torstai 8. toukokuuta 2014

Valmistaja: TopSangyo


TopSangyo on valmistanut suurimman osan WEED-aiheisista oheistuotteista. Sillä on ollut niitä myös melko laaja valikoima. TopSangyo aloitti Ginga-tuotteiden valmistuksen 2003 ja yritys lopetettiin yllättäen 2009.

Vaikka TopSangyo on valmistanut Ginga-tuotteita isoja eriä (tai vähintäänkin paljon enemmän kuin esim. arpajaisissa on ollut palkintoina), ovat sen valmistamat tuotteet usein paljon harvinaisempia. WEED-oheistuotteiden lisäksi TopSangyo on valmistanut muutamia muita eläin/otus-pehmoleluja sekä huomattavan määrän Zipper-sytyttimiä.

2003


Suurin osa WEED-oheistuotteista valmistettiin muutama vuosi mangan alkamisen jälkeen, kun sarja oli suosituimmillaan. Kaikki tuotteet on valmistettu mangan mallin mukaan eikä animesta ollut tuolloin puhettakaan. Kaikki tuotteet myytiin loppuun ensimmäisen vuoden aikana.- Pehmolelut

TopSangyo on valmistanut 12 kappaleen setin pehmoja ja kustakin pehmosta on tehty iso sekä pieni versio. Näillä pehmoilla on brodeeratut arvet, kasvokuvioinnit, pilkut ym.


- Zippo
Zippo-sytyttimet ovat parhaiten säilyneitä oheistuotteita TopSangyon valikoimista ja niitä löytää usein aivan uutta vastaavassa kunnossa. Zippoja on kolmea erilaista ja niissä on taustallinen kuva WEED-mangasta.

Zippot valmistettiin Amerikassa ja ne ovat erittäin arvostettu sytytinmerkki.


- Avaimenperät ja kännykkäkorut
Erikoista kyllä avaimenperät ja kännykkäkorut ovat harvinaisimpia TopSangyon valmistamista tuotteista. Niiden voisi olettaa olevan yleisiä, koska ne ovat edullisia ja niistä on otettu isoja valmistueriä. Jostain syystä niitä kuitenkin näkee erittäin harvoin myytävänä. Yksi syy voi olla, että ne ovat selkeitä käyttöesineitä ja harmillisesti malliltaan melko helposti hajoavia, jolloin niitä on voitu heittää paljon roskiin.

Avaimenperiä ja kännykkäkoruja on kumpiakin valmistettu seitsemästä eri hahmosta. Hahmovaihtoehdot olivat seuraavat: Weed, Gin, Akame, Ken, Kyoshiro, GB ja Jerome.

Toukokuu 2006Kun WEED-anime oli ilmestynyt DVD:lle, alkoi myös siitä ilmestyä oheistavaraa, vaikkakin pienissä määrin. TopSangyo myi tuohon aikaan myös WEED-DVD:itä (osat 1-11), joiden hinta oli 3990 jeniä.

- Pyyhe
Aivan uutena tuotteena oli Weed-sporttipyyhe. Sporttipyyhe on muuten tavallinen, mutta se on huomattavasti normaalia kapeampi. Kuvana oli kohti juokseva Weed.

- Pehmot
TopSangyo valmisti aavistuksen erilaisella mallilla uuden erän Weed-pehmoja, joita oli saatavana isona ja pienenä.

- Zippo
Samalla valmistettiin myös uusi erä sytyttimiä, joissa kummassakin oli anime-aiheinen kuva. Ruskeassa Zippossa oli useissa mainoksissa käytetty kuva kohti juoksevasta Weedistä yksinkertaistettuna viivapiirroksena. Sinisessä Zippossa taas oli animetyylinen kuva Ginistä ja Weedistä juoksemassa rinnakain.


Uudet tuotteet eivät kuitenkaan ottaneet tuulta alleen samalla tavalla kuin aiemmat. Oletettavasti anime ei nostanut WEED-mangan suosittua yhtä paljon kuin oli toivottu ja suurin innostus oli jo jäänyt taakse. Vaihtoehtoisesti tavaroita oli valmistettu liikaa. Yhtäkaikki kolmen vuoden kuluttua, ennen äkillistä katoamistaan, uusista oheistuotteista vain sininen Zippo oli myyty loppuun ja kaikkea muuta oli vielä saatavilla.

15 kommenttia:

 1. Mahtava tuo ensimmäinen kuva.

  Muistan miten näin TopSangyon varhaisina aikoina myynnissä mm. sinistä zippoa. Silloin ei ollut mitään tietoa keräilystä, jolloin se tarkoittikin minulle shampoopulloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika epic.

   Ihana. =D Siinä olisi tullut järkytys, jos olisi saanut shampoon sijaan sytkärin. Ruskeassa olisi varmaan tervashampoota.

   Poista
  2. Tervainen tuoksu. ~

   Tulli ei taida kuitenkaan tykätä sytkäreistä?

   Poista
  3. Posti ei käsittääkseni saa kuljettaa niitä. Tämä uudistus tuli joku vuosi sitten, mutta en ole varma, koskeeko se sellaisia, joissa ei ole mitään polttoainetta sisällä.

   Poista
 2. Kiitos postauksesta, tälläiset historiapostaukset ovat erittäin toivottuja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoituksena on yrittää hamstrata näitä vanhoja tietoja talteen. (Ja kuvia ym. saa vapaasti käyttää, tallentaa koneelle ym. Pysyvätpä silloin tallessa jossain muodossa.)

   Poista
 3. Oliko nuo sytkärit oikeasti noin kalliita ennen kuin olivat keräilyharvinaisuuksiakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Zippot on tosi kalliita. Ensimmäisenä ilmestyneen kolmikon hinta oli 9000 jeniä/kpl. (Lunttasin tästä: http://www.urumi.fi/item.php?id=6996)

   Zippot on oikeastaan siitä kivoja, että niiden hinta ei ole noussut hirveän paljon alkuperäisistä. Tosin ne olivat kalliita tuolloin.

   Poista
  2. Eli samaa kategoriaa kuin ne jotkut merkki-kuulakärkikynät jotka maksavat maltaita. Ois se kyllä aika söpöä jos joku rikas yakuza-pomo vetäisi taskustaan koirankuvalla varustetun sytkärin.

   Poista
 4. Ovatko arpajaispalkintopehmot TopSangyon valmistamia? TopSangyo teki niitä myyntiin ja arpajaispalkinnoiksi? Ja sitten myöhemmin animen tultua teki tuota pelkkää Weediä uudestaan, joka on vähän erilaisempi malliltaan ja tuli vain myyntiin? Eli siis ovatko kaikki GDW-pehmot TopSangyon tekemiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletettavasti. Voi olla, että pehmoja tehtiin normimyyntiin ja lahjoitettiin joitakin arvontaan.

   Kannattaa lukea aiemmin kirjoittamani pehmohistoriikki. Siinä on asiasta paljon tietoa.

   Poista
 5. Noita animen jälkeen tulleita zippoja (sininen ja ruskea) en ole tainnut ennen edes nähdä. Pieni muistikuva, että mahdollisesti joskus jostain kuvasta ainakin ruskean mutten ole siitä lainkaan varma. Ovat varmaan harvinaisempia kuin nuo kolme aiemmin valmistettua, koska noita joissa on kuva mangasta näkee vähän joka puolella kun esim keräilijöiden kokoelmia katselee. Jännä että nuo uudemmat zipot ovat sitten harvinaisempia kun kerta uudet oheistuotteet eivät ottaneet tuulta alleen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on näissä outoa: uusia on vaikeampi saada. En ole muistaakseni nähnyt kenellekään Suomen puolella tuota sinistä Zippoa. Ruskeasta olen ehkä kuullut joskus jotain juttua.

   Poista
 6. Nyt täytyy kyllä tulla paljastamaan, että tämä on ensimmäinen kerta, kun näen nuo kaksi zippoa.

  Herran jestas, mitä kaikkea sitä onkaan jäänyt näkemättä :|

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, minulla taas on lämpimiä muistoja ajalta, kun olen katsellut tuota sivua ja erityisesti noita sytkäreitä - enkä sitten ostanut niitä, kun ne oli niin kalliita.

   Poista