perjantai 2. toukokuuta 2014

GNG-animen parhaat onnistumiset

On kohtauksia ja tilanteita, joissa anime voittaa alkuperäisteoksen mennen tullen. Tässä on oma listani GNG-animen parhaista onnistumisista eli tilanteista, joissa se on paljon parempi kuin mangan vastaava kohtaus tai tilanne.


7. Gin vs. Benizakura
Yksi kysymys: miksi Smith oli mukana mangassa? Siitä ei ollut apua taistelussa eikä suostuttelemassa Benizakuraa. Ainoa looginen syy, jonka itse keksin, olisi se, että Smith olisi voinut toimia todistajana, että Gin oli oikeasti antanut lauman johtajuuden Benizakuralle, jos se olisi kuollut taistelussa (mikä on tietysti erittäin hyvä syy). Sitä ei vain mainita milloinkaan ja lisäksi Smith yrittää tulla mukaan taisteluunkin. Tosin minun on vaikea uskoa, että Benizakura olisi ollut yhtään vakuuttavampi uusi johtaja Ginin rippeet suupielissään, vaikka Smith olisi kertomassa Ginin sopimuksesta Benizakuran kanssa.

Tämä kohtaus on hieman kaksipiippuinen, sillä pidän toisaalta erittäin paljon mangassa siitä, miten Benizakura ei lähde tuosta vain Ginin mukaan, vaan se tarvitsee ensin toisenkin motivaation jättää omistajansa.


6. Karhut
Tämä on puhdas mielipideasia, mutta en itse pitänyt pätkän vertaa siitä, että karhut puhuivat mangassa. Akakabuton yksittäiset ajatuskuplat olivat toimivia, mutta karhut juttelemassa keskenään söi tunnelmaa ja teki näistä pahiksista hieman liian inhimillisiä tai paremminkin koirahahmoihin verrattavia. Toki karhut varmasti puhuivat aina keskenään, mutta en minä tahtonut tietää, mitä ne tarkalleen sanoivat.


5. Akatoran kuolema
Mangassa Akatoran kuolema pyyhkäistään todella nopeasti ohitse: kuolema ei aiheuta taukoa taisteluun eikä kukaan jää suremaan Akatoraa, kun Akakabuton tappaminen taas jatkuu. Tämä on muutettu Sankaritarinoihin, joissa Akatora ehtii sanoa viimeiset sanansa ja Ben jää selkeämmin suremaan kuolevaa ystäväänsä.

Animessa asia oli hoidettu heti tyylillä. Tilannetta ei venytetty liiaksi eikä mukana tullut suuria paljastuksia Akatoran elämästä, vaan kohtaus oli kaunis ja äärettömän surullinen.


4. Shiron kuolema
Shiron kuolema ohitetaan mangassa hyvin nopeasti Daisuken pikaisella kertauksella menneisyyteen. Animessa Shiron rooli on aavistuksen isompi ja tämä hiljainen, synkässä metsässä käyty taistelu luo animeen erittäin pelottavan ja vaikuttavan alun. Kohtaus olikin niin synkkä, että se leikattiin pois VHS-julkaisulta.


3. Ginin ja Sniperin taistelu
Mangassa Ginin ja Sniperin taistelussa on paljon turhaa juoksentelua. Ensin Sniper pakenee, sitten Gin lähtee perään ja Billin joukot estävät Johnia sekä muita seuraamasta . Koirien etäisyydet ovat toisiinsa nähden oudot ja lopulta Billin joukot eivät kuitenkaan pysty pidättelemään Ouun porukoita. Poukkoilua on yksinkertaisesti liikaa ja huomio taistelusta karkaa usein muualle.

Animessa homma on vain yksinkertainen kaksintaistelu. Lisäksi siinä on mukana yksi tärkeä yksityiskohta: Ginin kaulapanta. Mangassa katkennutta kaulapantaa ei näytetä ollenkaan, mutta yksi animen muistettavimpia kohtauksia on, kun Gin nousee ja sen panta tippuu purtuna maahan. Olin itse aidosti pettynyt, kun kaulapantaa ei mangassa näkynyt.


2. Rikin kuolema
Rikin kuolema on onnistunut GNG-mangassa huonommin kuin animessa yhdestä syystä: mangassa Rikin kuoleman hetkellä tuodaan sudet mukaan tarinaan. Tämä voisi muuten toimia, mutta kun sudet esitellään näin viime hetkillä, se vain pilaa tunnelmaa suuresta taistelusta. Riki ei lopulta kerro mitään varsinaista infoa susista, vaan varoittaa niistä hyvin epämääräisesti. Tämä ei ole ensinnäkään suorapuheisen Rikin tapaista ja lisäksi Riki ei tuntenut susia niin hyvin, että niiden nimittäminen "pahuuden hampaiksi" tuntuisi loogiselta.

Kun taistelu on ohi, tulisi tämän jälkeen seurata automaattisesti hiljainen hetki, jolloin myös lukija voi vetää henkeä tarinan päätyttyä. Näin Rikin kuolema ja koirien ulvonta aluksi toimiikin kunnes susihourailu katkaisee sen. Animessa Rikin kuolemasta tulee surullinen ja vaikuttava, koska siihen ei samalla yritetty tuoda jatkoseikkailuita mukaan.


1. Kougien muuttaminen
Kougien muuttaminen on itselleni tärkein GNG-mangaan tehty muutos. Mangassa ei ole ketään koirapahista, jotka eivät olisi liittyneet Ouun joukkoihin, vaan myös Kougat lähtevät aluksi mukaan. Animessa Kougat olivat uskollisia aatteilleen eikä lauma kulkukoiria vaikuttanut niiden mielipiteisiin mitenkään.

Kougiin onkin tehty huomattavia muutoksia ja oikeastaan kaikki muutokset ovat parantaneet niitä hahmoina. Mangassa Kougat ovat laihoja ja pienikokoisia eivätkä tämän vuoksi niin vakuuttavia kuin esimerkiksi Igat. Lisäksi niiltä tuntuu monesti puuttuvan yhteinen taisteluhenki ja ne siirtyvät hätätilanteissa heti syyttelemään toisiaan. Kurojaki taas hylkää pentunsa päästyään hengissä karkuun ja lisäksi sen johtajantaidoissa on selkeitä puutteita. Se raivoaa ja johtaa joukkojaan huonosti.

Animessa Kougat ovat paljon yhtenevämpi joukko eivätkä ne antaudu Ouun armeijalle. Ne ovat myös aavistuksen isompia ja lihaksikkaampia eivätkä rääpäleitä kuten mangassa. Myös Kurojaki on animessa parempi johtaja. Kun mangassa Ouun joukot hyökkäävät, ne yllävät Kurojakin, ajavat tämän pakoon ja vasta Ginin yllytyksestä Kougat jäävät taistelemaan - jolloin äkillinen käännös saa koko lauman kaaoksen valtaan. Animessa Kurojaki on odottanut Giniä ja asettanut koiransa väijyksiin hyödyntäen kotikenttäetuaan. Myös Chibin jättäminen Ouun joukkojen luo tuntuu järkevämmältä kuin pennun hylkääminen myöhemmin. Pakeneva Kurojakihan pysyi hädintuskin pystyssä.

Muutokset Kouga-koirissa ovat olleet hienovaraisia, mikä tekee siitä vielä paremman. Montaa muuta kohtausta voi helposti vertailla isojen erojen vuoksi, mutta Kougissa erot ovat pieniä ja ne huomaa vasta, kun niihin kiinnittää enemmän huomiota.

5 kommenttia:

 1. Rikin kuolema on animessa myös raaempi ja "uskottavampi".

  Mangassa Riki kaatuu yhteen iskuun, mikä on aika kumma kun miettii millaisista tilanteista se on selvinnyt. Animessa Riki nousee ja hyökkää uudelleen, jolloin Akakabuto lävistää sen kehon kynsillään, ja siitä näkee heti että tuossa menee henki, olisi sitten millainen superkoira tahansa.

  Rikin kuolinhetki jää mangassa myös epäselväksi. Aluksi Gohee on polvillaan Rikin vieressä, ja tämä näyttää kuolleelta. Kun Gohee poistuu, Rikin ympärillä näkyy hengityksen höyryä ja Gohee sanoo, ettei Rikiä voi enää pelastaa ja etteivät suuret uroot halua kuolla ihmisten nähden. Onko Riki siis vielä elossa ihmisten poistuessa ja Ginin ulvoessa Daisuken perään? Epäselväksi jää.

  Animessa Riki ehtii vielä puhua pojalleen ja kuunnella armeijansa voitonhuutoa, ja sen kuolinhetki nähdään tarkasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Mangassa Rikin kuolema on monelta osin sekava.

   Poista
 2. Tuo karhujen puhuminen mangassa kyllä vie tunnelmaa :D siksi ehkä vähän ihmettelen, miksi apinat on laitettu puhumaan Weedissä niin, että koirat ymmärtävät niitä. Puhuvatkohan hybridit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hybriteissä on samanlaisia mustia puhekuplia niin kuin karhuilla ja p4:llä

   Poista
 3. Eka kuva ei jostain syystä näy..

  VastaaPoista