lauantai 17. toukokuuta 2014

Mitä olisin muuttanut: WEED-manga 1-30

Hougen-saaga jäi vähän aikaa sitten taakse ja nyt ovat vuorossa makakit ja Yukimura. Hougenia vastaan käyty taistelu oli omia suosikkejani, mutta olisin siihen silti tahtonut tehdä joitakin muutoksia.

5. Olisin tiivistänyt juonta
Tämä on epämääräisin muutos sarjaan. GDW:ssä on jonkin verran ns. turhaa juoksentelua, joka ei lopulta vaikuta ollenkaan pääjuoneen ja jotkut kohtaukset jäävät irtonaisiksi. Esimerkiksi Toubeen kuolema on tällainen. Sen koko tarkoitus oli lopulta pelastaa koiranpentu, mikä kokonaisuuden kannalta tuntuu nyt ajan hukkaamiselta.

GDW:ssä on paljon pieniä mutkia, jotka voisi vetää suoraksi, mikä tekisi tarinasta paljon tiiviimmän.

4. Olisin isontanut Joujin roolia
Joujin rooli tarinassa jää harmillisen pieneksi, ottaen huomioon, miten tyylikäs hahmo se on ja millainen menneisyys sillä on ollut. Siskon kuolema jätti siihen jälkensä ja esimerkiksi tästä vesipelosta olisi voinut olla viittauksia aiemminkin. Esimerkiksi Toubeen ollessa joessa.

Joujista olisi muutenkin mielenkiintoista kuulla lisää: miten se sai arpensa ja onko sillä jossakin päin Japania verivihollisia.

3. En olisi vapauttanut Giniä
Vaikka vanhat fanit riemuitsivatkin siitä, kun Gin pakeni omin voimin Hougenin luota ja keräsi armeijan, en itse pitänyt tästä elementistä. Se toki suurensi Ginin roolia huomattavasti, mutta samalla se teki Ginistä liian superkoiran. Armeijan kokoaminen hetkissä myös jotenkin halventaa Weedin vastaavaa suoritusta: Weed sai puolta pidemmässä ajassa kokoon vain kourallisen sotilaita.

Lisäksi Ginin pitäminen vankina toi sarjaan jatkuvaa jännitettä. Oma suosikkini olisi tähän tilanteeseen ollut mangan ja animen risteytys. Gin olisi paennut, mutta sen aika olisi kulunut toipumiseen eikä se olisi koonnut armeijaa.

2. Thunder ja Lecter olisivat palanneet
Thunder ja Lecter olivat sen verran tyylikkäitä pahiksia, että olisin itse toivonut niiden palaavaan tarinaan. En olisi tahtonut niitä mihinkään isoon osaan enkä etenkään hyvisten puolelle, mutta ne olisivat hyvin voineet toimia Sniperin kätyreinä ja auttaa etsimään Giniä sekä muuta "viatonta", jossa ne eivät olisi joutuneet vastakain Weedin armeijan kanssa.

Lisäksi jos Thunder ja Lecter olisivat palanneet, olisivat muutkin koirat päässeet näyttämään kykyjään. Nyt vain Weed ja Hiro taistelivat pääpahiksia vastaan lopputaistelussa. Itse olisin pitänyt siitä, jos esimerkiksi Ken ja Kagetora olisivat taistelleet yhdessä tätä kaksikkoa vastaan.

1. Olisin tappanut jonkun päähahmoista

Hougenia vastaan kuolee oikeastaan vain kaksi hyvin tunnettua hahmoa: John ja Toubee. Muut koirat on esitelty vain hetkiä ennen kuolemaansa tai niillä ei ole nimeä ollenkaan. GNG:n yksi vaikuttavimpia elementtejä oli se, miten melkeinpä kuka tahansa hahmoista saattoi kuolla ja miten päähahmoja tapettiin huomattavat määrät sarjan lopussa. GDW:ssä hahmojen kuolemat jäävät mitättömiksi.

Mietin omaa tappolistaani ja jonkun seuraavista hahmoista olisi minusta voinut uhrata:

- Jerome
Jeromen kuolema animessa oli onnistuneesti toteutettu ja se toi Weedin ja Hougenin taisteluun selkeää henkilökohtaisuutta. Mangassa Weed oletti Jeromen kuolevan, mutta se ei lukijaa säväytä, kun hän tietää hahmon selviävän. Jeromen kuoleman isoin haittapuoli olisi se, että Hougen itse ei olisi tehnyt sitä, vaan osasyyllisenä olisi ollut vain huono tuuri.

- Mer
Merillä olisi ollut hyvä hetki kuolla Hougenin hampaissa. Hougen oli psykopaatti, joten sen olisi voinut kuvitella tappavan Merin ihan vain Weedin raivostuttaakseen. Itse olisin pitänyt tilanteesta, jossa Hougen olisi katsonut Weediä silmiin ja sitten murtanut Merin niskan nakaten sitten tämän ruumiin Weedin naamalle. Näinhän joku susista taisi GNG:n puolella tehdä Ginille, tosin silloin taisi lennellä vain irtonainen pää?

Merin kuolema olisi kuitenkin järkyttänyt Weediä pahasti: olihan Mer Weedille ikään kuin pikkuveli.

- Ben tai Cross
Benin tai Crossin tappaminen olisi ollut Hougenilta poikkeuksellisen julma temppu. Vanha Cross ja sokea Ben eivät olisi voineet puolustautua oikein mitenkään Hougenia vastaan eivätkä myöskään estää tätä mitenkään, joten niiden tappo olisi ollut vain päähänpisto.

Kurotoraa, Kagetoraa tai Keniä en tahtoisi tappaa tällaisessa tilanteessa. Kaikilla näistä koirista on syvemmät siteet ystäviinsä ja sukulaisiinsa kuin Weediin ja ne eivät varmasti olisi voineet hillitä itseään, kun Hougen olisi meinattu päästää vapaaksi.

7 kommenttia:

 1. Minusta oli paljon hienompaa, että Gin pakeni yksin. Animessa legendaarinen karhunkaataja on aivan liian lahna, lähes puolet animesta Gin vain makaa Hougenin vankina. Se antaa tästä mahtavasta ylipäälliköstä heikon ja avuttoman kuvan.

  En ole lukenut osia, joissa Gin kokoaa armeijan, mutta en näkisi sitä mitenkään mahdottomana: Weed on kokematon pieni pentu, Gin taas on tunnettu ja vahva ylipäällikkö, joka tappoi Akakabuton. Ginillä voi myös hyvin olla suhteita pitkin Japania, kerättiinhän koiria Suureen taisteluun ympäri maata. En tosiaan tiedä, miten tämä kohtaus menee mangassa, mutta voisin kuvitella, että Ginin mukaan voisi lähteä moni koira jo siksi, että ovat kuulleet tämän urotyöstä tai ylipäätään vaikkapa tuntevat tämän. Weedistä vain jauhetaan sen olevan ylipäällikön poika, mutta eipä se kerro kokemuksesta mitään. Itse ainakin valitsisin itse ylipäällikön puolen helpommin kuin nuoren pennun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mutta mangassa Gin vain yllättäen juoksee pois, toipuu ja kerää armeijan. Lisäksi armeijan keruu tapahtuu käytännössä tuolla kuvaamallasi tavalla: Gin menee jonnekin, sanoo olevansa Gin ja sen mukaan lähtee 1000000000 kotikoiraa. Kellään koirista ei ole mainittavaa taistelukokemusta ja Gin käyttää vain niiden määrää Hougenin laumalle uhotessaan.

   Toisin sanoen, vaikka Gin pakenee ja kokoaa armeijan, se ei lopulta TEE mitään muuta kuin poseeraa kalliolla.

   Poista
 2. Urumi, tämä on muistaakseni jo toinen kerta kun virheellisesti väität etteikä Joujin vesipelkoa olisi esitetty ennen tuota jokijuttua lopputaistelussa Hougenia vastaan. En nyt tarkkaan muista osan numeroa (taisi olla osa 13), mutta se oli siinä kun yksi Kougista sieppasi Weedin ja vei sen veden alle. Muutama koira hyppäsi veteen sitä etsimään, ja Kyoushiroun ärhennellessä rannalle jääneille Jouji tulee siinä sanoneeksi syykseen olla menemättä veteen ettei liiemmin rakasta vettä. Tämä kohtaus on pieni ja mitätön, mutta siltikin muistui mieleeni kuin salama kirkkaalta taivaalta luettuani kohtaa jossa Jouji voitti vesipelkonsa. Onko kyseessä vain sattumaa, vai ajatteliko Takahashi todella näin pitkälle? Haluan ajatella että tämä oli ajateltu juttu, vaikka parissa värikuvassa tämä nähdäänkin kävelemässä vedessä.

  Ja tuohon kommenttiisi ettei Gin oikeastaan tee mitään tähdellistä mangassa, olet siinäkin väärässä: Gin saa vilpittömyydellään ja karismallaan Hougenin loputkin alaiset puolelleen, mikä lopulta kääntää omasta mielestäni koko taistelun Ouun voitoksi heidän saatua vihdoinkin ylivoima. Mikäli Gin ei olisi ollut paikalla, Weedin joukoilla olisi ollut vielä vastassaan Batton ja Kaiton armeijat, mikä olisi ollut niille varmasti kohtalokasta (mikä tuleekin ilmi kun ne tulevat paikalle Kamakirin kaaduttua). Gin siis on mielestäni erittäin ratkaisevassa osassa tämän sodan voittamisessa.

  ~Yamashita http://rikkakasvit.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "En liiemmin rakasta vettä" = "Kärsin lapsuudentraumasta, joka johtui siskoni kuolemasta" on aika raju venytys. Tämän olisi minusta voinut tuoda paljon selkeämminkin esille ja korostaa sitä, miten paha trauma vesi Joujille oli.

   Tehdessään tuon, tekikö Gin muuta kuin seisoi kalliolla ja mahdollisesti puhui jotain?

   Poista
  2. Ja lisäksi tärkeänä huomautuksena:

   - Tuo ei ole nimeni.
   - Olen poistanut jo useita anonyymien tekemiä viestejä, joissa mainostetaan vain sivua. Jos sinulla on oma sivu, kannattaa kirjoittaa rekisteröityneenä. Anonyymina kirjoittelu tuo vain haittaa sivulle.

   Poista
  3. Anteeksi, siis Uru. Olen tottunut kai ajattelemaan sinua Urumina. Pahoitteluni.

   En mainosta blogiani, pistin linkin vain koska en erinäisistä (elämäntilanteeseeni liittyvistä) syistä pysty tällä hetkellä kirjautumaan sisään ja siksi postaan viestejä anonyymisti. Haluan ihmisten kuitenkin tietävän kuka olen.

   Poista