitsejä, voi se olla haastavaa.

   Poista
 6. Koira saattaa olla nuori Rikikin, ei välttämättä Orion. Sarjan nimi saattaa viitata siihen.

  VastaaPoista
 7. Kerran kuukaudessa ilmestyy 😊 kohta tulis uus Lehtinen japanista ♡

  VastaaPoista