lauantai 27. toukokuuta 2017

GTLW 96.

Sirius juoksee ylös vuorenrinnettä. Se aikoo varoittaa karhuja ja käskeä niitä pakenemaan.
Pian se huomaa, että Shion tai Bob ei ole seurannut sitä. Sirius kutsuu niitä, mutta kumpikaan tulkeista ei tahdo tulla auttamaan.
Shion epäröi, mutta ilmeisesti harkitsee kuitenkin auttamista, vaikka ei luotakaan karhuihin. Orion kuitenkin kieltää sitä ja sanoo, ettei Sirius ei erota oikeaa väärästä.
Sirius on jatkanut matkaa, mutta tajuaa olevansa yksin. Se tajuaa, että Orion on kieltänyt Shionia lähtemästä ja sanoo, että Orion ei sovi johtajaksi tämän takia. Sirius katsoo veljeään halveksivasti ja kyyneleet alkavat virrata pitkin sen kasvoja. Siriuksen ja Ouun armeijan välit alkavat katketa lopullisesti.
Sirius jatkaa ryntäystään ja yrittää huutaa karhuille varoitusta, mutta ne eivät ymmärrä sitä. Lopulta Sirius on lähellä ja yksi karhuista valmistautuu iskemään sitä, kun...
Laukaus kajahtaa ja karhu kaatuu kuolleena maahan. Pian useita sen tovereita ammutaan myös.
Hidetoshi ja metsästäjät ovat saapuneet. Metsästäjät ja koirat piirittävät karhut, jotka Hidetoshin yllätykseksi eivät lähteneet pakoon laukauksien ja ihmisten ilmestymisen vuoksi. Karhut odottavat ihmisiä yhtenä rintamana.
Mutta karhuilla ei ole suunnitelmaa. Ne odottavat vain Monsoonin käskyjä. Karhut karjuvat ja kutsuvat Monsoonia avukseen.
Monsoon kuuli laukaukset ja karhujen kutsut ja tuskan kiljahdukset.
Monsoon käänsi selkänsä äänillä: sen alaiset eivät olleet riskin arvoisia. Jättiläiskarhu katosi hiljaa metsän siimekseen.
Lopulta karhut yrittivät pakoa, mutta liian myöhään. Ne eivät enää päässeet pakoon metsästäjiä ja koiria.

Muiden koirien tuntiessa ylpeyttä ja iloa voitetusta taistelusta, Sirius makaa paikoillaan. Se oli epäonnistunut yrityksessään pelastaa karhut.

Karhuista päästiinkin eroon yllättävän helposti. Olin odottanut, että Ouun takaisin valtaaminen olisi vaatinut toisenkin hyökkäyksen ja tämä ensimmäinen lemmikkiarmeija olisi ollut vain "testausta". Ihmisten avulla tästä tietysti selvittiin melkoisen helposti.

Siriusta käy sääliksi. Pystyn samaistumaan aika hyvin tuohon, että yritetään taistella periaatteiden puolesta, mutta sitten joku ulkopuolinen voima käy sössimässä koko tilanteen. Saa nähdä, jatkaako Sirius enää Ouun armeijassa vai lähteekö se omille teilleen.

8 kommenttia:

 1. Jos Sirius nyt lähtisi, minne? Tuli mieleen, että Shion on maininnut elävänsä alueella, jossa karhut ja koirat elävät yhteiseloa, ilmeisesti kummatkin sovussa. Jos Sirius lähtee, menisikö se etsimään nimenomaisen koira- ja karhulauman ja pyytäen näiltä apua rauhan saamisessa nimenomaan puheiden avulla eikä verta vuodattamalla ja tapattamisella?

  Olihan karhuja useita ja olisi luullut, että tässä olisi alkanut uusi taistelut, karhut vs. lemmikit ja ihmiset, mutta oikeastaan, ei kai ihme että näin helpolla selvittiin, kun karhut vain odottelee, että Monsoon käskyttäisi ja neuvoisi. Ehkä olisi ollut eri juttu, jos Monsoon olisi ollut mukana, mutta ei kai se ovelana otuksena tulisi ihmisten lähellekään kovin helpolla.

  Jääköhän muuten Siriukselle kaivelemaan ettei se onnistunutkaan pelastaa karhuja vaikka miten yritti? Tuleekohan se sitten sättimään Bobia ja/tai Shionia siit, ettei nämä auttaneet sitä tulkkaamisessa, koska siten karhut ainakin olisivat ymmärtäneet Siriuksen aikeet? Mutta veikkaan, että jos Sirius jota kuta sättii, niin Orionia siitä, että se ei antanut Shionin tulla avuksi, vaikka Shion epäröinnin jälkeen olisi sitten suostunutkin.

  Orionilta oli pöljäti sanottu ettei Sirius osaa erottaa oikeaa väärästä, kun ei Orionkaan osaa. Paremmin sanottuna: kyllä molemmat tietävät, mikä on oikein ja mikä on väärin, mutta molemmilla on liian jyrkät asenteet omista mielipiteistään ja pitävät niistä kynsin ja hampain kiinni miettimättä, mikä muu vaihtoehto voisi tulla kyseeseen.

  Vaikka Sirius olisi onnistunutkin aikeessaan, eli saanut varoituksensa karhuille perille ja karhut olisivat paenneet, tuskinpa karhut olisivat silti funtsineet, että heitähän auttoi koira, jota Monsoon pitää vihollisena, ja karhutkin sitten olisivat miettineet että taistelu on älytöntä. Veikkaan, että vaikka Sirius olisi saanut karhut pakenemaan ihmisten ulottuvilta, karhut takuulla olisi silti tilaisuuden tullen hyökänneet taas.

  GtLW on muuten tuonut mukavaa vaihtelua siinä, että nyt ollaan pysytty samoilla seuduilla koko ajan. Aiemmissa Ginga-sarjoissa lähemmäs sataan lukuun mennessä koirat ovat jo ehtineet tepsutella polkuanturat verille siellä sun täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella kolme vaihtoehtoa:
   1. Daisuken luo, ihan vain tapaamaan Giniä ja Weediä sekä rauhoittelemaan itseään.
   2. Shionin kotiseudulle rakentamaan rauhaa.
   3. Monsoonin perään jatkaakseen neuvotteluja.

   Itsekin yllätyin, miten helposti karhut kuolivat, mutta toisaalta: aseet vs. karhut... Karhut tuntuvat tottelevan Monsoonia aika sokeasti, joten ne eivät varmaan uskaltaneet paeta ja vaikea niiden oli tuolta lähteäkin. Tuohan olisi se sama paikka, missä koirat alunperin piiritettiin.

   Minä veikkaan, että Bob ja Shion saavat helpommalla anteeksi kuin Orion.

   Jep, sekä Orionilta että Siriukselta on mennyt hermot toisiinsa ja tuntuvat asettuvan täysin vastakkaisiin leireihin myös osittain toista ärsyttääkseen.

   Juu, edes koirien kokoamisessa ei hirveästi liikuttu ympäriinsä, vaan siitä vain ilmoitettiin.

   Poista
 2. Luulenpa, että nyt Monsoon saattoi hylätä alaisensa, jos ne kerran eivät olleet riskin arvoisia. Nyt saattaa myös hyvinkin tapahtua se että Monsoon lähtee etsimään joukkoihinsa karhuja muualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jäin miettimään, olisiko mahdollista, että nämä karhut olivat vain testijoukkoja ja Monsoonilla olisi vahvempi tiimi vielä jossain. Melko epätodennäköistä tosin.

   Poista
  2. Niinpä. Mutta Monsoon ei varmasti luovuta noin vain. Vaikka sen sukulaiset kuolivatkin, Monsoon itse pitää taatusti kynsin, hampain kiinni viime hetkeen asti.

   Poista
 3. Kyllä nuo siriuksen yritykset pelastaa karhut ovat kylla todella epätoiviosia, ja nyt se tajusi sen liian myöhään kaikki tapettiin ja voitto paratiisista on pieni lohtu, kyllä tuo orion aika sisukas kun se haluaa edelleen taistella monsoonia vastaan nuo sen ajatukset voivat vielä koitua sen turmioksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itse olen tässä Siriuksen puolella, vaikka se onkin antanut karhuille jo turhan monta mahdollisuutta.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista