sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Valmistaja: Creation Advance

Aluksi ajattelin, että Creation Advancen oheistuotteiden esittelyllä ei ole kiire, mutta kun sivusto vähän aikaa sitten kaatui ja iski pelko, että sivu on kadonnut lopullisesti, päätin, että esittely on parempi tehdä nyt kuin katua myöhemmin.

Creation Advance on tällä hetkellä maailman ainoa yritys, joka valmistaa Ginga-aiheisia oheistuotteita. Sivun yhteydessä on aina silloin tällöin Ginga-aiheista twitter-viestittelyä, joten on mahdollista, että se toimii yhteistyössä Nihonbungeisha-kustantamon kanssa. Creation Advance myy myös muutaman muun sarjan oheistuotteita, joista tunnetuin on Great Teacher Onizuka ja lisäksi sieltä löytyy muutamia tuotteita Shiroi Senshi Yamatosta.

Nykyisin kauppa on keskittynyt eniten e-kirjojen julkaisuun. CA:n Twitter-tili, jossa kerrotaan uusimmista päivityksistä.

Sivusto aukesi vuoden 2011 aikana.

CA:n tuotteiden myyntitapaa on usein kritisoitu: yrityksellä on tapana laittaa kerralla esimerkiksi 20 lasinalusta kustakin hahmosta myyntiin ja odottaa, että ne kaikki menevät loppuun ennen kuin laittavat lisää tuotteita myyntiin. Tämä johtaa siihen, että epäsuositumpia tuotteita voi olla kaupassa kuukausia ja kun taas suosituimmat hahmot ja tavarat myydään loppuun aina muutamassa minuutissa. Muutenkin tuotteita lisätään valikoimiin melko sattumanvaraisesti. Esimerkiksi termosmukit ovat olleet loppuunmyytyinä jo yli vuoden.

Ilmestymisajat ovat arvioita.

Aluksi CA:n valikoimista löytyi seuraavat tuotteet:


10 erilaista lasinalusta: Gin, Ben, Moss, Kurotora, Riki, Weed, GB, Kyoshiro, Kagetora ja Mer
Lasinalusiin on painettu taidekirjasta löytyvät kuvat GDW-hahmoista sekä GNG-mangan kolmannen julkaisun kansissa olleet kuvat GNG-hahmoista. Ginin kuva on näissä aiheuttanut hämmennystä: se on nimittäin Weedin kuva, johon on vain lisätty Ginin arvet.

Lasinalusten painolaatu on erittäin hyvää ja myös käytetty kangas on kestävää. Lasinalusen koko on noin 10 x 10 senttiä.

iPhone 3G-kuoret
Suojakuoria kännykkään. Kuvissa hyökkäävä Akakabuto, Sankaritarinoiden kansikuva sekä Weed laumoineen hyppäämässä mereen.


4 erilaista käsipyyhettä, joita Suomessa sanotaan minikangasjulisteiksi
Julisteita on kaksi GNG-aiheista: 35 x 35 senttinen, jossa on kuva GNG-mangan 13:sta kansikuvasta sekä 20 x 20 senttinen, jossa kuva mangasta numero seitsemän. GDW:stä on yhtälailla kaksi julistetta ja sen kuvissa on aurinkoinen kuva Weedistä ja Sakurasta (koko 25 x 25 cm) sekä ryhmäkuva, joka löytyy esimerkiksi suomalaisen taidekirjan kannesta (koko 35 x 35 cm).

Virallisesti nämä ovat käsipyyhkeitä, eivät julisteita. Japanissa hyvin harvoissa vessoissa on käsipyyhepaperia ja sen sijaan on yleisempää, että ihmiset kuljettavat mukanaan pientä pyyhettä käsien kuivaamista varten. Materiaaliltaan pyyhkeet muistuttavat mikrokuitupyyhkeitä ja niiden painolaatu on niin korkealaatuista, että niitä kehtaa helpostikin käyttää julisteina.


2 erilaista pyyhettä, joita Suomessa sanotaan kangasjulisteiksi
Kummatkin isot pyyhkeet ovat WEED-aiheisia. Sporttipyyhkeessä (40 x 90 senttiä) on kuva jyrkänteeltä hyppäävästä Weedistä ja laumassa sekä sarjan logo. Tavallisessa pyyhkeessä (70 x 130 senttiä) on taas ryhmäkuva, jossa hahmot kellivät auringossa.

Pyyhkeet on tehty samasta materiaalista kuin pienemmätkin, mikä on outo ratkaisu: mikrokuituliinan tyylinen kangas ei ime vettä kovin hyvin eikä näin sovi materiaaliltaan pyyheeksi.

Termosmuki
Muiden käyttötuotteiden lisäksi kaupasta löytyy myös termosmuki, joka on harmillisesti ollut loppuunmyyty jo yli vuoden. Termosmuki on yksinkertaisesti valmistettu: kuvia ei ole painettu, vaan ne on ns. pujotettu valmiin termosmukimallin kuoren väliin. Kuvat ovat kuitenkin mukissa kiitettävän erilaisia: niissä on kuvia WEED-mangan taka- ja sivukansikuvista, joita ei ole käytetty muissa oheistuotteissa ollenkaan.

Myöhemmin valikoima alkoi pikkuhiljaa laajeta ja vuosien 2012-2013 lisättiin uusia tuotteita. Suurin osa lisättiin 2012 loppuvuodesta. Osa niistä oli kuitenkin valmistettu jo reilusti etukäteen, koska Takahashi toi faneille tuliaiseksi heinäkuussa 2012 esimerkiksi Hiro-lasinalusia. Kauppaan niitä tuli myyntiin vasta lokakuussa:

2 erilaista t-paitaa
Kahdesta valkoisesta t-paidasta löytyy yhdistelmäkuva, jossa on Gin ja Akakabuto sekä Sankaritarinoista löytyvä kuva, jossa Gin, Smith & Chuutora ja takana kanjit "Ginga".

3 erilaista badge-pinssiä sekä 2 Yamato-pinssiä
Badget ovat yksi korkealaatuisimpia tuotteita, mitä CA on valmistanut. Niiden painolaatu on erittäin korkealaatuista ja lisäksi niiden takaosa on metallia, mikä on huomattavasti kestävämpää kuin yleisesti käytetty muovi.

Myös badgejen kuvat on hyvin valittu ja vaikka ne ovat verrattain pieniä, löytyy kuvista monia eri hahmoja. Ginga-harrastajalle mukava yllätys ovat myös Yamato-pinssit, jotka lienevät ainoa Yamato-oheistuote, mikä on valmistettu 2000-luvulla.


Uusi setti lasinalusia: Rocket, Jouji, Ken, Sasuke, Hiro, Jerome
GDW-taidekirjoissa olleista lopuistakin hahmoista valmistettiin lasinaluset. Laatu on samaa kuin aiemmissakin.

Tämä herätti toiveita siitä, että myös GNG-mangan lopuista hahmoista olisi tehty lasinaluset, mutta nyt GDW-lasinalusten ilmestymisestä on kulunut jo vuosi-puolitoista, joten se näyttää melko epätodennäköiseltä.

iPhone-kuoret
iPhone-kuoret ovat Suomessa jääneet vähälle huomiolle, koska ne sopivat puhelinmalleihin, jotka eivät ole länsimaissa kovin yleisiä. Kuoria oli ensin kolme ja myöhemmin niitä valmistettiin vielä kaksi lisää: Ginistä ja taustalla näkyvistä susista sekä isossa pyyhkeessäkin olevassa kellimiskuvasta. Uusimmat mallit ilmestyivät loka-marraskuussa 2012.

(Yllä olevassa kuvassa alimmat mallit.)


iPhone-taustakuvat (ilmestymisaika toukokuu 2012)
iPhone-taustakuvat toimivat oletettavasti seuraavasti: ostamalla paketin, saat itsellesi kuviottoman suojatarran, jonka voi liimata suojaamaan kosketusnäyttöä. Suojatarran mukana tulee koodi, jolla voit tilata tahtomasi taustakuvan kännykkääsi.
Muistotaulu (ilmestynyt lokakuussa 2012)
Takahashin muistotaulussa on iso ryhmäkuva GNG:stä sekä lista pienten kuvien kera Takahashin muista eri sarjoista. Se valmistettiin Takahashin uran 40-vuotispäivän kunniaksi. Tauluja on valmistettu 100 kappaletta. Tällä hetkellä niitä on vielä 12 kappaletta myymättä.

Taulu on kooltaan pieni, vain 14,8 x 21,0 senttiä. Jokainen on numeroitu ja taulun mukana tulee puiset kehykset. Hintaa Japanissa taululla on 21 000 jeniä eli noin 180 euroa. Tiettävästi niitä ei tuotu Suomeen ainoatakaan kappaletta.

12 kommenttia:

 1. "iPhone 3G-kuoret
  Suojakuoria kännykkään. Kuvissa hyökkäävä Akakabuto, Sankaritarinoiden kansikuva sekä Weed laumoineen hyppäämässä mereen."
  Kuvissa on myös koirat nurnella ja Gin + sudet.

  "(Yllä olevassa kuvassa alimmat mallit.)"
  Tämän tekstin yllä ei ole mitään kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun laskuu 1 +1...

   Yllä olevan kuvan alimmat mallit = aiemmassa tekstissä mainitsemattomat kuoret.

   Poista
  2. Jos lukee nuo kommentit, niin alkaa asia selvitä.

   Poista
 2. Olisko mahdollista saada GNG-oheistuotteiden valmistajista tietoa? Etenkin askarruttaa miksi niin monessa oheistuotteessa ainakin Ben ja Great on väritetty väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän niistä jotain, mutta samanlaista infopakettia niistä ei saa kerättyä. Pitää katsoa, jos jotain olennaista infoa saan löydettyä.

   Poista
 3. En käsitä, miksi noita kuoria tehdään vain iphonelle -.- raivostuttavaa! Nuo taustakuvat on kyllä hienoja, mutta ottaa pannuun, kun kaikki hienoudet tehdään vain näille ökykalliille puhelimille.

  VastaaPoista
 4. ^^^^ Tämä. Toi myös mieleeni, Nintendon 3DS-laitteille sun muille vastaaville olisi Ginga.kuoret aika kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja käsittääkseni tuo malli on vielä sellainen, että se ei ole kovin suosittu Japanin ulkopuolella.

   Poista
 5. Ainakin yhdellä suomalaisella on tuo muistotaulu :D

  Nuo Iphone-tautakuvat ovat ehkä älyttömin idea ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitähän kuva tässä tapauksessa.

   Taustakuvat ovat tosiaan aika meh, koska noita pystyy kuitenkin itsekin laittamaan.

   Poista
 6. oiijjj mä niin haluun tollaset iphone kuoret!! Akakabuto <3 Mut noista taustakuvista mä oon kyllä samaa mieltä hahha

  VastaaPoista