tiistai 16. toukokuuta 2017

GtLW94

Ihmispainotteinen luku luvassa~

Taivaalla lentää lehdistön helikoptereita. Kurotora rähisee niille ja ihmettelee, miksi ihmiset eivät ole menneet auttamaan Orionia ja muita.

Samaan aikaan lehdistö on löytänyt Daisuken talolle. Toimittajat ovat kiinnostuneita legendaarisista Ouun koirista.

Kestää vain hetken, että toimittajat huomaavat Crossin. Daisuken isä kertoo Crossin olevan Ginin ystäviä. Toimittajat arvelevat, että Cross pelkää liikaa karhuja lähteäkseen vuorille.

Kun toimittajat alkavat ottaa kuvia, Cross hätkähtää salamvaloja ja piiloutuu syvemmälle talon alle.

Vuorilla on laitettu tiesulku karhujen ja koirien vuoksi. Hidetoshin metsästysryhmä pääsee kuitenkin läpi. Ryhmä kohtaa pian lauman lemmikkikoiria. Lemmikit eivät olleet lähteneet Unsain haavoittumisesta huolimatta ja ihmisen saapuminen saa ne rohkaistumaan. Ne johdattavat autoa ylös solaan. Kertoja kommentoi, että ihmiset eivät välttämättä pärjää Monsoonin vasenta tassua vastaan. Monsoon ei myöskään välttämättä asetu uhmaamaan ihmisiä kuten Akakabuto teki.
Muut metsästäjät säikähtävät, kun kuulevat karhujen olevan Akakabuton jälkeläisiä ja että ne ovat asettumassa taisteluasemiin. Hidetoshi kuitenkin rauhoittelee kaikkia ja sanoo, että karhut ovat vain tavallisen kokoisia.
Samaan aikaan Orionin ja Siriuksen joukon luona Bob yrittää taas karata paikalta. Rigel käskee Bonia päästämään irti, mutta Bob jää lopulta kuitenkin seuraamaan Ouun koiria. Tilanne on yhä kireä veljesten välillä, kun Akame yllättäen kompastuu ja tiputtaa sirpin.
Akame tahtoo Orionin ottavan sirpin: Akame on kallistunut sen puolelle veljesten väliltä. Ennen kuin Orion ehtii toimia, Sirius astuu kuitenkin eteenpäin ja yrittää ottaa sirpin itselleen. Tällöin Rigel iskee sen syrjään.
Orion raivostuu ja sanoo, ettei Sirius ole enää hänen veljensä. Veljesten välit uhkaavat katketa lopullisesti.


Ihmisten siirtyminen oli aika meh, mutta veljeskolmikon tilanne on hyvinkin mielenkiintoinen.

Minusta olisi mielenkiintoista tietää, mitä Sirius aikoi tehdä sirpillä: aikoiko se heittää sen pois tai tahtoiko se ehdottaa jotain uutta ratkaisua? Muiden koirien reaktio oli kuitenkin selvä ja ne ajattelivat, että Sirius aikoo taas heittää sirpin menemään.

Orionin reaktio oli ymmärrettävä: se oli saamassa tunnustusta taistelutaidoistaan Akamelta ja Sirius yritti varastaa sen kunnian, koston ja aseman laumassa. Veljesten välit ovat nyt niin mielenkiintoisessa käännekohdassa, että kirjoitan näistä mahdollisesti pienen pohdinnankin lähitulevaisuudessa.

14 kommenttia:

 1. On kyllä mielenkiintoista nähdä tälläistä veljesten erimielisyyttä. Ettei nämä päähahmot aina tule iloisesti juttuun keskenään. Mitähän Sirius tosiaan olisi sirpille tehnyt. Ellei ole tullut toisiin aatoksiin mikä on kyllä vähän epätodennäköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. En muista, että missään aiemmassa tarinassa olisi ollut näin vahvasti (ja pitkään) hahmoilla erimielisyyksiä.

   Poista
 2. Pahoin pelkään, että nyt kyllä voi joku ihminen saada maistaa karhun kämmentä ja saada surmansa Monsoonin toimesta.

  VastaaPoista
 3. Nyt on saatu tarinaan pientä puhtia sirpinvaihtajaisten ja taistelujen jälkeen, kun ihmiset on saatu mukaan, ja Orionin ja Siriuksen välit on kireät kuin viulunkieli. Toivottavasti Takahashilla on joku ässä sen suhteen hihassaan, eikä veljesten riita ole pelkästään marmattamista ja moittimista toisiaan kohtaan. Olisi esimerkiksi jännä nähdä, miten Orion reagoi, jos Sirius olisi karhujen toimesta joutumassa hengenvaaraan menisikö se puolustamaan veljeään, siitäkin huolimatta, että nyt Orion sanoi melko pahasti Siriukselle? Kerran Unsai tiedusteli Siriukselta, että mitä Sirius edelleen tuumaisi rauhanneuvotteluista karhujen kanssa, jos se tappaisi vaikka sen emon ja isän. Tähän ei Sirius vastannut mitään. Olisi jännä nähdä Siriuksen reaktio siinä vaiheessa, kun joko Weed (jahka se saadaan mukaan tarinaan; Koyukia tuskin nähdään taistelun tuoksinnassa, tokkopa Bellaakaan)tai jompikumpi Siriuksen veljistä olisi karhun hyökkäyksen tulilinjalla eikä hyökkäyksen kohde ehtisi tehdä mitään, mutta Sirius voisi... Kävisikö silloin Sirius karhujen kimppuun? Hyvä sikäli ettei Sirius nyt saanut sirppiä itselleen, se olisi taas varmaan viskonut sirpin huitsin Nevadaan. Mutta toivottavasti sirppiä ei taas vaihdella kuin kiertopalkintoa, vaan se saadaan nyt yhdistettyä battougaan tai Ningatoon tai muuhun koirien osaamaan taisteluliikkeeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, itsekin toivon, että veljesten riita kehittyy pitkälle eikä ole vain kuten Kyoshiron lähtö Weedin laumasta ja muut nopeasti selvinneet ongelmat.

   Poista
 4. Joo, pakko myöntää, että nyt ihmiset ovat tosi vahvasti mukana Ginga-sarjassa. Weedissä ihmiset toki olivat vahvemmin mukana kuin Hopeanuolessa, mutta Weedissä enimmäkseen vain räjäyttämässä Vuorilinnaa ja lahtaamassa koiria.

  VastaaPoista
 5. Jaaha katkesiko nyt veljesten välit orionilla ja siriuksella lopullisesti kun nyt orion sanoi että tämä ei ole enää sen veli, ja mitenköhän metsästjien käy kun ne eivät tiedä monsoonista ja sen ylisuuresta vasemmasta tassusta. Käyköhän niille samalla lailla kuin riki mangassa kun siinähän kohtaa akakabuto pääsi yllätämäänne ja tappoine ne kaikki, niin käyköhän tässä samalla lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eihä Akakabuto ihan kaikkia tappanut. Jäihä Gohee eloon, ja sitten se metsästäjä joka yritti ampua Akakabutoa mutta osuiki melkein Goheeseen.

   Poista
 6. Hymyile, Cross-hani, susta tulee hyvä edustus lehteen Ouun naissotureista :D

  VastaaPoista
 7. Hei olen ihan unohtanut kertoa että meidän perhe kävi tässä muutama viikko sitten hakemassa uuden koiran pennun, ja sen nimi on Luca se on tosi söpö ja ihana pentu elämänikin on taas alkanut kirkastua uuden pennun ansiosta.

  VastaaPoista