lauantai 13. toukokuuta 2017

GtLW 93.

Paljon diologia ja tunnelmaa. Kiitos käännöksistä Fanta-chanille~
Koirat keskustelevat Monsoonin paosta: ihmisten ilmestyminen sai karhun selvästi paniikkiin. Koirat päättelevät Monsoonin hajujäljen johtavan kohti paratiisin huippua.
Sirius on saanut houkuteltua Bobin johtamaan joukkoa karhujen alueelle. Shion ja Sirius väittävät Bobille, että ennen pakoaan Monsoon antoi karhulle käskyn. Nyt epäileväinen Bob on mukana välittämässä viestiä karhuille.
Bob käyttäytyy lähes apaattisesti eikä jaksa välittää Siriuksen ja muiden sanoista. Se sanoo, että nyt, kun Monsoon on säikähtänyt ihmisiä, se on täysin arvaamaton ja voi tappaa kenet tahansa ilman varoitusta. Koirat kuulevat ääniä metsästä ja valpastuvat odottaen karhujen ilmestyvän.
Sen sijaan metsästä saapuu Akame joukkoineen. (Sirpin koko on vähän venähtänyt...)
Kertoja kertoo, että Orionin ja Siriuksen välillä Akame asettaa luottamuksensa Siriukseen. Orion on yhä vihainen veljelleen ja osoittaa mieltään eikä katso edes tätä kohti. Orionin mielenosoitus jää kuitenkin huomiotta, koska Sirius ei kiinnitä mitään huomiota veljeensä.
Akame asettuu kulkemaan veljesten väliin, koska ne voisivat iskeä yhteen milloin tahansa ja pieni lauma jatkaa matkaansa. Pian Bob alkaa kuitenkin jäädä jälkeen. Bob sanoo Yamabikolle, että se ei tahdo Monsoonin luulevan hänen vaihtaneen puolta. Yamabiko ihmettelee, miten Bob voi taistella toisia koiria vastaan karhujen armeijassa.
Bob sanoo, että koirilla ei ole mitään mahdollisuutta ja Monsoon tappaa ne kaikki. Sirius sanoo, ettei Bobin tarvitse osallistua taisteluun. Bon toteaa tappamisen olevan välttämätöntä, koska muuten Monsoon syö heidät. Akame toteaa, että on muitakin mahdollisuuksia ja heidän on yritettävä löytää ne. Tällöin Orion hermostuu.
Orion sanoo, että Akame yrittää vain tukea Siriusta, vaikka tämä on vain tiellä ja haitaksi. Orion itkee ja muistuttaa, että Unsai on pahasti haavoittunut ja että Weed sekä Gin voivat olla kuolleita. Orion ei kestä ajatusta, että sen ystävät on paitsi tapettu myös syöty.
Sirius yrittää sanoa, että tilanne on vaikea sillekin, mutta Orion keskeyttää sen ja kiroaa veljeään. Muut koirat eivät pysty sanomaan mitään.
Akame komentaa veljeksiä ja käskee niitä lopettamaan riitelyn. Bon/Yamabiko sanoo Siriukselle, että sen ajattelutapa ei vain toimi tässä tilanteessa, koska Monsoon on vain hirviö, jonka kanssa ei voi neuvotella.
Sirius ärähtää ja kysyy, kenenköhän vika on, että Monsoonista tuli tuollainen. Orion hermostuu lopullisesti ja sanoo, että Sirius loukkaa Ouun sankarivainajia ja vaatii tätä pyytämään anteeksi. Sirius sanoo, ettei sen ollut tarkoitus loukata ketään. Akame sanoo sodan johtuneen Akakabutosta, mutta Sirius jatkaa, että sodan aiheuttivat lopulta ihmiset, jotka veivät Akakabuton reviirin. Ja koska koirat olivat ihmisten liittolaisia, tuli niistä myös Akakabuton vihollisia.
Orion kysyy, aikooko hän vain ryhtyä karhujen ruuaksi. Tavallisesti rauhallinen Sirius alkaa hermostua ja lopulta Orion yllyttää sitä hyökkäämään.
Veljekset ryntäävät toisiaan kohti...
Mutta Andy hyppää niiden väliin erottaen tappelijat.

Koirien kinastellessa Hidetoshi on ryhtynyt toimimaan nopeasti ja pyytänyt paikallisen metsästysseuran auttamaan, koska Akakabuton jälkeläiset olisivat huomattava uhka ihmisillekin...
Huh, tässähän tapahtui.

Orion ja Sirius iskivät ihan kunnolla yhteen sanallisesti. Korjautuvatkohan veljesten välit vielä tästä? Kummatkin ovat kyllä oikeassa: Monsoonin kanssa ei voi neuvotella, mutta koirien ja ihmisten aiempi toiminta on luonut Monsoonin... Heräsi myös mielenkiintoinen ajatus: kumpi veljeksistä voittaisi taistelun? Orion ei käytännössä luovuta koskaan, mutta Sirius on taistelussa kylmäpäisempi ja ihan yhtälailla sisukas.

Orionin haukkumasanat jätin kääntämättä. Yksi arvio haukuista oli "huoranpoika", mutta se tuntui väärältä, kun tässä on kuitenkin veljeksistä kyse... Japanissa pahatkin loukkaukset ovat tavallisesti todella mietoja: ihan "konoyaro" on paha loukkaus, mutta käännettynä tarkoittaa "sinä senkin!"

Olivatkohan Sirius ja Shion vain keksineet tuon Monsoonin määräyksen saadakseen Bobin mukaansa? Monsoon olisi kyllä saanut huutaa käskynsä aika nopeasti, että Shion olisi sen kuullut.

Ja Hidetoshi pisti metsästysseuran toimintaan. Pahus, GNG-animen karvalakkimiestä ei näy... Ihmisten ilmaantuminen on kyllä huono homma Monsoonille.

13 kommenttia:

 1. No oho nyt veljekset kyllä ottivat tosissaan yhteen mitenköhän tässä vielä käy löytäväköhän ne vielä sovun toisilleen ja mitenköhän tässä käy kun nyt ihmiset ilmaantuvat etsimään monsoonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on varmasti pullollaan äidinkieli ja kielenhuolto -aiheisia blogeja, pilkkuja voi mennä viilaamaan niihin. Käsittääkseni blogissa ei päde samat kielioppisäännöt, kuten vaikkapa virallista kirjettä kirjoitettaessa. Toisin sanoen blogissa kieliopin ja muun sellaisen kanssa voi suhtautua rennommin. Välimerkitöntä ja kielioppivirheitä vilisevää tekstiä ehkä on rasittavaa lukea, mutta blogissa se saa olla yks hailee, tässä blogissa pääosassa sentään on Ginga, ei pilkunviilaus :)

   Poista
  2. Sori kirjoitin vähän kiireessä kun minulla aika menee nyt uuden perheen jäsenen kanssa, hei unohdin ihan kertoa että minulla on uusi koiran pentu ja sen nimi on Luca.

   Poista
  3. Anonyymin kommentti viittaa välissä olleeseen toiseen kommenttiin, jossa marmatettiin oikeinkirjoituksesta. Ehdin jo poistaa sen välistä.

   Tiivistäen kuitenkin: kommenteissa ei ole pakko noudattaa kielioppisääntöjä ja poistan tätä nykyä kommentit, joissa ei tehdä muuta kuin huomautellaan toisten kirjoitusvirheistä. (Poikkeuksena tietysti olennaiset eli jos korjaa esim. väärän hahmon nimen tai jotain vastaavaa.)

   Poista
 2. No, voi hyvinkin olla että nyt Monsoonin alaiset lähtevät kuin tuli hännän allla Oun vuorilta, ainakin toistaiseksi. Monsoon tuskin luovuttaa kuningaskuntaansa noin vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka Monsoon pelkää ihmisiä, ei se kuitenkaan ole vain tavallinen karhu.

   Poista
 3. Orionin käyttämä haukkumasana Siriuksesta oli konoyaro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelin vähän itsekin näin. Se tuntuu olevan japanin ainoita haukkumasanoja.

   Poista
 4. Siriuksen näkökulma siitä, että oikeastaan koko sotku lähti liikkeelle, koska ihmisethän uhmasi Akakabuton reviiriä, oli jännä veto. GDR:ssähän Akakabutohan ei vaikuttanut vielä niin uhkaavalta, kuin se GNG:ssä lopulta oli, veikkaan, että Akakabuto olisi ollut vain hieman tavallista aggressiivisempi karhu, josta sitten tuli raivohullu, kun Gohein epäonnistunut ampuminen vain sain luodin iskeytymään Akakabuton aivoihin ja tappamisen sijaan Akakabuton hermosto vaurioitui eikä siksi enää käyttäytynyt kuin karhut normaalisti käyttäytyy. Eli tavallaan ihminenhän sai alulle sen, mitä nyt tässä setvitään.

  Ajattelinkin, koskakohan Siriuksella ja Orionilla käämit palaa niin, että otetaan yhteen fyysisesti. Luulen, että tämä ei tule olemaan viimeinen kerta, jossakin vaiheessa veljekset kuitenkin ovat toistensa niskassa kirjaimellisesti. Mutta tämä jännite toisi hemmetinmoisen lisämausteen lopputaisteluun, etenkin jos ja kun Weed ja Gin saadaan mukaan. Minkäköhän saarnan Weed pitää Orionille tämän asenteen vuoksi? Ja saako Sirius asenteestaan ruusut isältään vai voiko siinä puskassa olla pari risuakin joukossa? Ja olisihan tässä tilanteessa jotain pohdittavaa Weedillekin... ja Ginille ilman muuta, kun Akakabuton poika on tässä rähisemässä. Toivottavasti Ouun soturit saa kuitenkin kuulla, että Weed ja Gin onkin elossa ja voi olosuhteisiin nähden mukavasti, niin ei tarvitse sitä seikkaa vetää rähinään mukaan että "karhut tappoi Ginin ja Weedin, pakkohan tässä on pistää karhut kylmiksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Se, että karhut tappavat ihmisiä, on harvinaista, mutta Japanissa sitä tapahtuu kuitenkin ihan vuosittain. Kohta koirat ja karhut liittoutuu ihmisiä vastaan. =D

   Minäkin toivoisin, että tämä moraalinen ongelma käisteltäisiin tässä kunnolla, sillä se on mielenkiintoinen, vaikka tuleekin mieleen ne vanhat parodiat, joissa Weed saarnaa Ginille, koska tämä ei antanut Akakabutolle mahdollisuutta katua tekojaan. Ginin ja Weedin reaktiota odotan erityisesti mielenkiinnolla.

   Poista
  2. Ehkä Akakabuto ei olisi ollut niin raivo-hullu jos se eräs metsästäjä ei olisi ampunut sitä Mizusawassa.

   Poista
 5. Aika huvittavaa ajatella, että GNG:ssä ihmiset eivät tehneet mitään ja nyt auto on lastattu täyteen väellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidetoshin urheilumetsästysseura tulee apuun. =D

   Poista