lauantai 27. toukokuuta 2017

GtLW: 97

Metsästäjät laskevat karhujen ruumiita. Niitä on yhteensä 28. Kaikki ihmettelevät sitä, miten karhut olivat kerääntyneet laumaksi.
Daisuke kutsuu koiria luokseen. Andy sanoo, että heidän kannattaa mennä tervehtimään ihmisiä, koska sitten ihmiset tulevat aina olemaan heidän liittolaisiaan.
Koirat alkavat ulvoa juhlistaakseen voittoa. Myös haavoittuneet koirat kauempana metsässä kuulevat ulvonnan ja yhtyvät siihen.
Yllätäen Orion keskeyttää juhlinnan. Se haukkuu koiria ääliöiksi ja sanoo, ettei voitto ole lopullinen ennen Monsoonin kuolemaa. Jättiläiskarhu tulee palaamaan, kunhan sen haavat ovat parantuneet. Orion tahtoo lähteä metsästämään Monsoonia saman tien.
Silloin Sirius ärähtää ja käskee sitä lopettamaan muiden yllyttämisen. Sirius sanoo, ettei sillä ole väliä, voittivatko vai hävisivätkö he taistelun: turhan sodan ja verenvuodatuksen on vain loputtava.
Orion raivostuu ja sanoo, ettei taistelu jää tähän eikä Ouun soturi hyväksy tappiota, vaan taistelee loppuun asti. Lopulta se kutsuu Siriusta sisuttomaksi ja käskee sitä lopettamaan valittamisen. Andy yrittää rauhoittaa Orionia, mutta Orion hermostuu siitä vain entisestään.
Samassa Akame puuttuu peliin. Se ontuu paikalle ja käskee Orionia lopettamaan. Se sanoo, ettei hyväksy käskyjen rikkomista kummaltakaan veljeltä.
Akame alkaa tiivistää tapahtuneita: Monsoon pakeni, koska se pelkäsi ihmisiä. Karhua ei kuitenkaan ole voitettu lopullisesti. Akakabutokin taisteli viimeiseen hengenvetoonsa asti ja Monsoon on sen kaltainen ja lisäksi hyvin älykäs. Sekä koirat että Monsoon ovat loukkaantuneita. Lopulta Akame kysyy Orionilta, miten heidän pitäisi toimia nyt.
Sirius vastaa Akamelle ensin: Se alkaa kertoa, miksi Monsoon on nykyisen kaltainen, mutta Akame käskee sitä olemaan hiljaa. Se oli esittänyt kysymyksen vain Orionille.
Akame tahtoo Orionin vastauksen, koska se tahtoo testata Orionin kykyjä johtajana.
Orion sanoo, että heidän pitää odottaa, että haavoittuneiden haavat on parannettu. "Näinhän sinä tahdot minun vastaavan", Orion toteaa. Akame sanoo, että se tahtoo vain kuulla Orionin vastauksen. Orion toistaa, että he odottavat haavoittuneiden parantuvan ja lähtevän sitten tappamaan Monsoonia. Akame vaikuttaa tyytyväiseltä Orionin vastaukseen ja käskee Andyn ja Yamabikon pitää huolta Orionista.
Akame sanoo, että Sirius on liian hellämielinen ja että taistelussa se vain kuolisi. Sen ideaalit eivät kuitenkaan ole vääriä ja jos se tahtoo, sen tulisi noudattaa niitä. Akame aikoo vielä jatkaa, mutta...
Samassa se lyyhistyy maahan.

Akamen viimeiset sanat Siriukselle saattoivat olla "ja siksi sinun tulee lähteä", mutta ihan varmaa se ei ole. Se olisi kuitenkin loogista, koska Sirius ei voi jatkaa taistelua Ouun armeijassa, jos se ei luovu periaatteestaan.

Akamen nämä "testataan johtajan taitoja" -testit ovat kyllä nyt menneet huonoiksi.

1. Ginin kanssa: "Taistele tätä kannibaalininjaa vastaan ja lopputuloksesta päätetään, oletko sopiva johtajaksi."
Seurauksena: Taistelu, jonka Gin voittaa ja jonka jälkeen tulee moraalinen päätös vihollisen hengen säästämisestä.

2. Weedin kanssa: "Taistele tuota hullua tanskandoggia vastaan ja lopputuloksesta päätetään, oletko sopiva johtajaksi."
Seurauksena: Taistelu, jonka Weed voittaa ja jonka jälkeen tulee moraalinen päätös vihollisen hengen säästämisestä.

3. Orionin kanssa: "Orion, sinä sanoit juuri, että tahdot mennä tappamaan paenneen vihollisen ja armeija koostuu väsyneistä ja haavoittuneista lemmikeistä eikä meillä ole johtajaa. Mitä sinusta meidän pitäisi tehdä?"
Orion: "Sinä haluat, että minä sanon 'pidetään ekana huoli omista haavoittuneista'."
Akame: "Ei, vaan kerro oma ideasi. Me voidaan seurata Monsoonia milloin vain hajujälkeä pitkin."
Orion: "... Pidetään ekana huoli omista haavoittuneista."
Akame: "OLET UUSI JOHTAJAMME."

Siis oikeasti, Akame mitä. Orion toki rauhoittui Akamen sanojen takia, mutta Orion on menettänyt malttinsa jo varmaan sata kertaa tässä tarinan aikana ja rynnännyt taisteluun vastoin määräyksiä. Mitä jos olisit antanut Rigelille vähän huomiota? Orion oli tässä muutenkin malliesimerkki huonosta johtamisesta, kun se keskeytti koirien voitonjuhlinnan haukkumalla näitä idiooteiksi. 28 karhua hengiltä on ihan hyvä välitulos.

Sivuhuomio: Kaikki muut tappelee henki kurkussa ja Rigel on koko ajan vain Daisuken paijattavana. Ehkä tämä oli syy, miksi Rigel tippui johtaja-ehdokkaista.

6 kommenttia:

 1. Nääh, mitä Orion räksyttää, jos muut haluaa ulvoa voiton kunniaksi, 28 karhua hengiltä tässä vaiheessa on ihan hyvä, kuten Uru mainitsitkin. GDW:ssäkin koirat ulvoi jonkun taistelun loputtua, vaikka vielä oli matkaa Hougenin kukistamiseen.

  Akamen kanssa olen samaa mieltä, että Sirius vain kuolisi taistelussa luonteensa takia: viime luvussakin se olisi takuulla saanut turpiinsa, ellei ihmiset olisivat ehtineet karhujen luo ammuskelemaan niitä. Siriuksen periaatteet ei huonot ole, ei Orioninkaan pohjimmiltaan, mutta kumpikin on näyttänyt, että käyttävät periaatteitaan väärässä paikassa väärään aikaan joustamatta tippaakaan.

  Sirius ei kuitenkaan periaatteessa nyt ollut väärässä, kun se sanoi, että turha verenvuodatus pitää lopettaa, sama se, hävittiinkö vai voitettiinko. Mutta pelkästään sillähän koirat tuskin saavuttaisi rauhaa, että antaa nyt karhujen olla, kun Monsoon on häippäissyt kauemmas metsään ja kätyrit raatoina, koska Monsoonhan voi tulla takaisin uusien kätyreiden kera. Nyt tilanne on tulehtunut koirien ja karhujen osalta niin, että pelkillä rauhanneuvotteluilla ei eteenpäin päästä, mutta asiaa pahennetaan kun tappamista tapahtuu puolin ja toisin.

  Akamehan ainakin kerran tämän tarinan aikana on lyyhistynyt ja on vaikuttanut siltä, että se vaihtaakin hiippakuntaa, mutta selvisi sittenkin, eikä siksi nyt Akamen lyyhistyminen herättänyt kovinkaan suurta tunnetta, mutta silti...

  Orionin mielipide, että Ouun soturi ei hyväksy tappiota, vaan taistelee loppuun asti, taitaa edustaa eri mielipidettä, mitä Weed edustaisi :D Sitä paitsi Orion oli nyt hölmö sanoessaan, että voitto on voitto vasta Monsoonin kuoltua. Niin koirat varmaan kuvitteli Akakabuton kuoltua eikä osanneet aavistaakaan että hamassa tulevaisuudessa verivihollisen täysikasvuiseksi aikuiseksi kasvanut pentu tulisi kostamaan. Jollei Monsoonilla ole pentuja, ehkä voitto tosiaan saavutetaan vasta Monsoonin kuoltua. Mutta karhujen kosto voi silti olla mahdollinen, jos ja kun häviö jää kirpaisemaan liikaa Monsoonin kätyreitä.

  Rupes huvittamaan ajatus Rigelistä johtajana: jotain selkkausta tapahtuu, Rigel joukkojen keruun sijaan meneekin ihmisten luo räksyttämään: "Tarvittais pari metsästäjää". Heh, koirien paratiisista tuleekin ihmisten puolustama XD Jos tietty Rigel tuolla yrittää ylläpitää liittolaisuutta ihmisten kanssa tulemalla paijattavaksi, mutta jos siitä tulee ylipäällikkö, toivottavasti yrittää selvitä konflikteista ensin omiensa voimin, eikä heti hae ihmisiä apuun. Kylmää edelleenkin ajatus, jos Orionista tai Siriuksesta tulisi johtaja. Edelleenkin, Bellaa on turha edes kuvitella johtajaksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käännöksessä kannattaa muistaa, että se tulee kahden välikielen kautta ja kukaan kääntäjistä ei ole ammattilainen. Virheet on mahdollisia (esim. Molen pennut = Molen serkkuja/kavereita, lemmikkikoirien panta -juttu...).

   Jep, Sirius olisi kyllä päässyt hengestään, jos se olisi karhujen luo ehtinyt. Akamesta olen hitusen huolissani, mutta en jaksa uskoa, että se nyt kuolisi.

   Orionin mielipiteet tuntuvat tosiaan tulevan GNG:n ajalta ja olevan samaa luokkaa kuin Rikin, Terryn ja ties keiden kaikkien, jotka sitten kuolivat taisteluissa.

   Nyt minulla on mielikuva Daisukesta elämässä jossain luolassa koirien naapurissa. =D Andy se tosin oli eniten ihmisiä höynäyttämässä liehittelylla. Rigel vain tahtoi rapsutuksia eniten. =D

   Poista
 2. Eiiih nytkö akame sitten kuoli miksi miksi tämä on jo julmaa akame, oli minun paras shinobi ninjakoira mutta miksi sen nyt piti kuolla tässähän alkaa tulla itku silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en vielä luota näihin kuolemiin. Akame on kuitenkin selvinnyt muistakin taisteluista. + Ihmisetkin on vielä apuna.

   Poista
 3. Kielämättä sekä Orionilla että Siriuksella on enemmän huonoja kuin hyviä seikkoja johtajaksi valitsemisen kannalta. Mutta Akame kyllä huolestuttaa. Se on kuitenkin niin vanha, ja kaiken lisäksi todella pahasti haavoittunut, kuten Unsaikin, joten nyt Akame voi hyvinkin olla lähes-tulkoon kuoleman kielissä. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Akame on tosiaan nyt niin heikossa hapessa, että sitä ei varmaan ihan hetkeen johtajapaikalla nähdä - mikä on sääli, koska nyt vanhoja johtajia tarvittaisiin ja paljon. Orion ja Sirius ovat kummatkin heikkoja valintoja johtajiksi.

   Poista