maanantai 5. toukokuuta 2014

GNG-animen pahimmat epäonnistumiset

Vaikka GNG-anime on erittäin hyvin onnistunut adaptaatio mangasta, on välissä kuitenkin joitakin tupeksintoja ja outoja valintoja, jotka jäävät häiritsemään tai jotka ovat selkeästi huonompia kuin mangassa.


7. Benizakuran kuolema
Tämä jää listalleni aivan häntäpäähän, koska animenkin versio on erittäin hyvä ja koskettava. Siinä on kuitenkin paljon enemmän korneja elementtejä kuin mangassa. Mangassa veri muodostaa lammen pintaan etäisesti kirsikankukkaa muistuttavan kuvion, mutta animessa pintaan nousee outoja palleroita, jotka pyörivät hetken ja muodostavat sitten kukan. Mitä ihmettä ne pallerot olivat? Siitepölyä ja verimöykkyjä?

Animen versio häviää vain niukasti mangan vastaavalle, sillä se antaa katsojan surra hieman pidempään kuin mangassa, jossa kuolema on hyvin pian ohitse.


6. Crossin ja Benin suhde
Kuinka monta kertaa Crossin ja Benin suhde mainitaan animessa? Kerran, jos sitäkään.
Mangassa on jatkuvasti pientä vihjailua siitä, että Ben pitää Crossista ja Cross taas Benistä sekä mukana on myös vihjailua siitä, että Smith pitää Crossista. Animessa luotetaan siihen, että hahmot hengailemassa keskenään sekä neidon pelastaminen pulasta riittää. Smithin rooli on tiputettu kokonaan pois.

5. Ben jää kivien alle
Kun Ben jää kivien alle mangassa, on syy yksinkertainen: se oli laumam kärjessä ja täten pahiten vaaravyöhykkeellä. Animeen on lisätty täysin turha kohtaus, jossa Cross ei osaa katsoa eteensä ja Ben joutuu palaamaan takaisin pelastaakseen sen, jolloin Ben itse jää kivien alle. Tämä tekee sekä Crossista ja Benistä typerämmän oloisen hahmoina, kun kumpikaan ei osaa juosta kiviä karkuun.

4. Epäonnistuneita venytyksiä: Gin väistää villisikaa ja Gin pelastaa Daisuken
Tämä on yksittäinen pieni kohtaus, jonka itse koen häiritseväksi. Villisika juoksee kohti, Gin jähmettyy sen eteen valmiina väistämään, Cross huutaa Ginille varoitukseksi, villisika juoskee kohti, Gin jähmettyy valmiina väistämään - ja sitten villisika heittää Ginin syrjään.

Miksi tätä oli venytetty niin hirveän paljon? Mangassa kohtaukseen menee vain muutama ruutu eikä Gin korostu siinä mitenkään.

Toinen vähemmän tyhmä, mutta enemmän tylsä kohtaus, on Daisuken pelastaminen. Kun Gin kiipeää alas, on tahti sujuva ja jännittävä, mutta kun Daisukea nostetaan ylös... Se kestää paljon kauemmin kuin on tarpeen. Etenkin ensimmäisellä katselukerralla tässä tuli kiemurreltua ja odotettua, että milloin tästä kohtauksesta päästään yli.


3. Hyena hahmona
Hyenasta on tehty animessa paljon suurempi pelkuri kuin se ansaitsisi olla, minkä lisäksi sen hakkaamisesta tehdään koomista. Kun yksi Hornanhurtista hyökkää, mangassa uhrina on Smith, mutta animessa Hyena. Kun Ben hakkaa laumaan takaisin palaavaa Hyenaa, animessa Hyena iskeytyy Nipsumaisen hassusti puuta vasten, kun mangassa se iskeytyy siihen oikeasti voimalla.

Myöhemmin suuren taistelun lähestyessä anime-Hyena jättää lauman, koska ei tahdo taistella karhuja vastaan. Mangassa Hyena on taistelumielellä ja on laumasta eriteillä, koska tahtoo syödä vatsansa täyteen ennen kuolemaansa. Tällöin se kuitenkin näkee Sniperin ja lähtee seuraamaan sitä jättäen lauman.

Lisäksi, kun Hyena hyppää kuolemaansa, on tähänkin asiaan saatu huomattavasti eroa. Animessa Hyena kuulee päässään Benin äänen ja hyppää perään ihan vain kuollakseen. Mangassa Hyena kuulee Benin huudon alhaalta ja syöksyy alas auttaakseen. Tällöin näytetään myös Hyenan ja Sniperin välistä taistelua, kun animessa Hyena vain lentelee alas rotkoon kuin rukkanen.


2. Cross vs. Chuutora
Crossin ja Chuutoran taistelussa Crossista on tehty aivan liian avuton. Sen ei onnistu tehdä kunnollista iskua Chuutoraa vastaan ja lisäksi Crossin yritys iskeä Chuutora irti, on epäonnistunut täysin. Vaikka näkee selvästi, että Cross hyppää ilmaan omin voimin, on sen ilme alas tultaessa niin kauhistunut ja kuvakulma niin outo, että todella moni on luullut, että Chuutora on jotenkin iskun takana. Itse oletin nuorempana, että Cross aikoi hakata Chuutoran päätä, mutta Chuutora käänsi iskun ilmassa jotenkin omaksi edukseen.

Pidin mangassa myös siitä, että Chuutora nakkeli rivisotilaita tuosta vain ympäriinsä, mutta joutui sitten Crossin pysäyttämäksi: tämä loi hieman kuvaa Crossin ja tavallisen rivisotilaan voimaeroon. Koska tämä on käytännössä Crossin ainoa näyttävä taistelu, sen epäonnistuminen pilaa hahmoa poikkeuksellisen monella tavalla.


1. Taistelu Mutsun kenraaleita vastaan
Tämä taistelu oli ehdottomasti yksi epäonnistuneimpia, kun sen anime- ja manga-toteutusta vertaa. Mangassa taistelussa on tarkoitus korostaa Ginin kehittyneitä johtaja- ja strategiakykyjä: se huijaa Mutsun joukkoja siirtymään epäedulliseen asemaan ja yllyttää ne sitten hyökkäämään. Tällöin Gin käyttää maastoa tehokkaasti edukseen ja sen onnistuu joukoillaan iskeä takaisin huomattavasti suurempi lauma sekä taistella sitä vastaan tasavertaisesti.

Lisäksi mangassa oli näytetty, että Kisaragi kunnioitti Terrya ja oli haudannut tämän, minkä vuoksi oli järkevää, että Kisaragi nähdessään Terryn ruumiin karhun riepottelemana raivostui karhuille.

Animessa koko tilanne menee päinvastoin. Gin porhaltaa paikalle ilman sen kummempaa suunnitelmaa ja se itse päätyy huonompaan taisteluasemaan. Hassua kyllä monista kuvista näkee selvästi, että Kisaragin laumalla on etu tässä taistelussa, mutta se ei kuitenkaan vaikuta lopputulokseen. Tässä tilanteessa jopa leikatun version juonessa on enemmän järkeä, vaikka se pitääkin kaivaa esiin: Gin hyökkää ja samaan aikaan Terry luo niille väylän, jonka avulla ne pääsevät pakoon kraaterista. Leikkaamattomassa versiossa taistelu menettää tärkeimmät elementtinsä juonen osalta ja jopa vääristää niitä monelta osin.

Kisaragin reaktiokin on omituinen. Se tiesi karhun tappaneen Terryn, mutta jotenkin sille on järkytys, että karhut repivät Terryn ruumista ja Gin joukkoineen raivostuu siitä haastaen karhut. Tässä on toisaalta Kisaragille annettu hieman aikaa pohdintaan ja Terryn muisteluun, minkä ansiosta outo käytös ei pistä pahasti silmään.

Kokonaisuudessaan taistelua on kuitenkin tiivistetty liikaa. Tämä on ilmeisesti tehty aivan viime hetkillä, koska mallikuvissa voidaan nähdä pari nuorta pentua, jotka ovat ilmeisesti Kisaragin poikia.

11 kommenttia:

 1. Minä puolestani tykkään kaikista animerversion kohtauksista, tosin tuossa cross ja chutora jutussa olen samaa mieltä. Benuzakyran kuolemakin on animessa aika kärjistetty, nimittäin tuo kukkakuvio mangaan verrattuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, hyvin harva animen kohtauksista on huono (paitsi tuo eka), mutta manga pärjää joissakin paljon paremmin.

   Poista
 2. Korjaan, siis Benizakura.. Puhelin säätää :D

  VastaaPoista
 3. Tuota Cross vs Chutoraa huokailin tänään, kun pikkusiskoni kanssa kyseinen jakso katsottiin. Crossin avuttomuudesta herää heti sellainen kysymys, että miksi se on edes päässyt laumaan noilla kyvyillä. Gin retuuttaa Kurotoraa mennen tullen vaikka on vasta pentu, Cross oli sentään myös koulutettu metsästyskoira ja se oli hyökännyt pelotta Akakabutonkin kimppuun, joka on ihan eri sarjan vihollinen kuin Chutora.

  Benin ja Crossin suhteesta kyllä vihjaillaan animessa aika lailla: Ben kiusoittelee Crossia pennuista, Cross itkee Beniä kun tämä ei syö vastamyrkkyä ja kun tämä sokeutuu, Cross puuttuu myös Benin ja Akatoran väliseen taisteluun.

  Satanican lailla pidän itsekin suurimmasta osasta animen kohtauksista, vaikka Ginin villisikajuttu on ihan ylivenytetty. Benizakuran kuolema on oikein kaunis, mangassa ei jää yhtään aikaa muistella suurta soturia. Eikä minua ainakaan ne veriympyrät haittaa, kohtaus saa vähän kivaa "taiteellista" sävyå. Eipä se kirsikankukkakaan realistinen ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä, Crossin voimat jäävät monelta osin varjoon animessa.

   Myös moni muu laumalainen suree Beniä, kun tämä ei syö vastamyrkkyä ja Gin puuttuu myös Benin ja Tiikeriveljesten taisteluun. Varsinaisesti mitään vihjailua lämpimistä väleistä kaksikon kanssa ei ole (vertaa mangassa Ben auttaa Crossia kuivaamaan turkkinsa jne.).

   Pidän itsekin Benizakuran kuolemasta animessa, mutta mangassa se on minusta toteutettu paremmin.

   Poista
  2. Tarkoitinkin, että Cross huutaa Benille kesken taistelun huolestuneena ja jättää näin oman suojauksensa alas. Gin tuli vain vetämään Kurotoran pois Benin kimpusta, koska 1 vs 3 oli epäreilu taistelu.

   Benin puhuessa Akamelle sokeutumisesta, Cross lähtee itkien pois ja se itkee myös silloin, kun Ben antaa toisille vastamyrkkyä. Cross myös hieroo päätään Benin kaulaan, olisiko se sallittua joltain "tavalliselta" laumalaiselta, jos kuvitellaan, että joukoissa olisi ollut muitakin narttuja?
   Saattaahan se olla, että ainoana narttuna Cross saattaisi itkeä ihan muutenkin, mutta ainakin itselleni nousee mieleen ajatus, että kaksikon välillä on jotain. Tai sitten se johtuu siitäkin, että sattuu tietämään kaksikon suhteesta, mene ja tiedä.

   Poista
 4. Tekstin ensimmäinen kuva ei suostu näkymään. Lisäksi ihmetyttää miksi toisessa kuvassa on GDW-animen kuva Benistä ja Crossista vaikka teksti käsittelee GNG:tä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää katsoa, mikä mokomaa vaivaa. En löytänyt hyvää kuvaa Benistä ja Crossista GNG-animen puolelta (yllättäen), joten otin GDW-kuvan.

   Poista
 5. Tuleehan muuten vielä GDW-animesta vastaavanlaiset postaukset animen parhaiten ja huonoiten onnistuneista kohtauksista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, on tulossa. Pitää vain katsoa joitakin kohtauksia läpi, että saan tarkistettua, miten mikin kohtaus oli toteutettu.

   Poista