perjantai 26. toukokuuta 2017

GtLW95

Seuraavat kolme lukua tulevatkin sitten vauhdilla, mutta seuraavia pitää odottaa.

Kaikki järkyttyvät Orionin sanoista. Orion ei kuitenkaan peru niitä ja tiukkaa sen sijaan Siriukselta, pitääkö se Monsoonin henkeä arvokkaampana kuin ystäviensä. Sirius ei kuitenkaan peräänny. Rigel asettuu veljesten väliin ja sanoo aikovansa taistella, jos Orion edes yrittää iskeä Siriusta sirpillä.
Koirien riidellessä keskenään karhut ovat asettuneet asemiin vuorelle. Ne ihmettelevät, miksi vain muutamia koiria laumasta on seurannut niitä.
Karhujen näkyminen saa koirat hermostumaan entisestään. Orion uhittelee myös Rigelille, joka sanoo olevansa karhuista samaa mieltä Orionin kanssa, mutta se ei anna Orionille oikeutta hyökätä veljensä kimppuun. Akame ja muut koettavat rauhoitella Orionia ja puhua järkeä Siriukselle. Toisten uhrautuvuus saa Orionin kuitenkin vain hermostumaan entisestään ja samassa se heittää sirpin kohti Siriusta.
Sirppi iskeytyy Siriuksen päähän ja leikkaa siihen syvän haavan. Tästä huolimatta Sirius nostaa päänsä ja pysyen rauhallisena alkaa suostutella Orionia: Sirius sanoo, että kosto ei kannata, vaan niiden tulisi etsiä rauhanomaista ratkaisua. Orion vastaa koston loppuvan taistelun jälkeen. Sirius sanoo, että heidän tulee etsiä rauhanomainen ratkaisu nyt.
Samassa lemmikkikoirien armeija ilmestyy paikalle ihmiset mukanaan. Andy tunnistaa Hidetoshin ja ilahtuu: nyt koirien ei tarvitse vaarantaa henkeään taistelussa.
Siriukselle ihmisten ilmestyminen tietää vain huonoa: se alkaa huutaa karhuille ja käskee niiden paeta. Lopulta Shionkin asettuu neuvomaan Siriusta: se sanoo, että nämä karhut ovat pahoja ja tilaisuuden tullen ne hyökkäävät vain uudestaan. Myös Akame yrittää suostutella Siriusta, mutta Sirius ei kuuntele, vaan juoksee kohti karhuja.
Orion on aika mulkero. Se on ollut oikeastaan aina pennuista inhokkini ja tässä tulee kyllä inhokkimateriaalia paljon. Ymmärrän, että sekä se että Sirius ovat jämähtäneet omiin ajatusmalleihin, mutta nakata nyt veljeään sirpillä päähän ja vetää Rigelkin vielä mukaan, vaikka se yrittää vain estää tappelun... Jotenkin naurettavaa, että tämän jälkeen Orion alkaa selittää sitä, miten se on huolissaan kuolleista ystävistä ja haavoittuneista.

Sirius on pysynyt omassa kannassaan ja pitänyt hermonsakin. Se näytti jopa rauhoittuvan siitä, kun Orion menetti malttinsa. Aiemmin sillä oli kovin apaattinen ja pahantahtoinen ilme, mutta Orionin huudettua sille ja iskun saatuaan se palasi kirkassilmäiseksi itsekseen.

Täytyy sanoa, että odotan kyllä mielenkiinnolla Ginin ja Weedin reaktioita. Ne toki haavoittuivat vakavasti taisteluissa, mutta niillä ei missään vaiheessa ollut mahdollisuutta neuvotella karhujen kanssa: niiden silmissä ne olivat vain mielettömiä tappokoneita. Tietysti Unsai ja muut tarjosivat jo useamman kerran neuvottelumahdollisuuksia ja Ouunkin hyväntahtoisuudella on rajansa. (Jos muistellaan esim. Sniperin kohtaloa.)

9 kommenttia:

 1. Viime luvun loppupuolella Orion piteli sirppiä ja ilmeisesti sitten siinä vaiheessa julisti, että Sirius ei ole enää hänen veljensä. Oliko Orionilla sitten tarkoitus huitaista Siriusta, niinkö pahasti sitten paloi käämit? GDWO:n puolelta on vielä paha sanoa ihmeellisempää analyysia, mutta onhan Orion jo 7. pokkariin mennessä ehtinyt nähdä kaaosta ja kuolemaa. Jos Orion on vain miettinyt, että vain sillä saavuttaa rauhan, että pistää kova kovaa vastaan, eikä anna tuumaakaan periksi, esim, edes kuuntelemalla, mitä toisella on sanottavaa. Ehkä Orionilla saattaa olla syynsä olla aika kovanaama, mutta sirpin viskominen Siriusta päin oli mautonta, eikä uhittelu "Et ole enää veljeni" ollut yhtään sen parempi, pohjimmiltaan pelkkää lapsellista maltin menetystä siinä vaiheessa, kun huomaa, että ei kaikki olekaan samaa mieltä kuin Orion, osa vaikuttaa kuitenkin olevan Siriuksen puolella, ellei aatteen puolesta, niin ainakin puolustaa Siriusta siinä vaiheessa, kun Orion meinaa hyökätä kunnolla.

  Rigel on näköjään jännästi kultaisella keskitiellä: on samaa mieltä karhuista Orionin kanssa, mutta ei silti pidä Orionin hyökkäystä Siriusta kohtaan oikeutettuna, vaikka kuinka isoveljen puheet rauhasta karhujen kanssa ärsyttäisi.

  Weedin seuraajaa tuskin paljastetaan (jos GtLW on vika Ginga-sarja), mutta GDWO:n seiskapokkaria lukiessa tuntui hassulta, kun Izou tituleerasi, että Orion olisi seuraava ylipäällikkö. Okei, kai se tuntuisi luonnollisemmalta, Orionhan oli edellisen sarjan päähenkilö. Mutta mielestäni Orion alkaa tuntua liian impulsiiviselta ylipäälliköksi. Tuntuisi kuitenkin hassulta, jos Weedin seuraaja olisikin Sirius, olkoonkin tiikeriraita ja esikoinen, mutta kaksi edeltäjää sentään on ollut tiikeriraitaisia. Alan pitää Rigeliä hyvänä ehdokkaana seuraavaksi ylipäälliköksi, jos se vain pysyy tuollaisella asenteella, mitä se tässä luvussa näytti. Bellaa on turha ylipäälliköksi edes haaveilla.

  Turha toivoakaan, mutta saisiko Sirius nyt arven sen jäljiltä, kun Orion viskosi sirpin sitä kohti ja sen seurauksena näköjään tuli haava? Olisi ollut vain jännän tuntuista, että Sirius sai veljensä toimesta pysyvän arven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma, aikoiko Orion käydä sirpin kanssa Siriuksen kimppuun, mutta päälle se oli käymässä. Orion oli syntymästään asti erilainen luonteeltaan ja Izoun kasvattamana se ei myöskään oppinut samanlaista maailmankuvaa kuin Gin ja Weed.

   Rigel on veljeksistä tosiaan järkevin.

   Voisin kuvitella, että Weed jatkaisi vielä johtajana. Se on kuitenkin vielä nuori, joten vaatisi paljon, että se tippuisi pois johtajan paikalta. Teen tästä johtajahommasta pian tarkempaa pohdintaa.

   Minä toivon, että Sirius saisi nuo kolme arpea. Ne olisivat kuitenkin ihan symbolisetkin, kun kaksi olisi Monsoonilta ja yksi omalta veljeltä.

   Poista
 2. Tuosta Sniperin mainitsemisesta tulikin mieleeni myös miten Victor kuoli. Sekin olisi saanut mahdollisuuden elää mutta ei sitten hyväksynyt sitä vaan pakeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Myös Hougenilla oli mahdollisuus pakoon.

   Poista
 3. Ja sitten oli myös Aram. Se jopa jäi eloon yllättävän pitkäksi aikaa, mutta kuoli lopulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aram taisi kohdata valaistumisen ja voisin kuvitella, että se olisi saattanut jopa liittyä Ouun joukkoihin, jos tilanne olisi ollut toinen.

   Poista
 4. Hougen oli aivan sekaisin sen ajatukset ei kulkeneet enää kirkaasti mikä johti sen tuhoon, kun taas victor oli hullu ja mieli puoli se ei antanut periksi millään lailla sille sen elämä oli pelkää sotaa, se ei enää ymmärtänyt. Mitä muu elämä merkitsee sille, kun taas aram kuoli kun se viimein ymmärsi mitä maxim kertoi sille mitä elämä voisi olla ilman ainaista taistelua ja tappamista ja lopulta aram halusi korvata maximille sen mitä se oli sille tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Victor olisi jatkanut sotaansa, jos sitä ei olisi tapettu. Samoin Hougen.

   Poista
  2. Ja Sniperkin olisi vain jatkanut Ginin ja Weedin vainoamista jos se olisi jätetty henkiin.

   Poista