tiistai 20. toukokuuta 2014

Olisiko Gin tappanut Hougenin?

WEED-animessa, kun Hougen on isketty maahan, ei Ginin tarkoitus käy epäselväksi: se aikoo selkeästi tappaa Hougenin ja vain Weedin väliintulo estää sen. Tämän seurauksena monet ovat pitäneet Weediä nössönä ja Giniä "oikeamielisempänä" ja järkevämpänä, koska se aikoi tappaa Hougenin ja päättää näin sen hallintokauden.

Mangassa tilanne on kuitenkin aavistuksen erilainen ja se sai ainakin minut miettimään Ginin lopullisia tarkoitusperiä tarkemmin.

Kun Gin valmistautuu hyökkäämään kaatuneen Hougenin kimppuun, yksi koirista alkaa estellä sitä: Akame. Akame on Ginin laumasta se, joka on täydellisen uskollinen Ginille. Kun Gin käski sitä pakenemaan ja jättämään toverinsa vihollisen käsiin, Akame totteli. Kun Gin sanoo tappavansa Hougenin, Akame kuitenkin vastustelee.

Hetken kuluttua, kun Weed on iskenyt Ginin pois Hougenin kimpusta, alkaa Akame puhua ensimmäisenä. Se muistuttaa Ginin nuoruudesta sekä tämän ihanteista, joita Gin on aina noudattanut. Myös Gin itse sanoo: "Johtaja tarvitsee voimaa voittaakseen pahuuden, mutta ylipäälliköksi sopii vain sellainen, joka sanoo totuuden, kun muut menevät harhaan."

Tämän jälkeen kaikki muutkin vanhat soturit ymmärtävät sen, minkä Akame ymmärsi heti Ginin hyökätessä: Gin tahtoi vain koetella Weediä ja nähdä, kuinka voimakas tämän tahto oli.

Jos Weed ei olisi tullut väliin, olisiko Gin tappanut Hougenin?

Itse sanoisin ei. Ginin maine on legendaarinen enkä usko, että Hougeninkaan kaltainen roisto olisi saanut sitä järkkymään. Mikään Ginin tai Akamen teoissa ja sanoissa jälkikäteen ei myöskään viittaa siihen, että ne olisivat järkyttyneitä Weedin teosta: ne muuttavat mieltään erittäin nopeasti ja kehuvat Weediä. Akamella on jo puhe valmiinakin, mikä selventää tilannetta Ouun vanhoille sotilaille. Vain silloin, kun Weed iskee hampaansa Giniin, Gin näyttää huomattavan yllättyneeltä. Muuten sen ilme pysyy melko normaalina, vaikka se varmasti yllättyi poikansa rajusta tempusta.

Tämän lisäksi en usko, että Gin olisi luopunut vallastaan tuosta vain, jos se olisi ollut oikeasti tappamassa Hougenia. Päätös luovuttaa valta Weedille tapahtuisi tuolloin muutamassa sekunnissa eikä kukaan järkevä johtaja luovu asemastaan niin nopeasti. Ginin on täytynyt harkita Weedin asettamista johtajan asemaan jo taistelun alusta alkaen ja pitänyt Hougenin tuomitsemista viimeisenä päätöksenä. Samaan tapaan Gin sai Akamenkin luottamuksen itselleen taistellessaan Kurojakia vastaan.

Minua tosin jäi pohdituttamaan, mitä Gin olisi tehnyt, jos Weed ei olisi auttanut Hougenia?

Voisin kuvitella, että Gin olisi antanut GB:n ja muutaman muun iskeä hampaansa Hougeniin ja kysyä sitten Weediltä joitakin kysymyksiä. Tämän jälkeen Akame ja Gin olisivat ajaneet muut koirat pois Hougenin kimpusta ja nuhdelleet sekä Weediä että hyökänneitä laumalaisia. Weed ei olisi saanut Oun ylipäällikön paikkaa, vaan olisi ennemminkin saanut käskyn kehittää itseään henkisesti.

Tämä olisi oikeastaan ollut erittäin mielenkiintoinen tilanne, koska silloin Weedillä olisi ollut järkevä syy lähteä vaeltelemaan ja koettelemaan tahtoaan. Osassa 30 tapahtuva lähtö tuntuu nyt melko äkkinäiseltä, kun Weedin pitäisi johtaa Ouuta.

2 kommenttia:

  1. Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi, ei voi muuta sanoa! Anime antaa kohtauksesta täysin erilaisen kuvan.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli aika lailla oma reaktioni lukiessa mangaa. Pidän alkuperäistä mangan ratkaisua miljoona kertaa animea parempana.

    ~Yamashita http://rikkakasvit.blogspot.fi/

    VastaaPoista