tiistai 2. toukokuuta 2017

Last Wars 90

Ja pitkän tauon jälkeen.... Luku 90! Käännös tehty Fanta-chanin käännöksen pohjalta.

Karhut pakenevat. Muutamat koirista jahtaavat niitä hetken, mutta taistelukuntoisia koiria on niin vähän, että ne luovuttavat pian ja kerääntyvät haavoittuneiden luo.

Orion tahtoo jatkaa taistelua Monsoonin kanssa, mutta Akame kieltää sitä lähtemästä. Myös Sirius tahtoo taistelun loppuvan ja ehdottaa Orionille, että he tekisivät uuden suunntelman. Orion raivostuu.

Orion sanoo, että kaikki on Siriuksen syytä. Orion syyttää Siriusta Monsoonin kanssa neuvottelusta ja sirpin ottamisesta, kun kaikki muut taistelivat pysyäkseen hengissä.

"Tapa tai tule tapetuksi. Aoitko vain hylätä ystäväsi ja katsoa, kun heidät syödään?!"

Sirius yrittää puolustella itseään, kun toinen koira alkaa raivota.Toshimitsu seisoo Tsukikagen ruumiin luona. Se tahtoo tietää, kenen puolella Sirius luulee olevansa.

Tesshin katkaisee riidan. Koirat eivät voita mitään sillä, että riitelevät keskenään.

Daisukee tutkii kuolleen karhun ruumista. Karhun tunnistaa helposti Akakabuton jälkeläiseksi.

Haavoittuneita koiria on paljon eivätkä Daisuke ja Hidetoshi voi huolehtia niistä kaikista yksin. Daisuke soittaa kylälle ja pyytää apua.

Pian Daisuke huomaa myös Weedin pennut. Se kutsuu niitä luokseen ja Rigel sekä Sirius juoksevat riemuissaan Daisuksen luokse tunnistaessaan tämän.

Daisuke ihmettelee, missä Bella on ja kutsuu Orionia, joka ei kuitenkaan reagoi kutsuun.

Samassa Unsai lyyhistyy maahan. Sen voimat ovat viimein pettäneet.

Karhut jatkavat pakoaan ja ihmettelevät, missä Monsoon on. Ne päättävät mennä Paratiisiin odottamaan.

Ihmisten ilmestyminen on ajanut Monsoonin paniikkiin ja se juoksee metsään...

Ja kohtaa siellä haavoittuneet Ouun soturit...
Odotus oli pitkä, mutta tämä oli poikkeuksellisen hyvä luku. Siriuksen ja Orionin riita oli riipaiseva. Tässä tilanteessa ymmärtää kaikkia: Sirius tahtoo yhä rauhaa, mutta muut ovat menettäneet läheisiä ystäviään eivätkä voi hyväksyä sitä. Pidin erityisesti tuosta, miten väsyneesti Sirius sulki silmänsä, kun useammatkin koirat laumassa alkoivat syytellä sitä.

Monsoon... pakenee aika lujaa vauhtia. Ymmärrän ihmispelon, mutta sitä toivoisi pahikselta hieman enemmän rohkeutta tällaisessa tilanteessa...

Olen nyt muuten melko toiveikas siitä, että Siriukselle jää arvet poskeen. Haavat erottuvat taas voimakkaasti ja Siriusta on oikeasti tosi hankala erottaa Weedistä, jos sillä ei ole arpia... Tavallaan toivoisin, että Sasukekin saisi pari arpea, vaikka se tekisi hahmosta ehkä hivenen liian koviksen näköisen. Toivottavasti Kyoshirokin saisi uusia arpia.

Uusia lukuja tuleekin sitten melko nopealla tahdilla, koska niitä on nyt useampi "varastossa".

19 kommenttia:

 1. Mitäköhän sirkus ajatteli kun se huokaisi alas päin kun muut sen kaverukset ovat tyytymättömiä sen ajattelu tapaan, Jaa kyllä minäkin vähän ajattelin että monsoon olisi ollut hieman rohkeampi ja kohdata ihmiset kuten hänen isänsä teki aikoinaan tässähän ajattelee selvästi että Monsoon ei olekaan yhtä pelottava miltä se mangan alku aikoina oli eli monsoon eroaa akakabutonista hyvin selvästi, voi ei nyt haavoittuneet ouun soturit joutuvat kohtaamaan monsoonin mitenkähän tässä nyt käy varmaan aika surulliselta varmaan nyt joku varmasti kuolee ja se on varmasti kurotora se ei oli kyllä mikään yllätys kun kurotora on niin monet kerrat uhannut sitä että on hänen vuoronsa kuolla ja luulen että nyt tässä käy niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan vähän epätoivoinen olo, kun kenenkään ratkaisua ei mielletä toimivaksi: Sirius tahtoo antaa anteeksi, toiset kostaa toveriensa kuoleman.

   Monsoonin ihmispelko on tosiaan jopa hieman koomista. Oletin aluksi, että se olisi paennut vain lähistölle (kuten heti sarjan alussa), mutta pitkällehän sitä paettiin lopulta...

   Poista
 2. Pakko myöntää, että Siriuksen ajattelu-tapa on minustakin vähän liian pehmoa. Kyllä sen ymmärtäisi jos kyseessä olisi joku koira, mutta karhun kaltaisen pedon kohdalla pitää toimia ihan toisin. Nytkö sitten tulee Unsain tarina päätökseensä? Toivottavasti ei. Se kun muistuttaa niin paljon iäkästä Smithiä. Mutta jos Akakabuto näkisi Monsoonin luikkivan ihmisiä karkuun, Monsoon saisi kyllä kuulla kunniansa, ja samoin muut Akakabuton jälkeläiset. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Poistin tästä välistä kommentin. Lukuja on tosiaan ilmestynyt jo 95-96 asti, joten vältellään spoilereita tulevista luvuista kommenteissa.

   Poista
  3. Minä tavallaan ymmärrän Siriuksen asenteen, koska se on kuitenkin pari kertaa jo saanut kontaktia Monsooniin ihan juttelemalla...

   Akakabuto istuu pilven reunalla ja iskee kämmentä otsaan. "Ei näin, poikani."

   Poista
 3. Toivottavasti ei unsai kuolisi olen alkanut pitää unsaista ja hänen viisaista sanoista ja totta jos akakabuto nyt näkisi miten pelkureita hänen jälkeläisensä ovat hän tekisi kyllä epäröimättä esimerkin miten käy jos ei totella määräyksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monsoon vain heitti alaisensa koirien keskelle, Akakabuto tempaisi vastaavassa tilanteessa pään irti...

   Poista
 4. Veikkaan tosin että Monsoon olisi varmaan Akakabuton suosikki-poika eikä kokisi kovaa selkä-saunaa. Lisäksi luulenpa että Akakabuto kävisi Hidetoshin, tai jopa Daisuken kimppuun siltä istumalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. + Monsoon on noin saman kokoinen kuin Akakabuto, joten Akakabuto tarvitsisi kyllä kaiken arvovaltansa saadakseen poikansa kuriin.

   Poista
 5. Monsoon eroaa akakabutonista sillä että monsoon ei ole pelottava kuin sen isänsä oli jopa ouun soturit pelkäsivät ennen vanhaan kun kävivät akakabutonin kimppuun mutta kun nyt ouun soturit ovat nähneet monsooniin ja alkannet hyökätä sen kimppuun ilman että pelkäisivät he uskaltauvat ottamaan riskejä mutta akakabutonin kanssa silloin ouun soturit eivät uskaltautuneet ottamaan riskejä että sillä tavoin monsoon eroaa akakabutonista monilla eri tapaa vai onko jollain vielä parempia ideoita kertokaa ihmeessä vain.

  VastaaPoista
 6. Nyt voi hyvinkin olla, että Monsoon vetäytyy vähäksi aikaa etsimään lisää karhuja armeijaansa, eli sellaisia tappajia, kuin Harppuunakarhu, Kesagake, Mosa ja Madara.

  VastaaPoista
 7. Toivottavasti sellaisia karhuja tarvittaisiin vielä Madarahaa,Mosambikin,Kesagake ja harpuunakarhu olivat hienoja mutta aika hurjia karhuja silloin hopeanuolen aikaan muistan kun ensimmäisen kerran katsoin hopeanuolta kun olin vasta 9 vuotias siihen aikaan minä pelkäsin niitä ja tuntui että en uskaltanut mennä uloskaan leikkimään piti pyytää aina vanhempiani mukaan seuraksi mutta sitten kun aloin katsoa hopeanuolta aina useammin niin pelkonikin alkoi hävitä enkä pelkää niitä karhuja enää ollenkaan paitsi kyllä minä vielä vähän saan aina kylmiä väreitä kun akakabuto aina tulee siinä isona karhuna jakson toiseksi viimeisessä osassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan rehellisesti sanoen, kyllä minäkin lapsena vähän pelkäsin katsoa Hopeanuolta, siis silloin kun se oli vielä vain VHS-versio. Sen ykkös-osaa minä siis pelkäsin, varsinkin sitä kohtaa jossa Akakabuto "tappaa" Rikin, ja sitä jossa se Akakabuton pentu hyökkää vuoristo-mökkiin. Nykyään niiden katsominen ei tunnu missään.

   Poista
  2. Minulla on tuttuja, jotka on ihan traumatisoituna ensimmäisistä jaksoista. Niissä on monet kohtaukset ihan kauhuelokuva-tyylillä tehtyjä.

   Poista
 8. Sori tuli kirjoitus virhe noissa karhujen nimissä piti sanoa madara ja mosa.

  VastaaPoista
 9. Karhuarmeija oli itselläkin toiveissa~

  VastaaPoista
 10. Siriuksen "verenvuodatus-seis-voidaan-neuvotella" olisi ehkä voinut toimia, mutta enpähän jaksa uskoa, että tästä tilanteesta päästään eteenpäin pelkästään keskustelemalla, kun sekä karhut että koirat ovat saaneet turpiinsa kunnolla. Eipä ihme, kun muut koirat raivostuu Siriukselle, kun se edelleen jaksaa uskoa asenteeseensa. Sinällään ajatus olisi hieno, että tilanteesta päästäisiin irti ilman verenvuodatusta, ei Siriuksen asenteet sinällään huonot ole, mutta tulipa vain liian myöhään, eikä Sirius edelleen usko, että nyt voisi kokeilla muutakin kuin pelkästään rauhanpiipun polttamista, kun Siriuskin on saanut todisteita siitä, miten karhut vain silpoo koiria.

  Jotenkin oli vain suloisen tuntuinen kohtaus, missä Daisuke kutsuu Weedin pentuja ja koiratkin tunnistaa Daisuken :) Tullaankohan kylillä nyt pitämään kokous karhuista, kun nyt ilmeisesti hoksattiin, että Akakabuton jälkeläisiä on metsässä ja ehkä ajatellaan, että niistä voi tulla samanlainen ongelma kuin Akakabutosta aikoinaan.

  Jotenkin tuntuu surulliselta, jos Unsai kuolee, mutta näytti pahalta. Akamesta ei ilmeisesti mainittu, sehän viimeksi lysähti maahan ja hengitys rahisi siihen malliin, että viimeisä henkosia vedetään?

  Jäi kyllä jännään paikkaan, pentele, toivottavasti ei tule lisää ruumiita... ainakaan heti.

  Ajattelin kyllä sivuston avatessani, että näänkö mä oikein, vai onko tullut uusia lukuja? :D Oon tottunut jo viimeisen parin vuoden aikana siihen, että tähän tarinaan pääsi hyvin kiinni verrattuna GDWO:hon :) Ymmärrän niitä, jotka ovat sitä mieltä, että lukujen julkaisu, edes osittain, tympii, koska sittenhän ei tavallaan ole mitään odotettavissa, jos suomijulkaisua tästä tehdään, koska juonen tuntee edes joten kuten. Mutta itseäni ei nämä haittaa, suomijulkaisun kimppuun käyn kuin sika limppuun, jos tätä suomennetaan, koska haluan lukea tätä omalla äidinkielelläni ja nähdä omin silmin joka ikisen ruudun ja todeta itse joka ikisen tapahtuman :) Lisäksi on jännä todeta, millaisin fiiliksin suomijulkaisua aikanaan sitten lukee, kun varmaan muistaa, miten etenkin joillekin luvuille odotti jännityksellä jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä. Nyt kummallakin porukalla on tuoreita kalavelkoja maksettavana ja koirien puolella Orion ajaa voimakkaasti kostoa. Saa tietysti nähdä, mikä on Ginin ja Weedin kanta tässä asiassa.

   Itsekin pidin jälleennäkemisestä. Orion tosin vain murjotti reunamilla...

   Ilahduin itsekin, kun lukuja alkoi taas nettiin valua. =D Arvelin jo, että pitää seurata tarinaa vain pokkarien kanssa ja niiden ilmestymiseen menee aina se 2-3 kuukautta.
   Itsekin mietin tätä, mutta LW on minusta paljon mielenkiintoisempi kuin Orion ja spoilereilta on käytännössä mahdoton välttyä, koska kyllä ne viimeistään pokkarien ilmestyessä nettiin vuotaisivat. Suomijulkaisua odotellessa. =D

   Poista